Нараства ли социопатията сред българската младеж ?

• 75 428
  • 1 926
  •   1
Отговори
# 330
И според мен този хипарски живот не приляга на която и да е отдадена на детето си майка....
Била съм в компания на музиканти....Тая "работа" къща не храни. Това е като за хоби и дори тогава ограбва личния ти живот.
Бивше мое гадже, с което имахме сериозна връзка беше със стабилна (и все още) работа, но беше музикант в свободното си време....а това "свободно" вереме много често беше за моя сметка. Разделихме се, защото не исках да съм винаги втора...Извинете за офтопика, но личният ми опит показва, че това поприще не отива някак на майка, още по-малко пък на самотна майка....

Дано дребчо се оправи и дано майка му вземе , че осъзнае каква е цената на шарения й живот!

А ония изроди - дано получат по-дългичка присъда и в затвора ще си получат поне частично възмездие !!!

# 331
  • в кукувиче гнездо
Мен ме разбиват далеч по-шокиращи неща от "шарен". Като например ограничен, тясно скроен... Ей такива някви, случващи се при клишираните хорица.

# 332
  • На земята, която е всъщност звезда.
Не знам защо непрекъснато повтаряте, че продавачка е реална алтернатива, при положение, че шансът да я вземат на работа с 3-год. дете и без родители където и да било, е минимален. За заплатата от 350-400 лв. /чисто/, с които двамата да се издържат, да не говорим.    
Искаш да кажеш ,че добър музикант като нея единствената работа ,която може да си намери е да свири по кораби ли ?

Искам да кажа, че за абсолютно сама жена с малко дете и строго специализирани умения да се намери работа е изключително трудно и в 90% от случаите ще е със заплащане, което няма да покрива дори екзистенц минимума. Мисля, че постовете ми ясно се разбират и не е необходимо да обяснявам по два-три пъти.

# 333
Оф, НСЧ, лично към теб, ама тука в темата, че да четат и другите и да заформим културен спор.

Да, темата е за социопатите и за младежите, и да, те са отгледани от точно такава майка като Невена, ето, четете хора, четете - и на Патрик майка му била в чужбината. Те нещата са толкова навързани - Христо и Невена са абсолютно огледало на Патрик и ... неговите родители.
Мое мнение.
Децата са безпризорни, затова се увеличава .. агресията и тем подобните му 'патии'. Независимо, че не висят сами на улицата, ами са с някой 'гледач'. Защото никой не ги възпитава така. Пука й на баба ти Пенка, че трябва да научи детето, което й е поверено на .... какво?
Докато се счита, че единствената грижа на родителя е да осигури парно, марно, дрехи, спорт, комп, телефон, кола , колеж, апартамент и самолет на отрочето, ще се увеличават социопатиите, да.

# 334
И аз се моля детенцето някак си да се справи и дано пускат майка му при него.

Много удобно мога да осъдя и аз майката, но няма да го направя. Първо, обсоятелствата изобщо не са ясни. Второ, аз в нейното положение не съм била.

И моето мнение е подобно. На мен обаче ми е много гнило това с тези 18 годишни детегледачи. Толкова е странен изборът й, че чак не е за вярване. Много искам детето да е добре. Много! И майката също, никой не заслужава това, какъвто и избор да е направил.

# 335
Не социопатията нараства, а непукизма. На хората не им пука. Да, трябва спешен анализ, дисекция на случаите, за да има изводи, и да се вземат мерки за предотвратяване. Превенция. И да се поучим от грешки и да не повтаряме. Да има грешка, наказание, и чак тогава прошка. То не може все на грешки да го караме.

# 336
  • София
на близо 40 години и с дете е по-добре да си ограничен и тясно скроен. Както написа някой по-нагоре, описаните шарении са за пуберите, не за зрели хора.

# 337
Оф, НСЧ, лично към теб, ама тука в темата, че да четат и другите и да заформим културен спор.

Да, темата е за социопатите и за младежите, и да, те са отгледани от точно такава майка като Невена, ето, четете хора, четете - и на Патрик майка му била в чужбината. Те нещата са толкова навързани - Христо и Невена са абсолютно огледало на Патрик и ... неговите родители.
Мое мнение.
Децата са безпризорни, затова се увеличава .. агресията и тем подобните му 'патии'. Независимо, че не висят сами на улицата, ами са с някой 'гледач'. Защото никой не ги възпитава така. Пука й на баба ти Пенка, че трябва да научи детето, което й е поверено на .... какво?
Докато се счита, че единствената грижа на родителя е да осигури парно, марно, дрехи, спорт, комп, телефон, кола , колеж, апартамент и самолет на отрочето, ще се увеличават социопатиите, да.
Между другото всичките там "патии" са вродени, а не придобити.

# 338
  • в кукувиче гнездо
"И според мен този хипарски живот не приляга на която и да е отдадена на детето си майка...."
Лелеле.... Хипарите да нямат деца, рокаджиите и те.. Ми за стюрдесите не ста казали примерно позволено ли е, подхожда ли им да имат деца с тая работа във въздуха? Ами за летците, служителите по корабите, тва моряци, капитани - абсурд! Shocked

# 339
  • Germany
Мен ме разбиват далеч по-шокиращи неща от "шарен". Като например ограничен, тясно скроен... Ей такива някви, случващи се при клишираните хорица.

Peace
Ама разбира се, как може да си шарен, талантлив и различен и на всичкото отгоре майка! Какъвто и да си бил, за каквото и да си учил, като родиш, питаш БГ мамма как да се преквалифицираш, за да може след това, ако не дай си боже сбъркаш в преценките си, да ти съчувстват, а не да те наричат с грозни епитети....
Брутални сте, честно!

# 340
...тъй като и детската градина е въпрос на повече или по-малко късмет...
За нея детската градина не е късмет, ами й се дават точки за графата "баща неизвестен" в акта за раждане. Не си запозната явно с материята.
Аз като бях самотна майка, понеже бях разведена, и това даже не ми се полагаше, та Невена е доста по-облагодетелствана от мен лично.
Добре де, ако не се направи анализ на грешките, как ще се предотвратят бъдещи такива случаи бе хора.
Целта е не да плюем някого, а да се изнамери точно кой и къде е сбъркал, за да не се тиражира грешката, пък белким повече хора вземат, че прочетат, и се поучат.
Според мен артист къща не храни, това е поприще за несемейни, сори, историята го показва. Отсъствия, алкохол, изневери, манджа с грозде.
Моята цел е да изнамеря грешката и да се направят правилните изводи след  това, че доста хора четат темата, един да си вземе поука, има смисъл фермана
.

Слава богу, Христо е буден и добре.

п.п. "шарена" ме разби просто.

Да, да се намери грешката. Грешката е, а то не е  грешка, а  кошмар някакъв, че твърде често някой пребива някого ей така, щото нещо му е нервно. И все по-често пребива не някой равен нему, а бебета. Или старци. Това е проблема. Тука трябва да се търси грешката. Какво подлудява хората и все по-често ги превръща в изроди. Втория цитат, който болднах, за мен  е нонсеснс. Какъв извод да направим на подобна "база"? Да се издаде каталог хора с какви професии могат да имат деца и с какви професии подобна екстра е недопустима?

# 341
Между другото всичките там "патии" са вродени, а не придобити.
[/quote]
Между другото изобщо не е верно. Не си запозната.

# 342
Изнервени са, щото са леко пропуснали да бъдат възпитавани повечето. В елементарни неща. В някакви ценности. Къде ли са били родителите на изнервените?

# 343
"И според мен този хипарски живот не приляга на която и да е отдадена на детето си майка...."
Лелеле.... Хипарите да нямат деца, рокаджиите и те.. Ми за стюрдесите не ста казали примерно позволено ли е, подхожда ли им да имат деца с тая работа във въздуха? Ами за летците, служителите по корабите, тва моряци, капитани - абсурд! Shocked

Не ми извъртай думите, ако обичаш.
Хипария е да родиш дете и да го гледат батковци, каки, лели и абсолютно непознати, щото ти си шарен.
Съжалявам за майката! Не бих искала да съм на нейно място и преди този ужасен инцидент. Според мен обаче е имала избор - да бъде до детето си и с по-малко доходи. Вижда се,че има приятели уж...Просто никой не го е било грижа по какъв начин се отглежда това детенце....

# 344
...тъй като и детската градина е въпрос на повече или по-малко късмет...
Добре де, ако не се направи анализ на грешките, как ще се предотвратят бъдещи такива случаи бе хора.
Целта е не да плюем някого, а да се изнамери точно кой и къде е сбъркал, за да не се тиражира грешката, пък белким повече хора вземат, че прочетат, и се поучат.
Моята цел е да изнамеря грешката и да се направят правилните изводи след  това, че доста хора четат темата, един да си вземе поука, има смисъл фермана[/b].

Слава богу, Христо е буден и добре.

п.п. "шарена" ме разби просто.

Да, да се намери грешката. Грешката е, а то не е  грешка, а  кошмар някакъв, че твърде често някой пребива някого ей така, щото нещо му е нервно. И все по-често пребива не някой равен нему, а бебета. Или старци. Това е проблема. Тука трябва да се търси грешката. Какво подлудява хората и все по-често ги превръща в изроди.
Това, че не си виждат родителите, кое. Оставени са сам сами на себе си и ... на улицата. Простичко е, кое не разбра? Защо малко дете има нужда от майка си, ежедневно?

Общи условия

Активация на акаунт