Астрология за начинаещи (да заповядат и напредналите :) )

• 51 298
  • 742
  •   1
Отговори
# 15
Запис и от мен  Peace

Благодаря!

# 16
Запис и от мен с изгорения Меркурий. Wink

Green, прочетох по-назад, че се занимаваш с ведическа астрология. Аз също съм чела някои неща и ми е много интересна. За съжаление не знам руски, иначе много харесвам Олег Торсунов и особено тази книга
 http://www.helikon.bg/books/153/-%D0%97%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%BD% … D1%82_186775.html
Би ли споделила с нас откъде черпиш информация по ведическа астрология? И там някои от накшатрите и позициите на луната се считат за трудни, кои са те?

# 17
Аз днес поръчах да ми донесат малко книги от БГ за начинаещи, но май за момента по книжарниците има тези на Алена, а пък аз не знам дали тя като астролог е много добра, но все ще започна от някъде.

За съжаление нямам време да се занимавам много, а и аз съм малко паника, ако видя нещо лошо и се притесявам.  Tired  Heart Eyes

# 18
Благодаря за новата тема   bouquet
Чудесно оформление, Аленка Peace

Ейнджъл, имам сигурно над двеста книги в електронен вариант по индийска астрология - на английски и руски. Събирала съм ги в продължение на години от различни сайтове. За съжаление нямам физическа възможност да чета всичко. Има и много хубави форуми за индийска астрология, но на английски.   Там също чета като попадна на нещо интересно.
Книгата към която даваш линк не ми се отваря и не съм запозната с този автор. Препоръчвам ти да започнеш с основния  индийски трактат "Брихат Парашара Хора Шастра". Мисля, че можеш да я намериш в електронен вариант из руските сайтове. Тук мисля, че са само откъси: http://1-veda.info/_bphs/

# 19
И аз всичко, което намирам е на руски, а аз грам руски не знам. ooooh! Липсата на познания по руски език ми е голям проблем.

# 20
  • София
Запис и от мен!
Благодаря за новата тема!  bouquet
Известно време няма да мога да ви следя, че отиваме на почивка, но после ще наваксвам.

# 21
С английски можеш да се оправиш тогава.
За накшатрите - има такива, които се считат за лоши. Обаче всяка накшатра се дели на 4 пади (части) и примерно само една конкретна пада е лоша. Виж тук подробно за тази която те интересува каква се води: http://www.bhaktivedantacollege.org/bvc_site/resources_services/ … kshatra_padas.pdf.

За незапознатите, за да не остават с погрешни впечатления, става дума за хороскопи построени с отчитане на прецесия, сидерални. Така, че ако правите справка с този линк, първо трябва да построите ведическия си хороскоп. Западния не ви върши никаква работа.

# 22
  • Sofia
Приятна вечер и от мен!
Благодаря за новата тема, Аленка!
Честита ни ретроградна Венера, от утре и Уран е ретрограден! Имаше една хубава статия за общия им ретрограден танц.

# 23
  • в 1001-та нощ
Да Simple Smile статията от звезден навигатор - ето я : http://zvezdennavigator.com/wordpress/?p=1634

А аз напоследък доста се взирам във Вертекс и поднасям едно материалче, което копнах от http://astrosite.org/forum/index.php?topic=207.msg22233#msg22233

Вертекс-"Порталът на Съдбата"

Често Вертекс го наричат „Порталът на Съдбата”. Според речниците Vertex означава връх, най-високата точка, анатомично върхът на черепа на главата, а астрономите използват термна като Зенит.
В хороскопа Вертекса се изчислява като пресечна точка на еклиптиката (пътя на Слънцето) и на главния меридиан, т.е. равнината, която разделя небесната сфера на предна и задна част (за щастие повечето програми за построяване на астрологични карти могат автоматично да изчислят местоположението на Вертекс) .

В астрологията Вертекс представлява двуполюсна ос - Вертекс и Антивертекс (като двете точки винаги са в опозиция една от друга). Например ако имаме Вертекс на 15 градуса в Дева, то антивертекса ще се намира на 15 градуса в Риби. Най-често Вертекс може да бъде намерен в 5-ти, 6-ти, 7-ми или 8-ми дом от астрологичната карта.
Логически погледнато щом вертекса най-често се разполага между 5-ти и 8-ми дом, то той би трябвало да има връзка с важните моменти и срещите ви с другите. Дали това наистина е така?
Като астрологична дефиниця или опит за правило: Ветекс е чувствителна точка в картата, която при превратни, необичайни моменти се усеща кто щастив шанс или „Портал на събдата”.
Най-често (в зависимост от много други нюанси - аспекти, планети и т.н. в картата) Вертекс се усеща като принудително, но сякаш щастлива среща със съдбата, но която просто няма как да избегнете дори и да искате. Според астролози като Bill Meridian и Charles A. Jayne Вертекс е съдбовната точка, която отразява неща, който са далеч от нашия контрол.
Порталът на Съдбата (Вертекс) може да бъде:
Човек (и неговото въздействие) в синастрия.

Много силно би се проявило ако неговите Луна, Слънце, Венера, Марс или Асцедент са в съвпад с наталния Вертекс или Антивертекс.
За съвпад на планета с Вертекс/Антивертекс трябва да се отчита, че колкото по-бавна е планетата толкова по-малък е орбисът, който трябва да се „отпусне”.
Време, период.

