На море или на планина, ЯНУАРЧЕ си расте на топлина – Тема 4

• 29 581
  • 740
  •   1
Отговори
# 150
Purpletka, аз мисля че изследванията не са никак зле, и както казва моята докторка това е статистика, важен е ехографа. Но ако мм се притесняваш може да направиш късен скрининг Simple Smile Знам ще всичко ще е наред Simple Smile... В София е жега... Слънцето е напекло сградите и топлината прониква Simple Smile  Hug

# 151
Purpletka, аз мисля че изследванията не са никак зле, и както казва моята докторка това е статистика, важен е ехографа. Но ако мм се притесняваш може да направиш късен скрининг Simple Smile Знам ще всичко ще е наред Simple Smile... В София е жега... Слънцето е напекло сградите и топлината прониква Simple Smile  Hug

Благодаря Sun_Rose, док ми каза че няма смисъл да правим късен скрининг и че той е много по-неточен и не го препоръчва. Една приятелка си беше правила само късното БХС и и беше излязло 1:70, бебето и е прекрасно и напълно здраво. Явно просто съм се настроила на това 1:7000 и после се стреснах. А аз нищо не разбирам от това и нямам идея какви резултати са в норма...

# 152
  • Варна
Purpletka, на резутатите отдолу има обяснение на цифрите, цитирам:
при риск 1 до 100 - напр. 1:50 (2%), се препоръчва генетична консултация и се обсъжда дородова диагностика. При по-нисък риск - напр. 1 от 500 (0,2%), се препоръчва консултация с компетентен лекар и допълнителен биохимичен скрининг в 15-20 г.с за изчисляване на "интегриран" риск, вж. "генетичен календар" www.lmpbg.org
При NT>2.5 се препоръчва контролен преглед за повторно измерване на NT и NB.

# 153
  • София
Здравейте, и мен нещо ме мързи да пиша, само ви чета.

Добре дошла eli101, много ви се радвам на мамите, които чакат трето детенце!

svetlita, моето СУЕ е 9 mm/h, като в реф. ст-ти е посочено за жени до 50 г. <12. Твоето в каква мерна единица е посочено.

Главоболие и мен ме мъчи от време на време, късно следобяд или привечер, но не взимам нищо, чакам да отмине.

Rady, и аз съм като теб, сега съм 17 седмица и съм +7 кг. вече и предполагам, че е от задържане на течности. Основно хапвам салати, пилешко месо, плодове, газирано не пия от ученическите си години, на сладко пък въобще не наблягам. Просто наблюдавам, че сутрин кожата на бедрата ми изглежда по 1 начин, а вечер след работа вече краката са ми оттекли, кожата ми изглежда като целулитена, просто видима разлика, не знам как да го обясня.

Ssnej_0104, дано вече си на финала с това кошмарно зъболечение!

purpletka, аз смятам, че нямаш повод за притеснение!  Hug

Аз съм на преглед чак на 14 август, на ФМ, доста далече ми се вижда, но, това е, ще чакам търпеливо.

Хубав ден на всички!

# 154
Purpletka, на резутатите отдолу има обяснение на цифрите, цитирам:
при риск 1 до 100 - напр. 1:50 (2%), се препоръчва генетична консултация и се обсъжда дородова диагностика. При по-нисък риск - напр. 1 от 500 (0,2%), се препоръчва консултация с компетентен лекар и допълнителен биохимичен скрининг в 15-20 г.с за изчисляване на "интегриран" риск, вж. "генетичен календар" www.lmpbg.org
При NT>2.5 се препоръчва контролен преглед за повторно измерване на NT и NB.

Много благодаря  Hug ще си направя ФМ в 20 г.с. и ще се надявам човечето ни да си е здравичко!

Дидии  Hug

# 155
Moon walk, едва ли ще е проблем да го смъкна малко... Simple Smile иначе съм съгласна с теб, че трябва да отида на специалист, но тъй като имам вече едно мъртво раждане (и то в 35 седмица), гледам уж да се храня малко по здравословно...
Свалила съм 3.5 кг от както видяхме двете чертички... сега мисля да почна и водна гимнастика, за да не кача драстично... (имам едни 10 кг. от предната бременност да свалям още).

Matsorana, при мен от фраксипарина се получават сини бучки, които болят и сърбят (аз всеки път си го бия на различно място в корема). Лекарят каза, че е алергична реакци и ми го смени с клексан, но резултатът е същия... установих, че ако го бия мноооооого бавно и внимателно (примерно цялата спринцовка за 30 сек. или повече да я изпразня) нищо не ми се появява... Мен понякога ме и щипе докато си го бия.

