Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 38

• 80 971
  • 761
  •   1
Отговори
# 465
но повечето евтини марки за добавки като им прочета състава и все едно чета състава на някакъв джънк фууд.
hahaha
Има нещо вярно.

# 466
Аз приемам селен 2 пъти дневно по 100 мг. Предлаганите от аптеката продукти предполагам се контролират от Министерство на здравеопазването, така щото фармацевтиката е техен клон. Поне тук в Германия е така. Не съм запозната с продуктите на Ихерб, но сега ще ги погледна. Благодаря за насоките момичета!!! Никога не е късно да сменя фирмата Валмарк. Simple Smile

# 467
Veilet iherb.com е американски сайт за хранителни добавки не е марка там цените са 2-3 пъти по евтини отколкото същите продукти тук. Хранителните добавки не се контролират както лекарствата. Навсякъде по света съответни здравни министерства контролират лекарствата за добавките режимът е по-свободен.

# 468
Именно, в аптеките се продават и куп други "несвойствени" стоки, които биха могли да се продават навсякъде - и козметика, и хранителни добавки. По света тези стоки могат да се намерят и в магазините за здравословни храни, и понякога в супермаркетите. Просто у нас така е станало, че аптеките са се ориентирали и към тази част от пазара. Но не мисля, че за козметиката и добавките се осъществява наистина контрол.

Аз практикувам така с добавките:
1. Когато нещо ми привлече вниманието за някой здравословен проблем при мен или мой близък, тогава правя всичко възможно най-напред да се информирам максимално: какви проучвания има правени (чета абстрактите на публикациите), какво споделят хората по форумите от личен опит (често може да се получи полезна информация, макар че трябва да имаш не едно, а пет наум - има хора всякакви), кои съединения са най-ефикасни (напр. за магнезия най-хубав се води глицинатът, на второ място се нареждат цитрат, малат, аспартат, карбонат и вече на последно място - оксид), какви дози се препоръчват, а и дали няма някакви други съображения, които да се имат предвид, напр. таблетка или капсула, прах или в масло и т.н.
2. Проверявам какво може да се намери лесно в България, какво има в Iherb и сравнявам - цени, количества, грамажи, видове. Обикновено сравнението не е в полза на България. И чак после взимам решение. Ако реша да купя от България, си набелязвам какво точно и го търся него - ако го няма, но може да се поръча, тогава поръчвам, а не купувам първото налично. Просто си спазвам моите критерии, до които съм достигнала по пътя на проучванията ми.

Последна редакция: вт, 18 авг 2015, 12:48 от Cioccolata

# 469
Следващите изречения са моето лично мнение, но основано на години опит с пиене на добавки в комбинация с тренировки ( интензивни, с тежести и кардио, 5 пъти седмично) и хранителен режим. Не искам да правя реклама на никой, споделям опит и мнение.

Продуктите на Walmark при мен не водеха до каквато и да е промяна. Пари на вятъра. Пак се чувствах изтощена, пак имах крампи, пак ми се чупеха ноктите и се белеше кожата на ръцете в интензивен режим.

Now са добри за цената си - излизат изгодно и има видим ефект. Аз лично използвах години продуктите им с омега мастни киселини и съм много доволна.

Другите две марки, които използваме в къщи от които съм доволна са Optimum Nutrition и Biotech USA. Взимала съм суроватъчен протеин, витамини, минерали, фет бърнъри, адаптогени, глюкозамин, хиалуронова к-на. Поне при мен резултатът е задоволителен за вложените средства. Купувам ги от магазините за спортни добавки.

За вит. Д се доверявам само на Вигантол.

Може да установите състава на даден продукт като го занесете за тест в лабораторията на Агенция по Безопасност на Храните. Те в случая са контролния орган и могат да направят анализ на предоставени проби.

# 470
  • Варна
Момичета, които сте поръчвали Рибено масло от iherb , може ли да споделите линкове ...Обърках се тотално, искам да става и за деца.

# 471
Едно уточнение за Вигантол - дозаторът е ненадежден. Иначе наистина течната форма е много удобна, обаче дозаторът е калпаво направен: съвсем ясно се вижда, че колкото повече ползвате шишенцето, толкова по-малки стават капките. Така дозирането става напосоки, не може да се разчита на точност, ако броиш капките. Затова винаги казвам да се капне първия път дозата във вода и да се види колко е голямо петното, а после да се цели същият размер (броят на капките за постигане на размера ще се увеличава) - така съм правила, след като си дадох сметка за тази особеност на Вигантол, и ми се получиха горе-долу нещата, макар и пак не с абсолютна точност. Затова аз предпочитам капсулите вит. Д - те са с точно определена доза.

# 472
И сега какво- трябва да поръчвам моя селен от Америката ли?! newsm78 Нека някой сподели за конкурентна фирма от Европа, моля...

# 473
Може ли да помоля за коментар тогава на този селен:
http://apteka.framar.bg/30039068/%D0%B4%D0%B6%D0%B5%D0%B9%D0%BC% … 0%D0%B1%D0%BB-100
Ползвала съм други продукти на Джеймисън и съм доволна , но селен не съм. И да попитам вит.Д за какво го пиете?

# 474
Вайлет, напълно е възможно да се намира нещо подходящо при вас, огледай се. А поръчването не е никак сложно, просто направи съпоставка на цени, количества и т.н. на добавките, които ти трябват, и си прецени дали да поръчваш изобщо. Ти си решаваш. Трябва да провериш и как стоят нещата при вас с пощата и митницата - до каква сума не се плаща ДДС, до каква не се плаща мито. За България важи, че за стойност до 30 лв не се плаща ДДС и пратката отива направо в пощенския клон (макар че стават грешки понякога, кой знае дали случайно...). Ако стойността е над 30 лв, пратката отива в митницата и там се плаща ДДС плюс такса, т.е. оскъпява се. А вече за по-висока стойност (май над 150 евро) се дължи и мито. Тези неща провери как са при вас.

# 475
tonivil, този селен също е от селенова мая - ето тук може да се прочете: http://www.jamiesonvitamins.com/2393 Не съм се интересувала защо маята е неподходящ вариант, просто най-много се препоръчва селенометионин като форма. Ще прочета повече по въпроса за маята.

Редактирам: започнах да чета и излиза, че маята по принцип си е ОК, ако наистина е изцяло натурална. Но някои производители просто добавяли неорганична форма (селенит) към мая и я продавали така, а тогава усвояването не е добро.

# 476
Шоки, за да се ориентирам по-добре в търсенето по мрежите, би ли ми изписала съставките на Селен от Ихерб. Точно такива ще търся в моята епсилон област. Благодаря предварително!!! smile3529

# 477
  • Buffyworld
Момичета, които сте поръчвали Рибено масло от iherb , може ли да споделите линкове ...Обърках се тотално, искам да става и за деца.

Аз през зимата давах на моето дете рибено масло на Абофарма- казва се " Рибчо" и на кутията е нарусивана рибка. Пише, че било извлек от сьомга.  Докторът ми каза, че е много добро, но това дето го пише на опаковката - да се дават по пет хапчета на ден за деца, че било много. Каза ми за му давам по три хапчета на ден. Също така можело да се използва дълго време - през студените месеци. Аз доста разпитах, защото в кутията няма никакво упътване, а само върху саомата опаквока пише - по пет хапчета на ден. Никаква друга информация . Аз също го пиех, макар че е за деца  Joy.

Стискайте ми палци, утре съм  на лекар. Ще й покажа резултатите , да видим какво ще ми каже.  Praynig

# 478
Вайлет, има различни видове в Iherb. Гледам например на NOW FOODS - той е на капсули и съдържа L-selenomethionine плюс пълнежи (оризово брашно и магнезиев стеарат, а капсулата е растителна).

Има един на Nature's Way - пак съдържа същия селен плюс целулоза и желатинова капсула.

И други има, но трябва да се гледа - една част са мая, други са смесени.

# 479
veilet отиваш в аптеката и им казваш че искаш селен който е под формата на L-selenomethionine със сигурност ще намериш такъв при вас няма нужда да се поръчва от Америка просто от там идва най-евтино. Иначе за да не се обмитява стойността трябва да е до 15 евро в ЕС.
Solgar също имат от тази форма на селена и са много разпростанена марка само кофтито е ча са таблетки а и аз както Шоки е писала предпочитам капсули.

Общи условия

Активация на акаунт