Дрехи за деца от домове!

• 22 742
  • 137
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Аделинда, за друго става дума тук. Ти хубаво четеш само първия пост, но всичко това има предистория. От този профил се провежда вече повече от година акция за набиране на дрехи, играчки, ученически пособия и т.н. неща за деца за два великотърновски дома. Изпратените неща са много. Според директорите на домовете - нещата не са стигнали до тях. В продължение на толкова време!!!
Само последното, което аз сега разбирам от Ли лу - от профила на До ре ми фа са изпратени списъци с необходимост от ученически пособия за 25 деца. Директорите на домовете не знаят и за тези неща.  newsm78
В същото време, не знам кое е усъмнило модераторите, но при поискване на информация относно направените дарения, дълго време от този профил само се увърта. Сега да видим дали утре ще се предоставят тези протоколи.
Отделно от това знаеш ли колко неща от изпратените са чисто нови, с етикети от магазините директно. Точно търсените неща. И лесно продаваемите.
Не ти ли се струва странна цялата работа. И тук стигаме до въпроса, че някой лъже. Просто трябва да се разбере кой.
Ако се окаже, че са директорките на домовете, съм готова веднага да се извиня на всички момичета, пишещи под профила на До ре ми фа, официално.  За съжаление съм скептична, че ще се окаже така.

# 16
Ами не е изключено и персонала да е пипал.  Peace Търсете си правата, разбира се. Няма ли НПО да се свържете за помощ. Ако е персонала, думи нямам.

Тцвети, имай предвид което казвам, че официално ако са втора употреба нещата, трябва документ за дезинфекция, ако не протокол няма как да има. Това което аз занесох, но лично, протокол не са ми издавали. Няма как да "потвърди", това което я питаш.

Последна редакция: пт, 17 юли 2015, 07:54 от adelinda

# 17
Ами не  изключено и персонала да е пипал.  Peace

Именно. Аз предложих на do_re_mi_fa помощ, ако са занесли нещо и персоналът го е скрил. Защото господин Борисов (Стражица) и госпожа Григорова (дом Великови) също се интересуват от развитието на нещата. Някои теми са вече изтрити, Татти обясни защо в темата с Въпроси към модераторите днес. Затова звъннах директно в дома да питам.

Искам още веднъж да поканя майката да се свърже с ДБМ. Аз лично не искам нищо обратно, ако се окаже майка в нужда, но доверието се позагуби и в момента повечето дарили искат прозрачност. Не мисля, че е много.

# 18
  • София
Аделинда, наясно съм. Но пак казвам, че има чисто нови неща. И още много обстоятелства, които не искам да коментирам, преди да видим утре протоколите.
Какво имаш предвид под това да се обърнем към НПО? Какво да направи то в случая?
Все още искрено се надявам проблем да има в домовете, а не при момичетата.

# 19
Mонго моля жените,които се обаждат и заплашват жената по телефона да спрат.
Цяла нощ и звънели и заплашвали и то,че ще пострадат децата и.
Моля ви,това което е направила е неправилно,но може ли една майка да бъде заплашвана,че ще направят нещо на децата и.
Жената е в изключително лабилно състояние,иска да прекрати живота си.Да се обеси.
Това вече не е човешко.
Наистина,спрете да я нападате.Всички дрехи които е взела и обувки са около 50кг и още днес ще бъдат дадени в дома.
Но дори и да ги беше носила,помислете защо го е направила,защо тя и децата биха носили,употребявани дрехи.

Цитат
Ако се поровим по ОЛХ да не се окаже, че много от нещата са там?
Призовавам всички да търсите във всички сайтове за продажба,няма да откриете нищо.Но ще е добре да се убедите сами.

# 20
Аделинда, наясно съм. Но пак казвам, че има чисто нови неща. И още много обстоятелства, които не искам да коментирам, преди да видим утре протоколите.
Какво имаш предвид под това да се обърнем към НПО? Какво да направи то в случая?
Все още искрено се надявам проблем да има в домовете, а не при момичетата.

Неправителствена организация, ами по да са наясно с кое как става, и да се познават с жените от дома. Такава, която се занимава с домове за деца и подобни. Отделно да имат членове в тези населени места, където сте пращали, да се видят с жените, които са ги получавали. Задружна дружина, планина повдига. За окрадени дарения, за сираци, не мисля че няма кой да реагира.  Peace На господарите, да пишете, макар че те сега май са във ваканция. ...

# 21
Не мисля,че няколко задържани дрехи,които пак казвам ще се върнат,са толкова тежко престъпление.
Това,че хора-майки заплашват майка с децата и,за мен е по-голямото престъпление.
Днес ще качим протоколите и се надявам темата да бъде закрита,също така майките,които са и звънели да спрат.Това не е човешко.
Все пак не е взела пари,нито е ПРОДАЛА нещо,за да спечели по друг начин,освен това,че са носили едни дрехи.

# 22

Нека отиде в полицията.
С това за мен темата си е точно вече за властите на реда. Peace

Не може да закрият темата вече. Това със заплахите и тормоза е официално престъпление и може темата вече да се следи и извън форума.

# 23
ЖЕНАТА ЗНАЕ,ЧЕ НЕ Е ПОСТЪПИЛА РЕДНО И СИ ПРИЗНАВА,ЗА ТОВА И НЕ БИ СЕ ОПЛАКАЛА В ПОЛИЦИЯТА(ПОНЕ ЗА СЕГА),ДАНО ДНЕС ВСИЧКО ПРИКЛЮЧИ И ТО С УСПЕШЕН КРАЙ.

