Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 39

• 121 626
  • 775
  •   1
Отговори
# 150
Има ли някоя с ER+, PR+ HER2-, Grade 3 инвазивен дуктален карцином?  

Последна редакция: вт, 18 авг 2015, 10:13 от Мушмороче

# 151
Не съм чувала, но вероятно е заради спада на имунитета. Не знам доколко ваксината може да зарази околните.

Момичета, с протокол изписват ли нолвадекс или само тамоксифен? Тимчева ми изписа нолвадекс и се чудя да ходя ли при онколожката ми в диспансера където ми е досието.
didi111 На мен ми изписаха Тамоксифен по ЗК, но ми писна да се разправям с документи и да се моля по аптеките за 5 лева и почнах да си купувам нолвадекс.
Моля те пиши ако ти разрешат нолвадекс с протокол.
Има ли някая с ER+, PR+ HER2-, Grade 3 инвазивен дуктален карцином? 
моите бяха такива, но G1 и G2 инвазивен дуктален, тубуларен вариант.

# 152
Фри, то е ясно, че за 5 лв не си струва да се занимаваш с документи, но трябва
все пак да се явяваш на хормонална комисия, защото след определен период препаратите
ги сменят, за да не привикне организма. Тамоксифенът е първа линия хормонотерапия, но често
след втората година го сменят за определен период с анастрозол или друго. Милмич, на теб нали
са ти ги сменяли през 2-3 години лекарствата?
Аз видях голям зора да си намеря Киареста, за която имам рецепта по ЗК. Нямало внос
на това лекарство от Гърция и алтернативата беше да си купя на свободна продажба Анастрозол
/60-70 лв/. Но една съседка аптекарка ми намерило някъде изостанало. Дано другия месец
да го заредят.

# 153
Изписаха ми го за 5 години тамоксифена. Аз ходя редовно на контролни прегледи и никой не ми е споменавал нещо за сменяване. Трябва ли да ги питам? при положение, че нямам никакви странични ефекти, изследванията и маркерът са ми в норма, сцинти и ехо, + мамография и УЗД - всичко ОК?
А и си мисля, че "привикването на организма" е една от целите на лечението - да ми спре цикъла, не е ли така? Тамоксифена нали само това прави всъщност, блокира естрогена, в това му се състои цялото действие. Той не убива ракови клетки или нещо подобно.

# 154
  • В царството на игрите:)
Аз съм с ER+, PR+ HER2+, Grade 3 инвазивен лобуларен карцином Rolling Eyes

Милмич, на теб нали
са ти ги сменяли през 2-3 години лекарствата?
Да, аз първите две години бях на Нолвадекс, който и до сега се купува, защото по здр. каса изписват Тамоксифен и после малко повече от 3 години на Аремидекс. След като ми спряха Золадекса сега / от февруари/ пак съм на Нолвадекс, който трябвало да пия още 5 години, но ще видим!

# 155
А нолвадекса има ли го по аптеките? VENIZ, защо го купуваш от Турция?

# 156
има го навсякъде 25,16лв за 50 таблетки - за 25 дни - го купувам от аптеката в Кауфланд и от аптека Ремедиум.
Колко излиза от Турция? Синът ми има колеги в университета турци, може би ще се уредя.

# 157
Аз.

# 158
Милмич, мерси за отговора.
Фри, явно различните случаи изискват различно предписване на препарати.
А нолвадекса има ли го по аптеките? VENIZ, защо го купуваш от Турция?
Има си го Нолвадекса, но сега се мъча да си спомня колко излизаше от Турция, май 10-12 лв на месец.
Една приятелка ми беше донесла за 36 лв, 6 опаковки от по 30 табл., не искали рецепта, само показала кутийката в аптеката.

# 159
Сякаш са малко по-евтини лекарствата в Турция. На мен Еменд 3 хапчета ( едно 125 и 2 по 80мг) ми излиза към 85 лв, а у нас май само това от 125мг е към 58 лв. Ако някой иска да проверя за някое лекарство в Турция, нека ми пише.

# 160
Ех, момичета, много ми е тежко... Баща ми преди година и половина му откриха рак на белия дроб. Ето, че достигнахме до момента, в който трудно си поема въздух.  Cry На инжекции дексаметазон е, които малко му помагат. Мъчи го и страхотно безсъние, за което редува различни медикаменти. Слава Богу, няма никакви болки!  Praynig
Искам да ви попитам за дишането - нещо, което да го облекчи?
Чувствам се ужасно, че с нищо не можем да му помогнем...  Cry

И изобщо се чувствам ужасно по принцип. аз винаги се опитвам да гледам трезво на нещата, да не си правя напразни илюзии. Сега ми е ясно, че човекът няма начин да стане по-добре. Ясно ми е, че... си отива. И просто не знам какво да правя. Струва ми се непоносимо да върша ежедневните си дейности, да се грижа за децата, да ходя на работа и т.н., когато се случва нещо толкова важно - баща ми си отива...  Cry Cry

# 161
  • София
utro77, Hug

Разбирам те, преживяла съм го, баща ми си отиде на 54 г. от рак на дебелото черво за четири месеца. Най-страшно е когато няма какво да направиш и остава само да наблюдаваш как любим човек гасне в мъки...умирах всеки ден с него, при всяка болка, при всяка криза...

Бъдете силни, много силни, това е най-най-лошият сценарий...да няма дори опит за лечение...да няма надежда...да няма вяра...

Последна редакция: вт, 18 авг 2015, 11:30 от golden_dust

# 162
 utro77, пробвали ли сте с ваксината Катрапс? http://www.spartakhadjiev.com/bg/page3/

# 163
Слагаме ваксината от година насам. Аз писах и тук - нещата вървяхя добре докато не почина негов познат от същото. И от там така му падна духа, че се почна с лошото...

# 164
Не съм видяла старите ти постове. Не знам колко са напреднали нещата при него и не мога да помогна със съвети. Лекарите какво казват? Наистина ли няма шанс за лечение? Опитайте се някак да му върнете борбения дух, знам ли. Очевидно и това си има значение.
Много сили и борбеност ви пожелавам  Hug

Общи условия

Активация на акаунт