Нараства ли социопатията сред българската младеж ?

• 75 725
  • 1 926
  •   1
Отговори
# 1 125
няма начин да го оставя на 18-годишнО за повече от няколко часа. Просто няма начин! И то защото зная колко е изтощително да се въртиш покрай 3-годишно дете, което понякога просто не знае какво иска и измисля всякакви щуротии. Пет-годишните вече са по-разбрани.

И аз това все си го мисля. В никакъв случай не оправдавам извергите, но имайки почти 3-годишно - ами при мисълта да го оставя за продължителен период на някой пубер с бушуващи хормони, най-вероятната развръзка, която ми идва наум, е че все в някой момент ще го набие. Да го докара до кома не, но някой и друг шамар ще изяде. Просто гледането на толкова малко дете доста често е И изнервящо, особено ако гледането на деца не ти е сред интересите, а на един 18-годишен едва ли това му е хоби и не може да се очаква да е прочел това-онова за гледането на деца. Също човек, който няма опит с деца може да приеме за непослушание неща, които са нормални за дадената възраст - примерно, че детето се е изцапало или е разхвърляло.

# 1 126
  • Ямбол
... Как ли се развеждат хората там тогава - все пак всеки развод е предшестван поне от няколко разправии?
Изчакват да тръгнат децата на училище или градина и почват да се разправят.
Наистина ли се чудиш, Дана. Помислили са хората децата да не стават свидетели на такива неща.
И хората си знаят, че законите се спазват стриктно и децата им са поне малко повече защитени.

Ако детето ходеше на детска градина, учителите щяха да разберат какво се случва и може би нямаше да се стига до тук.
Ако кифлата, приятелка на единия беше сигнализирала, след като той ѝ се е похвалил, че детето е затворено в гардероба и като го знае какъв е откачен, пак можеше да се избегне нещо.
Ако приятелите на майката бяха наистина такива, нямаше да я оставят да си оставя детето при този малоумник, но явно средата ѝ е като тях и са го приели като нещо нормално.
И в крайна сметка, ако тя беше разсъждавала поне малко, поне малко да беше се разтревожила за собственото си дете, нямаше да бъде така спокойна да ходи да се вее, а щеше да обърне света, но да си намери нещо, което да не поставя детето ѝ в такъв риск.
И за да не стават такива случаи практика, редно е тази майка да си понесе някакво наказание, защото утре друга такава ще реши да си гледа детето по Скайп и да го остави на първия нехранимайко.

# 1 127
В една нормална държава, нямаше да се стига до там майката да оставя детето си на чужди хора, за да си изкарва прехраната! За всички е факт, че държавата ни отдавна е абдикирала от задълженията си и няма никаква закрила, за социално слабите, самотните родители и инвалидите! Не подкрепям майката в решението и, но ако държавата си гледаше работата, нямаше да се стигне до там!
Също така не мога да скрия учудването си от изказванията на някои жени... Уж сме жени, но като гледам никаква солидарност и всяка гледа да хвърли първа камъка! За това и жените в Бг се срамуват да сигнализират за изнасилвания и побоища, защото не сме солидарни една с друга, ами бързаме да обвиняваме, че видите ли тя си го е заслужила!

# 1 128
Това са градски легенди!

Никъде не се отнемат така деца. На никой не му е изгодно дори да го прави. Работи се с родителите. Престанете да давате някаква пгфрешна представа. При повикване на полиция за семеен скандал се пуска доклад до социалните. Те интервюират детето, започват наблюдение, като целта им е не да отнемат детето, а да помогнат то да остане в семейството си. Деца се отнемат при драстични случаи, като насилие, застрашаващо живота. Цоциалните се занимават със семейства на маргинати. На повечето от вас не е ясно как живеят подобни нора. Представете си семейство с 5 деца, Майката няма 30 и е наркотично зависима. Бащата е местния дилър, който периодично дава някакви пари, но по-голяма част от тях изпива. Социалните се опитват да вкарат майката и бащата в някаквъв нормален режим, било то и като чистачи и да дадат шанс на децата да бъдат отгледани. Другото решение е скъпо и с не доказан добър резултат.

О, Кикамора. Посочи ми една държава в която не се борят хората за оцеляването си. Обикновено тези, които лежат на помощи са пълни маргинати и мизерстват, защото харчат парите си за наркотици и алкохол.

# 1 129
Да, надявам се, че е не е така драстично. Ако между родителите има напрежение, то не може да бъде винаги скрито - покрито, освен ако не се разделят на момента. Тоест децата, които са доста сензитивни, може да го усетят, да споделят с учителката и хоп - социалните ги прибират?? Безумни истории. Crazy Може и двамата родители да са грижовни и да си обичат децата, но да не могат вече да се понасят помежду си.

Изчакват да тръгнат децата на градина и почват да се разправят - едва ли. Тогава се отива на работа. Най-често разправиите са вечер, късно, след като децата са заспали. Достатъчно е някое дете да се събуди за малко и пак ще чуе, че има нещо.

# 1 130
  • Ямбол
Има разлика между "заслужила" и 'предизвикала", т.е. поставила е детето си в риск и опасност. Не е виновна държавата за слабоумието на някои жени.

# 1 131
За разправии никой не отнема деца! Деца се отнемат много, ама много трудно. Първо се прави всичко възможно да се подпомогне семейството. Парадокс е случая на отнетите деца на майката в Кнежа (май там беше). Някой се е опитал да блесне.

Лиляна, като цяло съм съгласна, но има майки, които са в различно положение. Някои са с ментални проблеми, но с помощ могат да се грижат за децата си. Именно там е нужна социална помощ.

