Тортите с Дюкан заобикаляме, с пържолите килата сваляме - 279

• 55 399
  • 742
  •   1
Отговори
# 75

Аз минавам само да кажа, че утре се навършват 6 месеца

Ихаааааааааааааааааа, страхотно изглеждаш!  smile3501 smile3501 smile3501 И майка ти е прекрасна мацка.  Simple Smile

Късмет и успех на изпитите!  fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover Ще се справиш.

Благодаря ти! < 3
Аз в момента съм 83, днес ми падна батерията на кантара, трябва да си купя нова. Искам да стана поне 75, че да мина в трета фаза. Не знам вече... с дрехи изглеждам добре, но без тях съм една поничка.

Преди седмица някъде ходих на лекар, много ми прилоша в болницата, измериха ми кръвното и се оказа, че е по-ниско отвсякога - 100/60. Аз не разбирам много, но знам, че това е ниско. Някакви предложения как да си го вдигам, освен с кафе и кока кола зеро?

# 76
  • Испания

...Някакви предложения как да си го вдигам, освен с кафе и кока кола зеро?

Да, ниско е. Приетите за нормални стойности са 120-110/80-70. Има хора, които са хипотоници и това кръвно, което си имал, е нормално. Но щом ти е прилошало, явно, за теб е ниско.

Солен айрян и малко повече сол в храната. Организмът задържа вода от солта, но така можеш да покачиш показателите на кръвното.

# 77
Както ви казах снощи, днес  smile3511 Banghead Чувството за вина надделява, а стомахът ми не знае къде се намира. Все едно съм поела голямо количество алкохол, а аз не съм пила въобще. Домакините сложиха на масата прясна трушийка и свинско на скара. Не ми беше удобно да коментирам, че съм на режим и се наложи да ям. Това разбира се не ме оправдава. Ще видим следващата седмица как ще се движат кг.

# 78
Уау, Ланистър, съвсем си се офотомоделчил! Много сте хубави и двамата! За ниското кръвно допринася и жегата; възможно ли е да си се престарал със солта (по-точно липсата и в менюто)? Има ли начин да се консултираш с лекар? Само не казвай, че си на Дюкан - те най-често представа си нямат какво е и единственото, което знаят е, че "ужааааааааааааааааааааааааааааааасно, имало е и смъртни случаи" (цитирам БГ джципито). Обясни подробно какво ядеш и не ядеш, само думата "Дюкан" не размахвай. Simple Smile

Дет, дано да нямаш задържане; мисля, че в пресните туршии не слагат захар, количеството зехтин/раст. масло би трябвало да е минимално, а свинско на скара, в края на краищата е п-добре от торта "Гараш". В подобни ситуации казваш, че спазваш режим; ако много ти досаждат, се "сещаш", че си забравила навреме да си вземеш хапчето, с траурен глас искаш чаша вода, ако може с по-високо рН и ниско съдържание на калий, и изпиваш витаминче в мистериозна опаковка. Сетне импровизираш - можеш даже да кажеш, че 2 часа след хапчето можеш само да пиеш вода. Ако не дай боже домакините - или някой друг наоколо - са лекари, кажваш, че си станала етична суровоядка и демонстративно захапваш предварително приготвения морков, скрит в клъча.

В тая жега направо се размазах. Толкова много неща има за вършене, а енергия - нула.

# 79
Здравейте,

Минавам на отчет. От 4 месеца съм на режима. Чувствам се чудесно.
Резултатите за 4 месеца може да видите тук.
А тук качвам сравнение за последния месец.

Прегръщам ви всички Simple Smile Hug

# 80
  • Испания
Здравейте,

Минавам на отчет. От 4 месеца съм на режима. Чувствам се чудесно.
Резултатите за 4 месеца може да видите тук.
А тук качвам сравнение за последния месец.

Прегръщам ви всички Simple Smile Hug

Честита месечинка!  Hug

Чудесен резултат. Бравоооооооо!  smile3501 smile3501 smile3501

Талията ти се свива най-бързо и забележимо. Прекрасно.  Hug

# 81
Обикновена - БРАВО!!! smile3501 newsm51 Страхотна промяна,Стискам палци да удържиш до желаните кг.!
Поздравления и на теб и на всички останали момичета,които сега са във втора фаза-според мен се изисква много повече инат и упоритост,от колкото през зимата.Браво момичета и успех  bouquet

# 82
Обикновена  Hug Просто супер! Браво, сериозен труд е това, и разликата е зашеметяваща! Само така, стискам палци!  Flowers Bouquet