# 24
ЖЕНАТА ЗНАЕ,ЧЕ НЕ Е ПОСТЪПИЛА РЕДНО И СИ ПРИЗНАВА,ЗА ТОВА И НЕ БИ СЕ ОПЛАКАЛА В ПОЛИЦИЯТА(ПОНЕ ЗА СЕГА).

Тя ще си пусне жалба днес за заплахите към децата и.
За тези дрехи жалби няма и няма да се занимава полицията с това, докато някой не пусне такава.
Съвсем различни неща са. Как ще заплашват децата и, а тя ще се притеснява заради дрехите... Направо да отива при властите и да разкаже за тормоза.

# 25

А те откъде знаят кой точно е крал, че и телефона му, че и да го заплашват? Нали бяхте няколко жени уж?
Аз останах с впечатление, че хората само с теб са контактували и на теб са пращали нещата. Откъде имат телефона на другата жена?
О, знам, че ще измислиш нещо сега, ама... Просто исках да ти кажа, че изобщо не ти вярвам.

# 26
И аз изпратих дрехи и аксесоари за уж рожден ден на току-що навършили 18 години момчета и момичета. Постарах се да подбера нови неща, някои с етикети /нали е за рожден ден/. Усъмних се, че нещо не е наред след като не получих никакво съобщение дали са пристигнали навреме, тъй като беше спешно преди Великден, и за по-нататъшната им съдба.
Телефонът на въпросната Кристина се знае от данните, които се попълват в Еконт за получателя на пратката. Аз лично останах с впечатлението че Кристина и до-ре-ми-фа са едно и също лице.
Наистина, много неприятна история, на фона на толкова нуждаещи се и все по-малко желаещи да им помогнат, тъкмо заради такива случаи.
Наистина, най-добре е някоя медия да го разнищи. Господарите и Бенатова са подходящи. Или друг някой. Все пак този сайт се чете и се ползва с доверието на хиляди хора, които сега са отвратени...

# 27
Аз се захваах да пиша на Господарите, но бях помолена да изчакам заради обещанието днес да се разреши проблема.

до ре ми фа, ако днес не изпълните обещанието си, ще се обърна към медии и институции.

# 28
  • Sofia
Ние сме няколко жени,които до скоро събирахме дарения за великотърновски домове.
След като разбрахме,че някои неща не са достигнали до домовете,се разтърсихме и разбрахме:
Извинявам се на  всички от наше име.

Грешката е наша,не в домовете.
Доста време замълчахме,докато разберем какво става.
След малко наше разследване,разбрахме,че една от нашите майки,която отговаря за предаването на нещата е задържала за себе си и децата си,които са четири,част от даренията(дрехите,които са били изпратени).
Тя си призна и се извини,готова е да върне всичко,което е взела и съжалява за това,което е направила.
Молим всички които си търсят обрано нещата,да ги опишем и ако са в нея ще ги върне.

Извиняваме се и съжаляваме за това,което се случи.

Скоро Тя ще пусне тема в която да се извини лично на всички+снимки и обяснение,защо го е направила.

Казвам отново,че Тя е взела само някои от нещата,ако някой има съмнения,да пише на лични описание и ще се върне всичко,което не е стигнало до дома.
Отново извинения!

Съжалявам но не разбирам.
Какво значи "една от нашите майки, която отговаря за предаването на нещата"?
На всеки който пише лично съобщение се представяме всички със имена и кратка информация.Също така и на всеки който поиска даваме телефонен номер на някоя от нас,с която хората да се свържат.
Всеки който има въпрос или се нуждае от нещо може да ни пише на лични.
Ние сме:
 Калина Димитрова
 Анелия Цонева
 Кристина Кирилова
 Кристина Кадийска
Коя точно от Вас пише с този профил СЕГА.
Последните месеци само и единствено Кристина Кирилова се е подвизавала под този профил.
Тук отново изпадам в недоумение:
Моля ви,това което е направила е неправилно,но може ли една майка да бъде заплашвана,че ще направят нещо на децата и.
Жената е в изключително лабилно състояние,иска да прекрати живота си.Да се обеси.
Това вече не е човешко.
Наистина,спрете да я нападате.Всички дрехи които е взела и обувки са около 50кг и още днес ще бъдат дадени в дома.
Но дори и да ги беше носила,помислете защо го е направила,защо тя и децата биха носили,употребявани дрехи.
Кои жени? На кой телефон?
На Вас Ви е отнело 15 дни да се "разтърсите", а някакви "жени" за няколко часа са локализирали тази "една от нашите майки с 4 деца", намерили са и телефона, че и вкупом са я заплашвали, нея и децата и.
Тези лоши, лоши жени, които така бързо са я намерили, дарителките ли са?
Съжалявам, но не мога да повярвам, че дарители, ще тръгнат по принцип да заплашват, камо ли пък нечии деца.

И последен кратичък въпрос (съжалявам, че упорствам):
Вие (Кристина Кирилова) събирате дарения за домове, едната Ви сестра се нуждае от дарения. Даренията за сестра Ви се получават на Ваше име?!
О, извинете, съвсем последно:
Вие (която и да сте от 4-те или всички заедно) събирате дарения за домове, отговорничката за изпращането на тези дарения е крайно нуждаеща се майка на 4 деца?!
Не, не, извинете. Тук НИЩО не е наред!

# 29
  • Белгия
Мен силно ме изненадва тоталната липса на неудобство от страна на до-ре-ми-фа. Продължава да пише нападателно, както и когато се оплакваше, че много хора питали, пък накрая само някои пращали.
В момента тя твърди, че една майка си заделила "само" 50 кг. дарения, докато всички останали казват, че нито един дом не потвърждава приетите дарения. Поне веднъж дарено ли е? Помня и че веднъж искаше да се пращат дарения на професионална приемна майка. Да не би това да е майката с 4 деца?

Общи условия

Активация на акаунт