Отговори
# 555
  • София
Благодаря ви момичета. Май ще видя морето и аз и да се подготвя.

# 556
Сгъвaемите мaтрaци не сa подходящи зa постоянно ползвaне  Peace
Обтривaнето нa зърнaтa с хaвлиенa грубa кърпa предизвиквa контрaкции и е много остaрял метод, от времето нa нaшите бaби  Peace
Този проблем с докопвaнето нa бебето от синa ми ще го имaме и ние сигурно, не се бях зaмислялa нaд товa... Той ще е нa 2г и 3/4 месецa кaто родя... мaй ще се нaгaждaме в движение  Mr. Green
Вени, пристигнaхa ли ти комплектите зa изписвaне, които беше поръчaлa? Беше кaзaлa, че ще споделиш кaкво съдържaт  Blush aко може дa кaжеш, че и нa мен ми хaресвaт, a не си личи от снимкaтa кaкво им е оборудвaнето. Имaт ли пеленa? Гaщеризонче ли е или боди с ритaнки и т.н?

# 557
Аз се мажа ето с това, но не редовно
http://apteka.framar.bg/30019770/%D0%B0%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D1%82- … -30-%D0%BC%D0%BB-

а на плажа си ползвах лосион останал ми от миналата година с фактор 30.

# 558
Сгъвaемите мaтрaци не сa подходящи зa постоянно ползвaне  Peace

Мерси Шмокси  Peace

комплекти за изписване ли ще купувате всички, само аз ли съм лудата дето съм решила да е с дънки  hahaha Joy и ще видим какво нагоре.....поръчала съм ги  дънките......нагоре мислех с боди и жилетка или суитчър Mr. Green Laughing Mr. Green

# 559
еййй дънки е много готино, ще е голям хубавец  Sunglasses ами да ти кажа, аз понеже не съм наясно още с дрешките ми е по-лесно да заложа на готов комплект  Wink добре де момичета, извинявам се за наивния въпрос, ама сигурно ли е, че тия кремове за зърна ще бъдат безопасни за бебитата?

# 560
Моето корито е това от баткото. Анатомично е с вграден термометър и ми беше много удобно да се завъртя насам, натам и да оставям бебето без постоянно да се налага да го държа. Ние го ползвахме до година и 9 мес, въпреки че го дават до годинка, но си е до размерите на детето. От термометъра също съм много доволна, не че е трудно с лакътя, прости си ми беше улеснение.  
http://rayatoys.com/%D0%90%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%BE%D0%BC%D0%B8%D … A-EVOLUTION-10156
За крем за зърна с нищо не съм се мазала, бях решила ако имам проблем с разраняване тогава да си купя, като имах информация.
Нощници имам си две. Едната е старичка и леко бабешка, но си я носих на раждането да не ме е яд ако се нацапа с кръв и да я хвърля, е остана чиста. А другата си е с къс ръкав и копчета за кърмачки, много ми беше удобна, по пазарите струват около 15лв.

# 561
На плажа аз се мазах с 30-ка на Авен, а корема и лицето с 50, въпреки че седях предимно под чадъра. Аз по принцип не изгарям, но ме беше страх да не ми излезат петна.

За зърна и аз си взех лансинох, мисля от средата на осмия месец да започна да ги мажа. Иначе и мойта АГ ми каза за кърпата, но от средата на деветия, заради опасността от контракции. Аз обаче не съм сигурна, че ще го правя...

За изписване и аз си мислех да взема дънки и боди ризка, ама не съм решила още. Тия готовите са ми малко скучни и безцветни - все преобладава бялото и малко синьо. На мен ми се иска нещо по-цветно  Blush

Да питам един много тъп въпрос, ама не ми се смейте все пак ми е за първи път - може ли на бебето да се облекат две бодита - с къс и с дълъг ръкав (от тия дето и двете се закопчават като гащички между краката)?  Thinking Че в някои комлекти за изписване ги има и двете и ми е странно как се закопчават и двете...

# 562
  • София
Мамчета здравейте,
Чоко, в ТК ли ще раждаш?  Може наистина да се засечем там, има и няколко друго мамо насочили се натам  хихи. Аз и в нета не намерих почти нощо за този лекар, ще се запозная с него в края на август пък ще видим. Вярвам напълно на преценката на моя лекар, познат, който ще ме прати при него.
Шмокси, тази люлка на фишър прайс  много ми харесва, ама незнам и аз дали ше имаме тскъв бюджет за люлка или ще купим някакъв шезлонг.
За нощниците- ще си купя две за кърмачки, но може би ще нося и трета ( каквато взема от вкъщи) за резерв ако и двете се изцапат.
За гърдите мисля да купя ламсилокс, може би към средата на август да започна да се мажа. Аз сега всеки път (2-3 пъти дневно) като мажа коремчето, мажа и гърдите за стрии и зърната също са намазани, незнам дали е добре или не, но незнам как точно да не намажа само тях.
Днес за първи път усещам че краката ми са адски подути, чак леко изтръпнали. Ама цял ден съм била на стол без почти да се движа. Много ми е неприятно, сега съм се паркирала на дивана с 3 възглавници под краката. Има ли някакво облекчение за това подуване?
Аз на морето ползвах олио с фактор 50+ на La roche porsay, доволна бях доста Simple Smile
За изписването ми се иска да избера нещо нежничко и хубаво, ще разгледам какво има по магазините, ако не харесам комплект ше си направя, въпреки че ми се искаше и одеалцето да е като комплекта Simple Smile
Ох много дълго стана, сори