Моите кулинарни експерименти продължават. Вчера правих патладжанено къри и без да искам добавих прекалено много вода; досвидяха ми триците, защото си ги набавям с дюканските гофрети, затова изсипах щедра шепа псилиум хуск. Тва малко след 12 вечерта, та оставих тигана с кърито на котлона да изстива. На сутринта всичко се беше сгъстило, практически желирало, та го разбих с блендера; на вкус е супер, леко притъпен е вкусът на подправките (в тоя случай чудесен страничен ефект, че не само с водата бях прекалила), консистенцията е идеална за мазане - нищо не изтича; по-скоро като сирене крема, отколкото на стандартно къри (сос). Ям го със затворени очи, обаче, щото цветът е един такъв ама много кафяв.  Sick Затова не го и снимам, пък и не самата рецепта е интересна, а действието на хуска. Знам, че тук не си броим хапките по принцип, но е факт, че действително засища много повече от същото количество, но без добавката. Та, след този дългичък увод: някой използва ли хуск в готвенето? И друг въпрос, макар че Дюкан не се е изказал за хуска специално, но по аналогия с другите източници на фибри, лененото семе и пшеничените трици: когато използваме ленено семе и пшеничените трици , това би трябвало да е за сметка на дневната доза на овесените; знчи ли това, че и хускът трябва да се включва в тази доза?  newsm78 Какво е вашето мнение?

Бягам да експериментирам по-нататък.   chef

# 83
  • Испания
...когато използваме ленено семе и пшеничените трици , това би трябвало да е за сметка на дневната доза на овесените; знчи ли това, че и хускът трябва да се включва в тази доза?  newsm78 Какво е вашето мнение?

Ленено семе+трици = 3 с. л. общо.

Аз не знам какво е Хуск. Споменавала съм го в този пост:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=589897.msg22878004;topicseen#msg22878004

Много от дюканките си правят закуската с 2 супени лъжици овесени трици + 1 супена лъжица Хуск.

Та, да обобщя: Ленено семе+трици+Хуск = 3 с. л. общо/дневно.  Peace

# 84
Благодаря, Смайлз! На испански го намерих във вашия ибей (psilio или ispag(h)ula); насипният е на сметка, определено. Идеята ми е, че за сгъстяване използваме толерираното нишесте, а хускът, макар и да има ограничения, е все пак разрешен продукт. Плюс определено помага за проблеми с WC-то.

# 85
Относно хуска, преди години имаше една дюканка, която го консумираше. Не мога сега да се сетя ника й, последно помня, че отиде да работи и живее в Гърция. Имаше доста коментари тогава за това. Тя беше доволна от действието му, специално относно WC-то. Като средство обаче, при готвене, нямам спомен да се е говорило. Щом сгъстява обаче, мисля е добър вариант.
Обикновена__, страхотен резултат  Hug Да ти имам талията аз, дори на тези килограми  Simple Smile. Направо ти завидях. Браво, момиче, продължавай в същия дух.
meri66, какво става с теб, как върви режима?
Дет, преди години ми лепнаха диагноза - тиреоидит на Хашимото. Пих разни хапове, вкарах показателите в граници и май с това се изчерпват грижите за здравето ми. Не прави като мен  Simple Smile. Щом като има проблем да се употребяват соеви продукти, просто ги махни от менюто. Имаш достатъчно голям избор.
В момента съм 58,100. В дългосрочен план всъщност, целта ми е да не минавам над 60. Продължавам да наблягам на зеленчуците. Като дойде зимата, ще го мисля.
Момичета, връщайте се в темата, скучно е  Hug

# 86
Привет, момичета!
Бързам да поздравя нашето момче и Обикновена, изглеждате страхотно! Шапка ви свалям.
Аз си карам трета, понякога с две поредни гали...правя гафове, но си го позволявам, защото съм 62кг. /-3кг. откакто съм в трета/ и не ми се слабее повече.
Бритаа, къде изчезна? Започна ли да ядеш повече?

# 87
  • Плевен
Сладурчета, привет! Hug
Да, Пиратче, много е скучно! Права си! Хайде да я поразчупим пак, че ще замре! Е, как така ти "лепнаха" тази диагноза? Ти какви симптоми имаше, изследва ли си хормоните? След лечението как бяха? Аз се замислих за такива изследвания, след като прочетох доста покрай информацията за храненето при заболявания на щитовидната жлеза и дълбоко се замислих дали пък нямам част от тези симптоми. За Гърция помня, че замина Зорита! Голяма сладурка! Но нямам спомени никакви за хуск и то за готвене. Знам само за хапове срещу проблема с ВС. Поздравления за поддържането на килцата!!!
Захи-Лени, Обикновена, страхотни сте!!! Поклон пред упоритостта и постиженията и на двамата! Чест и почитания!  bouquet
Лени, да бе, поничка... ама малка поничка, нали? А каква голяма беше помниш ли? Сладурче си ми ти! И мама е много готина! Сигурно много ти се радва и се гордее с теб сега!!!
Обикновена, страхотни снимки и разлики! Продължавай в същия дух! Много воля има в теб, момиче!  
Еее, Дани, браво, бе! Цели 3 кила надолу в трета! Супер си! Само не прекалявай с гафовете, че... някак неусетно и изведнъж се отразяват по-нататък... Ама ти си знаеш тялото и режима!
Мери,  Hug
Дет, кво стаа? Чувството за вина е по-силно от "пораженията"! Случва се, но не го приемай толкова навътре това прегрешение (аз бих го сложила в кавички! Laughing ама пак ще ме срежат пуританите...) Хайде, успокой се и пиши! Права си - трябва да си обичаме телата дори такива, каквито са! Ние сме си ги направили! Ама пък сме готини!
Аз след морето имах едни проблеми с колянна става и подуване. Отидох на море и ми влезе вода в коляното! Докторката ме пита какво съм правила на колене?!? Бе то без бой не признавам! Изпълнявам лечението на ортопеда, но доста прочетох за ставните проблеми. Впрочем в малкото време на прегледа, в което доктора освен да те прегледа е зает с куп бумащина и писане, горкият не му остава много време да ти говори обстойно за заболяването и да ти развива теории в подробности каква е причината за възникването и т.н. В случая ми назначи рентген, изписва ти после лекарствата и мазилата и хайде чао! Та думата ми е, че се разрових и прочетох как лишаването от мазнини води до подобни проблеми. Ще видя дали си запазих линка, ако някой го интересува! И най-вече прекаляването с белтъчна храна! Позамислих се дълбоко какво да правя, няколко дни включих и плодове в режима си, но кантара веднага подскочи до небето... Още повече, че от горещините или от други проблеми (бъбреци ли, що ли?!?) взех да задържам вода... Абе, едно зло не идва само! Както и да е! След като премина коляното вчера пък се появи нова беля - стоматологична! Но пък антибиотика, който започнах вчера сутринта ме отпуши (или пък спомогна и на бъбреците да си вършат добре работата и вече не задържам течности, та си дойдох най-после на килцата от последно време!) Сега не знам дали да не включа малко мазнини в моето хранене!?! Винаги водещо при мен е здравето и сигурно това ще направя. Поне зехтин, авокадо ... Но ще видим! Думата ми е, че всяка крайност е опасна за здравето! От позицията на своите 50 години апелирам вие по-младичките да мислите занапред и как по-бързо да си нормализирате килограмите с този режим, за да си включите останалите полезни макронуклиенти. Но помнете, че няма четвърта фаза за нас! Това е мит! За тези, които са били с по-малко наднормени килограми - може би - да! Но тези, които са се борили с 20, 30, 40 кг - трайно трябва да си запазят ограниченият режим на хранене - нещо като 3 фаза и до там! Другото са врели-некипели! Явно има налице инсулинова резистентност и ако се върне старият начин на хранене, само един протеинов ден от седмицата едва ли ще спаси положението с покачване и връщане на килограмите! Ако пък има заболяване на щитовидната жлеза... там директно се отписват въглехидратните храни и подсладителите! Та дори трудно при такова забобляване, но все пак постигнат резултат с този режим, трябва да се продължи до живот най-много с трета фаза.

Хайде, муцунки - Алинче, Тери, Овесенко, Ври, Брита, Марчелита, инсп.Гаджет, къде сте и какво правите? Липсвате ми!!!  Hug  

# 88
ArhMih, поредните гали са ми прегрешенията  /така се случи миналата седмица/ Simple Smile други не правя Whistling Ям по 5 пъти на ден.
менюто днес е:
з- трици с прясно мляко
2з.- 2 филийки хляб с извара и домат
о- скумрия с гарнитура сини и червени домати запечени на фурна
3з- нектарина
в- като обяда

За мазнините си права...аз затова си позволявам повече от 3 капки зехтин, по-добре да се лиша от сиренето...
Косопада при мен пак е налице, въпреки взетите мерки. Косата ми изтъня и смятам в най-скоро време да я подстрижа.

# 89
  • Плевен
Дани, заради коляното се налага да пия 1 месец колаген. Той способства за доброто състояние и на кожа, нокти, коса. Така като гледам заслужава си човек да похарчи малко парички за здраве и красота! Този колаген е полски - бестифлекс, но се зачетох за един натурален рибен колаген (също полски - той си е техен патент), който влиза в състава на различни продукти (било на капсули, било кремове) с козметичен ефект. Може би ще помага и срещу косопада. Както и витамините, де! Но ти си в трета и си хапваш и плодове - незнам защо се е появил пак. Да не си в някакъв стресов период? Хормонален дисбаланс? Вземи си ампули и шампоан с-у него. Дъщеря ми е доволна от тях. Ти какво ползваш? То и слънцето спомага за това състояние на изтощение на косъма.

Ще ми се да добавя едно предупреждение към режимстващите, относно последиците от намаления прием на въглехидрати и как това се отразява специално на ставния хрущял и течност. Вярно, че има доста рекламна цел в тези съвети с хранителни добавки, но когато се развие някое заболяване, виждаме, че не е излишно човек по-отрано да помисли как и с какво храни организма си и от какво го лишава.
Скрит текст:
Хареса ми тази статия, ако искате хвърлете й едно око - http://www.bb-team.org/articles/1499_stavi-kak-da-gi-opazim

Последна редакция: вт, 18 авг 2015, 13:14 от ArhMih

Общи условия

Активация на акаунт