Нараства ли социопатията сред българската младеж ?

• 75 387
  • 1 926
  •   1
Отговори
# 345
За да расте СПОКОЙНО, предполагам?

# 346
# 347
  • Другата България
Скрит текст:
...тъй като и детската градина е въпрос на повече или по-малко късмет...
Добре де, ако не се направи анализ на грешките, как ще се предотвратят бъдещи такива случаи бе хора.
Целта е не да плюем някого, а да се изнамери точно кой и къде е сбъркал, за да не се тиражира грешката, пък белким повече хора вземат, че прочетат, и се поучат.
Моята цел е да изнамеря грешката и да се направят правилните изводи след  това, че доста хора четат темата, един да си вземе поука, има смисъл фермана[/b].

Слава богу, Христо е буден и добре.

п.п. "шарена" ме разби просто.

Да, да се намери грешката. Грешката е, а то не е  грешка, а  кошмар някакъв, че твърде често някой пребива някого ей така, щото нещо му е нервно. И все по-често пребива не някой равен нему, а бебета. Или старци. Това е проблема. Тука трябва да се търси грешката. Какво подлудява хората и все по-често ги превръща в изроди.
Това, че не си виждат родителите, кое. Оставени са сам сами на себе си и ... на улицата. Простичко е, кое не разбра? Защо малко дете има нужда от майка си, ежедневно?
Rolling Eyes Абсолютно не е вярно. Хората "полудяват", защото не си виждат родителите? Дали би могла да навлезеш в конкретика с това твърдение? Изключвам коментирания случай. Някой друг, отново свързан с насилие?

# 348
  • София
Мен ме разбиват далеч по-шокиращи неща от "шарен". Като например ограничен, тясно скроен... Ей такива някви, случващи се при клишираните хорица.

Peace
Ама разбира се, как може да си шарен, талантлив и различен и на всичкото отгоре майка! Какъвто и да си бил, за каквото и да си учил, като родиш, питаш БГ мамма как да се преквалифицираш, за да може след това, ако не дай си боже сбъркаш в преценките си, да ти съчувстват, а не да те наричат с грозни епитети....
Брутални сте, честно!

Стига си писала глупости! В процеса на узряване, включително като родител, че и с възрастта, човек просто се налага да стане по-консервативен и по-внимателен. Това с шаренията и различността, ако е поза, може и да върви за 40-годишен, но да е начин на мислене и житейско кредо, рано или късно води до проблеми, защото е инфантилно. Всяко нещо с времето си. Може сред пубери и "широкоскроени" да е готино, но не и когато си родител, особено пък самотен родител.

# 349
  • Tам през Атлантическия океан
Чета, чета и съм съгласна с незащитаващите майката. Съчувствам й, но просто не мога да кажа, че е невинна. Ни най-малко! Каквито е да са спешните и неочаквани обстоятелства, поставяш на първо място детето. И толкова. няма договори, няма круизи, няма ала-бала... Дори и да си намерил най-отговорния тийн, има ситуации, в които той си остава дете и просто не знае как да реагира, дори да иска и да дава всичко от себе си! Моето дете има трима доста по-големи батковци, които са невероятни момчета го обичат безумно! Когато го водят на разходка или го гледат за няколко часа, аз съм се обадила на почти всеки кръгъл час и започвам с "Извинявай, ама няма как, знаеш ме". Никой от тях не ми се е разсърдил, че го правя, просто защото така и те се чувстват по-спокойни. Възрастният си е възрастен, това е положението! И детето не е домашен любимец, намираш начин да си до него.....

Чета , чета и се сещам за случая с акушерката как Също се обвиняваше майката че не е пожелала детето да е с нея , 'щото нали .... можело е и да не се случи

# 350

Да, темата е за социопатите и за младежите, и да, те са отгледани от точно такава майка като Невена, ето, четете хора, четете - и на Патрик майка му била в чужбината. Те нещата са толкова навързани - Христо и Невена са абсолютно огледало на Патрик и ... неговите родители.
Мое мнение.
Децата са безпризорни, затова се увеличава .. агресията и тем подобните му 'патии'. Независимо, че не висят сами на улицата, ами са с някой 'гледач'. Защото никой не ги възпитава така. Пука й на баба ти Пенка, че трябва да научи детето, което й е поверено на .... какво?

Според теб всички деца на които родителите им работят в чужбина са с някаква "патия"? Интересно мнение. Сетих се за случая със залятото с блажна боя момиче в Пловдив. Идиота, инициатор на това е обсъждал с родителите си как да накаже момичето, че му е било шута. Не помня кой от двамата родители е предложил варианта с блажната боя. Нормални според теб родители които работят от 8 до 17 и вечер са си в къщи при децата. Страхотен син са отгледали тези работещи в България и грижовни родители.

