Като е собствено, да не смятате, че самО си плаща режийните?
Е, и моето е собствено, и знаете ли какво, за периода в който живея в него - 15 г. - само на Топлофикация (чумата да ги тръшне!) съм платила по груби сметки над 30 хиляди лева, а може и по-висока да е сумата, между 1800 и 2400 ме chargе-ват за отопление и топла вода на година и без да има малко дете в апартамента.
А сега ми кажете как се плаща това със заплата на продавачка/ чистачка/ каквато-и-да-било друга средностатистическа работа от 9 до 6, за да се преквалифицирам и да започна да се прибирам по светло поне веднъж в седмицата.
Другото, което ми избоде очите в над 70 стр. - много малък брой жени по собствено желание стават самотни майки, повечето биват зарязани в напреднала бременност, когато нямат особен избор.
Не е зле някои особено категорично изказващи се по темата да вземат да си преразгледат квалификациите.
Нищо лично към никого, но някои твърдения и непоколебима увереност ми идват в повече, нямаше и да се обадя иначе изобщо, и без това вече пиша рядко.
За България това е особено важно. Това е някаква сигурност, старт. Не случайно младите семейства чакат от някъде апартамент.
Но, все пак имаш свободен избор. Ако имаш. Може да смениш топлофицирано с нетоплофицирано и да не наливаш на Топлофикация. Знам изключително добре какви са режийните на жена с едно дете-сами. Плащала съм ги със съвсем нормална редовна средна за страната заплата и детето е отгледано съвсем нормално. Личи си кой не го е живял и какво знае и не знае. Имаш избор, има начини, просто тази жена е взела грешните решения.