Нараства ли социопатията сред българската младеж ?

• 75 315
  • 1 926
  •   1
Отговори
# 360
Но ако не са до децата си, е ясно, че няма кога да ги 'възпитават' в каквото и да е. Просто те нямат физически досег с въпросните деца.

Апропо, детето се събуди и станахте много смели, м? Всичките се изляхте тука в тая тема, а къде бяхте до сутринта.....  Grinning

п.п. Оф, бияча няма майка /т.е. не и наблизо/ и с баща рокер...  Laughing

# 361
  • в кукувиче гнездо
Само не мога да разбера кой ви дава право тук да заклеймявате и да давате определения кой какъв, отговорен, безотговорен... Да хвърли камък, който е безгрешен. Егати моралистите.

# 362
  • Другата България
Поне според мен пълната незаинтересованост на родител - който си е всяка вечер в къщи, при детето, но по ред причини изобщо не е наясно кога, къде, с кого и защо се среща то, какви филми гледа, какви игри играе, каква музика слуша и т.н и т.н, е по - големия проблем от това да е ....с месеци /какво точно значи това?/ някъде и детето да е поверено на друг /ако това имаш предвид/. За много хора това да дадеш 20 лв. джобни на ден, да купиш последен модел телефон, таблет, лаптоп, айфон, майфон, грамофон.., да го заведеш на почивка в чужбина или пък да му дадеш да иде с компания - това е еталона за възпитание и грижа. Нито знае какво се случва по купони, дискотеки, почивки, нито го е грижа.

Апропо, детето се събуди и станахте много смели, м? Всичките се изляхте тука в тая тема, а къде бяхте до сутринта.....  Grinning

Tired Ти нещо се превъзбуди, а? Дали е възможно да поукротиш топката? Или да посвиеш пръстчето?

# 363
  • София
"И според мен този хипарски живот не приляга на която и да е отдадена на детето си майка...."
Лелеле.... Хипарите да нямат деца, рокаджиите и те.. Ми за стюрдесите не ста казали примерно позволено ли е, подхожда ли им да имат деца с тая работа във въздуха? Ами за летците, служителите по корабите, тва моряци, капитани - абсурд! Shocked

Абсурд е, разбира се, ако си самотен родител, без роднини на помощ, е пълен абсурд дори да ти мине през главата идеята да ставаш стюардеса или моряк.
Ако имаш грижеща се за децата половинка, или баба, или леля, ако щеш - ходи където ти сърце иска, щом не те свърта около детето.
Ако обаче си му единствен близък на света, ще си стоиш на Д-то до детето, ще си пренаредиш приоритетите и ще си търсиш друго поприще.

# 364
  • в кукувиче гнездо
Но ако не са до децата си, е ясно, че няма кога да ги 'възпитават' в каквото и да е. Просто те нямат физически досег с въпросните деца.

Апропо, детето се събуди и станахте много смели, м? Всичките се изляхте тука в тая тема, а къде бяхте до сутринта.....  Grinning

п.п. Оф, бияча няма майка /т.е. не и наблизо/ и с баща рокер...  Laughing
На работа.

# 365
  • София

Стига си писала глупости! В процеса на узряване, включително като родител, че и с възрастта, човек просто се налага да стане по-консервативен и по-внимателен. Това с шаренията и различността, ако е поза, може и да върви за 40-годишен, но да е начин на мислене и житейско кредо, рано или късно води до проблеми, защото е инфантилно. Всяко нещо с времето си. Може сред пубери и "широкоскроени" да е готино, но не и когато си родител, особено пък самотен родител.

Не са глупости. Има много майки , които в един момент реализират , че стоене по площадки и люпене на семки не е единствен начин на живот и започват да изкарват неудовлетворението от себе си и от чувството си за непълноценност на децата си. Има и пасивна агресия, освен активната.
Също не споменавате, че основно случаите на малтретиране на деца са в семейството и от близки.

Имаше една статия за една майка, която търси внимание и признание и ... започва да води дъщеря си по лекари ... докато се усетят лекарите (защото тя обикаля къде ли не , не при един ) то детето за няколко години претърпява няколко тежки операции и също е на всевъзможно лечение за какви ли не нещао . Майката нарекоха хипохондър, детето беше така накълцано и така осакатено и то съвсем легално, че нямало да може да се оправи и да стане нормален и здрав човек от него ...

Аз харесвам шарените хора  Peace

Това пък за семките откъде го роди!

