Повреда при Samsung Galaxy S6 Edge

• 6 641
  • 10
  •   1
Отговори
Здравейте, искам да помоля хората, които са запознати с характеристиките на този телефон и също така хората, които притежават този телефон да споделят мнението си. Наскоро си купих Samsung Galaxy S6 Edge на лизинг от Telenor, при което след около един месец изпуснах кана с вода в/у него. Избърсах го много внимателно, но след няколко часа се изключи. Реших да го включа в зарядното, телефона се включи, но за няколко часа, а след това изключи окончателно. Появиха се миниатюрни капки вода по предната и задна камера от вътрешната страна на телефона. Отидох до Telenor, взех гаранцията с мен, но там ми казаха, че не могат да направят абсолютно нищо, защото гаранцията не покрива намокряне с вода. Съответно отидох при един мой познат, който се занимава с ремонтиране на компютри и телефони и неговото мнение е, че може би, когато съм включила телефона да се зарежда след намокрянето, телефона е дал на късо и нещо от вътре е изгоряло, а другият вариант е телефона да е все още мокър от вътрешната страна и да трябва просто да се отвори, за да изсъхне. Тук искам да попитам има ли възможност сега, когато капките вода не се виждат да отида до Telenor и да се правя на луда, за да могат да ми го оправят без да им казвам, че е намокрен или е по удачно да отида на сервиз? И горе долу имате ли представа какво може да се е случило и колко пари ще струва?

# 1
Здравейте, искам да помоля хората, които са запознати с характеристиките на този телефон и също така хората, които притежават този телефон да споделят мнението си. Наскоро си купих Samsung Galaxy S6 Edge на лизинг от Telenor, при което след около един месец изпуснах кана с вода в/у него. Избърсах го много внимателно, но след няколко часа се изключи. Реших да го включа в зарядното, телефона се включи, но за няколко часа, а след това изключи окончателно. Появиха се миниатюрни капки вода по предната и задна камера от вътрешната страна на телефона. Отидох до Telenor, взех гаранцията с мен, но там ми казаха, че не могат да направят абсолютно нищо, защото гаранцията не покрива намокряне с вода. Съответно отидох при един мой познат, който се занимава с ремонтиране на компютри и телефони и неговото мнение е, че може би, когато съм включила телефона да се зарежда след намокрянето, телефона е дал на късо и нещо от вътре е изгоряло, а другият вариант е телефона да е все още мокър от вътрешната страна и да трябва просто да се отвори, за да изсъхне. Тук искам да попитам има ли възможност сега, когато капките вода не се виждат да отида до Telenor и да се правя на луда, за да могат да ми го оправят без да им казвам, че е намокрен или е по удачно да отида на сервиз? И горе долу имате ли представа какво може да се е случило и колко пари ще струва?
Тъпо е да се правиш на луда, защото дори и да ти го приемат, когато отворят телефона в сервиза веднага ще разберат, че е намокрен. Аз съм скептична, че нещо ще стане от този телефон, но нищо не пречи да пробваш да го дадеш в сервиз. Защо не попиташ в Теленор дали обслужват извънгаранционно? Нямам представа какво би ти струвало.

# 2
Изчакай още малко телефона да поизсъхне. Някъде нях чела че го слагат в ориз, но нямам представа дали е добра идея.
После не виждам защо да не пробваш да го дадеш на Теленор. В крайна сметка си е скъпа вещ в гаранция. Ако не мине пак ще се ходи на сервиз.

Това с включването в тока е било тъпичко, ама карай  Crazy

# 3
Тъпо е да се правиш на луда, защото дори и да ти го приемат, когато отворят телефона в сервиза веднага ще разберат, че е намокрен. Аз съм скептична, че нещо ще стане от този телефон, но нищо не пречи да пробваш да го дадеш в сервиз. Защо не попиташ в Теленор дали обслужват извънгаранционно? Нямам представа какво би ти струвало.
Така или иначе ще разберат, няма смисъл да се правиш "на луда". Щом разберат просто ще ти го върнат.

# 4
  • Щастлива мама на 3 слънца
И аз съм с такъв телефон.
В такъв случай се ходи на сервиз да го отворят и оправят.
Плащаш и готово.
Моя е на ремонт, че голям боклук излезе

# 5
Опитай да го сложиш в ориз, според моя опит наистина помага, но след толкова време - не знам.
Не е трябвало изобщо да се опитваш да включваш телефона, още по-малко в зарядното. Сега не знам дали друго освен сервиз би му помогнало.

# 6
Първо, много глупаво е било да му подаваш ток след контакт с вода. Второ, няма никакъв смисъл да се правиш на ударена, при положение, че повредата е такава (просто специалистите разбират).

Сега, взимаш си телефона, разглобяваш го доколкото можеш (и доколкото ти позволяват уменията) - вадиш там капаци батерии и го слагаш в една купа с ориз, покриваш го абсолютно целия и го оставяш да престои ден-два на стайна температура. Вадиш го и пробваш. Ако тръгне, купуваш си нова батерия и го ползваш с едно на ум. Ако не - има сервизи навсякъде.

# 7
  • Щастлива мама на 3 слънца
Телефона е капсулован

# 8
Еми добре, да го зарине целия с ориз тогава...

# 9
Както става ясно, cookkie не се вълнува вече от мненията във форума. Дали не е време да приспим темата?

# 10
Разбраха за повредата, телефона има индикатор, който отчита дали е намокрен. Ремонтът ще ми струва 765лв. Благодаря Ви за съветите!

Общи условия

Активация на акаунт