Нараства ли социопатията сред българската младеж ?

• 75 803
  • 1 926
  •   1
Отговори
# 1 890
  • София
от Оркестър без име - всичко живо свири и пее, двама души не можеш да хванеш за работа
Или от Самодивско хоро - аа, художник - мацнеш два пъти с четката, и стотарката в джоба; не можел да скове една барака, да нямаш пръстени на ръцете.
 Joy

Виж сега, когато си родител, всичко друго вече минава на заден план. Да може да си супер-дупер-уникален кадър, но за да си останеш такъв, трябва някой да ти гледа детето. А и както допълних, като иска да си свири, да смени репертоара - ей ги на, сватби има, може и чалга да просвири, протяжни ориенталски сватбарски, добре си заработват хората.

# 1 891
Андариел, ти като там в кой български филм беше от онова време - Всеки днес гледа да свири, пее, рисува, никой не иска да работи. Та и Невена - ще ми свири, я марш зад щанда. Naughty
А аз се чудя като детето и пречи толкова на кариерата защо се е напъвала да го ражда?
Не може ли просто да няма дете и да свири без прекъсване като един нов Паганини?
Или да го беше дала за осиновяване на някоя жена зад щанда, която няма нужда от професионално развитие и може да сменя памперси..

А ако не може да отдели време и да се замисли на кого да го остави то се чудя социалните къде блеят...

# 1 892
от Оркестър без име - всичко живо свири и пее, двама души не можеш да хванеш за работа
Или от Самодивско хоро - аа, художник - мацнеш два пъти с четката, и стотарката в джоба; не можел да скове една барака, да нямаш пръстени на ръцете.
 Joy
Mr. Green Hug

Герри, вчера като имаше коментар за жената от Кнежа да не е раждала, ти го нарече цинично, ама явно ти хареса този рефрен и го подхвана.
И стига с тази кариера бе, хора. Толкова ли лесно и хубаво е да си оставяш детето и свириш по корабите? Дали не й се иска и на нея да си работи тук постоянна работа с нормална заплата и да не се разделят?

# 1 893
  • София
не е лесно, никой не казва, че е лесно, ама 3-годишно дете да оставиш за дълго време, съвсем на непроверени хора, особено мъже, е невероятно голям риск. Честно, ако тя беше някоя 25-годишна, да кажем, че е млада и още не е много наясно, обаче тя е около 40, вече зряла жена.

# 1 894
 Joy
Mr. Green Hug

Герри, вчера като имаше коментар за жената от Кнежа да не е раждала, ти го нарече цинично, ама явно ти хареса този рефрен и го подхвана.

не е същото. Пари се печелят, но деца не. А ако смяташ кариерата си за по-важна то деца за какво са ти? Само пречат.

Но не съм убедена, че Невена смята кариерата си за по-важна. Още повече, че свирене на кораб не знам що за бляскава кариера е. Просто Невена е постъпила глупаво и лекомислено.

Едва ли ще повтори същата грешка..

# 1 895
Едва ли ще повтори същата грешка..
Знаех, че си разумен човек.  Hug Когато рискуваш и загубиш, втория път знаеш до къде. Едва ли ще го повтори. Просто ще намери начин, както за кариерата /в случая е по скоро печелене на пари/, така и за детето. Тя има тази възможност и потенциал.

И все пак, мир не ми дава, че има млади хора, които могат да убият, за да избият някакви комплекси. Това, че са "пубери", че са незрели, че са лигльовци, зле възпитани и всичко, което може да доведе до анормално поведение, не е оправдание да стигнеш до там, че да застрашиш живот, още повече на безпомощно дете. Плаши ме и това, че се приема за нормално, след като е живял по еди какъв си начин, да се очаква от него всичко.

# 1 896
Плаши ме и това, че се приема за нормално, след като е живял по еди какъв си начин, да се очаква от него всичко.
Ами ти недей очаква всичко, но за всеки случай не му поверявай бебето си.
Може да му дадеш котката си да я погледа докато си на море, ако все пак искаш да поемеш премерен риск.

# 1 897
  • София
винаги е имало и ще има такива хора, ако ще както ще да не ни го побират умовете. В случая, според мен в най-добрия случай не е било умишлено садистично, а най-вероятно са се напили, напушили, детето е започнало да им дотяга, да не слуша, и накрая не са им издържали нервите и са започнали да го възпитават според своите разбирания. и са започнали след първия възпитателен бой да го заплашват да си мълчи, после пак са се ядосали и са го набили, а третия път вече съвсем са изгубили контрол.

# 1 898
Какво значи не им издържали нервите, напушени, напити ................

И ние сме били "пубери", правили сме куп глупости и простотии, но и през ум не е минавало на някой да нарани /не да пребие/ безпомощно същество.
Не ми говорете за сблъсък на поколения, за това, че днешните деца не са като преди 30 години, че днес пубертета изглежда като лудост /последното ми го каза психиатър и не ми обясни защо/.
Искам да разбера, кое е това, което променя/подменя ценности, които са съществували/нужни са на хората, защото именно те ни правят хора, иначе сме просто вид добитък.

# 1 899
  • София
Означава точно това, което съм написала. Нито сблъсък на поколения, нито някакви различия. Най-вероятно са си представяли едно, а то се е оказало други, и след две седмици е избило. Неслучайно споменах, че и при родните майки на деца се случва, също бащи да пребият децата си, защото им писва от грижи и мрънкане. не си ли чувала? Не е нужно да са изначално зли и психопати или садисти.
Твърде наедро започна с ценностите.

# 1 900
  • В заешката дупка
Ако човешкият живот е "дребна ценност", не знам кои са "едрите ценности". Да си изпушил и да нашамаросаш дете е едно, да го докараш до кома - нещо съвсем друго. Нещо трябва яко да е сбъркано в нечия ценностна система, за да се стигне до там и оправдания в стил "писнало им от грижи"  никак не са на място.

# 1 901
Ако човешкият живот е "дребна ценност", не знам кои са "едрите ценности". Да си изпушил и да нашамаросаш дете е едно, да го докараш до кома - нещо съвсем друго. Нещо трябва яко да е сбъркано в нечия ценностна система, за да се стигне до там и оправдания в стил "писнало им от грижи"  никак не са на място.
Мисля че не можахте да разберете това, което е написала Андариел..
Истината е, че някои хора не са в състояние да понесат тежестта на грижите за дете. Защото постоянните грижи за бебе изискват определен психически капацитет както и достигната зрялост на характера.
Когато на пубери с лабилна психика , хронична безотговорност, слаби морални задръжки, склонност към алкохолизъм и наркоманщина им се повери толкова отговорна задача, то това, което се е случило не е особено изненадващо..

И както на някои хора не бива да им се поверява управление на самолет, то на други НЕ трябва да се оставя бебе или вообще същество в безпомощно положение.

Последна редакция: нд, 09 авг 2015, 17:19 от Герри

# 1 902
Мисля че не можахте да разберете това, което е написала Андариел..
Истината е, че някои хора не са в състояние да понесат тежестта на грижите за дете. Защото постоянните грижи за бебе изискват определен психически капацитет както и достигната зрялост на характера.
Когато на пубери с лабилна психика , хронична безотговорност, слаби морални задръжки, склонност към алкохолизъм и наркоманщина им се повери толкова отговорна задача, то това, което се е случило не е особено изненадващо..

Разбира се.

# 1 903
  • София

Ти как стигна до извода, че ги оправдавам, че нещо не разбрах?  Откога изказването на хипотеза относно какво и как може да се е случило се смята за оправдание и "сбънкано в нечия (явномоя) ценностна система"? Няма да е зле да прочетеш какво съм написала без да истерясваш.
Когато се съберат повече от един критични фактори, това е рецепта за катастрофа.

# 1 904
Ти как стигна до извода, че ги оправдавам, че нещо не разбрах? 
Не ги оправдаваш в никакъв случай, това е ясно, но приемате за нормално младежи на 18 години да са пубери с лабилна психика , хронична безотговорност, слаби морални задръжки, склонност към алкохолизъм и наркоманщина и забележи, тези, на които по някаква причина пътищата се пресекат с тези младежи, трябва да бъдат отговорни за действията, защото те /пуберите/ са безотговорни и от тях не може да се изисква нищо.

Общи условия

Активация на акаунт