Нараства ли социопатията сред българската младеж ?

• 75 451
  • 1 926
  •   1
Отговори
# 225
  • София
вече написах горе - по-добре в седмична детска градина, отколкото оставяни на добрата воля на приятели, които пък, без да се замислят оставят чуждото дете на своите деца. Не знам откъде го измисли това със забраната за имане на деца. Просто веднъж човек стане ли родител, целият му живот се подчинява на това. Просто някои родители не могат да го разберат и продължават да мислят и да се държат като хора, които живеят само за себе си.

# 226
  • София
18-годишна може да гледа 3-годишно, евентуално ако е нейно, и то ако има опит в гледането на деца.
Скрит текст:
Никоя жена не се ражда научена, гледането на човешко дете е дейност, на която се учиш, не е достатъчен инстинктът. Опит имат момичета, които са гледали по-малки братя и сестри, но пак не е за гледане за седмици наред. Дори нашенските момичета, които ходят като детегледачки в чужбина, пак не са оставяни със седмици с 3-годишни деца, най-малкото защото родителите не смеят да ги оставят.

Не е точно така. Въпросната детегледачка, за която говоря, гледаше проговарящото дете на посланик в България, и за да бъде наета, беше преминала през какви ли не цедки - прием по документи, същинско интервю, психолог, интервю по сигурността. В този ред. Проблемът не е във възрастта.

# 227
вече написах горе - по-добре в седмична детска градина, отколкото оставяни на добрата воля на приятели, които пък, без да се замислят оставят чуждото дете на своите деца. Не знам откъде го измисли това със забраната за имане на деца. Просто веднъж човек стане ли родител, целият му живот се подчинява на това. Просто някои родители не могат да го разберат и продължават да мислят и да се държат като хора, които живеят само за себе си.
Ами малко ли призиви се чуха в темата да я осъдят и да й вземат детето, след като се оправи! Само, че детето е в много лошо състояние и се бори за живота си! А майката е точно в ада в момента.

# 228
Не знам дали нараства, но знам че промерно между сега и преди 100 години има огромна разлика. Тогава е нямало интернет и масови медии по начина по който ги има сега и от там хората са знаели общо взето това което се случва близко около тях и от време на време някоя друго по-голяма новина. А сега за всяко нещо се вдига голям шум в интернет.

# 229
  • София
И като е посланик, какво? Опитът върви обичайно с възрастта. Ако няма опит с гледане на свои братя и сестри и изобщо активно участие в гледането на деца, ако ще сто интервюта с психологизи безопасност да мине, пак трудно ще се справи. И пак не знам с какъв акъл някой ще остави седмици наред едно дете с 18-годишна какичка. Те, хората, своите си не смеят да оставят с каките и батковците за дълго време, какво остава с чужди.

Жаве, не мога да отговарям за чуждите призиви. Аз такова нещо не съм писала. Дано детето оживее, а после ще се види какви явни и скрити увреждания ще има. Тази майка, ако има късмет детето да оцелее, ще има много труден път да мине. Господ да им е на помощ!

# 230
...Проблемът не е във възрастта.

Peace
Има и детегледачки, майки, далеч от 18, които също пребиват поверените им деца.
Няма как да се предвиди това, колкото и да искаш да се подсигуриш.
Не знам дали се оказа вярно, но пишеше, че тя е била предвидила друг човек да го гледа, но жената се разболяла. При извънредни обстоятелства не винаги човек има избор. И все пак се е спряла на познато лице, просто не го е познавала в тази светлина  Tired

# 231
  • София
И като е посланик, какво? Опитът върви обичайно с възрастта. Ако няма опит с гледане на свои братя и сестри и изобщо активно участие в гледането на деца, ако ще сто интервюта с психологизи безопасност да мине, пак трудно ще се справи. И пак не знам с какъв акъл някой ще остави седмици наред едно дете с 18-годишна какичка. Те, хората, своите си не смеят да оставят с каките и батковците за дълго време, какво остава с чужди.

Както и по-рано написах, наблюденията са ми, че момичето се справяше изключително адекватно. Но, разбира се, може всички, които са я "прецеждали" да грешат, а ти да си права.
Иначе аз бих оставила 3-годишно в продължение на седмици единствено на мъжа си.

# 232
Добре де, не се ли оказа всъщност, че тя е поверила детето на приятеля си, който го оставя от своя страна на сина си? Аз ли нещо бъркам, ама май точно в темата го прочетох. Жената ако няма близки роднини съответно освен на приятели няма на кого друг да разчита. Мисля, че целодневна гледачка ще струва повечко от 1200 лв. Някъде към 1500, това го знам от моя приятелка - кариеристка, чиято гледачка живее у тях. Но не издържат повече от месец и тя непрекъснато търси нови.

# 233
  • София
Е, то може да е адекватно, аз не споря. Но едва ли това момиче е било оставяно абсолютно самО с детето дълго време, имам предвид дни и седмици наред. Със сигурност е имало поне още един човек, който да контролира нещата и да е покрай нея.
Единственото, което казвам е, че има неща, които човек научава за гледането на деца само от опит.

Да, така се оказа, ама този приятел просто приятел ли е, любовник ли е ,какъв е не ми стана ясно. Единственото що-годе по-конкретно инфо прочетох в статията на Карбовски, макар и неговата да е 80 процента свободни размисли и страсти.

# 234
  • София
Добре де, не се ли оказа всъщност, че тя е поверила детето на приятеля си, който го оставя от своя страна на сина си? Аз ли нещо бъркам, ама май точно в темата го прочетох.

Аз пък четох, че го е оставила лично на 18-годишния, който дори живял заедно с тях 1 седмица в апартамента. Освен това, му е имала тел. и му е звъняла, комуникирали са и по скайп. Не е възможно да не е знаела на кого звъни и с кого говори.

# 235
Защо да не може 18 годишна да е детегледачка? И аз подчертавам а, защото сина ми е имал в градината и после в у-щето посещение на полицаи , които им правели обучение за сигурно поведение на улица.
Учили ги как да преценят опасна ситуация и как и къд да поискат помощ.
Това, което беше запомнил е , че ако нещо се случи и той трябва да потърси помощ да се обръща към леличка (към жена) и никога да не се обръща за помощ към мъж! Това ги тренирали полицаите основно.
Ако майката на това етенце го беше оставила на 18 годишни момичета, които няма да седнат да се правят на интересни и да си мерят п.шките ( защото просто си нямат такива и няма какво да мерят  ) най-вероятно нямаше да има и подобен безумен тормоз над детето.

# 236
И аз четох, че Александър е живял заедно с Невена и детето поне една седмица преди тя да замине. Много мътна е цялата работа или просто информацията е със съмнителна достоверност.

# 237
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
...Те, хората, своите си не смеят да оставят с каките и батковците за дълго време, какво остава с чужди.

...

Ха, баш  Joy Почти 17-годишната я оставям със средната (5 годишна) най-много за час-два Simple Smile Иначе дребната е способна да я побърка Simple Smile Имам чувството, че друга кака на 17 ще слуша повече от собствената си Simple Smile

А по темата: Начин на живот на майката е просто. Ангажименти за по 3-4 седмици през пак толкова ... Или ангажименти в София - т.е. пак е трябвало вечер/нощем детето да е с някой друг ... И много, много грешна преценка на това този път на кого е оставила детето ... Детето е оставяно често и за периоди с други хора ... Под често имам предвид и като дни, и като вечери ... Просто динамиката житейска на майката е такава, че детето е свикнало да бъде с други хора ...

# 238
  • София
И 16-годишнА може да гледа дете. 18-годишЕН, ако е нормален, изобщо няма да се наеме с такава дейност и това, което се е случило е повече от очаквано и логично.

# 239
Няма гаранция, че всичко щеше да е наред с гледачки - момичета. Предполагам, щяха да се събират с компания, да пият вечер.
Та детето пак можеше да бъде пребито от някой батко.
Жалко за Христо, дано се оправи.
Продължавам да съм на мнение, че майката е виновна за всичко. След като решаваш да имаш дете е необходимо да си преподредиш живота.

Общи условия

Активация на акаунт