Нараства ли социопатията сред българската младеж ?

• 76 174
  • 1 926
  •   1
Отговори
# 1 425
Много жестока тема е захваната. За всяка страна е жестока. Вкл. за социалните работници, които със сигурност преживяват всяка ситуация, всяко решение, всеки спомен .B & C тук са прави останалите. Трябва да се уважи живота на тези хора, върху които рабоатата оставя клеймо. По мое мнение.
Гледах един филм , документация, за полицейски инспектор , специалност борба с педофили.  Като му се родило детенце не смеел да го пипне , защото за всяко свое действие премисля дали е в реда на нещата. Каза,че изкарал доста терапии , докато си наложи да смени памперса или окъпе бебето си без да се съмнява в подбудите си.
Стана ми мъчно. А и тази работа трябва да се върши от някой. Уважение към хората.

# 1 426
Но аз не бих взела дете от майка и да го дам на друг. Просто защото тази тема показва, какво представляват "другите" и как може да се излъжем в тях. Ако бях в състояние да прибера страдащи деца и лично да отговарям и да си стоя зад постъпката  ... но това с ие фантастика. Затова след като не смея , то си мълча и уважавам смелостта на другите и се моля да не бъркат и се моля хората да са повечето добри, за да не стават грешки.
Затова в тази случка според мен основните виновници са дамата младежи и техните родители  Peace

# 1 427
  • София
А и да ми слага думи, които не съм имала и далечно намерение да кажа  ooooh! Айде няма нужда комплексарщините да са под мой цитат.

# 1 428
Ако искаш си направи ескперимент и пусни обява в Джобс-а. Бас държа, че за тези условия ще се явят един куп кандидатки, които поне ще изглеждат прилично. Не много отдавна по този начин на два пъти намерихме жени да се грижат за последните години от живота на възрастна двойка. Не за три месеца, за доста по-голям период с един почивен ден седмично - обгрижване и поддържане на дома за по-малко пари от това, което Невена е давала. А двама възрастни на легло се гледат далеч по-трудно от едно 3-годишно.
Много е непочтено да се правят проучвания и експерименти в джобс-а и нямам никакво желание и намерение да го правя! Представи си, че ти си търсиш работа, кандидатстваш, а то всъщност работа няма и някой си прави експеримент Rolling Eyes
Не мога да се съглася, че двама възрастни на легло се гледат по-трудно в сравнение с едно 3 годишно дете. Двамата възрастни, които са на легло няма да скочат от леглата и да обърнат цялата къща наопаки, както би направило едно дете. Двамата възрастни не се нуждаят от толкова разходки, както едно дете. Ако гледачката се обърне за 2 секунди двата възрастни, които са на легло, няма да изчезнат внезапно, а детето трябва да се следи непрекъснато. Едно 3 годишно дете се гледа трудно. Децата на тази възраст са много енергични, а в същото време не умеят да се пазят.
При възрастните хора е имало почивен ден, а при детето е нямало и работата е била за 3 месеца.
Не може да се сравнява гледането на 2 възрастни, които са на легло и гледането на 3 годишно дете.

B & C тук са прави останалите.
Кои са тези останали и за какво са прави?

# 1 429

Не мога да се съглася, че двама възрастни на легло се гледат по-трудно в сравнение с едно 3 годишно дете.
...........................
Не може да се сравнява гледането на 2 възрастни, които са на легло и гледането на 3 годишно дете.
Колко лежащоболни възрастни хора си гледала и за колко време?
Понеже аз съм гледала и тригодишно дете, и лежащоболна 68-годишна жена с 83-годишния й подвижен съпруг.
В тази връзка съм съгласна с второто изречение. Не може и дума да става за сравнение. Хиляди пъти бих предпочела да гледам здраво тригодишно дете пред лежащоболен. За съжаление не винаги имаме избор.

# 1 430

Може и още как. Ако възрастния не е на легло, а е с деменция и не знае какво върши, не помни  и не е добре с главата гарантирам ти, че дете на 3 години се гледа мноого по-лесно.
Даже и да е лежащоболен, то гледката е толкова подтискаща, че гледане на 3 годишно енергично и здраво дете ще ти се види песен.

