Нараства ли социопатията сред българската младеж ?

• 76 183
  • 1 926
  •   1
Отговори
# 1 380
БС, ти си един абсолютен трол, който не може да осмисли прочетеното.

Има единици случаи, който стават сензации, точно защото са единици. Ти сега на кой скачаш, на мен, която опонира на Анди, с която съм в много добри приятелски отношения, което не ми пречи да пиша, че не е права и деца не отнемат толкова лесно. Или скачаш на тези, които обясняват как трябва да и се отнеме детето?

Обърках се. Вземи си почивка, защото явно много се напрягаш.

Аз, мога да споря дори и с хора, които много харесвам и мисля, че го правя по начин, по който не ги обиждам. Ти не умееш да спориш, защото в главата ти е само твоята гледна точка, а тя е доста мъничка.

# 1 381
Зачетох се назад и попаднах на подробната статия. Осигурена й е детска градина в кв. Яворов... Любопитно, защо не е кандидатствала по местоживеене, тя живее в Зона Б19, ако там й е регистрацията, пак повтарям, самотните майки като нея са с предимство, веднага биха я приели в кварталната детска. С 2 малки деца съм /както и много от пишещите тук/ много наясно с драмата с детските градини, но за Невена място в градината до тях има, повярвайте.
Водила го в Яворов с такси - еми да се беше напънала да кандидатства в кварталната до тях и да беше спестила от такситата - доста пари са Зоната-Яворов в двете посоки, ето ти едно 150 лв.-200 лева надолу разходи на месец.
Знам как се пестят пари и от какво се пестят - много добре - от личен дългогодишен опит като самотна майка. Тогава не се возех на таксита, и аз бях без кола. Нямах такова перо в бюджета просто, скъпо ми беше. Приятелки ме водеха като се налагаше твърдо да бъде ходенето някъде с кола, намираха се, ту една-ту друга и така преживяхме някоя и друга година. Не е драма да не се возиш на кола известно време.
Друго исках да попитам - ако някой знае - за коя детска в Яворов става дума, познат ми е района и даже детските градини, би ми било интересно коя от двете е?

# 1 382
Касита, не разбрах вметката към детенцето от варненския мол. детето беше с много тежки травми, но двата случая не са съпоставими.

# 1 383
Касита, не разбрах вметката към детенцето от варненския мол. детето беше с много тежки травми, но двата случая не са съпоставими.

Връзката е в степента на физическите травми. Тук едва ли не предрекоха бъдеще на олигавен льольо на Еци.

# 1 384

Герри, по- добре шаран с широки умствени граници като мен, отколкото шаран с тесни умствени граници като теб.  Grinning
Виж как съм се редактирала и помисли малко.
Не е добре да падаш под нивото си. Или просто съм останала с грешно впечатление от други теми, където се подвизаваш.
Все тая.
Приключвам с теб. Не си ми интересна.
Помните ли детето, което падна от втория етаж на мола във Варна?
Недейте пишете на кило що се отнася до здравето на Еци.
Двата случая са различни. Детето от мола  не е било малтретирано с дни от двама непознати, не се е чуствало изоставено от майка си. Разликата не я ли виждате? Или не искате да я видите?

Би било чудо Еци да няма ако не физически, то психически травми. Представете си това да се случи на вас. Няма ли да ви се отрази? Че даже и да се отърве невредим, този ужас ще го преследва занапред. Това е тригодишно детенце, а е преживяло ужас, който малко от вас, тук пишещите, могат да си представят.

Особено Въ Съ-явно за нея случката е като да се загубиш в парка или да паднеш от дърво... Crossing Arms

# 1 385
Down under, точно за работа с майката става въпрос. Точно по темите, които разискваме тук, а именно да й се обясни, че не може да митка по корабите в нейното положение. Това е драмата сега, че има хора, които смятат, че й се полага по рождение живота на музикална звезда, независимо от броя на децата и семейното й положение.

Троп с крак - това прави тя - троп - аз ще стана еди си каква, пък каквото ще да става. Пари и престиж, това се гони, а като си родител, следва да преподредиш и първо да гледаш детето, пък другото - като му дойде времето.

# 1 386
Гери, за физическата травма писах. Все се надявах средноинтелигентни хора да разберат аналога.

# 1 387
БС, ти си един абсолютен трол, който не може да осмисли прочетеното.

Има единици случаи, който стават сензации, точно защото са единици. Ти сега на кой скачаш, на мен, която опонира на Анди, с която съм в много добри приятелски отношения, което не ми пречи да пиша, че не е права и деца не отнемат толкова лесно. Или скачаш на тези, които обясняват как трябва да и се отнеме детето?

