Перилни препарати и омекотители - 32

• 67 051
  • 731
  •   1
Отговори
# 450
  • София - Рим и обратно

Как са омекотителите на My Forest, добри ли са? Помня, че ги коментирахме, но съм забравила какво беше...

Aз съм влюбена в лилавия, уникален лек ненатрапчив аромат и добро омекотяване.

# 451
ДОКАТО УПОТРЕБЯВАТЕ ПРЕДИМНО ТЕЧНИ ПЕРИЛНИ ПРЕПАРАТИ И ОМЕКОТИТЕЛИ, РАНО ИЛИ КЪСНО ЩЕ СЕ СБЛЪСКАТЕ С ТОЗИ ПРОБЛЕМ. НЕ МУ ЛИ ОБЪРНЕТЕ ВНИМАНИЕ НАВРЕМЕ МОЖЕ ДА СТАНЕ ТОЛКОВА ЗЛЕ, ЧЕ ДА СЕ НАЛОЖИ ДА ХВЪРЛЯТЕ ДРЕХИ, А В НАИСТИНА ЕКСТРЕМНИ СЛУЧАИ И ПЕРАЛНЯТА!
TAED, много уважавам мнението ти и искам да попитам  теб или Guess Who дали ако не прекалявам с течните перилни препарати , но използвам омекотител би се появил проблем с неприятен мирис?Да уточня, че след всяка пералня подсушавам със суха кърпа чекмеджето, барабана и гуменото уплътнение и оставям отворена вратата.

# 452
  • София
Миризмата се появява от недобре изпраните дрехи - лесно можеш да се обзаведеш с такава, ако переш предимно с течни перилни препарати (те не съдържат кислородни избелители, които наред с избелването унищожават различни микроорганизми) и на ниска температура (на 40 градуса оживявят огромно количество микроорганизми, на 60 умират голяма част от тях, разбира се, има и такива, които си живуркат и на 100).

Ако переш често на дълги програми, на 60 градуса, с прах за бяло (с високо съдържание на кислородни избелители), дори и да ползваш омекотител, едва ли ще стигнеш до лоша миризма.

# 453
Аз съм тежък потребител на омекотители и лоша миризма в пералнята и на дрехите нямам и не съм имала.
Пера белите дрехи задължително с прах, понякога за проба течен или капсула, но обикновено с някоя от добавките с избелващи съставки; за цветните си позволявам да ползвам течни.
Според мен истината е в баланса. Не съм почитател на течните препарати и много пъти съм си изказвала мнението, дори сме влизали в спорове, но всеки има право да избира. Трябва обаче да се знаят последствията от действията ни.
Ако течните бяха по-хубави, праховете щяха да изчезнат от пазара. Оплакванията от лоша миризма интересно съвпаднаха с масовото навлизане на течните препарати. Масовото налагане на течните е резултат от желанието на производителите за по-голяма печалба, защото течният препарат се произвежда по-лесно и по-евтино от праха, а се продава на същата цена.

Последна редакция: вт, 18 авг 2015, 13:55 от Guess Who

# 454
За бялото винаги използвам прах, но понякога се изкушавам ,както сега с един течен за тъмни дрехи на Ариел.Все пак исках да уточня дали използването на омекотителя е голям риск newsm78
Фен съм на приятните миризми и искам особено спалното бельо, кърпите и хавлиите да ухаят.

# 455
julia_gt, ти си ползваш омекотител редовно, нали? От много време ли? Пералнята и дрехите ти миришат ли на лошо? Ако отговорът е "не", значи не е чак толкова голям риск.
Спазвай предписаните дозировки на омекотителя. Използвай го разумно и няма да имаш проблеми.

# 456
Guess Who, пералнята ми е от 7-8 месеца.Омекотител използвам винаги.Имах със старата пералня проблем с лоша миризма, но тогава  използвах само течни препарати|нещо като "залитане"имаше преди години по течните| и перях на 40 градуса в повечето случаи.

# 457
Аз си мечтая да пера цветните дрехи с прах Ариел и да не използвам омекотител, защото много си ароматизира, но не би. Хем ще ми остават следи по черното, хем трябва промоции да дебна...
Колкото и да не ми се иска ще си използвам гела и по-рядко омекотител. Ето, например, миналия ден прах с гел Ариел - ами то е престъпление да сложиш и омекотител, дрехите миришеха супер  Flutter

# 458
Аз си мечтая да пера цветните дрехи с прах Ариел и да не използвам омекотител, защото много си ароматизира, но не би. Хем ще ми остават следи по черното, хем трябва промоции да дебна...
Колкото и да не ми се иска ще си използвам гела и по-рядко омекотител. Ето, например, миналия ден прах с гел Ариел - ами то е престъпление да сложиш и омекотител, дрехите миришеха супер  Flutter

Че той Ариела, както и Персила, постоянно е на промоция...няма какво да дебнеш Laughing

# 459
  • София, Младост
Аз пък си пера тъмните дрех с Ариел за цветно (прах), допълнително изплакване и никога не ми се е случвало да имам бели следи по дрехите.

# 460
  • Бургас
Сигурно е писано някъде, но бихте ли повторили под какво наименование фигурират избелителите на кислородна основа в съдържанието на праха. А прахчета от рода на Vanish oxi action и Mr. Wash /Lidl/ такива избелители ли са? Интересува ме и как се казват тези избелители, които се активират от слънчевата светлина. Благодаря предварително Simple Smile
И да се похваля - за първи Спот свърши работа - махна едно петно от сок от моркови, което с лидълския спрей не излезе Simple Smile))

# 461
  • София
Допускам, че причината да остава неразтворен прах по дрехите е неправилно използване на програмите на пералнята - например на програма за деликатни тъкани, която е за 2-2,5 кг и съответно използва малко количество вода, се пуска пране 3,5-4 кг.
Не съм имала проблем с неразтворен Ариел, но ми се е случвало с Май Форест и причината определено не беше в моя Тв  Grinning

# 462
Сигурно е писано някъде, но бихте ли повторили под какво наименование фигурират избелителите на кислородна основа в съдържанието на праха.
Избелител на кислородна основа - Sodium Carbonate Peroxide. Активатор - TAED.

А прахчета от рода на Vanish oxi action и Mr. Wash /Lidl/ такива избелители ли са?
Да.
Mr. Wash на Лидл е без активатор, така че не си давай парите за него.

Интересува ме и как се казват тези избелители, които се активират от слънчевата светлина.
Фотоизбелител - Zinc Phthalocyanine Sulphonate. Ползва го засега само P&G.

# 463
Допускам, че причината да остава неразтворен прах по дрехите е неправилно използване на програмите на пералнята - например на програма за деликатни тъкани, която е за 2-2,5 кг и съответно използва малко количество вода, се пуска пране 3,5-4 кг.
Не съм имала проблем с неразтворен Ариел, но ми се е случвало с Май Форест и причината определено не беше в моя Тв  Grinning
Програмата за деликатни тъкани е за 2,5 кг, но използва повече вода, отколкото програма памук за 5 кг пране.

# 464
Причината за развитие на микроорганизми е не  само в лошото хигиенно качество на прането и дори това не е главната причина. Главната причина е, че сгъстителите които се ползват в течните препарати и омекотителите представляват идеален субстрат за развитие на всякакви гадини. Те остават като тънък филм по вътрешността на машината и върху тях се развиват колконии от стотици милиарди микроорганизми. Повишената влажност и температура ускоряват процеса.
Както предполагам се сещате, сгъстителите се добавят за да ви излъжат, че препаратите са концентрирани. Повечето хора интуитивно възприемат визкозните течности като концентрирани разтвори.

Прането на по-висока температура и по-дълги програми (с допълнителни плакнения) спомага за по-ефективното отмиване на препаратите и съответно нямалява риска. При омекотителите обаче спасение няма, тъй като те въобще не се отмиват. Ако толкова много държите да ползвате тези боклуци, поне подбирайте такива с нисък вискозитет. Вероятно не се водят "суперконцентрирани" (каквото и да значи това) и дозировката им ще е по-голяма.

Общи условия

Активация на акаунт