Нараства ли социопатията сред българската младеж ?

• 75 121
  • 1 926
  •   1
Отговори
# 960
Светица я изкарахте тази жена.
И докато насилникът Александър, изоставен от майка си, отишла да си търси щастието в Испания, е бил поне отгледан от баща си, Еци не само няма изобщо баща, но и постоянно отсъстваща майка, чиято липса поне да е била компенсирана с наемането на адекватна и дългосрочна наемна грижа.
Нали не мислите, че актът на изоставяне на въпросния Александър няма връзка с насилието, което е упражнил върху Еци?
Естествено, че всичко е навързано
Но ти какво предлагаш да се направи?
Трябва ли да се отнемат децата на всички разведени родители и да се забрани на жените да раждат дете ако бащата не даде гаранция, че ще поема отговорност за детето, което ще се роди?

И пак ще попитам - как се гледа дете с 500 лв? Нали майката трябва да плати за транспорта за да ходи на работа, за градината, за ток, вода, парно, храна, лекарства  newsm78
Честно, не мога да си го представя  Crazy

# 961
В нормалните държави тазижена знаеш ли кога ще си види пак детето...когато докаже, че е огтоворен родител и не по рано. Айде стига глупости. Много пък сте ларж докато детето бере душа и кой знае как ще е в бъдеще. Не ви ли е по важни живота издравето на ъбебето, а кне неадекватните дилеми на майка му. 6во се правите на интересни...

Не те ли е срам да пиаш как сегледа дете с 500лева, на каква се правиш, егати  глупостите.Има много майки които гледат дете с толкова, стига тъпотии.

# 962
Кой е писал, че е постоянно отсъстваща?
Не знам дали е постоянно отсъстваща, но факта, че не е отказала договора от страх да не я потърсят отново, може да означава, че е отсъствала редовно.

# 963

Естествено, че всичко е навързано
Но ти какво предлагаш да се направи?
Трябва ли да се отнемат децата на всички разведени родители

А трябва ли да се разрешава на всички радио-точки да пишат едно и също до откат?

# 964
  • Варна
Чудя се кой ви дава право да се ровите в живато на тази жена, да гадаете и да си фантазирате нелепости, да я кичете с епитети!?!?!? Толкова е гнусно!!!
Нахъсали сте се в желанието да докажете тезата си до степен да минавате всякаква граница на възпитание и човечност. Пълно е със светици тук!!! Безгрешни и всепрощаващи.
Как беше лафа за въренето в обувките на другия......? Нещо не ви се получава.

# 965
  • София
Прочетох няколко страници и се изумих от хорската злост.  Rolling Eyes Някои от най-активните бълващи змии и гущери даже парадиращи да упражняват хуманна професия!  ooooh!  Ясно е, че обществото в България е много болно и затова държавата ни е на такъв хал. В нормалните общества хората си подават ръка и без да ги молят. Не забравяйте, че има една стара приказка, която гласи: "Голям залък глътни, голяма дума не казвай!" Никой не е застрахован да му се случи нещастие и тогава ще се отзове на страната на оплюваните от самия него. Peace

В така спряганите нормални общества, да си оставиш детето на непознат, без договор, без нищо, ще ти коства много.
Не говоря за оставянето на детето, а за настройката на хората да бълват змии и гущери и да са компетентни по всеки въпрос, да се мислят за перфектни.

# 966
  • София
Кой е писал, че е постоянно отсъстваща?
Не знам дали е постоянно отсъстваща, но факта, че не е отказала договора от страх да не я потърсят отново, може да означава, че е отсъствала редовно.

А аз знам, че не е. А го знам, защото Христо и синът ми са в една група в ДГ и я виждах да го взима доста често. Понякога виждах и мъж - около 45 годишен, но по-рядко. На откритите уроци също беше тя. Попитах кой е писал, че е постоянно отсъстваща, защото това е лъжлива информация и не е първата, която чета.

