Добър гинеколог в Плевен?

• 99 635
  • 203
  •   1
Отговори
# 180
Още един глас за недоволство от д-р Цвик. Само аз ли не мога да намеря кадърен гинеколог в Плевен?
Ходих при д-р Александър Любенов. Той беше моят гинеколог от 3-4 години. Но откакто е началник на гинекологията в "Сърце и мозък", започна да измисля диагнози, като полип, и по този начин се налагало операция и трябва да я платиш. НИКОГА НЕ СЕ ДОВЕРЯВАЙТЕ САМО НА 1 ДОКТОР. ТЪРСЕТЕ 2-РО,3-ТО ИЛИ ПОВЕЧЕ МНЕНИЯ!

Последна редакция: вт, 11 мар 2025, 14:54 от Анонимен_7

# 181
  • Някъде по Дунава
И аз съм била пациентка на д-р Любенов по същата причина. Полипи имаше. Но сте права да се търси второ мнение.
Аз се включвам с въпрос да ми препоръчате очен лекар за дете. Ще се наложи да сменяме очилата, а нашия лекар е в продължителен болничен.

# 182
Здравейте!
Аз съм много доволна от др Габриела Панайотов за ФМ.
А благодарение на др Йорданка Йорданова си имаме детенце❤

# 183
Здравейте!

Може ли някоя от вас да сподели скорошни впечатление от доктор Василева?
Раждала съм при нея преди 4 години, но тогава работеше в Екзакта Медика. Не съм плащала нищо по прегледите. Единствено платих 600 лв за раждане.

Интересува ме сега как е, все още ли е толкова внимателна и всеотдайна, какви са цените на прегледите и каква е цената на раждането, тъй като не работи вече по ЗК.
Чувам смесени мнения и затова искам да съм напълно сигурна в избора си за следящ бременността ми гинеколог.

# 184
След множество прегледи при различни лекари, попаднах на д-р Радински – за когото бях чула само добри отзиви и много доволни пациентки. Реших да му се доверя, въпреки че още на първия преглед отношението му беше грубо. Казах си: „Щом е добър специалист, ще го преглътна.“

Изписа ми лекарство, което не успях да намеря никъде – нито в България, нито в чужбина. Когато му споделих това, отговорът му беше: „Като не го намериш, няма да го пиеш.“ Без обяснение, без алтернатива.

По-нататък от предписаните лекарства не се чувствах добре. Тъй като пия медикаменти за епилептични припадъци, това допълнително ме тревожеше. Споделих му опасенията си, а той отвърна: „Аз ти казах, че ще ти е така, ама ти не си ме слушала.“

Имам още какво да разкажа, но това е достатъчно, за да добиете представа какво може да очаквате. Надявам се този отзив да бъде полезен на някого, който също търси помощ и се колебае на кого да се довери.

# 185
Здравейте!

Може ли някоя от вас да сподели скорошни впечатление от доктор Василева?
Раждала съм при нея преди 4 години, но тогава работеше в Екзакта Медика. Не съм плащала нищо по прегледите. Единствено платих 600 лв за раждане.

Интересува ме сега как е, все още ли е толкова внимателна и всеотдайна, какви са цените на прегледите и каква е цената на раждането, тъй като не работи вече по ЗК.
Чувам смесени мнения и затова искам да съм напълно сигурна в избора си за следящ бременността ми гинеколог.
Здравейте! В момента се следя при нея, като съм на финала. ЖК е 80 лв, без изследванията, които се правят през месец горе долу /около 40 лв още/, 40-50 лв беше обикновен преглед в началото.
За раждането не знам още, но изражда във втора база и не би трябвало да се плаща освен избор на лекар/екип и упойка.
Не съм имала проблеми с бременността, но доста натиска да не качваш кг и си изпраща при свой лекар за ФМ, държи да се ходи и на трите, като това са още разходи - 3х250 лв. Всеотдайна е, да и определено обръща внимание, което за мен е по-добре от колкото да претупва…
Знам за няколко случая в АГ в Плевен не е изпратил на ФМ и бебето има увреждане, разбират късно… така че наистина в това отношение съм доволна. За второ дете ще видим, но може би бих се доверила или на нея, или на д-р Хорозова Simple Smile

# 186
Благодаря!

Да, аз добих вече известна представа, но при мен общо взето досега на всеки преглед има някакви изследвания. При регистрация на бременността заплатих общо 230 лв с изследванията, след това 125 лв ми беше прегледа, на следващия очаквам сума около 150-160, тъй като отново ще има изследвания и болничен, който не попитах колко се заплаща, но предполагам 30-50 лв.
Понякога ми тежат на джоба тези суми, но ѝ имам доверие и се надявам всичко да е наред!
Вече ходих на първата ФМ, и да, за втора също се записах, но не очаквах, че ще държи на третата. С предната бременност съм ходила само на първите две и то в Плевен, като пак тя ме е изпращала тогава. Но сега ѝ се доверих и отидох, където каза.

За килограмите още не знам, не сме говорили по въпроса, другата седмица влизам в петия месец и засега съм +300 гр, не е коментирала, но съм с наднормено тегло и дори и да натиска за малко качване на килограми бих я разбрала.

