Коплект за изписване - колко части?!?

• 15 292
  • 67
  •   1
Отговори
# 60
  • Варна
На новородено обувки ми се струват абсолютно излишни. Това гащеризонче с ританки ли е? Ако е така съвсем пък не трябват обувки. Дори и боди не трябва според мен, само пелена. Ръкавичките пък ги забрави абсолютно! Супер опасни са, не дай Боже може детето да ги натика в устата си и да стане страшна беля.

# 61
На новородено обувки ми се струват абсолютно излишни. Това гащеризонче с ританки ли е? Ако е така съвсем пък не трябват обувки. Дори и боди не трябва според мен, само пелена. Ръкавичките пък ги забрави абсолютно! Супер опасни са, не дай Боже може детето да ги натика в устата си и да стане страшна беля.
Гащеризончето не е с ританки, а завършва като панталонче. За ръкавичките много майки ми казаха, че ги слагат, за да предпазят детето от това да не се драска. Така или иначе са включени в комплекта. Simple Smile

# 62
Баткото го изписахме в боди и отгоре малко по- плътен гащеризон, и шапчица. Нищо излишно. Бебка обаче бях решила, че ще е с рокля на изписването ( голям мерак за тия рокли Simple Smile ). Купих рокля, чорапогащник и шапчица отиващи си едно с друго. Между другото най- малките рокли бяха с размер 56 см. Обаче тя реши да ми провали плановете Simple Smile Не стига , че се появи 15 дена по- рано, но и беше много мъничка ( 2,400 и 45 см. ). Роклята и беше ОГРОМНА. Та се наложи таткото да избере някакво гащеризонче от наличните. И то голямо се оказа ( като всички дрехи ), но в него не си личи толкова . И пак си беше много сладка Simple Smile 

# 63
  • Варна
За ръкавичките много майки ми казаха, че ги слагат, за да предпазят детето от това да не се драска. Така или иначе са включени в комплекта. Simple Smile
Извинявай, но тези доводи са абсурдни. Включени били в комплекта... И това значи ли , че задължително трябва да му ги наденеш? По-добре няколко драскотини, отколкото не дай Боже детето да се задуши! Има такива случаи, повярвай ми! Не го пиша ей така да се намирам на работа! В Окръжна болница Варна, където раждах аз ръкавиците са абсолютно забранени, поне бяха по моето време, точно защото е имало фатален случай с тях! И драскайки се детето опознава света, опознава себе си и се научава да се пази. Как ще се научи, ако не му разрешаваш? И моят син се драскаше, първите 2 дни изглеждаше все едно се е бил с котка. Е, много скоро се научи да се пази. А дечица около него, докарвани с ръкавички се драскаха до 2-3 месечна възраст.

# 64
Месечинка виторога явно не ме разбра за ръкавичките - имах предвид, че не мога да ги махна, защото така или иначе са включени в комплекта и нямам избор да ги купя или не. Изказването е по повод, че няма чорапки и се чудя дали да купя и да ги пъхна при останалите неща. Не съм раждала досега и не знам как стои въпросът с ръкавичките, споделих прочетеното от мен вече за толкова месеци (а аз изчетох хиляди форуми, та дори и специализирана книга ден по ден за бременността), съгласи се, че на много места е изказано и обратно на твоето твърдение. Е, както знаем колкото майки, толкова различни раждания и различен опит!Надявам се всичко с нашите бебета да е наред Simple Smile

# 65
Предстои ми да родя януари. Само с порт-бебе ли да бъде отгоре (дебело, зимно), или и с космонавт?

# 66
Предстои ми да родя януари. Само с порт-бебе ли да бъде отгоре (дебело, зимно), или и с космонавт?
Лично аз при зимно, плътно порт-бебе, тези които не пропускат вятър и се закопчават до горе, космонавт не бих сложила.

# 67
Космонавт. С него може да го закопчееш в стола за кола.

Общи условия

Активация на акаунт