Нараства ли социопатията сред българската младеж ?

• 75 148
  • 1 926
  •   1
Отговори
# 915
  • София
Не ми се търси, но по БТВ го потвърдиха и в устна форма - Невена е наела Александър. Факт.

# 916
  • София
Колкото и да не вярваш и ти, и всеки от нас, точно тази статия е достатъчно подробна откъм описване на хронологията.

# 917
  • Tам през Атлантическия океан
Колкото и да не вярваш и ти, и всеки от нас, точно тази статия е достатъчно подробна откъм описване на хронологията.
Това не значи че е достоверна  Sunglasses

# 918
  • София
Просто насилието над деца се е увеличило, особено в последната година и майките трябва да си отваряме очите на 8. А ако не си ги отваряме, просто сме безотговорни. Това е.

# 919
Просто няма смисъл да се спори с хора като БС. Тя до откат ще повтаря едно и също. Така беше в твмата за акушерката, където, незнайно защо защитаваше теорията че майката ТРЯБВА да е до детето си, независимо от обстоятелствата, а оцтоятелствата включваха тежка операция, травматично раждане и подобни.

Долна лъжа!
Потребителката Down Under е лъжкиня!
Никога не съм обвинявала майката за това, че е имала нужда от почивка!
На майките трябва да им се предложи помощ от адекватен и добре образован персонал. Всеки човек е различен - едни се възстановяват бързо, други бавно. Няма нищо лошо бебетата да спят при акушерките, но майките, които се чувстват добре и си искат децата, трябва да им бъдат дадени, а не по стар български обичай да им се втълпява, че бебетата задължително трябва да спят при акушерката!
Цега се опитва да убеди хората, че не е проблем да си оставиш детето на неуравновесен пубертет за 3 месеца, защото няма друг начин. Забравя само, че тук пишат доста самотни родители, които успяват да са до децата си ежедневно.
И това не е вярно!
Проблем е да си оставиш детето, независимо дали на баба или на неуравновесен пубертет! Но главният проблем е, че много хора нямат друг избор и са принудени.

И стига с това: имам приятелка, една съседка....
Има голяма разлика между майка, която си гледа сама детето, но има роднини и близки и такава, която няма родители и роднини и е напълно сама!
Със сигурност има и такива, които са абсолютно сами, гледат си децата и не ги оставят на детегледачки, но това не означава, че трябва да се хвърлят камъни по падналите и репликата - който търси намира - е смешна.

# 920
  • София

Ако хронологията е описана правилно, то дава и достоверност. Дори всичко друго да махнеш, самият факт, че младежът се е нанесъл в апартамента на определена дата показва, че майката е знаела, че той ще гледа детето. Ако майката не е била съгласна бащата да прехвърля на сина, дори постфактум, е можела да каже "не съм съгласна ти да го гледаш, къде е баща ти, аз с него имам уговорка". Но тя е продължавала да общува с него по скайп, после е разбрала и за приятеля му. От това, което казват съседите също може да се направи извод, че тя е знаела, че момчето ще гледа детето. Ако не е искала точно младежът да гледа детето и е разбрала след това, пак е можела да звъни по телефона на всички бавачки, които е ползвала досега, и пак е щял да се намери начин на смени да го гледат. И въпросът с ДГ си стои - защо детето не е било на ДГ? Там са щели да забележат насилието и колкото и да обвиняваме персонала, детето е щяло да си каже, децата много неща казват на учителките или лелките.

# 921
  • Ямбол
Интересно защо детето не е било на ДГ или ясла  Rolling Eyes
и само вечер да се е налагало да се грижат за него  Rolling Eyes
...
Това е много добър въпрос.

# 922
  • София
Ха де! На тукашните самотни майки децата им са по градините лятото.

# 923
  • София

В средата на юни т.г. тя получила предложение да свири на кораб в Скандинавия и бързо трябвало да намери кой да се грижи за Еци.

Не можела да откаже, защото имала договор

Заради по-дългия престой в чужбина обаче не успяла да открие жена, която да се съгласи да го гледа. Затова се свързала с 46-годишният Светлозар Донов, който бил добър неин познат.

Така на 26 юни Донов-младши се нанася в жилището ѝ, за да се грижи за Христо. Има предварителна уговорка с майката всеки ден да се свързват по скайп, за да може тя да вижда детето си. Невена няма как да предполага, че синът на близкия ѝ Светлозар ще малтретира 3-годишния Христо, твърдят близките ѝ.

Бащата Светлозар идвал от време на време, за да види дали синът му има нужда от помощ в отглеждането на детето. Светлозар не е познат на близките приятели на Невена, които редовно се събирали.

Седмица след Александър в апартамента на Невена заживял и приятелят му Патрик Първев. Жената не е знаела, че той е там или поне така е разказала пред разследващите.

Докато живеел с Александър и 3-годишния Христо, Илияна се свързвала с Патрик предимно вечер по скайп. В един от дните преди 20 юли, когато тийнейджърите са арестувани, отново си говорят с видеовръзка.

Ден преди Александър да позвъни на съседката Мария Василева, Невена се видяла за пореден път с детето си по скайп, макар че напоследък все по-трудно се свързвала с Александър.

Христо не искал да говори с нея както обикновено, въпреки че майката и невръстният ѝ син били силно привързани един към друг. Нетипичното поведение на момченцето притеснило Невена Велинска, която била на няколко хиляди километра. Освен това забелязала на бузата му синина.