# 187
Благодаря!

Да, аз добих вече известна представа, но при мен общо взето досега на всеки преглед има някакви изследвания. При регистрация на бременността заплатих общо 230 лв с изследванията, след това 125 лв ми беше прегледа, на следващия очаквам сума около 150-160, тъй като отново ще има изследвания и болничен, който не попитах колко се заплаща, но предполагам 30-50 лв.
Понякога ми тежат на джоба тези суми, но ѝ имам доверие и се надявам всичко да е наред!
Вече ходих на първата ФМ, и да, за втора също се записах, но не очаквах, че ще държи на третата. С предната бременност съм ходила само на първите две и то в Плевен, като пак тя ме е изпращала тогава. Но сега ѝ се доверих и отидох, където каза.

За килограмите още не знам, не сме говорили по въпроса, другата седмица влизам в петия месец и засега съм +300 гр, не е коментирала, но съм с наднормено тегло и дори и да натиска за малко качване на килограми бих я разбрала.
Ами моя позната не отиде на трета /пак се следи при нея/ и нямаше проблем, но все пак да го имате предвид, че си държи. Болничните са по 40 лв.
За килограмите +300 грама няма проблеми, аз за месец бях качила около 3 кг и тогава имахме проблем. 😅 Като качвах по 1 кг на месец нямаше драма. Не казвам, че не иска да качваш изобщо, но да е в рамките да препоръчителното от СЗО, а не да качваш 25-30 кг (Което разбира се има логика)
Ако имаш въпроси, съм на среща Simple Smile

# 188
Благодаря!
Ще чакам отзиви от раждането!
Леко раждане пожелавам!

# 189
Здравейте! Аз раждах при д-р Василева два пъти. Второто ми детенце се роди януари месец 2024г. За трета морфология не ме е пращала, и двете бяха на мнение, че всичко е наред и няма смисъл от трета морфология, въпреки че бях с високо кръвно. Прегледите бяха по 70 лв, изследванията съм си ги правила в друга лаборатория по здравна каса и съм си носила резултатите, за кръвните изследвания става въпрос. Изключително мила и обстойна и през двете бременности. При раждането се заплаща 900 лв избор на екип ,ако искаш тя да води раждането. И при двете раждания не са ми предлагали упойка.
Ако нещо друго ви интересува като информация, какво да носите в болницата или нещо друго, може да ми пишете.

Последна редакция: вт, 26 авг 2025, 23:31 от did07

# 190
Мен ме интересува дали списъкът за родилното е същия като преди пет години Joy
И позволени ли са вече свиждания, ако си в самостоятелна стая таткото може ли да влиза?
С първото ми дете през 2019 можеше, после с второто през 2021 не можеше заради ковид, взимаха го бебето и за къпане и за прегледи, което ми се струвяше абсурдно, защото се влачеха къпани бебета по студени коридори (беше март месец и валеше сняг). Сега как е, има ли промяна?

# 191
Ето го списъка в момента, за другите неща и мен ме вълнува, понеже чакаме всеки момент 😅

did07, моя приятелка, която ражда при нея първото си дете беше на същото мнение като Вас и сега в второто и /горе долу вървим едновременно/ ми каза, че няма нищо общо с преди и смени лекаря…та не знам, лично при мен цяла бременност си ми върви по мед и масло, не съм имала проблеми, с изключение на гестационен диабет, за който си следи еднокринолог и супер много държеше на трета фетална.

# 192
А изтъкна ли някаква причина приятелката ви?

Аз също раждах второто си дете при нея и бях изключително доволна (с една единствена забележка - остави ме доста да пренося и съответно бебето се роди със зелени води и инфекция).
Иначе бях доволна, отговаряше ми на въпросите, вдигаше ми телефона, отговаряше на запитвания по вайбър. Обясняваше всичко и беше изключително любезна. Благодарение на нея раждането ми беше бързо и леко (родих за два часа).

Сега обаче четох много различни мнения и до последно се чудих дали отново нея да избера. В крайна сметка се вслушах в себе си и избрах да ме следи тя. Засега нямам оплаквания, в пети месец съм, ще видим по-нататък. Но и не ми се е налагало да ѝ звъня , или пиша, освен за резултатите от изследванията.

# 193
Отказа да я проследява, щом няма да следва нейните изисквания за място на ФМ, съответно си и и даде документите и се разделиха. Имам и приятелка, раждала миналата година при нея, която не е ходила на 3 ФМ и нямаше проблеми. Та по-скоро това е от скоро някакви допълнителни изисквания, не знам и аз  🤷♀
Иначе аз съм и писала за някакви по-странични неща, които биха могли да засегнат бебето и са спешни и почти веднага ми е отговаряла. Знам и аз за негативни други мнения за нея /в последствие/, но моите лични впечатления са положителни Simple Smile
Надявам се и раждането да мине добре, както бебето не бърза да излиза, силно се надявам да не пренося, щом оставя толкова време…

# 194
Ясно, благодаря!

В крайна сметка, когато избираш лекар би трябвало да му имаш доверие. На мен също не ми е много приятно да пътувам до София, при все че и двамата с мъже ми не сме шофьори, но смятам, че специалистът, който препоръчва е добър и си заслужава.  За третата ФМ ще говоря с нея, та ще видим какво ще стане.

А мен ме остави 7 дни да пренося. На осмия ден имахме уговорка за предизвикване на раждането, но бебето реши да тръгне само вечерта. Сложиха ми система с окситоцин в 23:00ч, а родих в 00:55ч.
Но това е било преди почти пет години, сега може да не чака толкова.

Общи условия

Активация на акаунт