Нараства ли социопатията сред българската младеж ?

• 75 727
  • 1 926
  •   1
Отговори
# 1 155
Ами нищим я, защото темата е злободневна, но се надявам да и е полезна. Все някакви нормални съвети се написаха. Горе долу и се дадаха съвети, кои доброжелателни, кои порицаващи. Както казах, тя ще си носи кръста. Жал ми е за нея, жал ми е за децата, които се раждат в среда, която не е благоприятна. Иска ми се да направя нещо, но не мога, защото съм най-обикновен човек, работещ за някакви пари, които ми плащат сметките.

# 1 156
Това не е вярно. Майките на циганетата не ходят с тях по цял ден, напротив, 90% са безпризорни пуснати по улиците.
Неодобрението не означава, че се смяташ за по-добър. Много елементарно се опитвате да излизате.

Down Under , тя и цигуларката явно има пари за сметки, да не и правим сметката, но се спряга даване на не каква да е заплата за гледане на детето и.

# 1 157
На мен ми е жал за България!

Лунно момиче, дано повече жени мислят като теб.

# 1 158
Кикамора, живея в уж нормална държава, но факт е, че само маргинати лежат на социалната помощ. Аз казах, че с майката трябва да се работи и всяка система трябва да се стреми да подпомага родителите да се грижат за децата си.

Нали си съгласна, че в България, Австрия, Австралия има много родители, които не се справят. Няма държава, която да ги издържа ей така.

Дразни ме спекулацията с помощите в чужбина, Има помощи, но с тях се живее на минимума.

Не всички но много от самотните майки в Австрия са на помощи.
В Австрия не е нужно да си майка,  която да не се справя за да те издържа държавата. Достатъчно е да си човек и да нямаш доходи или доходите ти да са прекалено ниски и да не можеш да живееш нормално.
В Австрия хората, които са на помощи не живеят богато, но този минимум няма нищо общо с минимума в България. Дала съм суми и линкове за доказателство.

# 1 159
А защо цигуларката просто не се е пренесла там, с детето, още преди 3 години?

# 1 160
Ами нищим я, защото темата е злободневна, но се надявам да и е полезна. Все някакви нормални съвети се написаха. Горе долу и се дадаха съвети, кои доброжелателни, кои порицаващи. Както казах, тя ще си носи кръста. Жал ми е за нея, жал ми е за децата, които се раждат в среда, която не е благоприятна. Иска ми се да направя нещо, но не мога, защото съм най-обикновен човек, работещ за някакви пари, които ми плащат сметките.

да , всички като теб не могат нищо да направят но затова па могат да я наритат словестно.
респект , облекчете се това само можете да направите.
така де това е форум , не женска организация.

# 1 161
  • sofia
Стига с това "сгрешила"! Дете на 3 едва оцеля. Това не е "грешка", а престьпление!
Когато си майка, правиш известни жертви за детето си. Сьвсем естествено е, когато е малко да осигуриш най-нужното му, а именно, твоето присьствие.
За сведение, на корабите е мит, че се изкарват несметни богатства. Кадьрен музикант, може да си докарва сьщите парички и тук. Знам го от жена, която до скоро пееше по корабите.

# 1 162
Престъпление е да си затваряш очите!
Престъпление е да оставиш жени с малки деца да мизерстват!
Престъпление е да оставиш един, при това здравно осигурен човек, да умре и да не го лекуваш!
Престъпление е да принудиш родители да просят пари по Интернет за да могат да спасят живота на детето си!
Престъпление е да оставиш пенсионерите да живеят с мизерните си пенсии!
Престъпление е да пребиваш и убиваш беззащитни същества!
Престъпление е да лъжеш и крадеш!
А да си жена, която сама се грижи за детето си и се бори за оцеляване не е престъпление!

# 1 163
На мен ми е жал за България!

Айде да не се сополивим ЧАК толкова.

Че вече мирише на преиграване.

Ако не можеш да помогнеш, по добре си замълчи/не пречи! ...
Ами то същото важи и за теб.

# 1 164
Стига с това "сгрешила"! Дете на 3 едва оцеля. Това не е "грешка", а престьпление!
Когато си майка, правиш известни жертви за детето си. Сьвсем естествено е, когато е малко да осигуриш най-нужното му, а именно, твоето присьствие.

Тук разни развиха тезата, че държавата трябвало да осигури прехраната и грижите, докато майката осигурява само раждането ....После майчето може да си бие камшика и да хойка където си иска-не само по корабите.

# 1 165
Охххх, няма какво да кажеш май ? Знам, че се изговориха много глупости, но все пак опитай, може и да блеснеш с поредната!

# 1 166
Престъпление е да си затваряш очите!
Престъпление е да оставиш жени с малки деца да мизерстват!
Престъпление е да оставиш един, при това здравно осигурен човек, да умре и да не го лекуваш!
Престъпление е да принудиш родители да просят пари по Интернет за да могат да спасят живота на детето си!
Престъпление е да оставиш пенсионерите да живеят с мизерните си пенсии!
Престъпление е да пребиваш и убиваш беззащитни същества!

Стига! Или си на около 18 или живееш в балон. Подобни неща се случват ежедненмо. Има неспособни родители, има глад и мизерия. Светът не се изчерпва с БГ и Австрия. Разбирам някак стремежът ти за справедливост, но няма как да стане. В минутата, в която аз и ти пишем умира едно дете, от глад, от насилие от изоставяне.

# 1 167
Не знам за вас, но на мен ми се повдига вече от насилието над деца. Не си спомням преди толкова много случаи за толкова кратко време. Като се започне от детенцето в куфара край Пасарел, през бебето, бито от акушерката, после момиченцето, което беше убито в Гърция от собствения си баща и сега това бито до безсъзнание детенце. Не искам да се меся на никого в живота, нито да размахвам пръст и давам съвети, но това, което става, просто не е нормално!
В Гърция майката на Ани оставила 3,5 годишното си дете при бившия си мъж (наркоман) и свекърва си (която навремето си оставила детето при бабата и хукнала в чужбина) и заминала за месец при новия си приятел в Германия, казват, за да уреди по-добър живот за себе си и дъщеря си. Останалото от гнусната история всички го знаете, не ми се преразказва какво е направил родният баща с детето. В момента майката е в затвора с обвинения в престъпна небрежност.
За щастие, развръзката тук е малко по-щастлива. Случайно или не, по-скоро случайно, защото излезе информация, че единият от младежите злоупотребявал с алкохол и дрога (не зная доколко е вярно). Вината на младежите е безспорна, но съжалявам, но и действията на майката са меко казано неразумни. И тази групичка във ФБ неслучайно е създадена, защото има голяма вероятност социалните да поискат да й отнемат детето. И аз се питам къде бяха тези "приятели", защо някой с малки деца не взе това детенце в семейството си, докато майка му е в чужбина, след като не е успяла да намери читава детегледачка? И толкова ли е отчаяна, че е трябвало да остави детето за три месеца самО? Имам чувството, че много хора не разбират колко беззащитно и колко зависимо е едно дете на три години и колко крехък е животът му!!!

Последна редакция: нд, 26 юли 2015, 10:57 от MaryJane

# 1 168
Следя темата от първа страница. Досега нямаше какво да добавя, но само искам да попитам откъде държавата да намери пари, като всеки гледа да открадне от нея- я с по-ниски осигуровки, я с нещо нелегално, я с контрабандна стока... Напълно съм съгласна, че самотните майки са добре подсигурени в Австрия, нямам нужда от статистики, защото моя приятелка е в това положение и го виждам с очите си. Но откъде са дошли парите за тази майка? От данъкоплатеца. Като няма кой да плаща данъци в България, няма да има и помощи за нуждаещите се.

Иначе съм съгласна, че се прекали с това "майката", "майката", "майката". Като отнемат детето, къде ще го дадат. Точно се занимаваме с една измамница от Благотворителния, която се оказа одобрен приемен родител. Та и тях май не ги проверяват много.

# 1 169
Охххх, няма какво да кажеш май ? Знам, че се изговориха много глупости, но все пак опитай, може и да блеснеш с поредната!
Абсурд е да те надмина.
Интересно как тук такива като теб изкараха тази майка едва ли не героиня, че хвърлила тригодишно на нежните грижи на двама криминални.
И дай да ревем за майчето и държавата, докато едно детенце лежи със счупен череп.

Иначе сте много милостиви и с добри сърца , мдам...

Общи условия

Активация на акаунт