# 351
  • София
двата случая са съвсем различни.

# 352
  • в кукувиче гнездо
Четейки темата стигам само до един извод - да пази Господ децата от прости родители.

# 353
Чета, чета и съм съгласна с незащитаващите майката. Съчувствам й, но просто не мога да кажа, че е невинна. Ни най-малко! Каквито е да са спешните и неочаквани обстоятелства, поставяш на първо място детето. И толкова. няма договори, няма круизи, няма ала-бала... Дори и да си намерил най-отговорния тийн, има ситуации, в които той си остава дете и просто не знае как да реагира, дори да иска и да дава всичко от себе си! Моето дете има трима доста по-големи батковци, които са невероятни момчета го обичат безумно! Когато го водят на разходка или го гледат за няколко часа, аз съм се обадила на почти всеки кръгъл час и започвам с "Извинявай, ама няма как, знаеш ме". Никой от тях не ми се е разсърдил, че го правя, просто защото така и те се чувстват по-спокойни. Възрастният си е възрастен, това е положението! И детето не е домашен любимец, намираш начин да си до него.....

Чета , чета и се сещам за случая с акушерката как Също се обвиняваше майката че не е пожелала детето да е с нея , 'щото нали .... можело е и да не се случи
Вярно ли ,е обвинявана майката на бебето  Shocked
За мен въобще не са съпоставими нещата .

# 354
  • Другата България

Да, темата е за социопатите и за младежите, и да, те са отгледани от точно такава майка като Невена, ето, четете хора, четете - и на Патрик майка му била в чужбината. Те нещата са толкова навързани - Христо и Невена са абсолютно огледало на Патрик и ... неговите родители.
Мое мнение.
Децата са безпризорни, затова се увеличава .. агресията и тем подобните му 'патии'. Независимо, че не висят сами на улицата, ами са с някой 'гледач'. Защото никой не ги възпитава така. Пука й на баба ти Пенка, че трябва да научи детето, което й е поверено на .... какво?

Според теб всички деца на които родителите им работят в чужбина са с някаква "патия"? Интересно мнение. Сетих се за случая със залятото с блажна боя момиче в Пловдив. Идиота, инициатор на това е обсъждал с родителите си как да накаже момичето, че му е било шута. Не помня кой от двамата родители е предложил варианта с блажната боя. Нормални според теб родители които работят от 8 до 17 и вечер са си в къщи при децата. Страхотен син са отгледали тези работещи в България и грижовни родители.
И дори са се виждали деца с родители.

# 355
Искам да кажа, че определен тип родителско поведение и манталитет създава проблеми на децата, с една дума. И едно от тях е оставянето с месеци без родители, друго е воденето на 2-3 годишно по барове. Хич и не говоря за пуберите-социопати, за мен те са следствие от основен друг проблем.

Работата на родителите в чужбина създава огромни проблеми на децата, това не е някаква новина хора.

# 356

Стига си писала глупости! В процеса на узряване, включително като родител, че и с възрастта, човек просто се налага да стане по-консервативен и по-внимателен. Това с шаренията и различността, ако е поза, може и да върви за 40-годишен, но да е начин на мислене и житейско кредо, рано или късно води до проблеми, защото е инфантилно. Всяко нещо с времето си. Може сред пубери и "широкоскроени" да е готино, но не и когато си родител, особено пък самотен родител.

Не са глупости. Има много майки , които в един момент реализират , че стоене по площадки и люпене на семки не е единствен начин на живот и започват да изкарват неудовлетворението от себе си и от чувството си за непълноценност на децата си. Има и пасивна агресия, освен активната.
Също не споменавате, че основно случаите на малтретиране на деца са в семейството и от близки.

Имаше една статия за една майка, която търси внимание и признание и ... започва да води дъщеря си по лекари ... докато се усетят лекарите (защото тя обикаля къде ли не , не при един ) то детето за няколко години претърпява няколко тежки операции и също е на всевъзможно лечение за какви ли не нещао . Майката нарекоха хипохондър, детето беше така накълцано и така осакатено и то съвсем легално, че нямало да може да се оправи и да стане нормален и здрав човек от него ...

Аз харесвам шарените хора  Peace

# 357
двата случая са съвсем различни.
Да, различни са. Но тезата на Нощна птица е, че щом родителите са в чужбина, децата са безпризорни и израстват като  социопати, психопати и други" патии". Затова дадох примера. Дори и да са непрекъснато са децата си, не ги ли възпитават в някакви ценности,морал и етика резултата ще е пак такъв.

# 358
Ще помоля  тези, които избълваха помия за музикантите дали хранели къща, дали не, дали били свестни хора или  шарени отрепки, да си поукротят пръстчетата, защото нямат право да заклеймяват всички хора, заради безотговорната цигуларка и нейната компания, която от всякъде се вижда, че е повече от шарена.
Не може да сравниш един качествен и талантлив човек с бащата на Александър, примерно или с майката на Еци.
http://www.lentata.com/page_7680.html

# 359

Нещо не ми се връзва майката да е поверила детето си на "много зает брокер на недвижими имоти", който очевидно няма намерение да си вземе отпуска, за да гледа детето. И Александър защо е живял с нея седмица преди това, като баща му е трябвало да е детегледачът?

Общи условия

Активация на акаунт