Перилни препарати и омекотители - 32

• 67 051
  • 731
  •   1
Отговори
# 465
  • оттам, откъдето започва България
В момента пера с прахове от лидл. За цветно е течен с лилава капачка, а за бяло е прах мисля, че е някаква марка която само там съм виждала.
Ако е MaxiTrat или Lel - директно на боклука, за да не трябва да си хвърляш дрехите и да си купуваш нови. Съжалявам, но тези прахове не стават за нищо. Ако е Formil, не е толкова зле. ....
за другите не знам, но и този Формил с бялата и лилавата капачки не струва. След като се отказах да използвам този за бялото реших да си изпера едни малки пътеки в къщи с него - пълен провал. Това никога не ми се е случвало - оставих ги вчера сутринта на терасата да съхнат и снощи като се прибрах всичко вонеше на лошо ужасно  Sick сега пак трябва да ги пера...

Пътеки не съм прала с Формил за цветно пране /по-скоро бих ползвала препарат за съдове или прах при пране на килими и пътеки/. Ползвам Формил само за цветни дрехи. Досега след почти 3 години ползване такъв проблем нямам. Предполагам, че пътеките ти са останали повече време влажни и са се вмирисали, защото са изсъхвали бавно /макар че сега времето е доста топло/, а сигурно и не са били простряни така, че да не се допират двете страни. Лоша миризма на дрехи съм получавала единствено зимно време, когато прането е оставало дълго време мокро на терасата, но това беше преди години и перях още с прахове. Сега и с течните нямам такъв проблем, защото и зимно време не ги оставям дълго навън /поради вмирисване от пушеците/, вкарвам ги вътре и на климатика си изсъхват перфектно.
П.С. Само да уточня, че след ползването на Коколино /тъй като все ми оставаше в чекмеджето неразтворено/, си мисля, че точно омекотителите са едни от виновниците за вмирисването на пералните. Но, слава Богу, досега за тези 25 години с автоматична пералня вмирисване не съм имала /независимо че 20 години живях в район с тежък воден режим, където си пълнех вода в пералнята с кофа./

Последна редакция: вт, 18 авг 2015, 18:59 от didka pitka

# 466

Както предполагам се сещате, сгъстителите се добавят за да ви излъжат, че препаратите са концентрирани. Повечето хора интуитивно възприемат визкозните течности като концентрирани разтвори.
Да, разбира се. Само благодарение на сгъстители дозата на някои течни препарати падна от 75 мл на 35 мл.
Само дето всички с доза 75 мл са доста по-гъсти от 35-милилитровите си събратя. Да изброявам ли, или няма смисъл? Изключение прави excel gel на P&G.

Вероятно не се водят "суперконцентрирани" (каквото и да значи това) и дозировката им ще е по-голяма.
На едни омекотители дозата е 100 мл. На други - 25 мл.
Гледам, кавички си сложил. На тези, на които дозата им е по-малка, как трябва да им казваме тогава, за да ги разграничим?

П.С. Само да уточня, че след ползването на Коколино /тъй като все ми оставаше в чекмеджето неразтворено/, си мисля, че точно омекотителите са едни от виновниците за вмирисването на пералните. Но, слава Богу, досега за тези 25 години с автоматична пералня вмирисване не съм имала /независимо че 20 години живях в район с тежък воден режим, където си пълнех вода в пералнята с кофа./
В момента имам Коколино - рядко е почти като вода, отмива се без остатък.

Последна редакция: вт, 18 авг 2015, 19:03 от Guess Who

# 467
Благодаря за съвета за допълнителното изплакване, усещам разликата.  Peace
ditka pitka, моята пералня не е от най-новите, всяка програма над 30 градуса ми е 2 часа и половина, и все си мислех,че за толкова време пране ще плакне идеално, но ето, за 15 минути допълнително изплакване нещата са много по-добре Wink

Последна редакция: вт, 18 авг 2015, 19:17 от L0v3d

# 468
  • оттам, откъдето започва България
Според мен включването на бутон допълнително изплакване при новите перални е задължително.  Peace Не го пропускам никога.

# 469
  • Бургас
Мерси, Гес, ще се постарая да ги запомня Simple Smile

# 470
Благодаря за съвета за допълнителното изплакване, усещам разликата.  Peace
ditka pitka, моята пералня не е от най-новите, всяка програма над 30 градуса ми е 2 часа и половина, и все си мислех,че за толкова време пране ще плакне идеално, но ето, за 15 минути допълнително изплакване нещата са много по-добре Wink
Можеш ли да конкретизираш каква разлика и кои неща.

# 471
Разбира се   Hug
Пуснах пералня на 60 градуса с течен Персил за цветни. Преди тениските на ММ не успяваха да се изперат добре около врата, но след допълнителното изплакване са чисти. За някой може да е малка разлика,ама за мен си е доста, при положение,че е тенисите са работни и трябва да ходи с тях.

Ползвам течен прах, защото ми се разтваря по-добре и не ми остават бели петна по дрехите, но сега мисля да си купя и прахообразен препарат, нали вече знам за допълнителното изплакване  Party

# 472

Да, разбира се. Само благодарение на сгъстители дозата на някои течни препарати падна от 75 мл на 35 мл.
Само дето всички с доза 75 мл са доста по-гъсти от 35-милилитровите си събратя. Да изброявам ли, или няма смисъл? Изключение прави excel gel на P&G.

Нямам намерение да влизам в безмислени спорове. Важното е, че ПОЧТИ ВСИЧКО НА ПАЗАРА ДЪЛЖИ ВИСКОЗИТЕТА СИ НА СГЪСТИТЕЛИ. Почти всички съставки на перилни и почистващи препарати, дори и в наситените си водни разтвори при стайна температура нямат и 20 % от вискозитета на  това, което ви продават, а разтворите са далеч от наситени. Става въпрос за всичко от шампоани до омекотители. Жените обичат гъсти оцветени течности, които им миришат добре и това се използва умело от маркетолозите. За тях всяка стотинка, която могат да ви измъкнат за безмислици е тлъст бонус в края на годината.

# 473
Дали дозата е 100 мл или 25 мл, няма отношение към гъстотата на конкретния продукт. Както един омекотител с доза 100 мл може да е гъст (примерно Малиция), така един омекотител с доза 25 мл може да е рядък (примерно Бинго).

# 474
  • София - Рим и обратно
Изненадана съм, търсих в Италия вече в няколко супермаркета препарат прахообразен за цветно пране - няма Rolling Eyes. Само течни са за цветно. Това отскоро ли е така или принципно нямат, знаеш ли Гес?

# 475
Dixan винаги е имал само течен и капсули за цветни дрехи.
Преди години имаше Dash прах за цветно, но го спряха и оставиха само течния и капсулите.
Не, в Италия прах за цветно големите компании не предлагат. Някои малки може и да имат, но е малко вероятно, защото малките предлагат обикновено универсални.

# 476
Според мен включването на бутон допълнително изплакване при новите перални е задължителноPeace Не го пропускам никога.

Това верно ли за новите перални?!  Rolling Eyes По каква логика? и в упътванията ли го пише. Ще има да си пера така до довечера и да наблюдавам докъде го е докарала.
Стара ми е, никога не пускам  повторно плакнене.
Една Конелиано ме караше да пускам повторно плакнене след като свърши. Но тя просто не переше. И имаше прах по тъмното пране Simple Smile

# 477
С много малко вода плакнат новите перални и обикновено три пъти.
Старата ми Канди (набор '96) плакнеше пет пъти с много вода.

# 478
Лошо. Знам, че мразя да купувам в днешно време, ама прекаляват  Cry
Не съм ги гледала. Поне има ли как да им зададеш предварително да плакнат?

# 479
  • София - Рим и обратно
Мерси, Гес. А капсулите предполагам, че са същия шит като течните откъм замърсяване и вмирисване?

Общи условия

Активация на акаунт