Обърках се. Вземи си почивка, защото явно много се напрягаш.

Аз, мога да споря дори и с хора, които много харесвам и мисля, че го правя по начин, по който не ги обиждам. Ти не умееш да спориш, защото в главата ти е само твоята гледна точка, а тя е доста мъничка.

Не аз а ти си трол! Ти и всички останали, които защитават социалните в Англия!
Laila Brice не е единичен случай!

# 1 388
Касита, много ясно си беше, но в темата, не само за твоето изказване има избирателна чуваемост.

# 1 389
Аз съм съгласна, че поведението и не е адекватно. Не съм убедена, че е породено от чисто егоистични мотиви. Има хора, които не порастват и имат нетрезви преценки. Там е работата на социалните, да работят с тях, а и да преценят, дали е незрялост или форма на социопатия.

Нормален, средно статистически родител няма да остави детето си на полуобразован тийн. Писна ми да чета за "безизходицата". Не е безизходица, става дума за това, че, ако е работила нещо, каквото и да е било е щяла да може да издържа себе си и детето скромно. Работейки по този начин, може да го вози с такси, във времето, през което е с него.

Защо е взела това решение? Нямам идея. Аз не бих, но именно там би следвало да се намесят социалните и не, за да и отнемат детето, а да и покажат, че приоритетите и не са може би правилни.

# 1 390
Особено Въ Съ-явно за нея случката е като да се загубиш в парка или да паднеш от дърво... Crossing Arms
Ето пак  ooooh!
Сега го повтори още 1000 пъти и лъжата ще се превърне в истина  ooooh!
От къде знаеш какво означава тази случка за мен?
Лъжи, измислици, обиди, а после аз съм била трол  Rolling Eyes

# 1 391
Down under, точно за работа с майката става въпрос. Точно по темите, които разискваме тук, а именно да й се обясни, че не може да митка по корабите в нейното положение. Това е драмата сега, че има хора, които смятат, че й се полага по рождение живота на музикална звезда, независимо от броя на децата и семейното й положение.

Троп с крак - това прави тя - троп - аз ще стана еди си каква, пък каквото ще да става. Пари и престиж, това се гони, а като си родител, следва да преподредиш и първо да гледаш детето, пък другото - като му дойде времето.

Нима има нужда от обяснение?

# 1 392
Гери, за физическата травма писах. Все се надявах средноинтелигентни хора да разберат аналога.

Аналогията е безпредметна. Самият факт, че той и майка му преживяват сега, в този момент, този ужас  е достатъчно.  А аз лично дълбоко се надявам този шамар да отрезви глезотията на майчето и от тук насетне да гледа на детето си като по-голям приоритет отколкото на поредния си музикален ангажимент.

Не можеш, даже и докторите не се наемат  да сравняват една травма при един човек с друга травма при друг човек. Понякога от нещо привидно леко можеш да не се възстановиш, а от нещо тежко да се оправиш за дни...няма рецепта тук и няма един с един случай еднакъв.

Еци може да се оправи, но шансовете да не се оправи са големи.
Е-струваше ли си това парите от свиренето по кораби? Струваше ли си това "артистичната кариера", "шарената персоналност" и вообще цялото изкуство на света?

# 1 393
Понеже вече имаше интерпретации за поведението на Александър и ПАтрик. Според мен , възможно е, преценката й да е била повлияна от личната й история. Майка й умира, докато е малка/ на 12 май/, отглежда я баща й т.е. в нейните очи мъжете добре се справят с гледането на деца.  Впоследствие детето, поради една или друга причина няма баща. Докато е гледала как синът й си играе с Александър е решила, че така ще компенсира липсата на мъжко внимание.
И сега не започвайте, че е безотговорно, че е тинейджър и т.н. Ясно е. Има хора, които са наивни, някой белег от живота ги повлиява и така. Убедена съм ,че не е възприемала свиренето на кораба като кариера, а като начин за печелене на пари. Да, вярно, може и с по-малко. Но е искала да компенсира детето, да му даде най-доброто.

# 1 394
  • София
Не, просто майката е дълбоко и изначално заблудена. Дано и просветне.

Общи условия

Активация на акаунт