Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 39

• 121 700
  • 775
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Здравейте, момичета!
Успех на новите борци!

Искам да попитам момичетата, които са на хормонална терапия -кой лекар решава кога да спрем хапчетата?

Soni,ами не знам как е с Аримидекса,но за Золадекс на всеки 6 месеца издават нов протокол.Нали те наблюдават -питай тези лекари.Като цяло тенденцията е за увеличаване на годините хормонална терапия.Не знам на колко си години,но може да искат да те докарат до естествения климакс .
Моята ръка се наду след 2,5 г.Обясниха ми,че до този момент била компенсирала липсата на лимфи,но в един момент изпуска  Rolling Eyes  И аз ходя на дренаж,не я товаря ,вдигам,вече нося и почти всеки ден ръкав,ходя веднъж седмично на плуване,ама файда няма  Sad Важното е да сме живи и здрави  Hug

# 361
 KokoJ, и Аримидекса е с протокол на всеки 6 м. , придружен с всички видове изследвания - кръвна картина, биохимия, ТМ, ехограф... и никой нищо не ти казва. Добре, че съм грамотна, та си следя показателите. На 49 г. съм.
И аз ходя на лимфодренаж, правя упражнения, нося ръкав постоянно, но няма ефект...7 години не съм поглеждала страничните ефекти на лекарството, което пия /аримидекс/, чак сега прочетох листовката и видях, че се получават оттоци и след като никой специалист не ми реши проблема, стигнах до извода, че е от хапчетата. Може и да не съм права, не знам. затова питам дали има подобни като мен...

# 362
Здравейте,

Писах ви преди няколко дена, търсейки блеомецин за съпруга ми. Успяхме да го намерим.
Сега ще ви разкажа накратко какво се случва.. Преди два месеца съпруга ми постъпи с оплаквания в коремна хирургия , мина много тежка операция , отстраниха му образувание , колкото юмрук голямо. Оказа се НХ лимфома.
В момента, вече близо месец , е в клиниката по онкология "Св.Марина" Варна. Мина 2 курса химиотерапия до тук. Лекува го Д-р Р.Рачев . В разговора ми с него, той ми обясни, ме състоянието му е сериозно, че лимфомата е агресивна и съответно и химиотерапията е агресивна. Доктора не е особено словоохотлив и затова пиша на вас. Първо става въпрос за психичното състояние на мъжа ми.... Промени се много и е нормално, но ако имате съвет ще съм благодарна да го чуя. Той стана много раздразнителен и избухлив, апатичен към света, повтаря, че не може да издържи . Лечението му е съпътствано с болка и невъзможност да се наспи нормално .. Самата химиотерапия сякаш засилва тези настроения.. Как бих могла да му помогна?

# 363
  • Cherven Bryag
За плевенски лекари в онкодиспансера бях при Д-р Енчев, много добър.Смятам, че всички лекари \ онко \ минали през специализация в това отделение и натрупали опит. потърси го в петк на кабинет №8.

# 364
Мименце - тия дни ходих в общината и бегло погледнах някаква обява пред Соц. грижи - за адаптация на болни с увреждания - имаше и нещо за психологична помощ. Провери при вас в Соц. грижи как стоят нещата.
Също прочети и тук http://www.oncobg.info/cat_7/%D0%9A%D0%B0%D0%BA_%D0%BF%D0%BE%D0% … 0%B0%D0%BC%D0%B5/ - би трябвало да има нещо полезно, аз лично нямам впечатления.

Можеш да му помогнеш много - показвай му че го обичаш и че го разбираш и че това през което минава ще му помогне да пребори болестта.

# 365
Някой чул ли е нещо за новата специализирана онкоболница, която Сити клиник ще отворят скоро на Цариградско шосе в София? Щяла да е доста добре оборудвана и модерна.  Дано има и добри специалисти, които да работят в нея.

# 366
  • на път
Някой чул ли е нещо за новата специализирана онкоболница, която Сити клиник ще отворят скоро на Цариградско шосе в София? Щяла да е доста добре оборудвана и модерна.  Дано има и добри специалисти, които да работят в нея.

Питах за нея. Щяли да привличат кадри от чужбина - български специалисти реализирали се там и чужди такива. Щяли да ги мотивират много добре финансово  newsm78.
Разбрах, че се предвижда шеф на образната диагностика да е доц.Стойнева, която вече е напуснала шефското си място в Св.Екатерина.

# 367
Звучи обещаващо. Дано наистина стане това, което рекламират и специалистите и техниката да са добри. България има нужда от такава болница.

От една друга тема в бг мама разбрах, че там май щяло да има и перукер, който да изработва безплатно перуки на онкоболни от дарени коси.

Последна редакция: пн, 28 сеп 2015, 11:29 от Мушмороче

# 368
Здравейте момичета!Не зная от къде да започна.Може би от това , че юли месец претърпях две операции на лява гърда , като при втората ми направиха мастектомия и отстраниха 22 лимфни възела.Диагнозата ми е инвазивен лобуларен карцином с микрометастаза в един лв. В момента  съм на химиотерапия вливат ми Фармарубицин и Ендоксан.Исках да попитам вас , които сте преминали по този път , имахте ли проблем с вените по време на терапията. При мен на втора вливка като се почна едно бодене не вие работа. Сега ми предстои трета вливка в Сряда и леко се ужасявам. Също се чудя дали е нормално да ме боли ръката вече  20 дни кажи речи цялата предмишница?И ако сте имали подобни проблеми как се справихте с тях?
Благодаря Ви предварително и Ви желая много здраве и късмет!

# 369
За съжаление тези лекарства много увреждат вените,най -вече Фармарубицинът,,,

# 370
# 371
  • на път
Аз съм с порт заради вените. Не смея да го махна ...

# 372
Благодаря ви момичета!За съжаление могат да правят вливки само на дясната ръка.Аз досега мажех с Троксевазин , но имам и Хепароид ще пробвам и с него. Някоя от вас била ли е със същия курс медикаменти? Как ви се отразиха , аз имам назначени 6 вливки сега ми предстои третата. След първата бях добре , но на втората направих алергична реакция към Зондерона и 5 дни бях ни жива , ни умряла, после ми сложиха Дексаметазон и се освестих. Дали ще става по - зле положението от тук на татък? Съжалявам , че ви бомбандирам с въпроси , но наближава вливката и ......

Последна редакция: пн, 28 сеп 2015, 15:15 от vanilas681

# 373
  • София
За хормоните и кога да ги спра ми казва химиотерапевтката на база изследванията. Аз си мислех, че след толкова операции и бодения по веничките ми ще стана тапир и нищо няма да усещам, ама нещо не ми се получава, толкова съм се изнежила на болка, че само като ми доближат иглата за да ми вземат кръв и ми тръгват сълзите. Даже сега на последната операция с пълна упойка молих анестезиолога да ме приспи и после да ми слагат абоката, естествено не се съгласи, ама аз пробвах. По краката ми се появяват малки синини, колкото пет стотинки горе долу, мисля че  е от хормоните. Сега октомври съм на преглед на гинеколог и при химиотерапевтката и ще питам за синините и обрива по лицето. Ходя като курнишон  Grinning  Ако някой има такива странични ефекти моля да сподели  Laughing
Вчера минах и на телк, днес ще отида да си взема решението и да видим колко ще ми дадат без две сиси  Laughing  може и да ми никнат де, нищо че ги чаках 34 години и те все не пораснаха  Joy

# 374
Aз приключих с червената химия newsm44 За сега нямам никакви лоши реакции от нея. Даже бих казала, че този път беше най-добре от всички предишни вливки. Дано е така още ден-два. Вчера дори не получих онова гадно парене в носа и главата и ставах да видя какво ми вливат. Притесних се да не са объркали химиите Laughing
При мен вените също са зле. Вчера ми вкарваха химията през китката. Не знам как мога да си помогна. Следват 12 вливки Таксол/Таксан или нещо подобно и не ми се мисли какво ще се случи с вените на ръката ми. Тази химия уврежда ли ги? Този порт как се поставя? Вярно ли е, че е с операция под пълна анестезия?
Лекарят каза, че не очаква да имам някакви странични реакции от следващата химия и съм се настроила много положително.

Общи условия

Активация на акаунт