Когато се отключва дадено събитие, срещате човек.. , когато през наталния Вертекс/Антивертекс преминава планета.
Внимавайте какво си пожелавате...
Но прекаленото идеализиране на Вертекс (или хората и събитията, които той довежда в живота ни) е грешка. Според австралийската астроложка Judy Crichton Weeks Вертекс/Антивертекс е точката на връзките и на сбъднатите желания. Когато е намесен Вертекса, бихме могли да получим това, което сме си пожелали, но сякаш го получаваме по един превратен начин.
Често, когато е намесен Вертекса хората усещат, че наистина са си „пожелали” това, което точката донася. Тази предопределена среща ви изпълва с чувството, че имате нужда да „повикате” някого или нещо, но това важи само до „изпълнението”. По-късно, когато всичко, което сте си пожелали е вече факт „порталът на съдбата” може и да не изглежда чак толкова щастлив колкото ви се е струвало първоначално. Демек: „наистина ли ми трябваха тези пари?”
Както по-горе вече беше казано Вертексът е чувствителна точка в картата, която при необичайни обстоятелства се усеща като повратен момент или портал на съдбата. Най-често, когато хората открият Вертекса за първи път имат прекалено големи очаквания за него. Мислят си, е тази точка ще бъде една малка фея, която ще оправи всичко на мига. Мнозина от нас сякаш са склонни да смятат, че всяка дреболия свързана с картата ни или със самите нас е „необичайни и изключителна”, но това съвсем не е така.
Какво разбираме или да разбираме под „необичайни и иключителни” обстоятелства. Как да раберем кога вертекса и неговата опозиционна точка се включват? Това е трудна работа, въпрос на карта, човек, осъзнатост. Често има моменти, когато Вертексът не върши нищо особено. Всяка година Слънцето или Венера, а Луната всеки месец, преминава през точката на Вертекс/Антивертекс, но това не означава, че винаги се случва нещо. Точно тук е момента да се улови „необичайният и изключителен” момент, кога ще оствори порталът на събдата и вие ще срещнете вашия любим човек или 6-ца от тотото.
И един опит за пример (история от автора - бг.ком.):
Срещнах две от най-силните (и разбира се оставящи рани) любови в живота си. Това стана точно, когато транзитното ми Слънце преминаваше през наталния Вертекс. Разбира се, в моята и техните карти се разигравах много други игрички в картите ни (в единия случай, нейният транзитен северен възел беше в точен съвпад с наталния й северен възел). Проблемът е в това, че в останалите 90 тина пъти, когато слънцето е минавало през наталните ми Вертекс или Антивертекс, съвсем не се е случвало да срещна някоя от големите любови в живота си…..

Запознах се с ММ, когато Слънце и Сатурн минават през моя Вертекс  Peace Другите ми наблюдения не са свързани с ММ и се въздържам да ги коментирам Simple Smile

# 24
Едва ли с нещо бих могла да бъда полезна в темата, записвам се, за да се просвещавам. От малка съм пленена от тази наука, но се чувствам все още незряла за нея. С астрология ме запозна Николай Дойнов- изключителен човек, астролог, дъновист и духовен водач.
Много силно ме вълнува  мунданна астрология. Тряба ми четене, но чакам да дойде момента и дали. Знам, че в звездната карта на всеки е показано дали астрологията би била разбираема наука за него или не. Много четене си трябва и усет. Какво още? (Имам чувството, че е наука за академици.) Blush

# 25
  • в 1001-та нощ
И аз така се записах преди няколко месеца и се чувствам отлично Simple Smile

# 26
  • Варна
Кацвам в новата тема и аз . Аленка   bouquet

# 27
  • Пловдив
И аз се записвам при вас и ще ви чета с голямо удоволствие !!!  bouquet
Благодаря Алена за прекрасната тема !!!  bouquet  bouquet  bouquet

# 28
Здравейте, бих искала и аз да се включа в хубавата ви темичка с един въпрос.
Какво ще кажете за следните аспекти в синастрия - мой Сатурн в съвпад с негов Асцендент, мой Марс в квадрат с негов Плутон и моя Луна в съвпад с негов Плутон? В интернет не прочетох хубави неща за тези аспекти и затова бих искала да чуя вашето мнение. Благодаря ви предварително!

# 29
  • в 1001-та нощ
Здравейте, бих искала и аз да се включа в хубавата ви темичка с един въпрос.
Какво ще кажете за следните аспекти в синастрия - мой Сатурн в съвпад с негов Асцендент, мой Марс в квадрат с негов Плутон и моя Луна в съвпад с негов Плутон? В интернет не прочетох хубави неща за тези аспекти и затова бих искала да чуя вашето мнение. Благодаря ви предварително!

Твоя сатурн на неговия Асцендент - вероятно ще се опитваш да го контролираш и ограничаваш  Peace

Е, зависи от много други детайли, но е първата ми асоциация  Peace

Марс в квадрат с Плутон мен не ме ентусиазира, а последният аспект вероято ще го обгрижваш, в желанието си да го променяш и ще е интуитивно  Peace

Очаквам ти да си тази, която слага юзди  Blush

Общи условия

Активация на акаунт