Когато попитала какво се е случило, получила дежурния отговор - малкият си играел и паднал, но нищо му нямало.

-----

Не виждам какво й е на хронологията - майката е знаела, че точно момчето ще гледа детето, момчето се е нанесло на 26 юни, а майката е говорила няколко пъти по скайп с момчето, включително няколко дни преди 20 юли. Не се споменава да е изразила претенции защо детето се гледа от момчето, а не от бащата на момчето.

# 924
Интересно защо детето не е било на ДГ или ясла  Rolling Eyes
и само вечер да се е налагало да се грижат за него  Rolling Eyes
...

Страхотен въпрос!
Убийте я с камъни и и вземете детето
Вие на коя планета живеете?
Познавам майка, която едвам намери градина за детето си и като намери накрая, учителката взе, че го преби понеже не искало да спи  Twisted Evil
Задавате си въпроси и си отговаряте сами или търсите информация от разни жълти и парцаливи вестници и статии в Интернет и на базата на всевъзможни клюки и лъжи си съставяте мнение за хората  Crazy
Колко трябва да си извратен и скучаеш, че да се ровиш в хорските чаршафи и да се изживяваш като всезнаещ и безгрешен съдия
Като смачкате падналия не ставате по-велики, а само по жалки, противни и смешни.

ПП нали четете? не прочетохте ли, че го била водила с такси до детската градина?
нали някой обясни, че има градини, които лятото не работят
причини детето да не е на градина могат да бъдат много и това, че едно дете не ходи на градина не е престъпление и не е оправдание за жестокостта от страна на гледачите!

Последна редакция: сб, 25 юли 2015, 12:33 от B & C

# 925
  • Tам през Атлантическия океан

Ако хронологията е описана правилно, то дава и достоверност.
Скрит текст:
Дори всичко друго да махнеш, самият факт, че младежът се е нанесъл в апартамента на определена дата показва, че майката е знаела, че той ще гледа детето. Ако майката не е била съгласна бащата да прехвърля на сина, дори постфактум, е можела да каже "не съм съгласна ти да го гледаш, къде е баща ти, аз с него имам уговорка". Но тя е продължавала да общува с него по скайп, после е разбрала и за приятеля му. От това, което казват съседите също може да се направи извод, че тя е знаела, че момчето ще гледа детето. Ако не е искала точно младежът да гледа детето и е разбрала след това, пак е можела да звъни по телефона на всички бавачки, които е ползвала досега, и пак е щял да се намери начин на смени да го гледат. И въпросът с ДГ си стои - защо детето не е било на ДГ? Там са щели да забележат насилието и колкото и да обвиняваме персонала, детето е щяло да си каже, децата много неща казват на учителките или лелките.

Laughing Daaa i v kриминалните романи е така  Mr. Green

Интересно защо детето не е било на ДГ или ясла  Rolling Eyes
и само вечер да се е налагало да се грижат за него  Rolling Eyes
...

Ако бе на ДГ/ясла на дали щеше да плаща толкова пари за детегледачка  Rolling Eyes
На дали е изгодно самотна майка да плаща толкова  Rolling Eyes

Много неща не знаем.

P.p. B&C  погледни ми целият пост не само където са ме цитирали.

# 926
  • София
Дес, има ключови дати и събития. освен ако приемем, че и за тях лъже журналистът.

# 927
  • Ямбол
...
Като смачкате падналият не ставате по-велики, а само по жалки, противни и смешни.
Не ти ли омръзна да повтаряш едно и също нещо. Ясно ти е, че няма да спрем нито да задаваме въпроси, нито да посочваме вината на тази жена. Мислиш ли, че са силни думите ти за камъните и за падналия?
А мислиш ли, че ще се впечатля от определенията, които даваш? Жалко, противно и смешно е, ако си вярваш.

# 928
P.p. B&C  погледни ми целият пост не само където са ме цитирали.
Прочетох целия ти пост!  Peace
Аз много добре знам какво правят някои потребителки.....цитират едно изречение извадено от целия  текст и така извъртат нещата,че накрая ще те обесят заради това, че си си убила кучето, а ти върви доказвай, че не си имала никога куче  Laughing

# 929
Точно защото когато човек има семейство зад гърба си, може да си позволи да отказва ангажименти. Ако дилемата е всички заедно на студено и гладни или разделени, но на топло и нахранени, всеки решава за себе си, няма правилно и грешно. Ти работила ли си на кораб, че знаеш, че е лесно?
Сега ще й държим сметка на Невена как си е харчила парите ли? Има си стандарт жената, сама си го поддържа, не разчита на друг.
Няма какво повече да отговарям.
Така или иначе цялата дискусия в темата се повтаря, и повтаря , и повтаря.
Нито ние можем да променим мисленето ви, а не е и необходимо, нито вие нашето.
Достатъчно пъти изписах мнението си и не виждам защо да убеждавам някого, че когато един мъж не тръгва на кораб, защото има малко дете, въпреки, че за него се грижи майка му, за мен е показател за отговорност.
Когато самотна майка зарязва детето си, за мен е безотговорност.
Самата аз съм от многодетно семейство и майка ни отгледа сам самичка, бях на седем, когато татко почина, без баби и дядовци, без роднини и т.н. Знам какво е.
Представям си как бихме отраснали, ако ни оставяше на различни познати всеки месец...

Последна редакция: сб, 25 юли 2015, 13:00 от Церемония

Общи условия

Активация на акаунт