Нараства ли социопатията сред българската младеж ?

• 75 329
  • 1 926
  •   1
Отговори
# 1 095
Във всеки случай не по Скайп и на хиляди километри. А и моите деца са много далече от бебета.

По-бих видяла някого по скайп от хиляди км, отколкото в бг-мама диалог от градинката на Попа.
Едното е създадено за директна връзка с някого, другото за самозабавление поради липса на реална социализация  Peace

# 1 096
Питах Сирена и БС дали биха си оставили децата по подобен начин, но отговор не получих. Мълчанието им ме навежда на мисълтта, че не биха.

Дано да се оправи детето, а тази майка да получи адекватна помощ, за да стане родител, ако го желае.

Пиша, пиша, но някои мнения ми се публикуват, някои не. Не разбирам проблем със сайта ли има или някой модератор ми трие мненията, които не му допадат.

Отговарям пак. Не ми се е налагало и дано не се налага. Но ако нямам баби, дядовци, роднини и мъж и се наложи: Да, бих ги оставила за 1-2 месеца на детегледачи, ако работата е доходна и не искам да я загубя, и ако ще отсъствам 2 месеца, но след това целогодишно ще съм с детето си. Предпочитам този вариант отколкото да отсъствам всеки ден работейки като продавачка или чистачка и да го виждам само за два часа вечерта. И преди да се обърна за детегледачи към агенция бих се огледала най-напред сред приятелите и познатите си, точно както е направила и Невена. Защото нали знаете, друго си е с познати. А риск да не познаваш наистина познатите си какво точно представляват и да имаш грешна представа за тях, винаги има.

Айде сега, тичкайте да се обаждате на социалните, че и аз не бих си сменила работата.

# 1 097
  • София
Как не ви омръзна да се биете в гърдите? Човек ще рече, че сте еталон за майки. Обикновено тия, дето най-много говорят, работа не вършат. ooooh!

# 1 098
  • София
явно е проблем със сайта. И на мен цял ден ми играе същите номера.

Е, да, ама няма как да си постоянно с детето си, ако през времето, когато не си в чужбина, трябва да свириш по кръчмите вечер. Или да се опитваш да записва, да търсиш нови ангажименти и т.н. Фестивал тук, фестивал там... Денем детето на градина, вечер ти на работа, в събота и неделя пак някакви ангажименти, защото си музикант... Та, не е като да те няма два месеца и после десет месеца да си само с детето.

# 1 099
Сирена т.е. би оставила детето си на 18 годишен ,тригодишното си дете ?

# 1 100
  • София
Как не ви омръзна да се биете в гърдите? Човек ще рече, че сте еталон за майки. Обикновено тия, дето най-много говорят, работа не вършат. ooooh!

Никакви майки не сме!

# 1 101
  • Ямбол
Да си гледаш детето както всяка друга нормална майка не е биене в гърдите, а най-естественото нещо, което дори и животните правят, докато са им малки децата.

# 1 102
Да си гледаш детето както всяка друга нормална майка не е биене в гърдите, а най-естественото нещо, което дори и животните правят, докато са им малки децата.

И тя това е направила. Длъжна е като майка да осигури своята и на детето прехрана, и точно това е направила. Не го е оставила без надзор, осигурила е кой да го гледа в нейно отсъствие. Не казвам, че изборът е подходящ. Но е направила всичко останало, което си правила и ти като майка. Просто при нея обстоятелствата са различни.

Медиите нищо не пишат за състоянието на детето. Дано се подобрява.

# 1 103
Сирена т.е. би оставила детето си на 18 годишен ,тригодишното си дете ?
Все пак отговори  .

# 1 104
Излиза, че го е оставила или на бащата, или на момчето с надзор от бащата. Бих го оставила на една 18 годишна девойка, която познавам. Защо не. За през деня. Но такава е моята ситуация, а нейната е различна.

# 1 105
  • Ямбол

И тя това е направила. ...
Е, не е направила това. Това не е гледане на дете, това е изоставяне на дете, заради личен комфорт. Тя първо е мислила за себе си, после евентуално за детето.

# 1 106
Излиза, че го е оставила или на бащата, или на момчето с надзор от бащата. Бих го оставила на една 18 годишна девойка, която познавам. Защо не. За през деня. Но такава е моята ситуация, а нейната е различна.
т.е. не би постъпила като нея .Би намерила отговорен човек ,който вече  знае какво е да имаш дете , а не какво е да си дете и не работи все пак  .
На 18годишна девойка и аз бих го оставила за през деня  Laughing

# 1 107

И тя това е направила. ...
Е, не е направила това. Това не е гледане на дете, това е изоставяне на дете, заради личен комфорт. Тя първо е мислила за себе си, после евентуално за детето.

Лиляна, не знам дали си пътувала със самолет, но това е същото. При инструкциите на екипажа преди потегляне, казват ако се случи нещо и пътуваш с дете, да сложиш кислородна маска първо на себе си въпреки майчиния инстинкт, и след това на детето. Защото ако първо сложиш на детето, а в това време колабираш, ще е фатално и за двамата.
Така че при положение, че това дете освен нея си няма никой друг на света, тя е длъжна преди всичко да се погрижи за себе си, за да е в състояние да се грижи и за детето си.

# 1 108
  • София
няма начин да го оставя на 18-годишнО за повече от няколко часа. Просто няма начин! И то защото зная колко е изтощително да се въртиш покрай 3-годишно дете, което понякога просто не знае какво иска и измисля всякакви щуротии. Пет-годишните вече са по-разбрани.

# 1 109
Айде стига вече с това проституиране в съседната стая! Нищо друго ли не ти идва на ум като сравнение?
И къде точно ще " подложиш" работата на майката? И що пък някой трябва да й предлага работа?
Решила е да има дете, решила е да го гледа сама. С какво това я прави по-важна от останалите майки, които имат нужда от работа?
Проституирането е факт - жената сама си призна и детето също знаеше за професията на майка си. Тази жена не може да свири на цигулка, не може да работи на кораб и беше намерила нейното решение - проституция в съседната стая докато детето спи.
Цигуларката може да свири на цигулка, намерила е работа на кораб и това е било нейното решение.
И на двете жени съм сигурна, че не им е било лесно и им е било много трудно да вземат тези решения.
Да, решили са да имат деца, но това не означава, че трябва сега да ги накажем! Днеска имаме близки, но утре може вече да нямаме и няма никаква гаранция, че няма да се озовем в ситуацията на тези майки.
Майките отглеждащи сами децата си били с предимство за детските градини, но в действителност маса жени се пишат самотни майки, а всъщност не са.
На тези майки трябва да се помогне и при търсенето на работа, защото за тях е още по-трудно и важно да намерят работа. Има определени групи от хора, които не могат да намерят лесно работа и в някои страни има данъчни облекчения, финансова помощ от страна на държавата с цел на тези хора да имат бъде даден шанс. И ако случайно не успеят да намерят работа, тогава държавата им дава социални помощи и не им се налага да си оставят децата и да обикалят света.
Мойта леля си остави децата (вярно, че децата бяха доста големи, но за нея си бяха деца) и замина да гледа възрастни хора в Гърция. Жената нямаше избор...трябваха и пари. Нито една гъркиня не си е оставила децата за да гледа стари хора в България, но българките го правят. А като им свършат парите на гърците и не могат да си плащат за прислуга, то Европа пак ще им даде  Twisted Evil
Един българин каза по немската телевизия, че ние може да сме бедни, но винаги сме си връщали заемите, а гърците не - много хубаво, но това по какъв начин ще помогне на всички болни и самотни хора в България, които всеки ден се борят за да оцелеят?
В България няма нормално здравеопазване, няма социална система и е някакъв ад  Crazy
И точно понеже е ад е редно хората да проявят разбиране и вместо да размахват пръст, да помогнат с каквото могат!
ПП детето ми посещава държавно училище във Виена и тази година с пари от европейския съюз се купуваха за всички деца био плодове за да си набавяли витамини  Mr. Green Като разбрах и не можех да повярвам  Crazy В България на колко деца се осигуриха био плодове? Това с предимството в детските градини не е достатъчно!
И още нещо за Австрия - в Австрия бащите дори и да са безработни, трябва да плащат толкова издръжка, колкото биха плащали ако работят. Там няма такова нещо като - aз съм безработен, нямам пари, а в същото време да работи и бившата му жената да се чуди от къде да намери пари за да нахрани децата.

Последна редакция: нд, 26 юли 2015, 00:10 от B & C

Общи условия

Активация на акаунт