Момичета,

може ли да ми кажете повече за фраксипарина - питам за близка, която си го бие. Вие защо си го биете? И това за синките също - ако си го бие тя ги получава, ако и го бие лекар не го получава - тоест не може да е алергия. И по колко си биете и до кога?

# 156
  • Бургас
Само веднъж съм имала синка. Тогава си го бях сложила вътрекожно, а не подкожно. От тогава нито веднъж не съм имала синка, подуто, сърбеж и т.н. Но:
1. Ако държа в хладилник я вадя 30 мин. преди боцкане.
2. Вкарвам иглата до край и под ъгъл 90 градуса и вадя въздуха/на листовката пише обратно/.
Когато се посиних ъгъла на бодене беше по - малък, а иглата също не беше вкарана до край.

Бия малки дози през два дни. Чакам резултати от генетични изсредвания за тромбофилия и ще знам дали продължавам до термин или спирам.

# 157
Мисля че се получават синини от това че се засяга някое капилярче.Бях в болница и сестра ми го би и пак получих синьо-неазнам какво да ти кажа.Аз знам че се бие да не се образуват съсиреци и че предпазва от аборт....

# 158
  • Варна
Оф, сега влязох в темата за АГ-Варна и се потресох, че за 10 години нищо не се е променило... Все таях някакви надежди, но останаха напразни. Трябва да се настройвам психически за мизерията, мръсотията, простотията и т.н. ooooh!

# 159
Moon walk, фраксипаринът е нискомолекулярен антикоагулант; нискомолекулярен означава, че остава в организма до 24 часа, а не както аспирина до две седмици. В случая с бременните момичета тук, най-вероятно става въпрос за профилактика, за да държи кръвта по-течна и да не се получават тромбчета и да предпазва бременността. Това обикновено се прави или при предишни случаи на тромби, или при доказано генетично предразположение след направен генетичен тест, т. нар тромбофилия. Твърди се, че около 1/4 до 1/3 от хората имат такова предразположение.  Просто фраксипаринът държи кръвта по-течна и подобрява кръвообращението. Приема се от началото до края на бременността, около раждането се напасват приемите и дозите . Всичко зависи от лекарското предписание на дози и приеми. Обикновено на всеки 1 месец се пускат и кръвни изследвания , за да се наблюдават определени показатели за съсирваемостта на кръвта на пациентката.

Иначе за синките и сърбежа, май отървачка няма Simple Smile Това със синките май е от травмирането на кожата от това, че вкарваш течност от вън, а сърбежа е, защото на кожата й писва. Ако се смени местото пак след няколко дена се почва с това.

Надявам се, че ти помогна отговорът ми.

Последна редакция: пт, 24 юли 2015, 16:24 от matsorana

# 160
Момичета, кога трябва да се усетят движенията на бебето?

# 161
  • Варна
Момичета, кога трябва да се усетят движенията на бебето?
Ами по това време някъде - 14-20 седмица. Зависи... Някои и по-рано ги усещат, ако не им е за първи път. По принцип с първата бременност е по-късно. При мен беше в 20та седмица, с втората не помня точно, но със сигурност по-рано - 16-17та. Сега имаше период, в който го усещах, но сега явно матката се вдигна и не го усещам (в 15та съм в момента).

# 162
Katia_N мерси много Simple Smile

# 163

Момичета,

може ли да ми кажете повече за фраксипарина - питам за близка, която си го бие. Вие защо си го биете? И това за синките също - ако си го бие тя ги получава, ако и го бие лекар не го получава - тоест не може да е алергия. И по колко си биете и до кога?

Matsorana добре го е обяснила. Аз си направих генетично изследване за тромбофилия и една от мутациите излезе положителна. В същото време ми правиха и доплер на кръвоносните съдове на матката и май на пъпната връв ( ще излъжа на кои точно) и резултатът не беше добър. Поради това сега съм на фраксипарин. В началото на седмицата, на ФМ, доплерите бяха изрядни.  Simple Smile.  Аз прилагам фраксипарина под ъгъл, защото иначе достигам под слоя, в който трябва да се постави. Забивам иглата под 45 градуса долу горе, на 2/3 от дължината й. Бавно натискам буталото. Не вадя въздуха, но го избутвам максимално далеч от иглата, точно под буталото. Синини ми останаха 2 пъти  - и двата пъти ми се разтрепери ръката и иглата се размести и натиснах буталото прекалено бързо. Всеки ден поставям инжекциите на различно място (за сега ротирам двете ръце и двете страни на корема през равни интервали), така на всяка област й се падат по 3 "почивни"  Simple Smile дни преди следващата инжекция.

# 164
  • Варна
Аз уж съм стара пушка, а сега чувам за подобен проблем... Я кажи кое те подтикна към генетично изследване? Отклонение в кръвните изследвания?

Общи условия

Активация на акаунт