# 967
  • София
Чудя се кой ви дава право да се ровите в живато на тази жена, да гадаете и да си фантазирате нелепости, да я кичете с епитети!?!?!? Толкова е гнусно!!!
Нахъсали сте се в желанието да докажете тезата си до степен да минавате всякаква граница на възпитание и човечност. Пълно е със светици тук!!! Безгрешни и всепрощаващи.
+1 Peace

# 968

Право? Да ми дава някой право? Да чакам да ми даде някой право да коментирам?
Това е смешно.
Дреме ми гадаем ли, говорим принципни неща.
Майката е за бой, да, образно казано, никой няма да я налага с пръчка в крайна сметка. Но е за сериозна санкция, крайно време е да спрем да го живеем тук по инерция.
Не сме безгрешни. Когато сгрешиш, си носиш последствията. Когато е малка грешка-ставаш и продължаваш. детето ти да бере душа заради Неадекватността ти не е дребна грешка, и последствията следва да са сериозни, да са прецедентни така, че да се взема поука от всяка/всеки дръзнал да неглежира нужди на дете.
Хич не ми трябва да съм в нечии обувки, мерси.Що въпросната Невена не вземе да скочи тя в моите обувки да я видя тогава, сигурно ще вие.

# 969
И пак ще попитам - как се гледа дете с 500 лв? Нали майката трябва да плати за транспорта за да ходи на работа, за градината, за ток, вода, парно, храна, лекарства  newsm78
Честно, не мога да си го представя  Crazy
Да не си мислиш, че заплата в Бг е фиксирана и нямаме възможност да работим за повече? Има вариянти, но трябва да се мисли и да ти се работи. За София говорим все пак, не за малките райони, където пък 500 лв. са заплата мечта. Не само това, а и Невена има допълнителни умения и би си докарвала страничен доход и с цигулката.

# 970
Някои съвсем освирепяха тук и не осъзнават колко е грозно отстрани. ooooh!
То бива, то може, ама капка човещина да не ти останала...

# 971
Прочетох няколко страници и се изумих от хорската злост.  Rolling Eyes Някои от най-активните бълващи змии и гущери даже парадиращи да упражняват хуманна професия!  ooooh!  Ясно е, че обществото в България е много болно и затова държавата ни е на такъв хал. В нормалните общества хората си подават ръка и без да ги молят. Не забравяйте, че има една стара приказка, която гласи: "Голям залък глътни, голяма дума не казвай!" Никой не е застрахован да му се случи нещастие и тогава ще се отзове на страната на оплюваните от самия него. Peace

В така спряганите нормални общества, да си оставиш детето на непознат, без договор, без нищо, ще ти коства много.
Не говоря за оставянето на детето, а за настройката на хората да бълват змии и гущери и да са компетентни по всеки въпрос, да се мислят за перфектни.

Ти какво предлагаш, да наградим и похвалим тази майка ли?
Това ще е услуга към нея, лично, или към обществото? Обществото да е търпимо към такива тъпотии, това ли предлагаш. Ми то затова е пострадало детето, защото никой не е реагирал по веригата, съседи, като не го виждат, съседи, които чуват(със сигурност е плакало това дете при побоя).

# 972
Някои съвсем освирепяха тук и не осъзнават колко е грозно отстрани. ooooh!
То бива, то може, ама капка човещина да не ти останала...

Истината е грозна да, не е цветя и рози. С милване по главата на виновниците и участниците по-хубава няма да стане. На грозни истини-грозни коментари се полагат.

# 973

А защо трябва да се опитваме да се поставим в положението и? Никой не трябва да постъпва като нея, такова поведение към тригодишното дете е укоримо отвсякъде, незаконно и неразбираемо. Защо са тия призиви да бъде разбрана и оневинена, след като от действията и още страда с неясна прогноза детето.  Наистина не разбирам тая библейска ювсеопрощаемост на всяко безобразие.

# 974
Много хубаво, че повечето потребителки имат праволенейни разсждения в случаи като този. Това показва, че все пак повечето майки и през ум не им минава да оставят детето си на сульо и пульо и се отвращават от подобна идея.

Идеята да си оставя детето мен лично ме плаши, но за разлика от теб аз не мога и не искам да съдя жената при положение, че не съм изпадала в нейната ситуация. А да си фантазирам какво аз бих направила и на базата на тези фантазии да хвърлям камъни по падналите и да им бъркам в раните е смешно и жалко.
Ти не се наемай ,но някой трябва да го направи ЗАЩОТО за пореден път казвам ВАЖНО е ДЕТЕТО!
Глад ,студ и сълзи глупости на търкалета ,можела е да си намери работа тук и да си храни детето .
Явно наистина трябва да се регламентира това  с оставянето под надзора на друг човек ,Щот и в темата има майки ,които смятат че е в реда на нещата да оставиш 3 годишното си дете на някакви хлапаци и да заминеш на майната си .

Общи условия

Активация на акаунт