Нараства ли социопатията сред българската младеж ?

• 75 112
  • 1 926
  •   1
Отговори
# 990
Виждам, че във Фб защита на майката оказва и Касиел Ноа Ашер, което само затвърждава мнението ми за самотните цветни  майки, редом с Жана Бергендорф и Ваня Щерева

# 991
Е, щом и НСЧ не прави разлика между това да отсъства единият родител и дете да се гледа от непознати нему, заеби.

Със здраве!
Не го разбирам това ама хич .
Нищо не и е пречило да намери някой, който наистина да се грижи адекватно за детето някой с опит .Защото тези двамацата дори и да не го бяха били , пак нямаше да могат да полагат адекватна грижа за толкова малко дете .Дори и да бяха двама нормални тинейджъри ,дори и да имаха наистина желание .....

# 992
Е, щом и НСЧ не прави разлика между това да отсъства единият родител и дете да се гледа от непознати нему, заеби.

Със здраве!

Прави. Със сигурност, когато са двама не са така притиснати от обстоятелствата, за да вземат крайни решения като продължително отсъствие.

# 993
  • Tам през Атлантическия океан

Със здраве!
Не го разбирам това ама хич .
Нищо не и е пречило да намери някой, който наистина да се грижи адекватно за детето някой с опит .Защото тези двамацата дори и да не го бяха били , пак нямаше да могат да полагат адекватна грижа за толкова малко дете .Дори и да бяха двама нормални тинейджъри ,дори и да имаха наистина желание .....

Ами явно е че не е могла да намери щом е опряла до тях  Confused
Рискувала е , сгрешила е  Confused
Вероятно си е давала сметка че не избрала префекния детегледач , но да пребият детето и до смърт ....... 

# 994
Виждам, че във Фб защита на майката оказва и Касиел Ноа Ашер, което само затвърждава мнението ми за самотните цветни  майки, редом с Жана Бергендорф и Ваня Щерева

Няколко пъти писах, че вероятно заради това не разбирам и не приемам избора й да пътува /и е пътувала нееднократно; нейният свят не е моят, но не значи, че не се намериха общи познати/.
Грешката е у мен.  Peace

# 995
И който си мисли че в "нормалните " държави ще й вземат детето - ми не не сте прави .тук също е пълно със случай на малтретирани от детегледачи дечица за жалост . Плащаш им и се надяваш да ги е грижа . Освен това масово детегледачките са от порядъка на 13-14 годишни деца дори .
В нормалните държави е нормално да се оставят тригодишни деца за месеци на 13-14 годишни 24/7  Shocked Стига бе !

Мили Боже, къде живеете и какво сте чували не знам, но ако аз бях оставила 3 годишното си на 13-годишното си/имам и двете, и аз съм родна майка и на двете деца/, има-няма за около час щеше да е достигнала информация до сициалните , че съм неглижирала 3 -годишното си дете. абсурд е това, което пишете.

един дол дренки Stop

Последна редакция: сб, 25 юли 2015, 15:54 от Golden apple*

# 996
  • София

Моята лична теория е, че двамата глупаци са искали да 'научат детето на ред'. Пилешкият им мозък, обаче е могъл да измисли само насилието като метод. Не знам дали си виждала стадо. Като тръгнат в една посока, не могат да се спрат. Ако беше сам, едва ли щеше да стигне толкова далеч.

И аз нещо такова си представям. Обаче понякога, като са двама, единият може да разколебае другия. За съжаление, в случая не е станало така.

# 997
  • Ямбол
Понеже нямам фейсбук, а Монитор цитират приятелка на Патрик: http://www.monitor.bg/article?id=475557
"Един от обвинените в опит за убийството на 3-годишния Христо бил малтретиран като малък. Това разказа неговата приятелка Александрина Меркова, която го познавал отдавна. Момичето е пуснало пост в групата във Фейсбук - „Защитете цигуларката и Христо”, в която само за ден се присъединиха над 2500 души.
„Познавам Патрик от малък. Много сме се опитвали да му повлияем, защото големите в квартала се гавреха с него. Изглеждаше безобиден, потиснат човек, който имаше
нужда от помощ
но тръгна по лошия път – наркотици, алкохол. "

Пак от там става ясно, че е тръгнала петиция за това майката да остане с Христо, което ме навежда на мисълта, че все пак има вероятност и да бъде отнет.

# 998
  • Tам през Атлантическия океан
Чудя се кой ви дава право да се ровите в живато на тази жена, да гадаете и да си фантазирате нелепости, да я кичете с епитети!?!?!? Толкова е гнусно!!!
Нахъсали сте се в желанието да докажете тезата си до степен да минавате всякаква граница на възпитание и човечност. Пълно е със светици тук!!! Безгрешни и всепрощаващи.
Как беше лафа за въренето в обувките на другия......? Нещо не ви се получава.

Има пострадало дете. Логично е животът й да излезе на показ.  А това, което наричаш ровене е опит да се разбере логиката, включително откъм морална гледна точка.

Скрит текст:
Ако това се беше случило по чужбините тя отдавма щеше да е на радара на социалните като самотна майка.

От всичко, което излезе по медиите никой не отрича, че тя пътува многократно и детето го гледат бавачки. Дори го подкрепят с уточненението, че така изкарва пари, с които се издържа през останалото време тук. Дори го привеждат като аргумент за добра грижа.

Dobre de  , а защо и живота на насилниците не изкарате  на показ , от какви семейства са тези младежи , родителите не са ли знаели че им е поверено дете , предоплагам тези двамата още  живеят с родители т.е. не са баш самостоятелни и независими ?
Аз искам да разбера от къде идва това насилие , насилие до смърт  Confused
Насилие от млади хора върху невръстно дете  Confused
Страшно е  Tired

# 999
Аз на няколко пъти писах, че личността на майката изобщо не ме интересува.
Случилото се е един морален казус, който трябва да послужи за обществени дискусии и действия на институциите в няколко посоки.

Първо, да се поговори за децата изобщо. Да се сепнем малко всички за начина, по който отглеждаме децата си, за начина по който общуваме с тях. Да не си казваме "Моето дете няма да стане насилник, това мен не ме засяга", а да си кажем "Трябва да направя всичко  възможно като родител, моето дете да няма предпоставки да стане насилник". Не че има някакви глобални гаранции за нещо такова, но има възможности да се минимализира риска, и това е децата да имат силна връзка с родителите си, и родителите да са наясно с техните чувства, приятелства, увлечения, членства в групировки, и т.н. А това е нещо, което се изгражда с отделяне на много време, особено в ранна детска и предучилищна възраст, когато се "изливат основите".

Второ, да се поговори много сериозно за децата в риск и действията на институциите. Това дете е трябвало да е под надзор и контрол от страна на социалните още заради редовното му водене в нощни заведения. В случая имаме няколко сериозни закононарушения (колкото и на редица от четящите да не им се вярва), и това е добър повод точно тези, незнаещи хора, да бъдат запознати с ясно очертаните от законите граници докъде се простират родителските задължения и отговорности. Схващането "Това си е моето дете, и аз мога да решавам какво да го правя" свършва там, където започват законовите забрани. Очевидно е, че институциите не разясняват в достатъчна степен задълженията на родителите, както и не санкционират адекватно тези, които ги неглижират. Това трябва да се промени, като се засили мониторингът над децата в риск, и оказването на психологическа помощ на родителите с недостатъчен родителски капацитет. Също така законите да се прилагат адекватно и еднакво за всички, а не избирателно на база цвят на кожата, образование, материално и обществено положение и т.н.

Трето, и много важно - да си изясним като общество веднъж завинаги, какво означава "жертва". Жертвата е някой, който е пострадал. Не е майка му, баща му, тетка му и емнайстите братовчеди. Специално в този случай, жертвата е едно тригодишно дете. То е понесло болка и страдание, преживяло е операция, предстои му физическо и психическо възстановяване.
Всякакви опити да бъдат представени други хора като жертви, е всъщност бягство от проблема и нежеланието да се погледне фронтално в него.
Подсъзнателно никой не иска да изкаже и формулира, че едва майка може да бъде вредна за детето си, със социалните си неумения си да взима решения за неговото добруване. Резултат на тази бариера беше и широко практикуваното до скоро даването на децата при развод преимуществено на майките. От известно време има положителна промяна и в тази насока, но както знаем, обществените нагласи и табута трудно се променят/рушат. Развенчаването на образа на майката като светица и мъченица, е един катарзис, през който макар и трудно, трябва да минем.

Има и още, но се съмнявам, че както във всяка друга тема от подобно естество, повечето хора предпочитат да се потопят в конкретика и жълти битовизми, отколкото да се вдигне поглед от конкретното и да се види по-глобалната картина.
Страхувам се, че ако институциите се поддадат на масовата истерия да не "закачат" майчицата-жертва на системата, това ще е един силно отрицателен знак - вид одобрение на този тип поведение, с непредвидими последствия във времето.

# 1 000
BirdsFlu  Peace подкрепям напълно !

# 1 001
Питах Сирена и БС дали биха си оставили децата по подобен начин, но отговор не получих. Мълчанието им ме навежда на мисълтта, че не биха.

Дано да се оправи детето, а тази майка да получи адекватна помощ, за да стане родител, ако го желае.

# 1 002
  • София
Чудя се кой ви дава право да се ровите в живато на тази жена, да гадаете и да си фантазирате нелепости, да я кичете с епитети!?!?!? Толкова е гнусно!!!
Нахъсали сте се в желанието да докажете тезата си до степен да минавате всякаква граница на възпитание и човечност. Пълно е със светици тук!!! Безгрешни и всепрощаващи.
Как беше лафа за въренето в обувките на другия......? Нещо не ви се получава.

Има пострадало дете. Логично е животът й да излезе на показ.  А това, което наричаш ровене е опит да се разбере логиката, включително откъм морална гледна точка.

Скрит текст:
Ако това се беше случило по чужбините тя отдавма щеше да е на радара на социалните като самотна майка.

От всичко, което излезе по медиите никой не отрича, че тя пътува многократно и детето го гледат бавачки. Дори го подкрепят с уточненението, че така изкарва пари, с които се издържа през останалото време тук. Дори го привеждат като аргумент за добра грижа.

Dobre de  , а защо и живота на насилниците не изкарате  на показ , от какви семейства са тези младежи , родителите не са ли знаели че им е поверено дете , предоплагам тези двамата още  живеят с родители т.е. не са баш самостоятелни и независими ?
Аз искам да разбера от къде идва това насилие , насилие до смърт  Confused
Насилие от млади хора върху невръстно дете  Confused
Страшно е  Tired

.всички в случката са важни, но е по-интуитивно да мислим първо в ролятя си на майки. Искам и за насилниците да стане ясно какви са, но за тях има по-малко инфо. Дотук каквото излезе не ме изненадва като по учебник, дори твърде по учебник, та чак зловещо.

# 1 003
Питах Сирена и БС дали биха си оставили децата по подобен начин, но отговор не получих. Мълчанието им ме навежда на мисълтта, че не биха.

Дано да се оправи детето, а тази майка да получи адекватна помощ, за да стане родител, ако го желае.

Отговорила съм
Идеята да си оставя детето мен лично ме плаши, но за разлика от теб аз не мога и не искам да съдя жената при положение, че не съм изпадала в нейната ситуация. А да си фантазирам какво аз бих направила и на базата на тези фантазии да хвърлям камъни по падналите и да им бъркам в раните е смешно и жалко.

Какво според теб е адекватна помощ?
Отнемането на дете от майката и размахването на пръст за мен не е помощ, а поредното нараняване на това дете.  Rolling Eyes

# 1 004

Отнемането на дете от майката и размахването на пръст за мен не е помощ, а поредното нараняване на това дете.  Rolling Eyes

И като си заровим главите в пясъка, какво точно добро правим ??? До следващата , решила да си 'отглежда' отрочето по скайп Stop

Общи условия

Активация на акаунт