Перилни препарати и омекотители - 32

• 67 049
  • 731
  •   1
Отговори
# 525
  • гр.Пловдив
Цитат
Dixan винаги е имал само течен и капсули за цветни дрехи.

Има и прах ,в кварталния магазин за паралелен внос го гледах днес Mr. Green

# 526
Това показаното не е италиански Диксан, а австрийски и е много старо нещо. Отдавна опаковките не са такива. Освен това ясно си пише, че е универсален.
Диксан има в Италия и Гърция (премиум продукт, аналог на Персил), Австрия (среден клас), Бенелюкс (също среден клас) и Испания (бюджетен, нещо като нашия Рекс). В нито една от изброените държави няма Диксан прах за цветно, само течни и капсули. В Гърция изобщо няма продукти за цветно.
Ако си видяла Диксан прах за цветно, то със сигурност е много, много стар и залежал продукт.

# 527
Да попитам. Виждам, че се увличате по това, което наричате "паралелен внос", което в повечето случаи си е микробусна търговия с тлъста ндценка. Поне гледате ли дата на производство (където може да се декодира) или щом е за запада значи е върха.

# 528
Аз специално - винаги. Ако не може да се декодира, винаги има начин да се познае колко стара е дадената опаковка, защото обикновено я сменят на 1 - 2 години.
Даденият от teddynm Диксан е поне отпреди 6 - 7 години, ако не и повече. Дизайнът на зоната, където е даден броят на пранетата е много специфичен и Хенкел не го ползват отдавна. Плюс това такава огромна кутия...

# 529
А защо не си купувате качествени перилни препарати предназначени за нашия пазар, не е като да няма?

# 530
  • гр.Пловдив

TAED,днес си взех това за 4,50-не ми се видя скъпо,срокове на годност не гледам ,но си мисля,че ще мирише кофти,ако е дърто Mr. GreenТова немско Коколино няма нищооооо общо с нашенското в тумбестите опаковки,аромата му е много по-дълготраен,така че нямам против,че чичаци мъкнат ремаркета с веро и прахове от вън Grinning

Guess,утре ще снимам въпросния Диксан,май си беше италиански,снимката ,която показах беше от нета Simple Smile

# 531
  • гр.Пловдив
А защо не си купувате качествени перилни препарати предназначени за нашия пазар, не е като да няма?

Е,купуваме как да не купуваме,аз съм върл фен на Tide с Lenor Heart Eyes

# 532
Купуваме си, ама ни харесва и да си купуваме и чужди, ако са на хубава цена. Лошо няма.

И кои са те? Освен Ариел де. Не се заяждам, сериозно.

Чета във фейсбук страницата на Ариел България. Мненията масово са, че нашия за нищо не става, не пере, не премахва петна, че е боклук че чуждите варианти на Ариел са много по-добри и т.н.. Можеш да прочетеш, ако ти е интересно, не иска регистрация, аз нямам. Защо така се получава, не знам. От Ариел непрекъснато се мъчат да обяснят, че продуктът отговаря не едни и същи високи стандарти на всички пазари и разликите идват от желанията на потребителите примерно за аромат, но никой не им вярва. Laughing

Guess,утре ще снимам въпросния Диксан,май си беше италиански,снимката ,която показах беше от нета Simple Smile
Да, и аз щях да ти предложа това.

Е,купуваме как да не купуваме,аз съм върл фен на Tide с Lenor Heart Eyes
Я кажи малко повече за този Тайд, че ще е намален от петък до неделя в Кауфланд. Мирише ли трайно?

# 533

TAED,днес си взех това за 4,50-не ми се видя скъпо,срокове на годност не гледам ,но си мисля,че ще мирише кофти,ако е дърто

Последното нещо, което ще се случи с това е да замирише гадно от бутилката, не това му се разваля на това. Попитах защото преди няколко месеца, в такъв магазин видях нещо произведено през 2011. Откъде и на каква цена го бяха изкопали не знам, но както казваме в шопско: "докато има балъци ще има и тарикати".

# 534
Е, не беше ли станал гъст като малеби този древен омекотител? Омекотителите повече от година и половина срок на годност нямат.

# 535
Ако въпросът е към мен, ставаше въпрос за перилен препарат, не за омекотител. На всичкото отгоре цената никак не беше ниска.

# 536
  • гр.Пловдив
Той е в тази комбинация с Ленор от около 10г на пазара и за мое учудване аромата не е мръднал грам,страхотно приятен и адски траен,вземи си го ,ще ти хареса,за мен по нищо не отстъпва на Ариел и Персил Peace

# 537
А, ясно, аз помислих, че става дума за омекотител заради предния цитат.
Ами, всеки има глава на на раменете. Освен това пишещите в темата знаят, че винаги могат да направят една снимка с телефона и тук да получат помощ.
Интересното е, че в бургаските магазини за паралелен внос (които не са много) стари стоки не съм срещала. Винаги са актуалните.

Той е в тази комбинация с Ленор от около 10г на пазара и за мое учудване аромата не е мръднал грам,страхотно приятен и адски траен,вземи си го ,ще ти хареса,за мен по нищо не отстъпва на Ариел и Персил Peace
Абе не ми харесва колко перкарбонат и колко активатор има в него (колкото и да не е меродавно, все се придобива някаква представа), ама ще го пробвам. Ще му добавям нещо избелващо.

# 538

Абе не ми харесва колко перкарбонат и колко активатор има в него, ама ще го пробвам. Ще му добавям нещо избелващо.

Съвсем непровокативно, как разбра колко перкарбонат и активатор има във формулата, разполагаш ли с нея? Ако имаш формула, публикувай я, ще е интересно.

# 539
Не разполагам с формулата; и да разполагах, не бих я публикувала.
От декларацията със състава може приблизително да се разбере как стоят нещата при Тайд дори и като направи сравнение с Ариел. В края на краищата, колкото по-нагоре в списъка е дадена съставка, толкова по-голямо е количеството й в продукта.
Тук всъщност не е целта да правим промишлен шпионаж и да крадем рецептури, за да знаем точни пропорции, а приблизително да се ориентираме с какво перем: какво да очакваш от избелване, какви ензими има... Такива работи.
Пределно ясно ми е, че от тези декларации се получава бегла представа, но все пак е повече от нищо. Никой не прави генерални изводи по тези декларации. Повечето препоръки са от личен опит с дадения продукт.

Последна редакция: чт, 20 авг 2015, 01:42 от Guess Who

Общи условия

Активация на акаунт