# 1 431
  • София
разбира се, че всеки или почти всеки ще предпочете да гледа дете! Аз не знам откъде й ги ражда ВС.

# 1 432
Ти наистина си трол. Някога гледала ли си и един възрастен на легло?
Те или са с деменция, или са неподвижни. И в двата случая сменяш памперси, а в единия се опитваш да ги успокоиш, защото буйстват. И в двата случая стават раздразнителни, било поради болки, било поради чувство за малоценост и безсилие.

Разликата с малко дете е огромна (знам го от опит). В единия случай сменяш памперси на 15 килограмово, което можеш да разсееш, в другия случай сменяш пампес на 80 килограмов човек, който няма как да разсееш с плюшена играчка.

При възрасни пациенти агресивно и девианто поведение са съпътстващи, при малки деца са рядкост.

Нямам идея от образованието ти, но постовете ти показват липса на елементарно познаване на дребни, но срещани проблеми.

# 1 433
разбира се, че всеки или почти всеки ще предпочете да гледа дете! Аз не знам откъде й ги ражда ВС.
Може би намеква, че двамата младежи са се изморили от 24 часовото гледане на детето и са откачили и накрая са приключили с него от преумора. Нещо подобно намекваше за акушерката...

Иначе не виждам смисъл в това да се твърди колко трудно се гледа дете. Трудно е като всяка работа. Да ходиш и да копаш картофи също е трудно и уморително, но хората копаещи картофи като се уморят не трепят себеподобните си с мотиките нали?

# 1 434
  • София
И откъде щяла да се намери жена за 3 месеца - ами например лелите от ДГ точно лятото почиват 3 месеца и много от тях не биха отказали едни хубави пари. Сто пъти го написах - в Мамата да беше пуснала обява с условията, щеше да намери много по-свестни хора.

Както и да е. Няма смисъл вече. По-добре да се заключи темата.

Кротко дете на 3 годинки се гледа лесно.

# 1 435
  • Ямбол
Някои хора като се уморят и си хващат шапката и забягват по корабите, а детето го оставят на съдбата или каквото му е писано, както обичат някои да се изразяват.

# 1 436
Ако възрастния не е на легло, а е с деменция и не знае какво върши, не помни  и не е добре с главата гарантирам ти, че дете на 3 години се гледа мноого по-лесно.
Напълно съм съгласна!  Peace
В случая на съфорумката обаче става въпрос за двама възрастни на легло, а не за двама с деменция.

Дали съм гледала възрастни хора? Да, дори в момента точно това правя!  Simple Smile
Не е лесно, особено ако са ти много близки, както е в моя случай.

Някои хора като се уморят и си хващат шапката и забягват по корабите, а детето го оставят на съдбата или каквото му е писано, както обичат някои да се изразяват.
А други като се уморят от собствените си проблеми, сядат пред компютъра и започват да се ровят в проблемите на другите, да размахват пръст и да бълват змии и гущери.  Rolling Eyes

# 1 437
  • София
не беше ли ти със секретарката?

# 1 438
Дали съм гледала възрастни хора? Да, дори в момента точно това правя!  Simple Smile
Не е лесно, особено ако са ти много близки, както е в моя случай.
Знам, че не е лесно. Затова попитах.
Ако наистина си гледала лежащоболен, не би написала, че по-трудно да гледаш дете.
Ако към памперсите, тоалета, храненето и деменцията прибавим декубиталните рани и лекарствата, опитите за изправяне в инвалидна количка, за да могат поне за малко да излязат на чист въздух...
Все едно. Няма смисъл да ти обяснявам.

# 1 439
  • София - Рим и обратно
Сутринта в едно сутрешно предаване се бяха събрали Любен Дилов-син и още някакви, пак обясняваха, че горката жена е трябвало да избира - нахранено ли да е детето или самО... Аз пак да питам - бедстваща ли е била жената, та е тръгнала да отсъства с месеци или не. Щото е относително важна подробност.

Общи условия

Активация на акаунт