Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 38

• 80 978
  • 761
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Когато бях бременна с малката правих ОГТТ и след изпиването на глюкозата щях да пукна.  Стана ми адски зле,  започна да ми се повръща.  Тръгнах бавно бавно за вода и се подпирах по стените и сядах къде сваря в Майчин дом. За малко да проваля изследването.  И лъсна гестационен  диабет. След раждането нямах такъв проблем след изпиването на глюкозата.

# 451

Момичета, добър ли е този селен,, NOW Foods Selenium,,?
      Досега сме вземали на ВАЛМАРК ,но ми казаха ,че този е по-добър

Аз пия този на ,, NOW Foods Selenium,,? и съм доволна.

# 452

Момичета, добър ли е този селен,, NOW Foods Selenium,,?
      Досега сме вземали на ВАЛМАРК ,но ми казаха ,че този е по-добър

Аз пия този на ,, NOW Foods Selenium,,? и съм доволна.

От къде го купувате този Селен на NOW Foods?

# 453
Има магазини на НАУ в София (може би и в провинцията), а и в магазините за хранителни добавки и някои аптеки се продават продуктите им. Но истината е, че най-евтино излиза да се поръчат от Iherb.

# 454
Аууууууууу..... аз пък досега винаги си го купувах от аптеките като мислех, че там е най- изгодно и е истински. После си го мъкнех в къщи, а то се оказва, че съм измаменото камилче значи... Thinking

# 455
На мен ми бяха изписали метфогама, тъй като имам ПКЯ и се предполага, че имам ИР и за подобряване на яйцеклетките. Пих по 1500мг.почти 2 години е нито отслабнах, нито пък се подобри ПКЯ за сметка на това такова гадене и повръщане имах   , с изеинение, че не искам да си спомням и затова го и спрях.
За селен пия на GNC.

# 456
Вайлет, аз говоря за България, не за други държави. Peace Тук се случва продуктите на НАУ да струват по 2-3 пъти по-скъпо, сигурно заради транспортните разходи, ДДС и надценката. При вас не знам как е.

Смайл, наистина не е гарантирано, че метформинът ще подейства за отслабване или за ПКЯ. При всички положения сам по себе си, без ограничаване на въглехидратите и евентуално увеличаване на физическата активност, няма да подейства. Но това е стандартното лечение, затова го предписват.

# 457
Здравейте, момичета. Преди месец и една седмица ме диагностицираха с Хашимото със стойности на TSH 5.84 (0.27-4.20), ТАТ 712.7 (0-115), МАТ 197.6 (0-34), правих ги в Бодимед, започнах прием на Еутирокс 25 и селен по 100 микрограма. Днес реших да си повторя изследванията в Писанец, в централната лаборатория, резултатите ме изненадаха - TSH 4.27 (0.27-4.20), ТАТ 550.7 (0-115), МАТ 50.59 (0-34). Нали уж антителата не се влияят от нищо, радвам се, че са спаднали толкова, и то за толкова кратко време, но ми е интересно на какво се дължи. Ендокринологът ми каза, че е излишно те да се следят, защото не могат да се контролират. Каза, че и да пия Селен ефекта би бил минимален и то след прием поне 6 месеца. И още нещо, пих си Еутирокса 15 минути преди да ми вземат кръв, има ли някакво значение?

# 458
  • София
Аз последно си взех някакъв селен от ДМ, беше и на доста прилична цена, честно казано не знам какво има да му е качествено или не на една или друга марка, все си е селен. Единственото кофти е, че е по 55 микрограма на таблетка и пия по 2.

elnego334, за TSH няма особено значение, че си си изпила хапчето, отразява се на FT4  Peace

# 459
За селена е добре да се гледа не само грамажът, а и формата - най-добре се усвоява селенометионин. Също казват, че е хубаво да не съдържа мая/дрожди (yeast на английски). И също не е лошо да се провери дали няма пшенично нишесте като пълнител.

А, още нещо за всички добавки, не само селена: предпочитайте капсули пред таблетки - таблетките се усвояват по-слабо.

# 460
Чоколата, аз си взех селен 100 мг, но смятам за 1 седмица да пия по 2 и после по 1, вече се чувствам по-добре, по ми е оптимистично някак. Също и витамин Д си взех, и него взимам. Heart
При мен също се установи ИР, и пих и аз 1-2 години, но честичко връщах и аз.

# 461
yummymummy, значи може това да ти е причината за напълняването и умората - неоправената ИР.

# 462
Да, Шоки- и аз за България "говоря". Grinning Като си дойда, купувам по 3 опаковки 100 мг с по 00 хапчета от аптека и така се прибирам у дома. Да уточня, че от години ползвам производството на Валмарк, жълто-бяла опаковка, с подсладител и селенова мая. Разглеждала съм и на други фирми, но всичко, предложено ми от аптеката бе с подсладител, затова се спрях на тези- устройва ме грамажа и броя на хапчетата. За съжаление не мога да констатирам разлика в кондицията на тялото ми преди и по време употребата на селен, т.е. не виждам особено значение от приема му, но продължавам да го вземам. А, сега за финансовата страна на въпроса. От Бг една опаковка от така пояснените купувам за 7 лв и малко отгоре, а в Де ми е 3 пъти по-скъпо. Аз не считам, че нашите хапчета са по-лоши от тяхните. Прочетох мнение, че някои съблогърки купуват от дрогерии медикаменти. Ще отворя малка скоба, моя преподавателка и с няколко титли по фармацевтика отпред ни отдели време да обясни, че е препоръчително да се закупуват медикаменти от аптеки, а не от дрогерии. Защото там е по-честа и обстойна проверката на същитеВ дрогерията купуваш продукт със същото име, но изграждащите го съставки са изкуствени заместители- това е статистически доказано по нейно мнение. По тая причина аз също съм клиент на аптека що се отнася до медикаменти, а дрогерията е място за други продукти.
А, ти какъв селен приемаш Шоки и кой ни препоръчваш? Може и да "изневеря" на Валмарк при убедителни доводи... Laughing

# 463
Аз нямам представа какъв е селенът на Валмарк, но като гледам други техни продукти, май не са особено качествена марка. Embarassed Всъщност сега видях - да, селенова мая, 100 мкг. Но от една страна казват, че най-усвоим е селенометионинът, от друга страна че било препоръчително да се избягват тези с мая. А и знам, че е добре количеството да е 200 мкг на ден. Но все пак не знам.

А аз не съм сигурна дали аптеките правят проверки на добавките. Проверки (анализи) би трябвало да правят държавните власти, така си ги представям аз нещата. Аптеките са все пак един магазини и специално за хранителните добавки мисля, че няма и кой знае какво законодателство, за да се правят големи проверки.

И също мисля, че ако се прочете внимателно кой продукт какво съдържа плюс ако човек е достатъчно информиран, тогава може да направи избора си. Досега не съм купувала добавки от дрогерии (ДМ се има предвид, предполагам), а и като гледах например магнезия там, не ми хареса. Но аз си знам моите критерии и се водя по тях. Аптеките, поне доколкото имам наблюдения, се водят по тези критерии:

1. кои марки са по-евтини (защото надценките са доста солени, така че ако нещо струва 20 лв и тук го продават за 40, вече не е ОК - няма да се търси много)
2. кои марки са търсени
3. кои марки са достъпни (лесни за осигуряване/доставка) - аз имам подозрения, че аптеките пазаруват точно като нас от Iherb, но просто поръчват по-големи количества, затова транспортните разходи са по-големи, плащат ДДС, може би и мито и отгоре слагат и надценка, затова в крайна сметка същите продукти излизат доста по-скъпи, ако ги купим от българска аптека.

А иначе по принцип съм чувала от лекари мнението, че върху добавките не се упражнява голям контрол, затова те самите не се доверявали и не ползвали никакви добавки. Да, но пък съм чела и други мнения - че по-известните марки от рода на НАУ ФУДС пък държат на репутацията си и не си позволяват шашми. Не знам, аз за момента се радвам на свободата, която ми дава Iherb, при все това, че чакам за доставката. Просто в аптеките у нас не намирам на задоволителни цени почти нищо от продуктите, които купувам (изборът е малък, а цените са високи).

# 464
200 мкг селенометионин това е вида и дозата на селена която трябва да приемате. За Валмарк мнението ми е че повечето им добавки са пълен боклук сори ако звучи грубо но повечето евтини марки за добавки като им прочета състава и все едно чета състава на някакъв джънк фууд. И аз пазарувам добавки от iherb .

Общи условия

Активация на акаунт