Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 39

• 121 637
  • 775
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте,
Да се похваля с продължение на нашата история. Успяхме да се доберем до проф. Тимчева в МБАЛ Надежда, започва се лечение с FOLFOX от 2 септември, няма да се прави ЛТ. Стигнахме и до доц. Милев в СБАЛО, за съжаление той не можа да даде точен отговор за вида на карцинома, казвайки че нещата изобщо не му харесват и чакаме заключение след имунохистохимия, която ще е готова в петък. Изключителни хора са и двамата, много сърдечни и истински, професионалисти не изгубили човечността си. Пуснахме туморни маркери на своя глава (до сега не бяха пускани) и са в норма. Та въпросите са ни няколко:
Към тези провеждали терапия с FOLFOX какво да очакваме? Четох за полиневропатии и т.н., но ми се иска да чуя личен опит. Unna видях единствено да е писала по темата, ще се радвам ако се включи, както и още някой ако има...
Опитах се да намеря в стари теми цени и инфо за перуки, видях линка в първата тема, и че ДСО подпомагат със 100лв, но каква е цялата сума? Мушмороче беше писала за перука с естествена и дарена коса за 250лв, от къде е това? И изобщо какво бихте препоръчали - естествена или изкуствена коса... нямам никаква представа за + и -
Преди време назад по темите някой беше писал (не помня ник - извинявам се за което) че се лекува в Турция и са му дали подробна информация за хранене по време на ХТ, може ли някак да се сдобия с книжката?
Много благодаря на всички!  Hug
Здравейте,
Обръщам се към вас с молба за мнение. Става дума за свекърва ми, оперираха я преди 3 седмици във Враца, отстранили са Ту, с размер към 10 см заедно с доста гънки тънки черва, като самото образувание е изхождало от дебелото черво (colon ascendens). Предоперативно беше класифицирана като Т3 Nх М0. Излязоха резултатите от хистологията - аденокарцином с умерена към ниска диференциация, с 2 лимфни възела, в които има Ту клетки. Препоръката на хирурга й е да прави химио и лъчетерапия, но не във Враца. Искаме да направим консултация с друг пато-хистолог, химиотерапевт, онколог и да препоръчате къде да се насочим... Звънях в онкологията, там ми казаха, че всеки ден мога да отида с материалите (парафинови блокчета и предметни стъкла), но ми се иска да отида при някой конкретно. Опитах се да запиша час при проф. Тимчева в МБАЛ Надежда, но няма никакви свободни... Та приемам препоръки към специалисти  Hug
[/size]

# 166
 ladysunny, на мен ми излезе 250лв, но аз си отрязах косата и я направиха с моя и дарена коса. Аз лично съм супер доволна от самата перука. Вчера бях над 12ч с нея и ми е много удобна. Тези, които не знаят, че се лекувам изобщо не разбират, че съм с перука. Ако е изцяло с дарена коса не знам дали цената ще е същата, но може да проверите. Свържете се ето с този салон и кажете, че става въпрос за онкоболна:
http://magama.org/?page_id=304
Би трябвало да е същата, защото се плаща само за изработка и материали. Косата все пак е дарена Simple Smile
Иначе аз бях споменала за книжката. Тя е по-скоро за това как да се преборим със страничните реакции от химиотерапията и какво да очакваме. Нямам я в електронен вариант, но ако искаш тези дни ще я сканирам и мога да ти я изпратя. Само малко да ми мине главоболието, че вчера бях на вливка и днес пазя леглото Simple Smile За храненето на мен тогава ми казаха да не ям грейпфрут, ананас и коприва около вливката. Както и кафе, зелен/черен чай.
Да не казвам голяма дума, но повече от 24ч след вливката и сякаш е даже по-добре от първия път. Почти нямам гадене, а само леко главоболие, което предния път се появи на 3-ти ден, а този път още на 1-ви. Дано не стане по-зле.
При мен има още 2 курса с тази червена химия и после май минавам на таксол, по-скоро paclitaxel всяка седмица. Някоя имала ли е такава химия. Как са страничните ефекти при нея? По-добре ли е от червената?

П.С.
Да споделя за ваксините ако случайно някой някога изпадне в такова чудене като мен. Питах онколога и той каза, че няма проблем да се сложат ваксините на детето, просто ми препоръчва да е 2-3 дни преди или след вливката, защото около 10 дни след нея показателите ми падали и съм била по-податлива на инфекции. Ще слагаме ваксина за шарките и после Пентаксим.

Последна редакция: вт, 18 авг 2015, 18:41 от Мушмороче

# 167
  • Cherven Bryag
Момичета, вчера ме изненадаха в аптеката нямало Kyaresta и спешно се наложи да ходя до Плевен за нов протокол. Предложиха ми Анарома , питаха ме дали имам претенции, но бях неподготвена и се съгласих със този продукт.От утре ще ми го доставят в наша аптека.Но имам въпрос : някой приемал ли тях и има ли много странични действия? Не по листовка, а от личен опит \ как то обикновенно \

# 168
Елена, и аз видях зор да намеря Киареста, ще трябва значи да ходя за нов протокол.
Анаромат, това май леля ми го пиеше /оперирана е преди 5 г./, оплакваше ми се от високо кръвно и
малко напълня, но все пак тя е на 64 г.

