Астрология за начинаещи (да заповядат и напредналите :) )

• 51 314
  • 742
  •   1
Отговори
# 240
Момичета, някой гледа ли лунации на астрокома? Може ли да ми обясни каква карта използва? А за дирекциите? И кога използвате дирекции? Благодаря!  Hug  bouquet

# 241
  • в 1001-та нощ
marbeq, ти разглеждаш ли соларите?    

Да,искаш нещо да обсъдим??! С удоволствие.

Ами моя солар, например Simple Smile

Днес за първи път гледах този солар, който ще се случи на рождения ми ден през 2015г Simple Smile

Винаги поглеждам първо към асцендента и видях, че Венера прави завръщане на соларния асцендент. Т.е. соларна венера и соларен асценент са в съвпад и правят съвпад с натална венера и СЛВ в 8 натален дом.

Като се има предвид, че имам прогресивно новолуние през ноември, а също и ноемврийското транзитно новолуние е в съвпад с наталната венера и СЛВ - много венерина работа става.

Венера при мен управлява 2 дом. Така, че ми мирише на любов, материални ресурси и разни женски неща. Честно казано - козметиката вече не ми е тема, така, че малко я "отпадам" от списъка и остават любов + пари. Наталната Венера е в 8 дом - може да иде реч за наследство - но не виждам от къде. Любовта е най-вероятна Simple Smile

Другото, което загледах е позицията на Слънцето Simple Smile В наталната карта е в 10 дон в соларната е във 2 дом - вероятно ще има материално благополучие, в следствие кариерен ръст? Слънцето в натала управява 6 дом  Peace

Още повече, че прогресивни MC и IC сменят знак - Козирог/Рак се сменят на Водолей/Лъв.

Тези неща видях на пръв поглед Simple Smile При теб правят ли впечатление и други неща и права ли съм в разсъжденията си за момента?

# 242
  • в 1001-та нощ
Момичета, някой гледа ли лунации на астрокома? Може ли да ми обясни каква карта използва? А за дирекциите? И кога използвате дирекции? Благодаря!  Hug  bouquet

В astro.com - ползвам - Natal, Progressions, Solar Arc - много ми харесва как е направено  Peace

Лунациите - проверявам кога е събитието и отварям карта натал+транзити

Гледах, че има карти за лунарно завръщане и опозиция, за натална и прогресивна луна и т.н., но много не съм ги заглеждала. Карам едно по едно  Blush

# 243
Да,астрокома и аз считам, че е удобен. А каква карта отваряш да видиш лунации? Знам, че трябва да се виждат и затъмнения и т.н. върху коя планета и кой дом ти се падат?

# 244
Между другото прочети ли книгата на Ръшман? Аз тъкмо стигнах до последния раздел "лунации" и  newsm78  Crazy

# 245
  • София
Абе Аленка как така ти се навързват всичките в една посока  Rolling Eyes аз моята карта като гледам то всичко пречи на всичко  Joy

# 246
marbeq, ти разглеждаш ли соларите?    

Да,искаш нещо да обсъдим??! С удоволствие.

Ами моя солар, например Simple Smile

Днес за първи път гледах този солар, който ще се случи на рождения ми ден през 2015г Simple Smile

Винаги поглеждам първо към асцендента и видях, че Венера прави завръщане на соларния асцендент. Т.е. соларна венера и соларен асценент са в съвпад и правят съвпад с натална венера и СЛВ в 8 натален дом.

Като се има предвид, че имам прогресивно новолуние през ноември, а също и ноемврийското транзитно новолуние е в съвпад с наталната венера и СЛВ - много венерина работа става.

Венера при мен управлява 2 дом. Така, че ми мирише на любов, материални ресурси и разни женски неща. Честно казано - козметиката вече не ми е тема, така, че малко я "отпадам" от списъка и остават любов + пари. Наталната Венера е в 8 дом - може да иде реч за наследство - но не виждам от къде. Любовта е най-вероятна Simple Smile

Другото, което загледах е позицията на Слънцето Simple Smile В наталната карта е в 10 дон в соларната е във 2 дом - вероятно ще има материално благополучие, в следствие кариерен ръст? Слънцето в натала управява 6 дом  Peace

Още повече, че прогресивни MC и IC сменят знак - Козирог/Рак се сменят на Водолей/Лъв.

Тези неща видях на пръв поглед Simple Smile При теб правят ли впечатление и други неща и права ли съм в разсъжденията си за момента?

За солара - пусни карта ще коментираме предстоящите събтия,въпреки,че е малко раничко.... преди това тр.Юпитер ще ти прави хубави аспекти към нат. карта, Сатурн ще си сменя знака, в следващите месеци ще има мунданни съвпади на Марс/Венера,Юпитер/Слънце,Меркурий/Венера и т.н,сигурно пропускам нещо - все нещо ще ти засегне нат.планета,връх на дом.....прогресивна,дирекционна планета или дом.

Венера и втори дом - го свързвам с парите,придобивките,това,което ценим и разчитаме,с чара,естетиката

Петия дом - това,което обичаме.Любовта.Удоволствията,забавленията,радостите,спорта,игрите,хазарт,спекулации,децата

По-скоро Венера ще ти донесе пари -

Смяна на знак по прогресия - 10/4 дом - ще имаш полза от добро социално и имотно състояние от родителите. Ще работиш в екип.

# 247
  • в 1001-та нощ
Ето ги трите карти:

1. Солар 2015/2016

2. Солар и натал 2015/2016 - соларът е външният кръг

3. Натал, прогресии (зелен цвят), дирекции (син цвят)  за днешна дата

Не знам вие как ги виждате  Rolling Eyes Аз гледам от много малък монитор и в темата ми излизат миниатюри, а не са  Rolling Eyes Sad

# 248
  • в 1001-та нощ
Абе Аленка как така ти се навързват всичките в една посока  Rolling Eyes аз моята карта като гледам то всичко пречи на всичко  Joy

Е, как няма да се връзват  Венера ми сложи розовите очила и всичко виждам в розово, дори да е зелено  Mr. Green

Между другото прочети ли книгата на Ръшман? Аз тъкмо стигнах до последния раздел "лунации" и  newsm78  Crazy

Много съм ти задължена, че ми я пусна  страхотна е. Тук не веднъж са споменавани книги, но бях твърде начинаеща и забъркана с деца, работа и прочие, за да чета. Сега обаче съм вдъхновена Simple Smile

За жалост не се намира и на хартия Sad

Моля, ако някой има препоръки за книги - да сподели Simple Smile  Имам електронна тази, Въведение в западната астрология на Червенков и Астрология на душата на Жан Спилър, а на хартия  на същия автор пак за луната - мисля Астрология на новата луна беше - взех си я на морето, но реших да не я мърлям Simple Smile

Да,астрокома и аз считам, че е удобен. А каква карта отваряш да видиш лунации? Знам, че трябва да се виждат и затъмнения и т.н. върху коя планета и кой дом ти се падат?

Ако търся стари години - за затъмненията ползвам http://www.timeanddate.com/eclipse/list.html

За фази на луната  http://www.moonconnection.com/moon_phases_calendar.phtml

За 2015г - http://zvezdennavigator.com/wordpress/?p=1051

За 2016г - http://zvezdennavigator.com/wordpress/?p=1644

# 249
Много ти благодаря!  Hug  bouquet

# 250
Ето ги трите карти:

1. Солар 2015/2016

2. Солар и натал 2015/2016 - соларът е външният кръг

3. Натал, прогресии (зелен цвят), дирекции (син цвят)  за днешна дата

Не знам вие как ги виждате  Rolling Eyes Аз гледам от много малък монитор и в темата ми излизат миниатюри, а не са  Rolling Eyes Sad

ЕЕЕЕ,супер - най-накрая карта - браво.Благодаря! Утре с кафето ще коментираме.

# 251
Алена, последното пълнолуние ти е било на 2/3 градуса от К6/12, така че се брои за активиращо тази ос.
Нептун ти наближава АЦ , внимавай с илюзиите, хвърчането във въздуха и реалната възможност да изгубиш почва под краката.
Соларът за 2015/2016 за мен вещае основно кариерно развитие с по- добро заплащане, в краен случай извънбрачна връзка или раждане-8 дом и Марс са подчертани.

# 252
  • в 1001-та нощ
Благодаря, Анонимен  Peace

И прогресивните 6/12 са сменили знак наскоро - на градус и нещо бяха в новите знаци, Прогресивното Слънце вече е в 12 натален дом, а там ще влезе и Прогресивната луна. доста го мисля това напоследък  Thinking

П.П А 8 дом и Марс - с какво ги виждаш подчертани?  Rolling Eyes

# 253
  • в 1001-та нощ
Добро утро, банда  bowuu Тази сутрин дребното пак ме вдигна в 6ч и се зарових пак из астро дебрите  Blush

Miss Angel  Hug загледах се по опциите за карти в астро.сом  BlushОсвен коментираното снощи - можеш да прегледаш и:

1. натална + лунарна революция
2. натална + лунарна опозиция
3. натална + прогресивно новолуние

При първата - отчитам много комфортни емоции, а при втората - емоционален спад, студ .... абе кофти работа. Ще имам предвид това, тъй като това се случва всеки месец и ще си прегледам в къщи в ЗЕТа -  какви аспекти има луната в тази позиция. Едното, което е ясно е - опозиционната ос - Луна-Луна - прави тао квадрат с натална венера. При мен натални луна и венера са в квадрат и когато транзитната Луна направи опозиция на наталната - то прави тази фигура тао квадрат. Така ми става потиснато и омърлушено Simple Smile Неочаквано за мен - емоционално изстинах. Отдавам го и на това, че имаше пълнолуние  Thinking

Но не съм гледала други аспекти - в астрото не ми се очертават добре, макар, че уж си ги нагласих  Rolling Eyes В ЗЕТ ми е по-удобно да ги гледам, но там пък няма избор на толкова карти  Stop ooooh!

За прогресивното новолуние видях точната дата - 31.10.2015г Нямам никакви планове и очаквания - за да има събитие, за което да следя  Hug

Другото, с което си поиграх са соларите. Пуснах няколко на други хора. Много силно впечатлени ми направи при едната персона, че соларния десцендент прави точен съвпад с Уран в 1 натален дом. Направо си помислих:"Ох,добре, че е мъжа ми Mr. Green " Отворила бях няколко карти и се стрелнах нагоре да видя чия е картата и ми олекна  Simple Smile

Какво мислите за такъв аспект - соларен десцендент ляга на Уран в 1 натален дом - изцяло се засяга оста на взаимоотношенията  Rolling Eyes Неудобно ми е да качвам карта публично, защото не е моя или на ММ. Но ако някой иска да види - ще пусна на ЛС - интересно ми се видя и затова коментирам Simple Smile

При ММ соларен марс от 10 дом ляга на наталния асцендент в съвпад с натален меркурий. Очаквам да се активизира в кариерен план и да подпише договор  Rolling Eyes И дано е така, че хич не ми харесва как се "застоя"

Последна редакция: нд, 02 авг 2015, 09:07 от a.l.e.n.a

# 254
Alena, за соларите все още чета ( Марион Марч, електронен формат, благодарение на вас дами   Hug) и не се чувствам готова да ги ползвам, но ще ми бъде интересно да чуя коментара по тези карти. 
Аз съм се вторачила в транзитите Simple Smile и в мъдря квадрата Юпитер-Сатурн.
Имам въпрос за пълнолунията, това че се е състояло както в случая на Алена близо до оста 6/12 и активира тази ос, правило ли е? При мен беше 6/12 дом, но като градуси - на 5° разстояние от DC.  Може ли да се тълкува комбинирано 6/12 дом плюс оста асцендент/десцендент или едното има повече тежест от другото? Извинет

Общи условия

Активация на акаунт