Звездни компромати - 254 част

• 78 372
  • 729
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Без да се заяждам и аз Peace, познавам много двуезични хора, но само англоговорящите вмъкват така чуждици. Интересно, нали Laughing

А как красиво би било да е на френски, италиански, датски, холандски, полски

# 241
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Може би защото са по-универсални.
Аз вмъквам английски изрази, когато говоря на чешки, защото често не се сещам за коректния чешки израз. Български ползвам твърде свободно, за да ми се налага нещо такова, и точно заради това ми е странно, когато други го правят- все пак всеки владее родния език, поне в моите представи.

# 242
  • UK
Ами мисля, че го владея, но например преди няколко месеца като си търсех работа и обяснявах на майка си по Скайп нещо за препоръки, не можах да се сетя думата "препоръки", просто защото не ми се е налагало да я ползвам на български почти никога, а на английски само с това се занимавах последните няколко дни, и трябваше да използвам Гугъл да ми подскаже. И в България да си живееш, е нормално в един момент да не се сетиш дума, която не си ползвал от години. Мисля, че никой не може да ми каже, че не пиша грамотно или че не уважавам българския, просто не се сетих за еквивалент на self explanatory. Още чакам някой да ми каже, между другото. Simple Smile Общо взето английски думи си позволявам да използвам само в разговор, който минава на двата езика, както в случая с този текст. Той така или иначе беше на английски, нямах намерение да го превеждам, една фраза повече не ми се стори не на място. Simple Smile

# 243
Недвусмислен

# 244
И аз не се сещам за дума, която напълно да отговаря на self explanatory - красноречив е може би най-близкото.
Като цяло не смятам, че в разговорната реч е престъпление да си помогнеш с една-две чуждици, които по-ясно да изразят гледната ти точка. Никой език не е съвършен, в английския също има много чуждици.
В официална реч вече нещата стоят съвсем другояче.

Златка Димитрова никак не ми харесва Sad

# 245
  • о`майна лунна нощ е
Не знам дали сте в крак с новите тенденции /аз май отново изоставам  Crazy.
/
http://www.marica.bg/%D0%BF%D0%BE%D1%81%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%B5% … 5-news445195.html

Първият коментар под статията ме разсмя до сълзи  Mr. Green

# 246
Self-explanatory - който се разбира от само себе си

# 247
  • UK
Недвусмислен не е точен превод сппоред мен... Красноречив май по добре описва идеята. Нещо може да е недвусмислено, без да е непременно self explanatory, ами, честно, не е същото... Говори сам за себе си? По скоро имах предвид, че текста е доста буквален и няма нужда от кой знае каква интерпретация, за да стане ясно какво имам предвид като казвам, че изобщо не искам да знам откъде е толкова запознат със същността на подобен тип връзка. На него всичките му текстове са малко странни, той твърди, че разказва истории и повечето му песни не са от неговата гледна точка (ами, пеещи разлагащи се трупове и... Зомбита?) Той явно не обича интерпретации и навсякъде обяснява, че приема текстовете си буквално... Понякога се чудя, как точно ги разбира буквално, ето това например...

I had a thought, dear
However scary
About that night
The bugs and the dirt
Why were you digging?
What did you bury
Before those hands pulled me
From the earth?
I will not ask you where you came from
I will not ask and neither should you
Honey just put your sweet lips on my lips
We should just kiss like real people do

На него явно му е забавно, и ми стана интересно Simple Smile

# 248
Сигурно казва така, за да не му се налага да дава обяснения.  Laughing
Много харесвам песента на умиращите влюбени, в стила на средновековните балади е. Да му се не надяваш, такива добри текстове пише, освен музиката.

Последна редакция: вт, 21 юли 2015, 17:05 от Songes

# 249
# 250

Не ѝ ли залепват кълките в тази жега. Laughing

# 251
  • UK
Сигурно казва така, за да не му се налага да дава обяснения.  Laughing
Много харесвам песента на умиращите влюбени, в стила на средновековните балади е. Да му се не надяваш, такива добри текстове пише, освен музиката.
О, аз му вярвам, че пише за неща, които му минават през главата. Той сам казва, че пише една песен сума време, така не се пише от емоция. Личните преживявания се пишат много бързо, понеже някак ти идват в главата и само трябва да ги напишеш. Напълно съм склонна да вярвам, че си пише момчето каквото си иска, а и по добре, понеже ми става мъчно за него. Много е добър, наистина, и в писането, и в музиката, и в пеенето, и още не е претръпнал на усещането, и като пее наживо и някъде обърка нещо, може да го видиш как прави физиономия, един вид "уфф", което е много сладко, и добре че още не са му обяснили да не прави така.

# 252
Да! Той е просто сладък. И има много оригинално мислене.

Чуй какво казва в първите няколко секунди тук.  Joy
А тук просто си личи как е много сърдит на момичето и не ще да я погледне  hahaha https://www.youtube.com/watch?v=szvFgdvfMq0. И на 2:09 каква физиономия прави, защото тя закъснява - безценно!
И въпреки това, абсолютно съвършено професионално изпълнение.  bowuu

# 253
  • UK
Много е сладък, най вече понеже онези-дето-знаят-по-добре още не са му обяснили триковете на професията, как да се държиш, как да говориш, на него му личи, че му е по комфортно да пее отколкото да говори, много ми харесва, че не са го обучили още. Никак няма да му отива да говори без истерично да си роши/приглажда косата, да казва ermmm и да повтаря една и съща дума 3-4 пъти... И да завършва с yeah... Grinning

# 254
И пак говори по-съдържателно от много други, които само са обучени да говорят, но не са изразили нито една умна собствена мисъл в живота си.

Общи условия

Активация на акаунт