Нараства ли социопатията сред българската младеж ?

• 75 292
  • 1 926
  •   1
Отговори
# 405
оставили са изродите в ареста. ще се надяваме на "затворническо правосъдие". отново.
http://news.ibox.bg/news/id_1697378628

# 406
  • София
И сега, последно, психопатиите придобити или вродени? И изобщо как ги диагностицира?

# 407
защо някои хора изпитват удоволствие , докато създават мъчения ?

# 408
Andariel, има ги и 2-те. В конкретния случай повече прилича на придобита. Но в крайна сметка имат думата специалистите. Но в крайна сметка имат думата съдебните психолози.

# 409
Няма какво да кажа по отношение на младежите, пребили детенцето, мнението ми се покрива с това на всички потресени.

По отношение на майката имам въпрос - имате ли представа как властите в някоя от "белите" държави биха реагирали на постъпка като нейната? Защото ми се струва, че отнемат родителски права и за по-малко (да не наскачате сега, не призовавам към отнемане на родителските й права).

# 410
Да не се опитат само да определят деянието на тия като " средна телесна повреда " ....  Thinking Tired

# 411

Не я оневинявайте Невена-Малкия. Тя си е избрала да живее по този начин. Можеше да работи и тук, да преподава цигулка или нещо друго, музикално. Но не, трябва да сме на черешата, да свирим в долнопробни барчета в София, да ходим по фериботите. Близо 40 год. жена да се прави на велика рокерка с черен грим и парцали - грозно е.
Дано детето оживее, дано да няма последствия от малтретирането. И дано да го отнемат от майката-боклук.
Жено, ти тотално не си в час! Shocked
Оправи си цитата, това не са мои думи, а на социално ангажиран човек с будна гражданска съвест.
Аз съм от тези, как ни нарекоха, "блеещите в хор", че е грозно и жалко да се вади нож на умряло куче. Ама какъв по-сгоден случай от този, да се изтъкнеш.

# 412
  • София
Някакъв комшия чул как Александър се хвалел на Патрик ,че затворил детето в шкаф ,друг видял че има синини .....

Това истина ли е? Значи чул "хвалбата" и не е направил нищо, но сега решил и той да се похвали пред камерите ли?!

# 413
  • На земята, която е всъщност звезда.

По отношение на майката имам въпрос - имате ли представа как властите в някоя от "белите" държави биха реагирали на постъпка като нейната? Защото ми се струва, че отнемат родителски права и за по-малко (да не наскачате сега, не призовавам към отнемане на родителските й права).

Права си, но все пак да отчетем, че в белите държави бащата щеше да е осъден да плаща издръжка, и то в пъти по- голяма от 60-70 лв., а майката можеше да се издържа, работейки като цигулар. Да, трудно, но щяха да се издържат. У нас със заплата на класически музикант, просто забрави.

По отношение на информацията в медиите, прочетох на поне 3 места, че днес в съдебната зала А казал "Съжалявам", а П само мълчал. В същото време в Дневник имаше клип, изгледах го, за да видя как се държат въпросните "детегледачки" и на въпрос на журналистка към П "Съжаляваш ли?", той отговаря "Много". Казвам всичко това само да ви покажа, че информацията на доста места е изопачена, а медиите безскрупулно гледат да трупат рейтинг от ужасния случай.

Последна редакция: чт, 23 юли 2015, 18:49 от Вселена

# 414

Права си, но все пак да отчетем, че в белите държави бащата щеше да е осъден да плаща издръжка, и то в пъти по- голяма от 60-70 лв., а майката можеше да се издържа, работейки като цигулар. Да, трудно, но щяха да се издържат. У нас със заплата на класически музикант, просто забрави.

И това го има, но от една страна не е казано, че издръжката би била 60-70 лв, от друга никой и в белите държави не тръгва да издирва предполагаемите бащи, ако майката не предприеме необходимите действия. Не е и вярно това за доходите на класическите музиканти. Много от тях са и учители в музикални училища, дават частни уроци, имат участия в страната и чужбина, било то и по заведения. На дъщеря ми учителката по класически инструмент, освен горното работи и в отдел Култура в общината и организира музикалните фестивали и всякакви други музикални събития. Като във всяка друга професия, който го бива си го бива, който не го бива и в чужбина е същият.
Иначе в бяла държава на Невена щяха да ѝ вземат детето и да я съдят, че е поставила живота му в реална опасност като го е изоставила. Пак казвам, че е било много лесно да се информира, че Александър и Патрик не са цветета за мирисане. Всеки с два клика може да го направи, тя обаче по някаква причина не си е дала зор.
Има ли данни да е наркоманка, примерно?

# 415

1. Майката би получила издръжка както от бащата, така ако тя е малка и от държавата, като на соц. случаи се плаща квартира, ток павно и др. разноски и пр.
2. Ако не е соц. случай, ами работи, то поне детски градини, курсове, спорт и подобни са без пари или с много привилегии (при попълване на формуляри за каквото и да е си има специална категория за самотна майка )
3. Данъчната ставка ако работи и е изкл. изгодна.

Не запозната 100% но това е което знам, а не знам всичко .

# 416

1. Майката би получила издръжка както от бащата, така ако тя е малка и от държавата, като на соц. случаи се плаща квартира, ток павно и др. разноски и пр.
2. Ако не е соц. случай, ами работи, то поне детски градини, курсове, спорт и подобни са без пари или с много привилегии (при попълване на формуляри за каквото и да е си има специална категория за самотна майка )
3. Данъчната ставка ако работи и е изкл. изгодна.

Не запозната 100% но това е което знам, а не знам всичко .

Явно сте запозната 0%.

# 417
  • На земята, която е всъщност звезда.
Имам познати класически музиканти, работещи у нас, имам и такива, работещи в Германия и Швейцария. Знам много добре какво говоря. Това, за участие в общината /без връзки, разбира се, само с чист талант/, все едно не съм го прочела, защото е в сферата на фантастиката.

# 418
 Арт приятелите на майката, които сега пишат петиция защо не си направиха труда да следят какво се е случвало с детето, докато нея я няма. Не се изненадвам, повечето "шарени" своите не гледат, камо ли чужди. Като Ваня Щерева, Жана Бергендорф.
 Дано детенцето се възстанови и няма спомени, а на майката да се подаде ръка тук, за да е близо до него.

# 419
Това, за участие в общината /без връзки, разбира се, само с чист талант/, все едно не съм го прочела, защото е в сферата на фантастиката.

Нищо не съм казала за без връзки или с връзки, защото не знам такова нещо. Може и да го има. То щото в чужбина все без връзки става.  Crazy Иначе тя дойде точно от чужбина, 10 години в САЩ, където освен музикант е била и преподавател по музика. Още един такъв учител имаше в България дъщеря ми, и той с 10 години в САЩ, свирил е пред четирима американски президенти едновременно, имал и собствена школа. В България е учител, направи и заведение, което в рамките на една година стана супер популярно. Преди две години кметицата на София му връчи голямо отличие за "полет в изкуството". И за двамата има достатъчно информация, ако държиш ще ти пратя линкове. Въобще не са единствени обаче.

Общи условия

Активация на акаунт