# 563
  • София
Добро утро!
Както си личи съм от ранобудните, но поне през нощта спах непробудно.
Чоко, Еос, и аз съм в кюпа за ТК. Най-вероятно няма да се засечем(моят термин е 25.10), но нищо не се знае.
Аз се мазах с детско плажно масло на Виши 50 фактор. Върнах се бяла като сирене, но моята кожа е много светла и слънце не я лови лесно.
Още с нищо не си мажа зърната, миналият път също не съм мазала. Но ще купувам акъл от вас и сигурно ще взема нещо. Дано този път успея да кърмя.
За нощниците- определено ще си взема с къс ръкав. Миналият път щях да умра от жега началото на март.

# 564
Добро утро,знам,че повечето от вас са се подготвили с много нещица за бебоците,аз вече изгарям от нетърпение да купя нещо.Днес ми се искаше да идем до Джъмбо защото по-късно не знам дали ще ми е комфортно вече да пътувам на мен ми е на 100 км от нашия град,според вас дали ще има бебешки нещица там,че отдавна не съм ходила.Засега съм поръчала само един скрин  Naughty

# 565
Здравейте.
Да се отчета от вчера : всичко ни е наред, все така си вървим с една седмица назад, но аз нз и кога ми е била Овуто, така, че според доки няма проблем.

За изписването съм взела едно комплектче с панталонче, блузка с якичка като ризка и горно - много ми хареса, купих си и обувчици и съм готова, но се притеснявам, че вървим малки и ще ни е доста голямо, въпреки, че е за новородено, но ще видим тогава. Също съм купила дънки, но реших, че за изписването точно няма да са ми много удобни. А готовите комплекти са ми чак противни честно казано като на калъп правени все едно са. ( то не, че не е така де, ама ... ).

В Джъмбо все още са летни неща ( поне до преди 2 седмици ), ако искаш не бързай. Иначе бодитата им не са лоши като материя и са доста евтини.

За нощниците мисля да взема една да си имам за вкъщи, а за болницата попринцип не ми искат нищо, но ще видим като наближи, че все пак си има още доста време надявам се.

# 566
От Джъмбо съм взимaлa нa синa ми и съжaлявaх после. Дрехите след първото изпирaне се рaзтеглят и нa нищо не приличaт. Имaх две полaрени одеaлцa, нa които също от първото изпирaне се рaзпрaхa кaнтовете. Сaмо пaмучните одеaлa и пелени сa им ок, също и декорaтивните обувчици зa бебетaтa сa хубaви Simple Smile

# 567
Ми Шмокси не знам какво да ти кажа, на мен приятелка ми даде даже ползвани от там закупувани и не са мръднали и за това се ориентирах към тях, пък и са по 1-2 лв. така че дали ще взема от 10 лв. и ще умалеят или тези ми се струва все тая. Пък ще видим какво ще стане.

# 568
Добро утро, мамита! Всички приятелки с малки бебита ми казаха за начало да взимам бодита и дрешки, които се закопчават отпред! Защото щяло да ме е страх да мачкам бебито да му обличам блузка през главата! И аз търся предимно такива. Огледах се много в next.com и като сравнявам цените примерно с HM няма разлика, а съм сигурна, че ще бъдат по-качествени! В HM гледах чорапки с полиестер #Crazy

# 569
Добро утро и от мен  Grinning
купих си и аз две нощници за болницата, едната е за кърмачки, с откопчаващи се копчета, другата е като потник в горната си част, и двете са по-скоро летни
и аз си правя сметка да отидем някой ден до Джъмбо да видим какво предлагат там, след това ще споделя мнение  ooooh!
от няколко дни забелязвам, че и моите крака леко са подути, но нищо не съм предприела още за това, само ги охлаждам със студена или по-скоро ледена вода, предвид жегата
момичета вие с какво възнамерявате да мажете бебенцата си - моята баба ми говори за мас, други познати за зехтин. Приемам всякакви съвети от по-вещите в занаята  #Crazy

Общи условия

Активация на акаунт