# 366
На мен ми е интересно повече това, за което е първия пост- защо зачестиха случаите на подобна агресия от младежи, и то тази агресия избива все към деца, старци...що за мода...не знам...

# 367
Аз нямам нищо против музикантите!
Ама не е тайна, че е къртовски труд и най-често в БГ не можеш изобщо да разчиташ на стабилни доходи от подобен род дейност. Затова казах, че го признавам като хоби....Както и да е...

Няма значение всъщност какво работи майката. Щото можеше и ИТ специалист в командировка за 2 месеца по проект да е и пак да се случи това нещастие..ЗАЩОТО има обективно лоша преценка за "детегледача" и изобщо според мен подобен тип "отглеждане" на дете е тотално сбъркан!

# 368
какво означава да си "шарен", моля да ми разяснят привържениците на пъстротата. това някакво извинение на нехайството и безотговорността ли е, някакво опрощение ли може да получи човек като се изтипоса за "шарен". обяснете ми, моля.

# 369
На мен ми е интересно повече това, за което е първия пост- защо зачестиха случаите на подобна агресия от младежи, и то тази агресия избива все към деца, старци...що за мода...не знам...
Разбираемо, няма как един младеж да си избие комплексите върху някой атлетичен мъж. Къде другаде да я насочи, ако не към беззащитни деца и възрастни хора.

# 370

Защото са лесни и беззащитни жертви. Защото е "комунистическо" да се съобразяваш с по-слабите, да им помагаш ... Не е куул да си "шарен" и различен от посредствен селяндур с вид на мутряга.

Анди . Мини по площадките и ще видиш семките.

# 371
какво означава да си "шарен", моля да ми разяснят привържениците на пъстротата. това някакво извинение на нехайството и безотговорността ли е, някакво опрощение ли може да получи човек като се изтипоса за "шарен". обяснете ми, моля.
То лошо няма човек да е шарен, но когато преобладаващата ти боичка те влече към егото, а не към детето ти, тогаз става безцветна помия. Слава Богу, че в този случай няма да е черна.

# 372
  • София
не разбрах защо трябва да сравняваме със семките.

# 373
Аз не бих могла да изпълнявам адекватно работата си, ако съм оставила детето си на стотици километри с непознати .... Просто няма да мога , няма да издържа...Аз не бих си оставила детето на непознати де, но дори и за миг да допусна, че съм на нейно място...
Съжалявам, че Невена очевидно има тежка съдба - без мъж може, ама поне да имаше близък роднина....или пък свестни приятели. Абсурд е съвсем сама жена да се оправя по този начин. Трябвало е да преосмисли начина си на живот. С дете не е като без дете! Ако този инцидент не се беше случил, Невена все още щеше да си мисли, че прави най-доброто за детето си, като го оставя да бъде отглеждано от какви ли не хора...

# 374
  • Germany
Мен ме разбиват далеч по-шокиращи неща от "шарен". Като например ограничен, тясно скроен... Ей такива някви, случващи се при клишираните хорица.

Peace
Ама разбира се, как може да си шарен, талантлив и различен и на всичкото отгоре майка! Какъвто и да си бил, за каквото и да си учил, като родиш, питаш БГ мамма как да се преквалифицираш, за да може след това, ако не дай си боже сбъркаш в преценките си, да ти съчувстват, а не да те наричат с грозни епитети....
Брутални сте, честно!

Стига си писала глупости! В процеса на узряване, включително като родител, че и с възрастта, човек просто се налага да стане по-консервативен и по-внимателен. Това с шаренията и различността, ако е поза, може и да върви за 40-годишен, но да е начин на мислене и житейско кредо, рано или късно води до проблеми, защото е инфантилно. Всяко нещо с времето си. Може сред пубери и "широкоскроени" да е готино, но не и когато си родител, особено пък самотен родител.

Андариел, ти наистина ли не разбираш, че има хора, които са различни от теб?!? И това не им пречи да са добри родители! Няма консревативни творци, и слава богу, защото иначе щяхме да се превърнем в общество от отговорни роботи. Не защитавам конкретната цигуларка, най малкото защото не я познвам и нямам идея колко добра и отговорна майка е, но ми дойдоха в повече грозните епитети и заклеймяването на едва ли не всички творци, като лентяй и безотговорници, нямащи право да отглеждат деца. Крайни сте и не ви прави чест подобно поведение!

Общи условия

Активация на акаунт