Нараства ли социопатията сред българската младеж ?

• 76 221
  • 1 926
  •   1
Отговори
# 1 365
Аз не мога да съм така крайна.

Трябва да разберем, че има родители, които не са функционални и взимат грещни решения.
Не съм съгласна с градските легенди, че деца се отнемат лесно. Практиката ми показва, че се работи с родителите и то с години. Деца се отнемат само при много, ама много тежки проблеми. Майка, която е зависима се слага на програма и не и се отнемат децата. Доказано е, че е по-евтино за системата. Отнети от семейството деца не се дават за осиновяване, отнемането е временно, ако въобще се случи.

Няма толкова богати държави, които да влагат толкова много в социално подпомагане. И в Англия и в Германия плащат минимума. В БГ също плащат минимума, съобразен със стандартите.

В Англия се борят с маргинатите, които са точно като циганите+емигрантите, които раждат и живеят на помощи. Не е много по-различно. В тези среди, децата в риск са стотици хиляди и не, не ги отнемат така лесно, а и нямат сметка да го правят. По-добре е да научат родителите им да се грижат за тях. Част от тази грижа се поема от държавата, а останалото е доброволно. На запад е много популярен доброволния труд и много семейства, напълно безплатно участват в подобни програми.

Аз не одобрявам избора на майката, но не мога и да кажа, че отнемането на детето и е правилен избор, защото институциите не са най-добрия вариат.

Не съм съгласна и с твърдението, че държавата не прави нищо. Прави според възможностите си (друг е въпроса, че са ограничени). Дори и много богати държави се задъхват от социалните плащания, а България няма реална икономика и нормална събираемост на взиманията си.

И пак, в тази среда, самотни майки не зарязват децата си на ненадежни неудачници. Избора на майката е грешен, тя го е направила може би, защото не е компетентна, за което е нужно да получи помощ. В Англия (защото е много спрягана) щяха да и пратят социалните, те ще я накарат да посети курсове за гледане на дете. Ще и дадат номера на агенции за гледачки. И ще наблюдават как се справя. Детето няма да го отнемат, ако е нахранено, ходи на градина и изглежда в нормално състояние.

Спрете се със спекулациите. Работя в системата на здравеопазването, имам преки наблюдения над социалните служби и образователните.

# 1 366
Предполагам че сега вече ще си подреди приоритетите, след дъжд качулка. Дано за Христо да няма последствия.
Детето е оперирано от кръвоизлив в мозъка, било е в кома. Дано успее да се възстанови.

Хем я съжалявам Невена, хем съм и бясна. Защо беше нужно това? Колко пари изкара тя  на този кораб, които могат да компенсират страданията на това дете и евентуалните бъдещи последствия?

И ако бяха карали на хляб и кисело мляко при един отказан ангажимент нямаше ли Христо сега да е здрав и прав???

Грешни решения и два живота затрити и аз лично оправдание не виждам.

Добре че я съжаляваш, че ако не я съжаляваше кой знае какви още гнусотии щеше да напишеш по неин адрес  Rolling Eyes
Кои са тези два затрити живота?  newsm78
Детето е живо и не е в кома. Животът е пред него. И много се надявам да се оправи напълно Praynig
Майката е жива и нейният живот също не е затрит.
За какви два затрити живота става въпрос?

# 1 367
Ами като няма кандидатки, сяда си на Д-то и си гледа детето. Или го води със себе си. Баси, ако трябва семки пред блока ще продавам, няма да си оставя детето на произвола Shocked.

Ще си седнеш на Д-то и ще си гледаш детето, но ако има кой да ти плати сметките.
Ако няма го водиш с теб или ако няма такава възможност започваш да мислиш позитивно, хващаш се за сламки и накрая се оказва, че си го оставила на А.  Rolling Eyes
Аха. Така ли било? Ти знаеш ли колко хора в България имат проблем със сметки и вообще с финанси? При това положение би трябвало Пирогов да е пълен с пребити малки деца, на които майките им си веят байрака някъде...
Но не е .
Грешката е някъде в твоя телевизор, някъде из дълбините на лъкатушещите ти из неведоми еднопосочни пътища мисли.

Чудно ми е какъв ти е житейския опит, защото не ми се вижда много голям или поне не особено дълбок, защото забелязвам че  главното от второстепенносто трудно отсяваш, а това е като А и Б в живота.

# 1 368
  • На земята, която е всъщност звезда.
...
Защо да го упражнявам срещу слаби съперници. Правя го само когато не мога да се справя с сама с някой по-силен... hahaha

Съперници? Силни, слаби? Ти какво, приемаш форума като някакво бойно поле, където да се самодокажеш? Леля Герри среща другите лели в схватката на века?  ooooh! Ами сама потвърждаваш казаното от мен по- горе: абсолютен инфантил.