# 1 132
Оооо да! Казала нещо на мъжът на въпреки и го предизвикала да я напляска, а тя после се хвали, че щом я бие значи я обича!
В форума още седи темата, за някакво момиче, което беше бито от бившия си работодател, защото си поискало заплатата, а някои жени във форума го оправдаха, защото момата била предизвикателно облечена! Няма начин с такова мислене, държавата ни да е нормална!

# 1 133
Оооо да! Казала нещо на мъжът на въпреки и го предизвикала да я напляска, а тя после се хвали, че щом я бие значи я обича!
В форума още седи темата, за някакво момиче, което беше бито от бившия си работодател, защото си поискало заплатата, а някои жени във форума го оправдаха, защото момата била предизвикателно облечена! Няма начин с такова мислене, държавата ни да е нормална!

Каква е връзката с темата?

# 1 134
За разправии никой не отнема деца! Деца се отнемат много, ама много трудно. Първо се прави всичко възможно да се подпомогне семейството. Парадокс е случая на отнетите деца на майката в Кнежа (май там беше). Някой се е опитал да блесне.

Лиляна, като цяло съм съгласна, но има майки, които са в различно положение. Някои са с ментални проблеми, но с помощ могат да се грижат за децата си. Именно там е нужна социална помощ.
Именно! Ако имахме функционираща държава, щеше да се работи с тази майка и да и се помогне, така че да не си оставя детето на разни непознати, но в Бг държавата си е била камшика и всичко е оставено на самотек и всеки да се оправя както може!

# 1 135
БС, държавна работа за вишист е около 1000. Аз работих за 1400 2003 година. Чистачка взима 250-300 за 2-3 часа на ден, ако чисти на още две места по толкова стават максимум 9 часа на ден и заплата минимум от 750.

За деца на самотни родители има места в градините с предимство. Не знам в какво се опитвате да ме убедите. Не е невъзможно да отгледаш дете без да го изоставиш на съседа! Съжалявам, но няма как да приема тезата ви, тъй като вие дори не сте в подобна ситуация, а просто се намирате на приказка.

Трябва да си високо в йерархията, за да взимаш 1000 лв. на държавна работа. А и Невена къде да я вземат, в кое министерство или община?
И не можете да се удържите да не я пратите  чистачка.

Коцето-Калки е зъболекар, например.
 Laughing

В живота не всеки успява. Събира се с кофти компания, не може да взима трезви решения, не знае. Няма лошо да му се помогне. Обществото като начало-само ще насочва, като ясно изразява неодобрението си за оставено дете, за начин на отглеждане.

Цигуларка била и само това ли може да прави? Да не е Васко Василев, че да може да си го позволи?

# 1 136
  • Ямбол
...
Каква е връзката с темата?
Никаква. Но като не може да си защити глупостта, която написа, следва нова глупост, която я отдалечава от темата.
Държавата е виновна до там, че не е затегнала контрола по защита на децата си.

# 1 137
Това са градски легенди!

Скрит текст:
Никъде не се отнемат така деца. На никой не му е изгодно дори да го прави. Работи се с родителите. Престанете да давате някаква пгфрешна представа. При повикване на полиция за семеен скандал се пуска доклад до социалните. Те интервюират детето, започват наблюдение, като целта им е не да отнемат детето, а да помогнат то да остане в семейството си. Деца се отнемат при драстични случаи, като насилие, застрашаващо живота. Цоциалните се занимават със семейства на маргинати. На повечето от вас не е ясно как живеят подобни нора. Представете си семейство с 5 деца, Майката няма 30 и е наркотично зависима. Бащата е местния дилър, който периодично дава някакви пари, но по-голяма част от тях изпива. Социалните се опитват да вкарат майката и бащата в някаквъв нормален режим, било то и като чистачи и да дадат шанс на децата да бъдат отгледани. Другото решение е скъпо и с не доказан добър резултат.

О, Кикамора. Посочи ми една държава в която не се борят хората за оцеляването си. Обикновено тези, които лежат на помощи са пълни маргинати и мизерстват, защото харчат парите си за наркотици и алкохол.

стига едно и също въртя  ooooh! с твоите легенди.

за теб легенди за други не , такива неща се случват ДА.

докото чеовек не го засегне  лично вичко му е легенда  Mr. Green

# 1 138
Ами като си е била камшика се влага енергия към променяне на елементарните неща. Някак и на мен ми дойде в повече цитирането, че е водила детето с такси на градина, приравнено с добро майчинско отношение. За мен майчинското отношение не е такси, не е лего, а е отговорност.

Какво да направи държавата? Осигурила е детска градина, плаща болнични, има безплатно образование. Като се говори за "бели" държави отбелязва ли се факта, че в повечето майчинството е месеци? Социалните работят с родителите, но не им исипват едни пари ей така. Доста писаха, че в чужбина не би и се налагало да работи. Къде? Никой не плаща за възпроизводство. Помощите са минимални и живота не е кой знае какъв. На социални помощи живеят само маргинати.

# 1 139
Това са градски легенди!

Скрит текст:

стига едно и също въртя  ooooh! с твоите легенди.

за теб легенди за други не , такива неща се случват ДА.

докото чеовек не го засегне  лично вичко му е легенда  Mr. Green

Нито знам коя си, нито ме интересува. Знам, че няма как да ми отнемат детето ако се скарам с баща му. Ако твоето са го отнели, явно проблемът е бил по-сериозен.

Общи условия

Активация на акаунт