Отговори
# 45
На сухопътните граници многократно ми се е случвало, граничарите само да хвърлят един поглед на личната карта, и да махнат да продължаваме. Освен ако граничните полицаи не са някакви гении, да ги "сканират" с поглед, и да ги въвеждат после в системата, за да не ни бавят  Grinning
Иска ли човек да се измъкне без да го засекат, има хиляди начини.

На Дуранкулак даже няма българско КПП. Такова има само от румънска страна и хвърлянето на поглед го правят те. Аз винаги съм се чудила как така си извеждам детето от България към Румъния без абсолютно никой да пита чие е това дете. С приятелка сме ходили с двете деца до Мамая без декларации от бащите. Тя с нейното ходи редовно. Вярно, че в закона пише, че в такива случаи "може да не се разреши напускане на страната", но по другите КПП-та си ги искат, а на Дуранкулак даже няма кой да попита.

# 46
Никъде не се ходи без документ за самоличност принципно. Пътниците са длъжни да го представят, но граничният полицай не го въвежда всеки път в системата, а само сверява снимката и имената с документа и бординг паса. Невъвеждайки лични данни не се отразява в справката, която може да се изиска от ГП. Сега стана ли ясно ?
ами не, не стана ясно, защото за да стигнете до гейта, където Ви сравняват бординг паса с личния документ, първо сте си букнали билети, чекирали сте се и за всичко това Ви трябва ЛК/ Паспорт.

Чекин гишетата нямат общо със справките от гранична полиция. Системата на авиокомпанията е друго нещо, ако това имаш предвид, а там не знам как стоят нещата. Аз също работя на летище, ако много се вълнуваш мога да попитам докога пазят такава информация.
освен това, когато минаваш паспортната проверка на излитане/ кацане ти сканират и документа

Сканиращите устройства са само за паспорти с микрочип. Интересно какво сканират, ако пътуваш само с ЛК?

# 47
# 48
За преминаване през границата - от 01.01.2007г. РБ е член на ЕС и съгласно директива на евр.парламент от 2004г., гражданите на ЕС могат да се движат и пребивават свободно на територията на държавите членки, което значи, че данните за пътуването на едно лице извън пределите на РБ, с които граничен контрол разполага,  са непълни след тази дата.
Така че трудно авторката ще разбере къде в момента е братовчед й.

За адреса - когато купих жилището 2005г, предишните собственици продължаваха да се водят на него адрес Поручавах известия от банки и т.н. Тогава попитах в ГРАО какво да направя, за да не се водят вече тези лица на моят адрес, тъй като не живеят там и не са вече собственици, ми отговориха-нищо. Мила родна картинка - скапани закони, българска действителност.

Проблемът е съдебното изпълнение. Авторке, всяко действие на съдебен изпълнител подрежи на обжалване. Консултирай се с адвокат. Идеята писмено да обясниш, че ти си собственик на това жилище, че ти се водиш на този адрес, а братовчедът не живее и няма нища общо с адреса...и да го подадеш срещу входящ номер при Съдебния изпълнител, е добра според мен. Успех

# 49
Какъв съдебен изпълнител, защо раздавате такива съвети? ooooh!

# 50
проблема е,че има някакви неизплатени кредити и получавам известие от съдия изпълнител,че ще бъде извършен опис на имуществото ми,защото това бил все още настоящия му адрес и единствения начин да докажа,че вещите в него са мои е като представя касови бележки,каквито за доста от тях липсват,защото са на доста години.

Ако някой се е сблъсквал с подобен казус и може да помогне със съвет ще съм много благодарен!

Този съдебен изпълнител. Вече не се наричат съдия-изпълнител, а съдебен изпълнител. Който има време-да чете ГПК.

Проблема на авторката е именно този, че има образувано изпълнително дело срещу братовчед й и има опасност изпълнението да бъде насочено срещу вещи, намиращи се в дома й. Peace

Общи условия

Активация на акаунт