# 1 369
  • София - Рим и обратно
Изобщо не е въпрос на оцеляване било Stop. Детето ще има необратими психически и физически увреждания. Дори и да е въпрос на оцеляване, пак не бих го подложила на такъв риск. Да, знаем, тя не е предполагала....и т.н. Ами....има неща, с които не можеш да си позволиш да сбъркаш или да предполагаш грешно.

# 1 370

Детето е живо и не е в кома. Животът е пред него. И много се надявам да се оправи напълно Praynig
Аха. Значи един счупен череп е нищо работа-като ожулено коляно. Ставаш и продължаваш...

Мислех те за маалко по-умна, но явно не си.

# 1 371
...
Защо да го упражнявам срещу слаби съперници. Правя го само когато не мога да се справя с сама с някой по-силен... hahaha

Съперници? Силни, слаби? Ти какво, приемаш форума като някакво бойно поле, където да се самодокажеш? Леля Герри среща другите лели в схватката на века?  ooooh! Ами сама потвърждаваш казаното от мен по- горе: абсолютен инфантил.
Хаха. Просто се бъзикам с теб и ти се ловиш. Нали хората със широки умствени граници обикновено не изпадат в положение да се разправят с леля Гери.
Не го прави и ти. Също така умните хора не обиждат, защото си знаят цената...

Последна редакция: пн, 27 юли 2015, 16:11 от Герри

# 1 372
Изобщо не е въпрос на оцеляване било Stop. Детето ще има необратими психически и физически увреждания. Дори и да е въпрос на оцеляване, пак не бих го подложила на такъв риск. Да, знаем, тя не е предполагала....и т.н. Ами....има неща, с които не можеш да си позволиш да сбъркаш или да предполагаш грешно.

Недейте, толкова категорично - ще има, няма да има увреждания. Напълно възможно е да се възстанови физически и аз от сърце им го пожелавам.
ЧЕтох като коментар под една статия : Горката майка, сега ще се чуди дали ще е нормален
Ей такива коментари са ми доста криви.

# 1 373
В Англия (защото е много спрягана) щяха да и пратят социалните, те ще я накарат да посети курсове за гледане на дете. Ще и дадат номера на агенции за гледачки. И ще наблюдават как се справя. Детето няма да го отнемат, ако е нахранено, ходи на градина и изглежда в нормално състояние.

Ти чувала ли си за Laila Brice? На нея защо не и дадоха номер на агенция за детегледачки, а и отнеха детето и го дадоха за осиновяване?

https://www.youtube.com/watch?v=8U52BJmiSiA

http://rod.lv/laila-brice-en

# 1 374
черен лебед, то оптимизъм, оптимизъм, но детето е преживяло много тежка травма, не е счупен пръст все пак. ще му трепери, разбира се, как няма да му трепери оттук насетне, дали ще отключи епилепсия, дали ще се развива нормално или изостава, трябва ли рехабилитация, ще е под продължително медицинко наблюдение.
ти нали не смяташ, че утре ще ги изпишат и "заживели мирно и щастливо"?

# 1 375
  • София
Ето, съчувствам на майката - аз ако бях на нейно място щях да полудея само от мисълта какво ще си мисли това дете за онези моменти цял живот!

# 1 376
  • На земята, която е всъщност звезда.

В случая точно е имало с какво да си плати сметките. Не забравяй, че е давала пари за детегледането и то доста прилична сума, с която сметки на майка и малко дете се покриват идеално.

Аз си мисля, че тези пари не се получават, защото тя изкарва по 3-4000 на месец, а са от изкараните на кораба. По далечни спомени, мой познат музикант работеше месец-два, докато учеше в Консерватория и получаваше 3000 долара/месец. Та, най- вероятно Невена си е направила сметка, че като плати на детегледачка ще й останат достатъчно.

Да, да, знам репертоара "еми спестила е...", "ами направила си е сметката..." и пр. , чела съм поне половината стр. в темата, спестете ми клишетата.

Герри, по- добре шаран с широки умствени граници като мен, отколкото шаран с тесни умствени граници като теб.  Grinning

Последна редакция: пн, 27 юли 2015, 18:21 от Вселена

# 1 377

Аха. Значи един счупен череп е нищо работа-като ожулено коляно. Ставаш и продължаваш...

Мислех те за маалко по-умна, но явно не си.

Сега ако бях като теб, щях да напиша 1000 пъти, че защитаваш двамата побойници и се тръшкаш за затритите им животи.

Никога не съм твърдяла, че един счупен череп е като ожулено коляно, но в никакъв случай не е два затрити живота! Затова и попитах какво означава това:"Грешни решения и два живота затрити и аз лично оправдание не виждам."

# 1 378
силвиана, Аз не казвам, че няма да му трепери. напротив! Но веднага категорично, че ще има увреждания да се казва и то невинаги по приемлив начин не е приятно. Риск има, но не е стопроцентов. Няма нужда да врачуваме в черно.

# 1 379
Помните ли детето, което падна от втория етаж на мола във Варна?
Недейте пишете на кило що се отнася до здравето на Еци.

Общи условия

Активация на акаунт