Нараства ли социопатията сред българската младеж ?

• 76 015
  • 1 926
  •   1
Отговори
# 1 650
  • sofia
Мисля, че Невена серийно страда от приятелите си...Тя е сама, уязвима и явно с погрешна преценка за хората. Нали на "приятели" оставила детето, останалите нагляри не го и погледнали за месец, а сега, вместо да се хванат да и помогнат, фейсгрупа ми правят и...набират средства от непознати.

# 1 651
Все си мисля, че нашата гражданска позиция, освен жал към жертвите, трябва да е и изискване за реални, ефективно, големи присъди за престъпниците! Как все между капките минава цялата сган не знам?!
Peace
В момента слушам по новините - мъж пребил 9-годишно момче, защото откъснало сливи от дървото му. ooooh!
Дали проблемът е само в Съдебната система!

# 1 652
  • гр. Шумен
Мисля, че Невена серийно страда от приятелите си...Тя е сама, уязвима и явно с погрешна преценка за хората. Нали на "приятели" оставила детето, останалите нагляри не го и погледнали за месец, а сега, вместо да се хванат да и помогнат, фейсгрупа ми правят и...набират средства от непознати.
Може би е долу-горе така. Сигурна съм, че преди да се довери на таткото на единия от двете келемета, тя е търсила друга опция... и е получила отказ. А сега всички станаха съпричастни. В интерес на истината не е лека работа това - да се грижиш за малко дете, което не е твое непрекъснато в продължение на няколко месеца. Не е за всеки. Аз лично не бих се наела. И понеже се направи паралел с гледането на стари хора, понеже съм правила и едното и другото, бих предпочела старите хора. Просто ми е по-трудно да общувам с деца. Но пък има и обратни случаи. Невена е направила погрешен избор, но може би с подходяща помощ (не финансова, тя не проси пари), би могла да намери добро решение за по-нататък. Всички приказки да смени професията си според мен са несериозни - в крайна сметка човек е професионалист в нещо си и не е сигурно, че в друго ще бъде достатъчно добър, за да бъде полезен на семейството си, особено ако то е от едно малко дете. Пак казвам - ако не беше случката с двамата пишлигари, едва ли някой щеше да разбере за съществуването на тази жена и нейната битка с живота. Тя не е протежето на Мая Манолова, дето изръшка всички сутрешни блокове, за да си развява дипломите.

# 1 653
Sessilly, много си права, ако това дете беше с баба си на село, на никой нямаше да му пука, че майка му работи в чужбина. Колко деца има " изоставени" на отглеждане при баба и дядо и " забравени" да бъдат прибрани, докато мама прави ново семейство в друг град или държава. За смяна на професията и на мен ми е несериозно, цигуларка- продавачка! Жално и тъжно! Нямам нищо против продавачките.

# 1 654
И друго се замислих сега, покрай събирането на парите.
Ами колко жени има, четиричленни семейства издържат, барабар с безработния мъж.  ooooh! Ето сега се сещам за комшийка, със заплатата си трима гледа, ама на - не е хукнала, да си остави детето - а хем има на кого.  ooooh!
Защо приемате за нормално мъжете да са безработни и жените  да ги издържат, а очаквате и съдите Невена, че не си е намерила друга работа. Защо не допускате, че и тя може да изпадне в положението на тези безработни мъже? Но ако Невена стане безработна, нея и детето няма кой да ги издържа. Тя е и майка и баща.

# 1 655
  • София
Sessilly, много си права, ако това дете беше с баба си на село, на никой нямаше да му пука, че майка му работи в чужбина. Колко деца има " изоставени" на отглеждане при баба и дядо и " забравени" да бъдат прибрани, докато мама прави ново семейство в друг град или държава. За смяна на професията и на мен ми е несериозно, цигуларка- продавачка! Жално и тъжно! Нямам нищо против продавачките.

Е, да, ама не е изоставено на село, а изоставено на крайно неподходящи хора. Прифесия се сменя, ако няма как да осигуриш читава грижа  за три месеца. В случая договор се отказва, щом никой не се навива за толкова дълго време да гледа чуждо деете.

# 1 656
Но ако Невена стане безработна, нея и детето няма кой да ги издържа. Тя е и майка и баща.
Именно. Тя е и майка, и баща. И точно за това трябва да си намери такава работа, която да ѝ даде възможност както да изкарва прилични пари, така и да се грижи адекватно за детето си. Това не става от днес за утре. Това става само когато човек системно преценява действията си в дългосрочен план и предприема нещо след добро обмисляне с оглед на бъдещата перспектива. Подкрепата за Невена трябва да е не в пари, а в инвестиране и помощ за намиране на подходяща работа, ако трябва и преквалификация.

# 1 657
-Добър ден, търся си работа, аз съм самотна майка на 3-годишно дете, цигулар съм.
-  Ооо, детето Ви е много малко, сигурно боледува, при нас е на смени/ работи се до късно/ събота и неделя, над нужната възраст сте, нямате опит, стаж!
Това ще чуе в магазин, заведение, производство, за чиновник не става, в сферата на банки/ кредитни/ застрахователни също, сфера на услуги също.
 За къде според вас става един цигулар с малко дете, на който да не му се налага да търси поне почасова грижа за детето и каква е гаранцията, че лелята/ бабата/ момичето, които ще намери не биха могли да предизвикат някаква трагедия? Също и основно- пари искат.
 По-леко съдете!

# 1 658
  • София
Всяка жена с 3-годишно дете е потенциален слушател на такъв отказ, дори не е нуужно да е цигулар. Цигуларството само утежнява нещата. Но и гурбетлъка на кораб не е най-подходящото за самотна майка на дете на три.
Гаранция няма за нищо, но както писах доста назад, има степени на риск.

# 1 659
За къде според вас става един цигулар с малко дете, на който да не му се налага да търси поне почасова грижа за детето и каква е гаранцията, че лелята/ бабата/ момичето, които ще намери не биха могли да предизвикат някаква трагедия? Също и основно- пари искат.
 По-леко съдете!
Да му се не види, ако ножът е опрял до кокал и изборът е моята кариера или живота и здравето на детето ми, бих прежалила и кариерата, и себе си и бих станала учител по музика. В София има достатъчно частни училища, които не плащат зле.

# 1 660
Но ако Невена стане безработна, нея и детето няма кой да ги издържа. Тя е и майка и баща.
Именно. Тя е и майка, и баща. И точно за това трябва да си намери такава работа, която да ѝ даде възможност както да изкарва прилични пари, така и да се грижи адекватно за детето си. Това не става от днес за утре. Това става само когато човек системно преценява действията си в дългосрочен план и предприема нещо след добро обмисляне с оглед на бъдещата перспектива. Подкрепата за Невена трябва да е не в пари, а в инвестиране и помощ за намиране на подходяща работа, ако трябва и преквалификация.
To e все едно някой да каже, че мъжът на болната жена от рак трябва да си намери такава работа, която да му дава възможност както да изкарва прилични пари, така и да се грижи адекватно за жена си и за децата си. Rolling Eyes
На приказки звучи прекрасно, но на дела не винаги е толкова лесно!

# 1 661
Ето сега се сещам за комшийка, със заплатата си трима гледа, ама на - не е хукнала, да си остави детето - а хем има на кого.  ooooh!
Четирима живеят с една заплата? Че ти на това живот ли му казваш?

# 1 662
 По-леко съдете!
Да му се не види, ако ножът е опрял до кокал и изборът е моята кариера или живота и здравето на детето ми, бих прежалила и кариерата, и себе си и бих станала учител по музика. В София има достатъчно частни училища, които не плащат зле.
Може да ги е опитала тези опции. И накрая да е опряла до кораба или шапката пред някой подлез.
Ние тук до безкрайност може да разискваме опции, които вече жената е видяла, че не работят.

Сега е много лесно да я съдим като сме наясно с фактите, но на кой нормален човек би му хрумнало, че по подразбиране всички 18 годишни са съдисти.

# 1 663
На приказки звучи прекрасно, но на дела не винаги е толкова лесно!

Не, не е на приказки. Ти не си била самотен родител и ти говориш само приказки. Аз съм била 8 години самотен родител с две деца. И не на приказки, а в действие смених рязко работата, за да мога да изкарвам приемливи пари и едновременно с това да се грижа адекватно за децата си без баби и дядовци, които да помагат. Точно поради тази причина считам, че съм в правото си да твърдя, че Невена е направила погрешен избор и алтернативи има.

# 1 664
Някой  познава ли тази жена от Дупница?
В бг мамма е имало много теми за болни от рак и едва ли модераторите и администраторите ще имат нещо против да се пусне още една тема.
Аз нищо не знаех за тази жена и едва ли съм единствената.
Много ми стана мъчно и за нея и за детето  Sad

Последна редакция: пт, 31 юли 2015, 00:38 от B & C

Общи условия

Активация на акаунт