# 169
Здравейте, момичета! Моята коса изобщо не расте къдрава, както казват че се случва при повечето жени. Бихте ли споделили какво правите за да расте по-бързо.

# 170
  • Русе
Аз се мажех с масло за коса на Икаров от аптеката и тривитаминол от ветиринарна аптека, но
така или инъче махнах перуката шест месеца след последната химия и косата ми беше около
5 см. Но после почна да расте много бързо и може би след 1,5 г имах коса до кръста  bouquet Peace

# 171
О, радвай се, че не ти расте къдрава, моята е много смешна в момента. От 10 месеца съм без перука
и сякаш не расте пустата коса, защото е много ситно къдрава. Пръскам се с с хининова вода, обаче
си искам и правата коса. И с преса нищо не става, много съм смешна, нося разни диадеми и кърпи, защото съм като кошница в главата.

# 172
  • Cherven Bryag
Елена, и аз видях зор да намеря Киареста, ще трябва значи да ходя за нов протокол.
Анаромат, това май леля ми го пиеше /оперирана е преди 5 г./, оплакваше ми се от високо кръвно и
малко напълня, но все пак тя е на 64 г.
И аз не съм първа младост \ 54 \, но и без това "воювам" с килограми... Лекарка ми обеща, че ако не ми хареса лекарство, ще ми го смени ивентуално пак с Киареста , мислят че доставка на лекарството временен проблем.

# 173
Здравейте отново! Някоя от вас има ли представа какво значи този резултат от имунохистохимия:
СК - положителна реакция
ЕМА - положителна реакция
Chromogr.- отрицателна реакция
NSE - отрицателна реакция
Synaptoph. - отрицателна реакция
Ki-67 - 30% белязани ядра
Слабо диференциран, а на места анапластичен карцином на дебело черво.
Свекърва ми ще я приемат в Надежда на втори септември за химиотерапия, но се надявах някоя от вас да знае нещо или да ме насочи къде да чета. Това което каза доц. Милев беше: "Много лош и агресивен карцином". Както се сещате това ни притесни... Ако някой може да разясни ще съм благодарна... Благодаря предварително!

# 174
.

Последна редакция: вт, 25 авг 2015, 14:31 от utro77

# 175
Здравейте. Баба ми премина операцията и днес трябваше по телефона да се разберат кога да започне лъчетерапия. Казали са обаче, че ще е брахитерапия(дори не знам правилно ли го пиша) В нета намирам малко информация за този вид терапия, моля ако може някой да ми обясни за какво иде реч. Каква е самата процедура, там ли се стои в болницата или може да си я прибираме, колко време. Всичко, което се сетите ще ни е от полза. Също така, ще трябва да открия болницата, намирала се в Дървеница. Ние не сме от София и ако знаете адрес, също ще е от полза. Благодаря!   bouquet

# 176
Здравейте. Баба ми премина операцията и днес трябваше по телефона да се разберат кога да започне лъчетерапия. Казали са обаче, че ще е брахитерапия(дори не знам правилно ли го пиша) В нета намирам малко информация за този вид терапия, моля ако може някой да ми обясни за какво иде реч. Каква е самата процедура, там ли се стои в болницата или може да си я прибираме, колко време. Всичко, което се сетите ще ни е от полза. Също така, ще трябва да открия болницата, намирала се в Дървеница. Ние не сме от София и ако знаете адрес, също ще е от полза. Благодаря!   bouquet

За брахитерапията не мога да съм полезна, но за адреса на СБАЛО мога. Адреса е ул. "Пловдивско поле" 6. Това е съвсем близо до метростанция Г.М. Димитров. Ако кажете с какво ще идвате мога да дам по-подробно описание.
Успех! Peace

# 177
utro77, dmk8889, тук http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=513011.1620 пишат близките на болни от рак, може би там ще получите повече отговори Peace
Аз искам да се похваля с чифт чисто нови гърди, адски съм щастлива. В комбинация с отново дългата ми коса, след 3г. отново мога да ходя изпъчена и даже ме заглеждат мъжете  Mr. Green

# 178
Арми, честито, дълги години да им се радваш Heart Eyes
 Аз да питам кога се бере черния бъз, този на който латинското име му е Самбукус?
Гледам в канавките по пътищата, че има вече някакъв черен бъз, но май е от другия вид.

# 179
  • Cherven Bryag
Бъзак вече става за бране, но трябва да се внимава с недоузрели плодчета \ червени и зелени \ които всъшност отровни и в никакъв случай покрай пътя!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт