Отговори
# 675
Меци, аз давам от този http://apteka.framar.bg/30015222/%D1%87%D0%B5%D1%80%D0%B5%D0%BD- … D0%BF-410-%D0%B3-.
Той също се дава на деца 3*1ч.л.. Аз обаче го давам така - 3 ч. л. ги разреждам с малко водичка, колкото да не е толкова сладко и го изпива наведнъж. Въпроса ми е / ако знаеш / дали не греша, че го давам така. Почнах го от онзи ден, от вчера започнах с ШС 3,7 и 6 и пробиотик. От 01.09 е на градина и дано да задържи повече време здравичка.

# 676
  • В къщурката на хълма на феите
Стани много висока доза даваш за еднократен прием.. Щото бъза е предимно вит. Ц  и трябва полека да се взима, че да не стане придобиване..

# 677
  • NE
Питанка: През колко време се редуваше Нурофен и Панадол при Т?

# 678
Панадола средно на 40 минути, 1 час, та изчакай минимум толкова. Колко има ?

# 679
  • NE
В 20:00 беше 37.8 след час и 5 мл нурофен е 38.0 мерена ректално, в ухото и по челото.
Гадните предкътници или вирус, че преди два дни се видяхме с две каки на 2 г.

# 680
Аз лично на 38 не пипам , а нурофена като цяло е доста силен, пази си го за необхоимост наистина. Следи сега, ако вдигне повече, средно на 2 часа могат да се редуват, но пак казвам че Нурофена аз лично не го одобрявам и не го харесвам като лекарство нито за възрастни , още по-малко за деца.  Peace

# 681
  • NE
Засега почна да пада. Почнах с нурофен защото трудно вдига Т, но ако вдигне държи здраво температура. Ще следя.

# 682
  • до едно тепе
Фейче аз редувам панадол и нурофен през 4 часа. Ако положението е зле, т.е не почне да пада температурата до час след даването, а расте давам Хексалгин. Вземи си Беладона 9СН и давай паралелно по 5гр през 2-3 часа. Поне при Слав подпомага свалянето на температурата. Бързо да се оправя Вили.
Голямото диване цял ден се прави,че не ме чува. Като му говоря нещо не реагира, а след 2-3 мин пита Кво каза маме ooooh! По 3 пъти днес едно и също повтарям. Смятам за един неопределен период да огранича контактите му с братовчед му. Писна ми от дивотиите на който го учи. Много яко ми писна ooooh! Преди малко най-нагло си отмъкна един пакет с 2 бонбона от хладилника въпреки, че забраних и го подгоних да му го взема. Докато го стигна вече ги беше наврял в устата. Подозирам, че тества докъде може да стигне безнаказано. Е теста му донесе цяла седмица без бонбони Whistling

# 683
Поспаланче, все едно аз съм го писала за Ивейн, абсолютно ама абсолютно същият модел на поведения  ooooh! ooooh! ooooh!

# 684
  • shumen
Цвете,аз редувам Панадол и Нурофен през 4 часа също,а ако не пада Т слагам свещичка.
Поспаланче,и при нас положението е такова.Постоянно се прави,че не ме чува и си прави каквото си иска и затова тази вечер се прибра рано-рано наказан.Сигурно 5 пъти казах не хвърляй камъни и не се мокри в локвите,а той нарочно правеше на обратното и накрая и на инат седна в локвата и го отупах и прибрах.Сега съм го наказала и съм му казала,че няма влакчета,няма коли(монетките) и утре отива на ясла.Мислех си докато ги няма нашите да си го оставя в нас,но остане ли си като днеска и започва да ме разиграва и да си прави каквото иска.
Аз си мисля дали да не почна от септември пак да му давам Самбукуса или да изчакам и започна октомври.
За кръщенето-говорих с нашите и се разбрахме да го направим на 13.09.

# 685
  • Северозапада
Меци, мерси все пак. Ако има още бъз, че при нас баща ми каза, че бил презрял, ще направя и потвоята рецепта.

# 686
  • NE
Мерси момичета. Нямам много опит с Т слава богу. Свалих я засега. Дано не качва, че цял ден скимти от зъбите.

# 687
  • София
Питанка: През колко време се редуваше Нурофен и Панадол при Т?

Цвете, на мен двама лекари ми бяха казали Нурофен на 4 часа да се дава. Панадол не давам.
Хексалгин при Т над 39 гр.
Иначе слагам свещичка + оцет и вода компреси.
Да се оправя.

# 688
И аз на 4, но ако видя зор съм давала и на 3.

# 689
  • NE
Педи не посмя да ме прати за Хексалгин снощо защото не съм давала досега.
Редувам нурифен и панадол. Снощи в 2 пак вдигна 38 и отново тази сутрин над 38. След малко отиваме да го види.

Общи условия

Активация на акаунт