Астрология за начинаещи (да заповядат и напредналите :) )

• 51 400
  • 742
  •   1
Отговори
# 90
Alena, ти си от много напредналите,признавам,че на този етап не вдявам нищо,особено от последния ти пост.С кои книги започна,ако може да споделиш? smile3529

# 91
  • в 1001-та нощ
А, съвсем съм начинаеща даже Simple Smile Т.е. за няколко месеца би могла "да ме настигнеш' Simple Smile От няколко месеца се уча само в темата. Нямам книги - следя постовете, ровичкам, ровя се в карти на познати, чиито истории познавам Simple Smile

Сега чета Изкуството на предсказателната астрология от Карел Ръшман. Много ми допада как се обяснява, стила на писане. По-точно я разлиствам и чета избирателно, защото ми пари по разни теми и не чета системно, а в търсене на горещите точки Simple Smile

Друга книга, която съм преглеждала - по-базова е "Западната астрология" на Любомир Червенков - мисля има линк в 1 пост, а на горната https://docs.google.com/file/d/0BwQZYKy0yCN4YVcwWjMxRE9IdjA/preview

Може би всеки има свой стил на учене  моят е повече визуален и през опит - трябва да видя картата, а не на парче, да съм в "историята" и тогава се раждат въпроси, по които ровя и търся инфо Simple Smile

Ако хвана ей така един учебник да го уча - няма да е същото  Peace

# 92
Но очевидно ти се отдава много! Simple Smile Благодаря за линка.

# 93
  • в 1001-та нощ
Друг път качвам картинки и там мисля много добре се вижда, но сега сме на почивка и ще е по-сложно Simple Smile

Относно предния ми пост - 1 и 7 дом са по диагонал - един срещу друг. Формират т.нар. ос на взаимоотношенията - 1 дом, като зона на Аза - ти самя, твоето физическо тяло, себеусещане и т.н. и 7 дом - партньорствата - как влизаш в бизнес или лични съдружия, брак ...

При мен в 1 дом е Юпитер, а в 7 дом е Плутон. На 180 градуса са и формират опозиция. Лунното затъмнение, което коментирах е било точно на тази ос  при лунно затъмнение  луната и Слънцето са в опозиция. В моя случай  - Слънцето прави съвпад с Юпитер в 1 дом, а Луната с Плутон в 7 дом. Индикация за трусове по оста на взаимоотношенията  Peace

Трусове има, наистина и не са обичайните ежедневни спречквания.

Предстоящите затъмнения през септември при мен пак лягат на тази ос:

13 Септември 2015 Новолуние 20º 10‘ Дева, 09:41 часа – Частично Слънчево затъмнение
28 Септември 2015 Пълнолуние 04º 40‘ Овен, 05:50 часа – Пълно Лунно затъмнение

Т.е. темата продължава  Peace

Последна редакция: вт, 28 юли 2015, 00:41 от a.l.e.n.a

# 94
  • София близо до Витоша
Браво   bouquet  bouquet  bouquet тема точно като за мен

# 95
  • София близо до Витоша
Лайла, твоята карта беше добре поставена за телекомуникации и всичко, което е по Уран. За икономиката се обурквам, защото Плутон отговаря за финанси, банки; Венера отговаря за бизнес, финанси; Меркурий отговаря за търговия, а Юпитер за международни дейности. Щях да забравя счетоводството е по Дева. Няколко професионални астролози са ми гледали картата и всичките ми казват, че имам много хубава карта за икономика, счетоводство, финанси и т.н. също са ми казаха, че имам карта за компютърен специалист. Наистина имам показатели и за двете - силен осми дом, скорпион и Уран в 10 дом. Интересното е , че само един астролог позна, че това не са моите сфери. Въпреки, че съм с икономическо образование и съм работила по специалността си. Не ми допадна. 😯 Беше ми интересно как този астролог ме позна с икономиката, че няма да я работя още дълго и ме насочи в други сфери. ☺

Дева с Асц Близнак - добри търговци / били Близнаците, комуникативни, добри продавачи/ завърших Икономика, работих 8 години в Търг.отдели като специалист Продажби.Харесва ми да работя това и искам да се занимавам с него в живота. Сега , сега е въпроса накъде ще ме отведе живота. След дълга пауза в отпуск по майчинство.

# 96
Това с осиновяването е много интересно  Rolling Eyes неочаквах че се показва в картата  Embarassed за мен осиновеното дете пак си ти е дете, както и доведеното, но то това в извесетен смисъл е като осиновяването Rolling Eyes аз съм попадала на места където козирог го водят средно нефертилен  Rolling Eyes
На мен астролог ми е казвал че една от мисиите в живота ми е да бъда майка, да се грижа, явно заради луната в шести дом в рак  Rolling Eyes е как може да ми е това мисията при такава забрана за деца  newsm78

Осиновяването се свързва с Риби/Нептун и Водолей/Уран.

Например Анджелина Джоли - Нептун в 5-ти дом, Слънце и Меркурий в 11-ти.

# 97
  • SF
А, съвсем съм начинаеща даже Simple Smile Т.е. за няколко месеца би могла "да ме настигнеш' Simple Smile От няколко месеца се уча само в темата. Нямам книги - следя постовете, ровичкам, ровя се в карти на познати, чиито истории познавам Simple Smile

Да, бе, да!!! Ти за мене си корифей в тази област.  bowuu
Фактът, че нещата, които пишеш и съкращенията, които ползваш не ги разбирам... Доста бързо си напреднала. Държиш се като опитен астролог. Поне на мен ми звучиш доста научно. Ако само от няколко месеца го правиш, ще ме амбицираш, да знаеш. Simple Smile

Това е моята карта. Можете да ми кажете, ако има нещо впечатляващо в нея. Аз виждам само домовете, зодиакалните знаци и планетите, плюс някакви чертички, които ги свързват и доколкото разбирам, това са аспектите.
Сега да ви питам. Долу в таблиците има една правоъгълна таблица в дясно над най-долната. Какво означава написаното в нея и ако искате, извадете на първа страница табличка със съкращенията.
Аз мога да я изработя, но някой да ми даде списък с абревиатурите и значението им. Може на английски и на български да я направя, но не и без вашия превод.
Освен това много искам да си сменя работата в най-скоро време. Заради ретроградната Венера и Сатурн в моя зодиакален знак, дали е подходящ момент да натискам в тази посока?

# 98
Алена, не само последното лунно затъмнение ти попада на оста 1-7 дом, ами и последното слънчево. На 20 март 2015 беше на 29 градуса в риби (в 1-ви дом ти попада в квадрат е със слънцето ти).

Следващите затъмнения до края на годината са на 13 септември (слънчево) и на 28 септември (лунно).

evil, не знам точно на какъв етап си от стартирането на бизнеса, но е добре при откриването на обект (особено ако е свързан с продажба на стоки/услуги с "венерини" неща  - мода, красота, изкуство)  Венера да не е ретроградна. Има фирми с разнороден тип дейности - някои са много по-печеливши от други.

Например Анджелина Джоли - Нептун в 5-ти дом, Слънце и Меркурий в 11-ти.
А Брад Пит пък е с Нептун в 11-ти. Laughing

# 99
Здравейте  newsm53  присъединявам се към темата директно.

Любопитствам в света на астрологията от около десетина години, не бих казала, че съм напреднала...но имам наблюдения и мноого я обичам!

Към този момент чакам с нетърпение Сатурн да се обърне, и постепенно да остави намира стелиума  ми в Лъв, където е Луната на 28 градуса. А също така и се радвам на прогресивна Луна в сходящ тригон към н.Слънце.
 А вие очаквате ли някой транзит или прогресия с желание?

# 100
Момичета, следите ли си в картите лунациите и затъмненията. Загледах се, че последното Слънчево затъмнение на 4 април е било точно по оста - Юпитер - Плутон. При мен двете планети са в опозиция - Юпитер е в 1 дом, Плутон в 7 дом. При затъмнението  Юпитер е в съвпад със Слънцето, а Луната и СЛВ с Плутон  Thinking

Сега ще прегледам и за Лунното и предстоящите до края на годината Simple Smile

Абе горе-долу. Има разни прогнози в интернет, ютюб, където обясняват как ще повилияе дадено затъмнение и на кого най-силно ще повлияе. И си гледам моята карта в този момент. Имайки впредвид, обаче, че луната беше във везни, а аз съм рак с асцедент везни, се предполага че силно ще ми повлияе. Ами чакам още. Активирани са осите първа - седма. А доколкото знам силата на едно затъмнение важи до следващото.

Цитат
Предстоящите затъмнения през септември при мен пак лягат на тази ос:

13 Септември 2015 Новолуние 20º 10‘ Дева, 09:41 часа – Частично Слънчево затъмнение
28 Септември 2015 Пълнолуние 04º 40‘ Овен, 05:50 часа – Пълно Лунно затъмнение
Ей сега ще разцъкам и за тези моменти. Благодаря!

Последна редакция: вт, 28 юли 2015, 08:36 от Пит

# 101
  • София
Аз знам че затъмненията е хубаво да се гледат особено ако си като мен роден на затъмнение силата им се засилва Rolling Eyes при мен всичките затъмнения активират оста 2-8 дом и марса мо ooooh! слава богу за малко се разминават с Т -квадратите, щеше да стане голям "купон"  Joy пфу имало и положителна страна  Mr. Green
А като говорим за осиновяване освен Нептуна в 11 дом слънцето в 12 Дом на Риби може ли също да сочи за това  newsm78

# 102
от луната до Юпитер, ние съвсем скоро говорихме за него, но ето малко информация:
"3. МЕТОДЪТ НА Д-Р ЙОНАС. През 20 век, благодарение на изследванията на чехословашкия изследовател, гинеколог, доктор по медицина Евгени Йонас получи широко разпространение метода за планиране на бременноста, основан на ЛУННАТА ФАЗА В ХОРОСКОПА НА РАЖДАНЕ И МОМЕНТЪТ НА ЗАЧАТИЕ. Неговите изследвания показват, че зачатието е възможно дори при тези жени, които до тогава са се считали за безплодни.Цялата тайна е в това, че между транзитно Слънце и транзитна Луна трябва да има същия ъгъл, който има в рождения хороскоп. Този метод действа независимо от обичайния менструален цикъл и ден на овулация, който обикновено настъпва някъде по средата на менструалния цикъл. Традиционно се смята, че това са най–добрите дни за забременяване /овулацията/. Ако оприличим женския цикъл с лунния месец, то овулацията трябва да съответства на ПЪЛНОЛУНИЕТО.
След детайлно проучване на метода на Йонас и знания за основата на астрологията виждаме, че да се основаваме само на метода на овулацията не е достатъчно. Но и не всяко повторение на Лунната фаза е благоприятно за зачатие. В случайте, когато транзитни планети са в опозиция с рожденото Слънце се смята, че е неблагоприятно. Според д-р Йонас може да се планира полът на детето според знакът на Зодиака в който се намира Луната в момента на зачатието.Намирането на Луната в мъжки знаци – Овен, Близнаци, Лъв, Везни, Стрелец, Водолей или в женски знаци – Телец, Рак, Дева, Скорпион, Козирог, Риби много често предопределят пола на детето.
Методът на д-р Йонас е патентован в Световната Организация за защита на интелектуалната собственост /WIPO в Женева, Швейцария NO. 713239."
източник:
Скрит текст:

за себе си можеш да го изчислиш в астро.ком, при разширените карти. освен зачатие той казва и какъв пол бебе можеш да заченеш в дадените дни от месеца.

А тези Нептун и Уран освен да са в 5/11 дом какво друго се гледа? аспекти или нещо?

# 103
  • SF
Нямам нито Нептун, нито Уран в 5 или 11 дом. Нямам и деца.

Аз пак да ви попитам за табличката с колони С F M, както и за някои основни съкращения, които използвате, а ние, четящите не знаем какво означават.
Много се зарадвах, че темата стана "за начинаещи".

# 104
  • в 1001-та нощ
Аз съм на плаж, Момичета, имам какво да напиша, но довечера, че от телефона е мъка ... Stop Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт