Нараства ли социопатията сред българската младеж ?

• 75 142
  • 1 926
  •   1
Отговори
# 930
Детските градини винаги имат по един месец профилактика лятото и затварят. Предполагам затова градината може да е отпаднала. И моето точно този месец не е на градина по тази причина.

# 931
Да, наистина няма как да ме убедиш, че хората, работещи в чужбина и издържащи семейството си в България са безотговорни. Даже е често срещано жените да заминават, а мъжете им седят тук и харчат. И кой е отговорният в случая? Когато жените са принудени да са мъжът в семейството, или и майка, и баща, нямат голям избор.

Аз не съм работила в чужбина, нито имам такива близки. Толкова ли е готино и лесно да си сам и далеч от семейството си, просто си работиш, пращаш пари и си свиркаш?

# 932
Да, наистина няма как да ме убедиш, че хората, работещи в чужбина и издържащи семейството си в България са безотговорни. Даже е често срещано жените да заминават, а мъжете им седят тук и харчат. И кой е отговорният в случая? Когато жените са принудени да са мъжът в семейството, или и майка, и баща, нямат голям избор.

Аз не съм работила в чужбина, нито имам такива близки. Толкова ли е готино и лесно да си сам и далеч от семейството си, просто си работиш, пращаш пари и си свиркаш?

Мнението ти е образец за това, което си мислиш, че разбираш, ама си на светлинни години от истината. Изначало мисленето ти, а видно и четенето ти са изкривени.
Следя темата от самото начало и нито аз, нито друг в нея е писал, че работещите в чужбина са безотговорни. Не разбирам по-удобно ли е да се преиначават мислите на другите или така ни четеш ли, не знам...
Сега разбираш ли, разликата от действителността и от това, което е само в твоята глава?

# 933
  • София
За около седмица-две не е могла да намери гледачка? Мен ме бяха засипали с обяви тук, като попитах.

Работила съм в чужбина, с много жени, някои бяха с децата си, някои ги издърпаха, някои ги зарязаха.

Има ли желание, има и начин.

# 934
БС, колкото и да се стараеш, постовете то стоят и си казала, че майката е трябвало да бъде до детето си, а не да си почива. И Невена е трябвало да е до детето си, но сега ти пак се правиш на много социално ангажирана.

И да ти кажа си гледам детето сама, родителите ми починаха отдавна, нямам роднини и близки приятели тук, а съпругът ми пътуваше, сега сме разделени от повече от две години.

Налагало ми се е да пътувам много в работата си, но детето е било с баща си. Ако бях сама, щях да си сменя работата. Не е много сложно да си намалиш разходите и да водиш детето с градски транспорт на градина, а не с такси и да си с него постоянно. Все пак е въпрос на избор, а не както се опитваш да го изкараш.

Жената със заплата като учител+заплата на чистачка би могла да си отгледа детето. Е, няма да може с такси да го вози до градината, но ще е с нея.

# 935
И аз се бях сетила, че ВС убеждаваше разпалено в темата за битото бебе, че майката е можела да предотврати станалото, ако не беше оставила бебето в неонатологията.

# 936
Достатъчно пъти изписах мнението си и не виждам защо да убеждавам някого, че когато един мъж не тръгва на кораб, защото има малко дете, въпреки, че за него се грижи майка му, за мен е показател за отговорност.

Това какво е? Казваш ли в него, че отговорен е родител, който не тръгва на кораб, а остава при детето си? Какъв следва да е изводът за човек, който  тръгва, по тази твоя логика?

# 937
  • София
Прочетох няколко страници и се изумих от хорската злост.  Rolling Eyes Някои от най-активните бълващи змии и гущери даже парадиращи да упражняват хуманна професия!  ooooh!  Ясно е, че обществото в България е много болно и затова държавата ни е на такъв хал. В нормалните общества хората си подават ръка и без да ги молят. Не забравяйте, че има една стара приказка, която гласи: "Голям залък глътни, голяма дума не казвай!" Никой не е застрахован да му се случи нещастие и тогава ще се отзове на страната на оплюваните от самия него. Peace

# 938
Какъв следва да е изводът за човек, който  тръгва, по тази твоя логика?

Капитан, механик, боцман, домакин, моряк, камериер и т.н. Общото е, че са морски хора, работят си професията и нямат нищо общо със случая на Невена.

# 939
Най уязвимите хора в нашето общество са жените отглеждащи сами децата си, болните и самотните възрастни хора. На тези хора трябва да им се помогне!
Но е много по-лесно да се каже: сама си е виновна, да не си е избирала този за баща на детето, да не е учила за цигулар и т.н.  Sick

БС, колкото и да се стараеш, постовете то стоят и си казала, че майката е трябвало да бъде до детето си, а не да си почива. И Невена е трябвало да е до детето си, но сега ти пак се правиш на много социално ангажирана.
Да, постовете си стоят и затова казвам, че си лъжкиня!
Докажи, че съм написала подобно нещо за тази майка! Не можеш - лъжкиня си!
И много моля да не вадиш части от изречения защото многократно писах с голям шрифт и червени букви в другата темата и ти пак продължаваше да си фантазираш и да лъжеш.
Много е тъжно, че родителите ти са починали и си се разделила с мъжа ти, но това  не е оправдание за безчовечност и липса на разбиране. И това, че ти или някой друг се е справил далеч не означава, че всеки би се справил...затова има държава, общество и социална система, които би трябвало да помогнат на слабите, но за съжаление в България те доста често липсват.

# 940
  • Tам през Атлантическия океан
Интересно ми е защо в темата не нищите извършителите , родителя на едното момче което е знаело че сина му е 'поел' отговорност и гледа малкото дете на познатата му Sunglasses
Съседите предолагам също са знаели  Whistling

Всички стават изведнъж толкова  загрижени , състрадателни когато вече се е случило нещастието .
А къде са били Хората до това , къде ?

july1993 Peace

# 941

Капитан, механик, боцман, домакин, моряк, камериер и т.н. Общото е, че са морски хора, работят си професията и нямат нищо общо със случая на Невена.

А, моля, отговорните родители се грижат лично за децата си. Mr. Green Какво им пречи да си сменят професията, след като вече имат деца? Децата имат нужда и от бащино присъствие.

# 942

А, моля, отговорните родители се грижат лично за децата си. Mr. Green Какво им пречи да си сменят професията, след като вече имат деца? Децата имат нужда и от бащино присъствие.

Ти сега започна да ми обясняваш, че мъжът ми и много такива като него са безотговорни ли?   Flutter Оставили си децата на жените, видиш ли ...  hahaha

# 943
Ами виж, че на хората познатите така правели и било белег за отговорност. Оставали при жените си.

# 944
Що се хабиш даотговаряш на нелепости, Чек...

Чух, че социалните ще се заемат със случая на жената, ще и помагат, дано се научи как се гледа дете. Във всички случаи ще е от полза.

Общи условия

Активация на акаунт