Нараства ли социопатията сред българската младеж ?

• 76 183
  • 1 926
  •   1
Отговори
# 1 395
Понеже вече имаше интерпретации за поведението на Александър и ПАтрик. Според мен , възможно е, преценката й да е била повлияна от личната й история. Майка й умира, докато е малка/ на 12 май/, отглежда я баща й т.е. в нейните очи мъжете добре се справят с гледането на деца.  Впоследствие детето, поради една или друга причина няма баща. Докато е гледала как синът й си играе с Александър е решила, че така ще компенсира липсата на мъжко внимание.
И сега не започвайте, че е безотговорно, че е тинейджър и т.н. Ясно е. Има хора, които са наивни, някой белег от живота ги повлиява и така. Убедена съм ,че не е възприемала свиренето на кораба като кариера, а като начин за печелене на пари. Да, вярно, може и с по-малко. Но е искала да компенсира детето, да му даде най-доброто.

Има много истина в това.
И аз мисля, че е следствие на един вид "недорасналост" и в съответствие, липса на трезва преценка.

# 1 396
  • София
Невена я прави щастлива да пътува и да свири. Аз я разбирам. Вие не.
Ако имаше мъж, майка, дори и свекърва, сестра, братовчедка, леля, все на някои щеше да плати да постои с детето и докато е на турне. Но няма. За това и се случи тази трагедия, а не защото детето и не е на първо място. Това да искаш да работиш нещо което ти носи удоволствие не те прави лош родител.
Аз също имам нужда да ходя на работа. Не мога да си стоя 10 - 15 г. у дома. Но мъжът ми гледа децата, комбинирайки се със бабите. Защото при мен има кой. Като си съвсем сам, партньорът ти не го иска това дете - еми няма смисъл. Все трябва да го погледа и някои друг освен ти.
Имам позната която се самоуби в Гърция. Гледаше сама децата, мъжът и пътуваше. А тя беше творческа личност - художничка- световно неизвестна. Но не издържа.
Аз също бих се самоубила ако не мога да си оставя децата и да изляза. Хората сме различни. Предполагам, че ние които не сме като вас не трябва да раждаме.  

Ха, не издържала творческата личност! Баш пък, творческата част едва ли е виновна за самоубийството. По-скоро е била форма на физическо и психическо изтощение, а не защото не може да прави това, което иска да прави. Няма нужда да си творческа личност, за да се сринеш от вечната въртележка с децата, но някак като някой е художник, музикант и един Господ знае какъв, звучи пооооо-романтично, отколкотто да кажеш "беше й много трудно, на никого не му дремеше да я отмени с детето/децата, не й издържаха нервите, чувстваше се в пълнаа безизходица и се самоуби" . Търсим приказката, ореолите, драмата, иначе си е направо вулгарна проза.

Иначе, на нея й харесвало да пътува. И на мен ми харесват много неща, и на половината хора тук също, ама никой не е седнал да върши простотии, за да си начеше харесването, а си натиска четирибуквието и бърше сополи, търчи след работа до ДГ, пише домашни през учебната година и в събота и неделя сутрин е готов да се гръмне,  защото детето точно тогава е решило да е кукуряк в 7 сутринта, а цяла седмица не може да го вдигне за градина или училище.

# 1 397
Понеже вече имаше интерпретации за поведението на Александър и ПАтрик. Според мен , възможно е, преценката й да е била повлияна от личната й история. Майка й умира, докато е малка/ на 12 май/, отглежда я баща й т.е. в нейните очи мъжете добре се справят с гледането на деца.  Впоследствие детето, поради една или друга причина няма баща. Докато е гледала как синът й си играе с Александър е решила, че така ще компенсира липсата на мъжко внимание.
И сега не започвайте, че е безотговорно, че е тинейджър и т.н. Ясно е. Има хора, които са наивни, някой белег от живота ги повлиява и така. Убедена съм ,че не е възприемала свиренето на кораба като кариера, а като начин за печелене на пари. Да, вярно, може и с по-малко. Но е искала да компенсира детето, да му даде най-доброто.

Има логика в това, но в тази логика има и изначална грешка.
 Мъжете СЕ справят с гледане на деца-така си е мислила Невена. Така мисля и аз.
 Зависи обаче кои мъже. Както има най-различни жени, така има и най-различни мъже.  Тийновете също. Не всички тийнове са като Патрик нали? Убедена съм, че в София може да се намери 18 годишно момче, което би се справило с гледане на дете по-добре и от родната му майка.

Но в конкретния случай не избора на мъж или младеж за детегледачка е неудачен, а избора на точно тези мъже. По същия начин можеше да избере и неподходяща жена...

# 1 398
Темата не беше ли "Нараства ли социопатията сред българската младеж?"

# 1 399

Еми може, тя самата май малко мъжкарана пада, и групата и - съвсем прилична блусарска група, приятна за слушане, впрочем - и прякорът и са някакви мъжки... Явно средата и е някаква такава, че много не е в час със традиционното женско детегледане. Абе дано наистина получи адекватна помощ и от институции и от истински приятели, че тия във фейса и те са в по-голямата си част като че ли несериозни.

Последна редакция: пн, 27 юли 2015, 17:39 от Iris04

# 1 400

Неееее!
Темата е "да се изхрачим върху трупа на една майка", a който не го прави е малоумен трол!

# 1 401

Беше, но ни даде възможност да се запознаем с нарасналото "милосърдие" и "загриженост" сред българските жени.

# 1 402
Нараствала жестокостта само .

# 1 403

Неееее!
Темата е "да се изхрачим върху трупа на една майка", a който не го прави е малоумен трол!

Първо, слава богу няма труп, нито на майка, нито на дете, а ти с коментарите си не си дала нищо полезно. Какво предложи, освен, че каза как във Австрия държавата отглежда маргинатите. Това е пълна заблуда, защото няма социална система, кочто да предоставя дондуркане до откат. Дават помощи, но те стигат за минимума, както и в БГ. Ако има желание, родителите се измъкват, благодарение на тези помощи, ако не, продължават да живуркат с тях и ги плючт данъкоплатците.

# 1 404
  Този случай не е пример за нараснала социопатия сред "българската младеж". Сред всяка младеж има и винаги е имало жестоки и социопатчета.

Интересното - не, ами жалкото, е, че една майка е издирила такъв, та да му повери най-скъпото си. От приятелите и във фейса става ясно, че тя е относително харесван член на една гилдия, която има желание да и помогне. Само че тая помощ май трябва да почне с промяна у самата нея, защото ако не разбира откъде всъщност тръгва грешката и защо се е получило така, ще бъде жалко.

# 1 405
Eто веднага предлагам: заключване на темата и преставане с храченето по адрес на жената.
Тези храчки на никого не са от полза - нито на детето, нито на майката, нито на останалите майки!

Нещата, които се пишат нямат нищо общо със заглавието на темата.
Българската младеж не е една майка на която са и пребили детето две пълнолетни лица от мъжки пол!

# 1 406
  Ти защо си такава неадекватна в този форум? Постовете ти са много странни и неразбираеми.

Българската младеж не е една майка на която са и пребили детето две пълнолетни лица от мъжки пол!

newsm78

# 1 407
  • Другата България

Беше, но ни даде възможност да се запознаем с нарасналото "милосърдие" и "загриженост" сред българските жени.
Мдааа, ти изненадана ли си? Аз само от една определена съфорумка, тоест, от виждането ѝ по тази тема, всички останали бяха ясни като Карнобатска без лед.

# 1 408
Eто веднага предлагам: заключване на темата и преставане с храченето по адрес на жената.
Тези храчки на никого не са от полза - нито на детето, нито на майката, нито на останалите майки!

Съгласна съм, че обвиненията не са в ничия полза, но твоето мнение в чия полза е и с какво точно ти допринасяш за нещо?

# 1 409

Съгласна съм, че обвиненията не са в ничия полза, но твоето мнение в чия полза е и с какво точно ти допринасяш за нещо?

Аз я разбирам. Тя си има цел; да даде гласност на определен тип проблеми, които вероятно съществуват. Аз нямам впечатления; не съм се задълбавала в проблема с неправомерното отнемане на деца и доколко този проблем е реален или не.

Грешката на съфорумката е, че в опита си да даде гласност на този проблем, го прави много едностранчиво и така, вместо да ги привлече, тя отблъсква потенциални поддръжници.

Общи условия

Активация на акаунт