Нараства ли социопатията сред българската младеж ?

• 75 155
  • 1 926
  •   1
Отговори
# 885
Намеренията й са били добри - да изкара пари за детето си . Не е отишла да си вее байряка .
Не съм особено убедена, че не е отишла И  да си вее байрака. Едно дете пречи много на такива занимания.

Ако работата беше просто работа, то щеше да я избере така, че да може да вземе Христо със себе си. Пълно е с работещи българи отглеждащи децата си в чужбина.

# 886
  • Tам през Атлантическия океан
Намеренията й са били добри - да изкара пари за детето си . Не е отишла да си вее байряка .
Не съм особено убедена, че не е отишла И  да си вее байрака. Едно дете пречи много на такива занимания.

Ако работата беше просто работа, то щеше да я избере така, че да може да вземе Христо със себе си. Пълно е с работещи българи отглеждащи децата си в чужбина.

Лично аз не познавам и не съм чувала за гастарбайтери с деца в чужбина.
За постоянно работещите и живещи навън ДА  Peace
но не и за временно пребиваващи/работещи.

За да живееш и работиш в чужбина с дете трябва да подготвиш нещата иначе увисваш във въздуха Simple Smile
Ние като сменяхме местожителството първо мъжа ми замина после аз и детето.
Всички наведнъж с дете без подготовка или сериозни финанси или добри познати си е зор Wink

# 887
Пълно е с работещи българи отглеждащи децата си в чужбина.

Те масово са такива. Тук не знам точно колко българина има, но наскоро разбрах, че има издадени 24 000 малтийски лични карти на българи. Аз много народ познавам, нито един не знам, който да е оставил жена, дете или мъж в България. Само че случаят на Невена не е такъв. Често музиканти отиват за по няколко седмици на корабите, които обикалят Скандинавието и Естония (и чието предназначение е да се пие евтин алкохол), и едва ли могат да вземат детето на кораба. Не съм сигурна, че е подходящо място за дете, но пък и решението, което е взела Невена е далеч от подходящо.

# 888
Имах съученичка, чиито родители свиреха по кораби е далечните 1986-9. Тя живееше с баба си в периодите на отсъствието им. После се преместиха за постоянно в Скандинавието.

# 889
Гастарбайтерите обикновенно са с временни , кратки договори и нямат постоянна зетост в чужбина.
Тези които се 'закачат' с постоянна работа взимат  семействата си , децата  Simple Smile

Имах съученичка, чиито родители свиреха по кораби е далечните 1986-9. Тя живееше с баба си в периодите на отсъствието им. После се преместиха за постоянно в Скандинавието.
  Wink

# 890
Кораб е неподходящо място за дете, защото се пие.
Но там, където е живял Христо последните седмици със сигурност се е пиело повече, а ...не ми се мисли и какви други работи са вършени.

Пред тази алтернатива кораба е щял да бъде рай за малкия.
Не знам  дали е позволено на музикантите да  вземат децата със себе си, когато свирят на кораб.
Аз лично познавам музикант, който свири в ресторанти на хотели и семейството му пътува с него когато детето не е на училище.

На кораба може би няма условия за отглеждане на дете и няма на кой да го оставя, докато свири.
Но пак не съм сигурна че е било невъзможно  да се разбере с работодателите да го оставя на персонала, докато свири.
В крайна сметка човек като търси намира начин
 В случая Невена е избрала  възможно  най-лошия вариант.

Последна редакция: сб, 25 юли 2015, 10:56 от Герри

# 891
Но там, където е живял Христо последните седмици със сигурност се е пиело повече, а ...не ми се мисли и какви други работи са вършени.

Не знам  дали е позволено на музикантите да  вземат децата със себе си, когато свирят на кораб.
Аз лично познавам музикант, който свири по хотели и семейството му пътува с него когато детето не е на училище.
Това са само 3 месеца в годината  Sunglasses
а през останалото време  Whistling

Даваш примери за Семейства не за Самотен родител , прави разлика Wink

# 892

Не знам  дали е позволено на музикантите да  вземат децата със себе си, когато свирят на кораб.
Аз лично познавам музикант, който свири по хотели и семейството му пътува с него когато детето не е на училище.
Това са само 3 месеца в годината  Sunglasses
а през останалото време  Whistling

Детето си има майка и дом в България. Но понеже познавам бащата съм убедена, че ако нямаше на кого да остави дъщеря си, или щеше да си смени работата или да я взима със себе си през ЦЯЛОТО време на ангажиментите. Той не я оставя даже на познати хора, камо ли да шитне детето на двама 18 годишни неуравновесени келеша за месеци наред!

# 893

Самотните родители, които познавам НЕ си оставят децата на 18 годишни кримки за месеци.
Ти тази разлика правиш ли я?

Ако го беше оставила Христо на улицата, то може би малкия щеше да попадне на по-милостиви хора и нямаше сега да е в болница с разбит череп и с неясни за здравето му последствия.

# 894
Невена не може да замине със сина си
Първо на кораба няма да го пуснат, тези на които тя свири, са забранени за деца и младежи под 18-25, според програмата

Няма и как да се засели с него на място, гледачите тук са само за супер богтите и струват много пъти повече от в БГ

Изобщо гледам, че продължавате да си смучете от пръстите, от собствения си комфорт с обгрижващи ви мъже, помагащи баби и гледачки на разположение

Знам много добре какво е да си напълно сам с малко дете и в БГ и в чужбина и да не можеш да разчиташ на никого, въпреки клетвите за помощ преди това
Затова не мога като вас с лекота да хвърлям камъни по тази жена

# 895

Самотните родители, които познавам НЕ си оставят децата на 18 годишни кримки за месеци.
Ти тази разлика правиш ли я?

Късметлии са да имат баби и дядовци да им ги гледат или истински приятели  Peace

Тук случая не е такъв за съжаление.

От много хубвао такова решение не се взема , каквото е взела майката на детето .

W'A'S'P' Peace

# 896
  • София

Ако го беше оставила Христо на улицата, то може би малкия щеше да попадне на по-милостиви хора и нямаше сега да е в болница с разбит череп и с неясни за здравето му последствия.

Не може би, а със сигурност.

# 897
  • София
хубаво, твоето дете стояло ли е редовно със седмици, а явно и с месеци, гледано от детегледачки, а теб да те е нямало през това време?

# 898
Имам много приятели музиканти-знайни и незнайни.
От една страна нищожен процент от тях се занимават само с музика, винаги има и на какво друго да разчитат, или работят за някого или са изградили малък бизнес. Тези, които разчитат само на музика са изградили име в България и имат достатъчно ангажименти, за да търсят реализация на корабите. Не, че работата по корабите е нещо срамно или за не успели тук музиканти, но трябва да се преценява кое е по-важно - здравето и възпитанието на детето или порива към музиката, който разбирам ги, носят винаги в себе си.
От друга - няколко човека от тях са отказвали договори за Скандинавието, защото казват, че момента е неподходящ - или жената чака дете, или то е все още бебе и предпочитат да останат до жена си и да се грижат за нея/тях.
Познавам и известен барабанист, който се отказа от музиката, когато му се роди дете, именно заради честите пътувания.

# 899

Не може би, а със сигурност.

Laughing

На думи колко силни и убедителни в темата.

На практика други неща лъсват  Whistling
Като 'приятелите' на майката и Еци  Rolling Eyes

Стига давали примери са Семейства!
Церемония .

Общи условия

Активация на акаунт