Нараства ли социопатията сред българската младеж ?

• 75 502
  • 1 926
  •   2
Отговори
# 705

Казах, че на Касита примера не е подходящ, но не мога да приема, че в София, единствения избор е да си биеш камшика и да си оставиш детето на полу непознати.

А моят подходящ ли е?  Laughing

При твоя съм пристрастна Simple Smile. Имам приятели летци и моряци и знам, че средства за жената и децата има. Не са самотни майки, но мисля, че не им е лесно. Тези професии са някак по душа и партньорите се напасват. Не съм срещала обаче самотем баща моряк или самотна майка стюардеса.

# 706
  • На земята, която е всъщност звезда.
Хаха, бре, касиерките в Била или Лидл вземали по 1000 лв. Те знаят ли го?  Laughing

Такава заплата вземат много малко продавачки /само в моловете и луксозните магазини/ и тези, които я вземат, бачкат по повече от 8 часа на ден + поне един почивен ден. И няма "детето ми е болно" или "трябва да го взема от детската до 7". Та по тази причина шансът да я вземат в такъв магазин е просто нулев, освен ако не е близка/любовница на шефа и той й прави услуга.

За офис важи същото. Казвам го като работодател, който плаща заплати и защитава интереса на всичките си работници, не само на майките с деца. Е, ако имах парите на Тръмп или голямо предприятие, където един работник да може да отсъства без да натоварва другите, бих наела.

# 707
Уважавам мнението ти, но интелигентен спор се води с аргументи, не с голи епитети.

Аргументи? За правото на една жена да се влби? Да забременее? За възможността да бъде исзоставена с детето?

На теб ти трябват аргументи и то преди да се изкажеш.

# 708
  • София
Къде я забихте майката зад щанда или като офис-мениджър! Тя вече върви все по-близо до 40, основател е на групата, израснала е в дом,  тя със съби и нокти е драпала да стане това, което е, как си я представяте да загърби всичко това? Нещата не са само за хляба, не е за рабоотещата самотна майка. За нея явно не е проблем други хора със седмици и месеци да се грижат за деттето. Тя е майкаа само от 3 години, а е мечтала за музикална кариера от поне 15. Говорим за зряла жена на 35, не за 20-годишно момиче.

# 709
Касита, кой дава 1000 лв заплата за ниско квалифицирана работа?
Дори да беше продавачка пак трябваше да наема детегледачка - градините работят до 18 часа, а магазините (повечето до 20-21 часа).
Близък работи като оперен певец в Сф опера. Миналата година заплатата му беше 400 лв.
В момента пее и в свободното време лепи плочки, че да може да издържа семейството си.
В случая говорим за самотна близо 40 г жена, без помощ отникъде, която цял живот е свирила.

Не знам къде живеете, но около мен има много хора, които бяха принудени да оставят за дълъг период децата си при родителите си, за да могат да работят в чужбина.
Дете на моя приятелка се храни цял месец само с филии с маргарин и чесън. Тя само хляб, и то от време на време. Има приятели, помагаха, помагаха, но не беше решение. Спестявания няма, а сметките пристигат всеки месец.  Замина да работи навън и остави детето при бившия си мъж. Тежко взе решението, мъчно й беше, но друг избор нямаше.

Темата беше все пак за момчетата. Докато обяснявате социопатията на А. с това, че е бил изоставен от майка си, то какво е обяснението за поведението на другия побойник. Той е от напълно нормално семейство.

# 710
Можело е временно да се лиши от живота в София, от музикантската си кариера и т.н.
Детето е най-важното! Поне аз така разсъждавам!

Просто си я влече бохемския начин на живот...

Колко майки от тук пишещите биха направили избор като Невена ?
И не е вярно, че не е имала избор! Никой не твърди, че й е било лесно, но заслужаваше ли си да се случи това с Христо? Заслужава ли едно дете да расте без майка си, щото тя има шарен живот!? Дори и без този ужасен инцидент, този избор е сбъркан ! Той НЕ  Е в интерес на детето !

# 711
  • София
Скрит текст:
Герри, не съдя хората по външния вид и снимки. Не знаем каква игра са играли и как са се представяли пред майката. Въобще всичко са догадки от наша страна. Убедена съм, че ако е подозирала, че детето й ще бъде пребивано нямаше да го остави.
Значи ти си 100% убедена, че майката е света вода ненапита. Че не е възможно да има майки, които да оставят децата си на подобни келеши?

Това ме навежда на мисълта, че имаш доста ограничен поглед върху разнообразието от хора.

Самата майка, според мен, се движи в такива среди, в каквито се движи и въпросния Патрик. С каквито се събереш такъв ставаш.
Детето е пострадало от преценките и лайфстайла на майката повече, отколкото от тези двамата.

Скрит текст:
Тази жена явно не е виждала почтени хора и поради това преценките и са изкривени. Което не я оправдава.
С такава майка детето просто няма да прокопса.  Ако сега се отърве без последствия, то в бъдеще то ще продължава да страда от решенията на майка си.

И това е крайност. Дори и във форума има жени, които са самотни майки и продавачки.

Ама разбира се. И не са си оставили децата на Патрик келешев нали?
А тази "майка" само не ми казвайте, че не е можела да свири и тук, в България, или да си вземе детето в чужбина. Точно на кораб и САМО на кораб е можело да работи нали? НЯМА друга алтернатива, освен на кораб и друг, освен въпросния детегледач не е имало...

Просто детето не и е било приеритет.

По какъв друг начин е пострадало от преценките на майката?

# 712
Кой изобщо оспорва това?

Аз ако съм на 35 и забременея случайно, вероятно ще запазя плодът, ако искам дете. Ще се постарая обаче, да му осигуря някаква стабилност и няма да го оставя на подобни екземпляри, чиито живот може лесно да се провери, както Чек каза.

# 713
Хаха, бре, касиерките в Била или Лидл вземали по 1000 лв. Те знаят ли го?  Laughing

В конкретния случай майката не е продавачка в Лидл.
Аз познавам самотна майка продавачка в Лидл и детето и е живо и здраво, не е пребито от Патрик.
Жената е вдовица и няма живи родители.
Когато се налага детето да бъде гледано от друг и не може да иде на градина, то тя го оставя на една баба комшийка-пенсионирана учителка. За услугите жената плаща с чистене и готвене.

Не си е и помисляла да иде в чужбина и да остави детето с месеци само.

Въпрос на лични решения, приоритети и КУЛТУРА най-вече..

# 714

Интересен въпрос.
Как ли е пострадало детето от преценките на майка си... newsm78

Може би е решението и да остави тригодишно на двама съмнителни екземпляра е съвсем правилно и в реда на нещата?

Ти така ли постъпваш с децата си?

# 715
  • в кукувиче гнездо
Къде я забихте майката зад щанда или като офис-мениджър! Тя вече върви все по-близо до 40, основател е на групата, израснала е в дом,  тя със съби и нокти е драпала да стане това, което е, как си я представяте да загърби всичко това? Нещата не са само за хляба, не е за рабоотещата самотна майка. За нея явно не е проблем други хора със седмици и месеци да се грижат за деттето. Тя е майкаа само от 3 години, а е мечтала за музикална кариера от поне 15. Говорим за зряла жена на 35, не за 20-годишно момиче.

Аааа добре, в разборите те бива хахаааа... Laughing

# 716
  • София
нали сте били в една компания, защо не кажеш?

# 717
  • Пловдив
Не ми харесва, че обвинявате майката,тя е човекът, който най-малко би искал да се случи нещо лошо с детето ѝ. Най-вероятно е заминала в чужбина, за да вади пари, особено ако е сама. Само не разбирам защо е оставила детето си на тези изроди???

# 718
  • София

Интересен въпрос.
Как ли е постродоло детето от преценките на майка си... newsm78

И не по-малко интересно твърдение. Но пак ще попитам - освен в конкретния случай, в който детето е пребито и заради лошата преценка на майката, по какъв друг начин и кога е пострадало заради майка си?

# 719
  • София

То пък една кариера, направо да и завидиш!
Гледала съм достатъчно музиканти по курортни заведения и знам какво правят и на какво ниво.
Абе българин-музикант... Не е работа тая работа.
Другите им дойде акъла и се хванаха с някаква по-стабилна и доходоносна професия.
Тия дни пихме бира с такива хора, та споделям.

Общи условия

Активация на акаунт