Добре дошли, АПРИЛки 2016г

• 39 455
  • 739
  •   1
Отговори
# 75
  • Пловдив
Аз имам едно въпросче. Как точно разбраха, че не усвоявате фолиева киселина. Аз при първата бременност не съм взимала мета фолиева.

Ванеса
стискам палци да се окаже фалшива тревога.
Кремонка надявам се и аз този път всичко да е наред.

Аз мисля витамините както и предната бременност да си ги взимам натурално с плодове, зеленчуци, месце и ядки. Естествено, ако всичко е наред както преди и док не предпише нещо. Засега съм решила да си взимам само фолиевата, а като отида на лекар след някоя и друга седмица ще видим какво ще кажат. Миналата бременност пих утрогестан заради леко отлепване и леко кървене в началото, което сбърках даже с цикъл, но сега да чукам на дърво нищо не съм имала.

# 76
  • София
Аз имам едно въпросче. Как точно разбраха, че не усвоявате фолиева киселина. Аз при първата бременност не съм взимала мета фолиева.

прави се генетично изследване за тромбофилии и там е включен този панел.

Мой съвет е само фолиева киселина, мета най добре. Нали знаете защо се пие?  Аз не пиех никави витамини, само Биозин мама, горещо ги препоръчвам, имах хемоглобин пушка и не кихнах цяла бременност.

# 77
  • Пловдив
Е предполагам всички знаят за болестта спина бифида.

# 78
  • Русе
Хайде да се запиша и аз. 12ти април ми определиха за термин, но е мноооого рано, 4 седмица съм. Вероятно съм била с доста ранна овулация, защото много малко опити имахме миналия месец (2-3) и за да е толкоз голямо и видимо... трябва да е станало по-малко от седмица след последния цикъл. Та... изненада ни, но пък се радваме. Казах и на приятели, следващата седмица ще кажем на бабите. Нямам намерение да пазя "тайната"  Laughing Видях по-нагоре за симптоми сте говорили. Аз сякаш нищо не ззабелязвам освен, че гърдите ми са болезнени. След като видях теста се замислих, че се наливах с айрян толкова, колкото не съм изпила през живота си. Спрях цигарите (пуших 2 след като разбрах, ама  Embarassed) и ми е мнооооого трудно. Вземам само ФК, доктора каза, че засега нямам нужда от друго. Тъй като имам разширени вени се бях притеснила, но той каза, че щом са с добра проводимост няма да ми дава нищо засега. Весело бременеене  и дебелеене на всички   bouquet

# 79
здравейте и от мен!  Blush
Много се 4удех, дали да се запиша, но ще се престраша  Heart Eyes
Според калкулатора в нета, термина ми е на 9 април, на 29 си направих 2 тест, пак положителен! На 30 трябваше да ми дойде  Blush
Другата седмица ще записвам 4ас при АГ, 4е е в отпуска...
Мен освен гърдите нищо не ме боли. Снощи главата лееекинко ме цепна, ако е като първата ми бременност, така ще е до 5 месец  ooooh!
п.с. това ще ни е 2ро детенце  Heart Eyes
п.п.с. къде е ч-то?

# 80

Добре дошла Джери дъ Маус - лека и успешна бременност.
Моето "ч" е до '1' -цата точно  : ето този клавиш: `  /  ~  Laughing

# 81
  • София
 От няколко  дни имам силни болки в корема, като спазми. Днес не издържах и бях при АГ, гледа ме, уж всичко е нормално. Даже вече дребосъкът има сърдечна дейност. За болките пиех но шпа, но АГ го смени го с папаверин. Обясни ми, че матката приема бебето като чуждо тяло и затова ме боли.
Другите симптоми са си същите - гади ми се от миризми, гърдите ме болят, за щастие не съм повръщала.
Имам ли повод за притеснение? В понеделник съм на преглед при друг лекар.

