Тичане по плажа и усмивка - Февруарчето е на почивка - Тема 15

• 37 476
  • 736
  •   1
Отговори
# 555
Ана,
много ми харесва твоя стил на родителстване, така да го
наречем. И аз така ги усештам нештата, но на практика
не ми се получават много Simple Smile
Аз сум на принципа да си избирам битките - ако е нешто,
с което мога да направя компромис, го правя, ако не -
оставям да реве или гледам да я разсея. Опитвам се да
обяснявам, но се убедих че в такова сустояние не
приемат. Обшто взето й казвам да се успокой и да ми каге
какво иска, и след това ако моге го правим и спира
плаченето. Ако не...
Проблемут е че губя турпение и понякога й викам...но и
аз сум човек и на моменти не издургам.
За гушкането четох, че трябват поне 6 сек. да
започнат да се освобогдават ендорфини Simple Smile)))

днес се поразрових по темата и eто малко да се посмеете
https://www.facebook.com/assholeparents?ref=ts&fref=ts

# 556
  • Англия
Копче   bouquet .
Дано скоро отмине периодът при вас, всеки си има граница, а и при теб дразнителите са много (тези отдолу бай-вече). Аз се имам за спокоен човек, живея надалач от всички роднини и гледам с други очи на възпитанието и - влагам време и търпение, но за мен това е добра инвестиция и знам, че след мен няма да мине някоя баба и да съсипе постигнатото и да обезцени труда ми (образно казано).

# 557
Феичка, как сте днес?

Мрън: всеки, ама всеки път вече, като свърши голямата работа и трябва да го измия и преобуя, настава ... апокалипсис. Най-напред, бяга, не иска да го взема и занеса в банята, ако го взема пък - дърпа се , започва пищене, ритане, дърпане, огъване, крясъци, а си тежи, опасявам се да не го изтърва вече докато се пързаля в мивката и рита. Същото е и ако съм го оставила голичък да се разхожда из къщи и случайно пишне - стъпва и започва да шляпа в локвичката, съответно го разпространява навсякъде. Като поискам да го взема , за да го измия и облека - пък същата "умиляваща" картинка. Вече получавам ускорено сърцебиене и ме е страх до го вземам за миене. При къпането вечер не е така. Всеки път е с покани и подкани, говоря "Хайде, сега ще измием дупе", не е веднага да го емна и айде. Макар че и това съм правила - да търся ефекта на изненадата. Не, при все става ужас. Явно изобщо не му пречи, че е наакан или напишан, и мрази процедурата по измиването. Какво да направя, за да предотвратя тези изблици, пък после да му мисля и да му ги направя приятни?

# 558
  • NE
Днес като че ли се ядва работата защото само веднъж е вдигал Т. Обаче все по-трудно минава номера да му се дават лекарства. Трябва да му давам около 11 пъти различни илачи, познайте как съм ги подредила по важност. В общи линии има още какво да се желае.

# 559
11 пъти различни илачи - и аз вече щях да извръщам глава и да обръщам очи #Crazy дано вървите към стабилно подобрение, измъчихте се много Hug

# 560
Флауър, радвам се, че се подобрявате. Тук само нурофен и хомеопатичните топченца минават. "Хапва" си ги сама - оставям ги пред нея и си ги взима сама. Всичко останало се плюе на поразия и съм пробвала да разтварям в малко храна и с лъжичката... Тегаво е много, а иначе само да се обърнеш и е налапала някой боклук от земята...
Бизи, къпя я права под душа. Давам й да държи слушалката, докато я сапунисвам. Обикновено е след обедното и вечерното хранене, че се прави на прасе и мирише после на супа. Наближава 11 кг и най-много да падне заедно с мивката... Къти беше казвала, че слага Мони да седне на гърне, докато го къпе, което е вариант, ако се притесняваш от подхлъзване. Аз й казвам да се държи за стойката за ваната, която използваме много рядко вече. За аки и пиш навсякъде - в началото е така. Все едно имах пак куче вкъщи... Тези дни е добре. Събужда се суха от следобеден сън и се надявам до края на годината да махнем и него.
Сега новото 20 е приспиването. Голяма истерия. Не иска леглото. Заспива на спалнята и после я местя. Не знам каква криза преживява и защо е така. Преди заспиваше сама, целувахме се, казвахме си лека нощ... Няма драма, няма нищо... Сега все едно я колят и бесят, ако я оставя в кошарата.
Гери, поръчах си книгата, която спомена - от Ибука... Ще пиша отзиви, когато я прочета. Сподели за ролерите, когато пристигнат. Wink
От днес вече съм официално в 6-тия месец. Още малко и не остана...

# 561
Ана.ана, възхищавам се на търпението ти. Иска ми се да се владеех толкова много и добре... Струва ми се, че няма да ми стигне един живот психоанализа, за да има някакво подобрение.
Пиши по-често. Вдъхновяваш за позитивни промени.

# 562
  • София
Привет,
феичка дано отминат нещата. Аз като знам с какъв зор му давам витамините и каква борба е за да му сложа  физ. рзтвор и да му дръпна сопола, направо ако имах 11 да съм се гръмнала вече.
С очите се предадох вече, не мога. Кървясват му, не можа да се оправи, защото не можахме да спазим ПАК лечението. Но е един АД да му се сложат капки и крем на очите. Никога не се е захласвал , но при слагането на капките на 2 пъти тръгна да се захласва чак. Двама го държим, единия мъчи да му отвори окото итн. Един ад е и зарязах, не мога да се боря повече, а той пищи като на заколение.

Бизи не знам какво да те посъветвам. Ние се къпем във ваната и дребния умира за там, за водата и тн. Аз имам проблем с ваденето от там, но пускам водата да изтече, има килимче от доло да не се хлъзга и си го оставям там да играе и когато му писне ме вика и ходя да го вадя. Ама виж как да го накараш да влезе не знам  newsm78, сложно. Аз на Влади му казвам айде да се мием или къпем и той сам си отива.
Сега се научи и за лягането да си отива сам в стаята. Казвам му вечер айде мием зъби и лягаме и той казва чао , отива в банята да мием зъбите и после отива в стаята и ме чака на табуретката да му чета приказка Simple Smile. Та е много приятно, че без драми си и лягаме вече.

Фрауст моля те помогни ми  Praynig. Кажи как да го накарам това  мойто диване да пишка на вън. Не ще и не ще. Днес пампа не сме слагали, верно ни е 1 ден абсолютно без пампа, но дай някой съвет моля те като по старша в бранша Simple Smile.  Нося дрехи с мен и сменям веднага. Каних го няколко пъти и не иска и по едно време го гледам ходи странно и ми показва че се е опикал.

# 563
Флауър, искрено се радвам, че днес сте по-добре Hug
Ванче, правилно помниш, слагах Мони на гърнето докато го къпех като беше малък. От доста време (сигурно половин година вече) се къпем прави под душа. Гърнето беше за малко, но той не го искаше много много и ... се принудихме да го махнем. Ние се къпем с голямо желание, а да не ви казвам като го подстригвам с машинката как плаче.... като свърша с прическата  hahaha иска да не спирам да го подстригвам hahaha сега вече е с прическа  Wink

Утре ще правим освещаване на апартамента. Днес ходихме да пазарим някои неща за ритуала и утре след освещаването ще си посрещнем първите гости - зълвата и семейството й и ... свекъра и свекървата ooooh!
Не знам дали ви споделих (мисля, че не), но ние бяхме скарани 2седмици и се опитаха да ми вкарат интрига в отношенията ми с мъжа ми. Няма да задълбавам, но ще ви кажа, че утре вечер ще бъде дооооста лицемерна. Дано да ги изтрая, че ... ми писна да се караме заради тях ooooh!

# 564
  • NE
Къти Весел празник утре! Дай пълен игнор. И мен се опитаха да ме вкарат в беля с разни тънки намеци и то чрез майка ми и дори не обърнах внимание, пак се опитаха и пак игнорирах, та накрая се отказаха. Оня ден пак цъфнали пред вкъщи без да се обадят, че даже ММ ги върнал. Айде няма нужда да се правят че им пука като знам, че не е така.
Бизи Пробвай да го сложиш в мивката по турски за да играе с водата. Вилито плаче като го къпя с душа и го слагам в един голям леген и го поливам с канче. После играе и като стане е готов за вземане.

# 565
  • Англия
ФрсуСт   bouquet всеки човек е различен, със своя темперамент и характер. Аз съм безкрайно благодарна на майка ми, изключителен анализатор, много мъдра. Тя казва, че каквото и да правят децата е нормално. Тя основно гледа племеницата ми и в ситуации, когато дори когато моята кръв кипва, тя спокойно обяснява ли, обяснява ли...и тъй като с очите си виждам плодовете на нейния подход, за мен няма нищо по-естествено и аз да бъда такава. Бих се радвала, ако постовете ми не ви дразнят, не искам да се изкарвам на такава, каквато не съм. Влагам усилия само в неща, в които виждам смисъл. Ето, например, не съм започнала с гърнето изобщо, на този етап не съм мотивирана и не бих намерила търпение и нерви за това.

# 566
Къти, хубав празник ви пожелавам утре Hug пускай ги по течението натрапниците, щом трябва и известна доза лицемерие - тъй да е, но не си причинявайте дразги помежду заради чуждите глупости Peace

Момичета, благодаря за съветите. Нямаме проблем с къпането вечер - то става все още в корито на стойка, в банята, игра голяма е, даже понякога не иска да излиза от там. Проблемът ни е денем като се наака и трябва да го измия. Настъпва война на световете и нищо не е в състояние да го накара да дойде сам в банята като ме кажа, че е време да измием дупето. Понякога игнорирам писъците , мия го внимателно и дума не обелвам докато не се умири. Ама и това усещам, че не е правилно. Обяснявам, че дупето е наакано и трябва да измием, да облечем други дрехи и т.н. Не споменавам лоши работи за акото му, да не се обиди Joy нали го приемали като част от тях, та само казвам, че трябва да измия, повече не се впускам в подробности. Гледам да не му наруша някоя игра, ако междувременно се е запленил с някоя играчка или да прекъсна любимо филмче. Не става. И ММ като го мие историята се повтаря ooooh! дано да е период, макар и доста вече продължителен, само тази мисъл ме крепи. Че вчера отпуснах тежката си ръка за първи път, а мисълта ми се забави и плеснах един път по голото дупе. Нямаше реакция - само ме погледна учудено. ooooh! после ревах Confused

# 567
  • София
Здравейте!
Същата драма е и при Алекс със заспиването. Преди заспиваше лесно сам следобед, а сега не иска. И вечер като се събуди трудно заспива и то при нас, а като го преместя в кошарата му се разбужда и реве.
Мисля, че при гърнето не са само подходи и четене на книги, а си е до дете. При Алекс стана лесно на година и пет месеца, а една позната трети месец се мъчи с нейната дъщеричка на две години и три месеца и още си ака в гащите.
Алекс също обича да се къпе, но го е страх на душа и го къпем в леген.
Аз също си изпускам нервите понякога, но не се упреквам вече. Ако може някой да го тресат хормоните, малкия да се лигави и да се тръшка за всичко и да реве по цял ден, а той да остане спокоен ОК, аз не винаги успявам.
Весел ден!

# 568
Принцес  Hug

# 569
  • NE
И аз се възхищавам на Ана. За това си трябва здрава психика. Моята е доста разклатена, признавам си. Като учителка съм доста категорична и не обръщам внимание, но с моето дете е друго ...
Спането е нещо индивидуално. Докато не каталяса няма сън. Дори е готов да играе и да залита докато обикаля от изтощение. От вчера вдига ръце да го мъкна на рамо. ooooh! Tired

Общи условия

Активация на акаунт