Нараства ли социопатията сред българската младеж ?

• 76 148
  • 1 926
  •   1
Отговори
# 1 440
  • в кукувиче гнездо
http://offnews.bg/news/%D0%9D%D0%B0%D1%88%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0% … roppo_537551.html

Некои от големите мислителки тука може да се припознаят нейде из редовете...

# 1 441
  • София
Ако възрастния не е на легло, а е с деменция и не знае какво върши, не помни  и не е добре с главата гарантирам ти, че дете на 3 години се гледа мноого по-лесно.
Напълно съм съгласна!  Peace
В случая на съфорумката обаче става въпрос за двама възрастни на легло, а не за двама с деменция.

Дали съм гледала възрастни хора? Да, дори в момента точно това правя!  Simple Smile
Не е лесно, особено ако са ти много близки, както е в моя случай.

Значи им сменяш памперсите по наколко пъти на ден, подмиваш и пр., и пак твърдиш, че 3-годишно се гледа по-трудно?

# 1 442
Сутринта в едно сутрешно предаване се бяха събрали Любен Дилов-син и още някакви, пак обясняваха, че горката жена е трябвало да избира - нахранено ли да е детето или самО... Аз пак да питам - бедстваща ли е била жената, та е тръгнала да отсъства с месеци или не. Щото е относително важна подробност.
Доколкото мога да го преценя Диловия-син, то да си бедстващ според него е да не можеш да ходиш по ресторанти три пъти на ден и да не са ти изпрани белите панталони...

# 1 443
  • София - Рим и обратно
http://offnews.bg/news/%D0%9D%D0%B0%D1%88%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0% … roppo_537551.html

Брей, колко патетично. Направо да "иЗтерясаш". А и интересно как така се квалифицира като "малоумна" представата да се грижиш адекватно за невръстното си дете, след като си го създал. Ама не, цигулката и наръча ноти били по-важни. Многоумно, няма що.

Доколкото мога да го преценя Диловия-син, то да си бедстващ според него е да не можеш да ходиш по ресторанти три пъти на ден и да не са ти изпрани белите панталони...
Явно, да Laughing.

# 1 444

Доколкото прочетох, господина твърди, че щом си цигулар, то си свободен да си метнеш детето на първия срещнат за месеци докато Твориш с главно Т нечувани шедьоври пред алкохолиците в Скандинавия. Това е някак си цигуларско и напълно обяснимо...Защо само останалите тъпаци НЕцигуларсконастроени не го разбират????

Сигур тъпаците вършат толсова незначителни неща като да бъдат инженери, строители или учители, че не могат да схванат мисията на Цигуларя и неговата значимост в този свят, която мисия не се съвместява по никакъв начин с гледане на дете на 3 години...

# 1 445
Сутринта в едно сутрешно предаване се бяха събрали Любен Дилов-син и още някакви, пак обясняваха, че горката жена е трябвало да избира - нахранено ли да е детето или самО... Аз пак да питам - бедстваща ли е била жената, та е тръгнала да отсъства с месеци или не. Щото е относително важна подробност.

Много е важна подробността, да.  Tired

С 50-60 000лв за три месеца е можела през следващите десетина да е плътно с детето си, но нека обясним колко е алчна, егоистична и незагрижена.

Удивлявам се на тези, които се чувстват застраховани, че някое тяхно решение няма да ги постави в ситуация, в която горко да се самобичуват, че са причинили голямо страдание на детето си и така смело съдят чуждите съдби.

На някоя от съдничките дали и е по-тежко в момента за детето на тази жена, отколкото на самата жена?

Изобщо, като ви хрумне да съдите някого за глупостта, от която е пострадал най-много той самият, хрумва ли ви, че много хора не са имали вашите привилегии на среда?

Последна редакция: ср, 29 юли 2015, 01:42 от Nickkie

# 1 446
От къде на някой му хрумнаха тези цифри. €60,000 не се изкарват на никой кораб за три месеца.

# 1 447
  • sofia
"Дали съм гледала възрастни хора? Да, дори в момента точно това правя!  
 Simple Smile"В и С, много неадекватно се изразяваш....

# 1 448
  • София - Рим и обратно
Не съм имала привилегията някой да ме учи как да се грижа за децата си, за съжаление.
За детето ми е мъчно, да. Главата на майка му не е счупена, слава богу.
50-60 000 лева?! Къде го четете това?

# 1 449
  • Другата България
То първо лева, после евро...важно е да се пише, кому е нужно четенето?
Толкова страници вече едно и също, от едни и същи хора....

# 1 450
  • София

`Ух, точно този ли цитираш за алфата и омегата на морала и правилното! След второто изречение беше аут! Да беше отишъл да го играе бавачка на детето три месеца, пък тогава да пише!

# 1 451
В постът над моя. Предполагам, че са цитирали интербюто, което се споменава.

Упс, без да искам съм сложила евро знак, имах предвид лева.

# 1 452
  • в кукувиче гнездо
Никой не може да е така Енелегентен, да е толкова перфектен родител и безгрешен, както списващите в тази тема на бг мамма, но все пак може ли да сподели някакво мнение различно от това на жениците от Ямбол и околията? Какъв ти Венци Миков, какъв ти Любен Дилов, ква ти култура, кви пет лева на село покрай кокошките...

# 1 453
Ами, Герри, на чужд гръб и сто тояги са малко. Кофти е да си беден и да мизерстваш. Особено, когато имаш дете и искаш то да има всички възможности, които имат и богатите деца. Мен това много ме тревожи, а съм стабилен ъпър-среден клас приятелят ми също. но много искам  бъдещото ми дете да има абсолютно всички  шансове на този свят. Много е трудно човек да надскочи средата, в която е роден, а живеем във все по-класово общество с все по-остра конкурентност.
Не искам детето ми да има по-малко шансове от тъпото дете на някого си, само защото неговите родители правят повече пари.
Жената е искала детето да е в скъпа ясла, да има среда и то от малко, а не просто да оцеляват., да му даде шанс в живота.
Да, направила е грешка, не е проявила разумност, но самото й желание за детето й е напълно разбираемо и е много типично именно за българския родител, който прави чудеса от храброст за генетичния си материал.

# 1 454
На въпроса за четенето, ето ви три примерни линка:

Останалото от постовете ще се въздържа да коментирам, това, което мисля, вече написах.

Последна редакция: ср, 29 юли 2015, 01:43 от Nickkie

Общи условия

Активация на акаунт