# 82
Здравейте и от мен Simple Smile

Присъединявам се към вашата група, въпреки, че съм си сметнала термина само онлайн с калкулатори и ми изчислява 1-ви април.
Днес бях за първи път на лекар и всичко изглежда нормално.
Много трудно с тези отпуски, всички лекари при които исках да отида или са в отпуск или имаха час за най-рано след месец.
Имам един въпрос: Някой пил ли е малтофер и фолиева киселина едновременно. Личната ми лекарка ми го изписа защото желязото ми е ниско и ми каза, че в него има фолиева киселина, но по-малко количество. Днес казах на лекаря, който замества тази която съм си избрала и той буквално смъмри нещо от сорта на: "Фолиева киселина трябва да се пие, аз не съм сигурен, че в малтофера има фолиева киселина." newsm78 Направо се чудя сега да пия ли допълнително или да си остана с тази доза, докато моята лекарка се върне след 10 дни...

# 83
Здравейте и от мен Simple Smile

Присъединявам се към вашата група, въпреки, че съм си сметнала термина само онлайн с калкулатори и ми изчислява 1-ви април.
Днес бях за първи път на лекар и всичко изглежда нормално.
Много трудно с тези отпуски, всички лекари при които исках да отида или са в отпуск или имаха час за най-рано след месец.
Имам един въпрос: Някой пил ли е малтофер и фолиева киселина едновременно. Личната ми лекарка ми го изписа защото желязото ми е ниско и ми каза, че в него има фолиева киселина, но по-малко количество. Днес казах на лекаря, който замества тази която съм си избрала и той буквално смъмри нещо от сорта на: "Фолиева киселина трябва да се пие, аз не съм сигурен, че в малтофера има фолиева киселина." newsm78 Направо се чудя сега да пия ли допълнително или да си остана с тази доза, докато моята лекарка се върне след 10 дни...
Здравей,малтофер фол съдържа фолиева киселина,но в недостатъчно количество.Говорим за бременни,а те се нуждаят от 400 мкг дневно.
Трябва да приемаш фолиева киселина отделно.

# 84
Добре дошли на новите момичета!
От днес съм с гадене, засега без повръщане.  Crazy
И мен понякога ме боли корема, така бях и първият път в началото. Не знам дали е нормално, но явно е често срещано. На преглед съм чак след седмица.

# 85
На някоя от вас да и се подуване корема.издути ми е все едно съм в 4 месец.знаете ли нещо да до плащането за женска консултация в Тина Киркова.

# 86
Здравейте,аз да се оплача - много ми се спи! Първата бременност не също беше така,но сега надминавам и двумесечно бебе! Днес на работа в обедната почивка си врътнах ключа отвътре и полегнах на дивана,та спааах час и 10минути! Ужас! Щом се прибрах от работа и си "легнах да опъна гръб" и така от 18.20ч до 20.10ч.... Мъжо ми звъни на пожар по телефона,че имахме уговорка за вечеря навън,а аз   Blush  има ли някой,който ще се следи в Правителствена болница?

# 87
  • София
Здравейте бременнелки  Laughing
Добре дошли на новите мами уютен престои в темата.
Хайде и аз да помрънкам малко и аз имам болки не са постояни но ги имам от време на време и гърдите ужасно тежки ги чувствам Laughing а съм и с доста големи.Други симптоми нямам нито ми се спи нито ми се гади още,корема си ми е наред, ама то е рано сигурно.Като бях на преглед доктора каза 4-5 седмица.От понеделник мисля да излезна болничен  а после съм отпуска и така ще съм минала критичните седмици.За после ще го мислим като му дойде времето.

# 88
Добро утро малко съм новичка,желая ви приятно бременнеене  и пухкави бебоци догодина. За първи път ще ставам мама на 27 години от Пловдив. Вчера бях при доки и го видяхме точката 4седмица и няколко дена по изчисления термина ми е на 11 Април. Доки каза че ще се видим след две седмици . А как разбрах ли, напревих си кръвен тест на 3 тия ден от закъснението и бам 265,40,после след 48 т.е вчера часа пуснах и миизлезна 632,60 и вечерта ми каза добрата новина.

Последна редакция: сб, 08 авг 2015, 10:42 от daritka

# 89
11 Април,искаш да кажеш.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт