Тортите с Дюкан заобикаляме, с пържолите килата сваляме - 279

• 54 200
  • 742
  •   1
Отговори
# 525
Здравейте, дюканковци. Аз съм раздвоена, моля помагайте. Двоумя се дали да не мина към трета фаза? Причината е, че все повече се изкушавам да нарушавам режима, а не че съм постигнала желаната цел. Иска ми се още 5 кг да сваля, но напоследък въобще не мърдам. Върнах историята назад и за 1 мес 1 кг . Доста демотивиращо  Cry Ако знам,че и в трета се сваля, макар и по-бавно, бих минала.  newsm78

# 526
Ври щото ям паниран кашкавал, затова се покрих да се срамувам в ъгъла. Абе ей, Захарче, кви са тези кила. Ми ти направо анорексично ми звучиш........я бързо да ти давам от моите килца, че ще те духне вятъра...........Дайте нещо дюкано-хелуинско, щото все ме тегли към свинското и такава тиква ще си заформя и ще си я пекна във фурната, че ........сега още си гастрономствам, ама след 2 седмици като ми се появи слонското......оф конското де, ще започна да ви дразня. Те така сме ние у най-дълбоката провинция, долината на широката гаща-хората даже и коне колят.

# 527
  • UK
Абе, моме, аз тъкмо щях да питам дали може да ям телешки кюфтенца рано сутрин (при свършен факт) и се задавих като видях...  Grinning Embarassed
Laughing Може, защо да не може. Аз напр. тази седмица си хапнах риба в 7ч сутринта.

Маргарита- браво  bouquet bouquet bouquet

Двоумя се дали да не мина към трета фаза? Причината е, че все повече се изкушавам да нарушавам режима, а не че съм постигнала желаната цел. Иска ми се още 5 кг да сваля, но напоследък въобще не мърдам. Върнах историята назад и за 1 мес 1 кг . Доста демотивиращо  Cry Ако знам,че и в трета се сваля, макар и по-бавно, бих минала.  newsm78
С нарушения 2-ра фаза се превръща в мъчение. В трета ще отслабнеш ако не преяждаш и ако се движиш повече. Успех.

Ври-пак съм на кюфтенцата.  chef Случвали ми се е . А сега с тоя кантар дето го купих... хич не му вярвам. Играят номерата доста дълго докато отчете някакви кг.
По дрехите ще се меря аз. Искам да си купя един бански (триангл) който е неопренов и не се разтяга. Като вляза в него-значи съм отслабнала. Simple Smile

Алина-конете не са ли са традиционна бг храна? настройвай се психически, стига глезотии.

Alt+F4- котките са разгонени в момента, при теб има ли напредък? Laughing Дали го има тоя декамерон на аудио книга, докато тичкам да слушам Party Ама за какво става въпрос, да не ми се увреди психиката.

ArhMih- супер звучи класа. Знам една девойка която само с такъв вид упражнения се стопи бързо бързо. А храната просто я намали и премина на по-здравословна. Де да можех и аз така. Confused

Искам да попитам семействата ви подкрепят ли ви? Аз съм заобиколена от хора занимаващи се със спорт, но никой не ме окуражава да отслабвам.  Sad

пп. ПЕТЪК е.  Crossing Arms

# 528
  • Плевен
Хей, сладури, едва смогнах сега да се шмугна тук! Няма да пиша много... О, подкрепа?!? Важно е да отстояваме ние самите, ама и това на мен трудно ми се отдава. Снощи направо нямаше какво да ям, а докато стигна у нас, минах през внучето... там не са на режим, но ядох само супа пиле и салата зеле. Терии, значи нямаш нужда от отслабване, бе момиче!!!
Алинка, сега почни, че докато дойде конското... що нещо ще изядеш и изпиеш?!?
Бебешки и Лени, слушайте Тери!
Аз си взимам багажа и отивам да фитнясвам! Уж така казват, че бързо се отслабвало с тази система, но ще видя! Днес съм +1 кг?!? Shocked Този кантар май се счупи!
Приятни почивни дни и много усмивки!

# 529
Ми, Тери, не знам...явно си търся причина.......Архмихче-дай на заем дисциплинка......

# 530
Хихи, а аз се качвам сутринта и се кокоря - 44,400. Слизам, местя пак се меря 44,400, е отказах се. Снощи бях 62,300.
О-оо, Тери, Декамерон се чете легнала Grinning шегувам се...ама, ако си от жените с железни принципи /като мен/ след прочита ще се попречупиш Simple Smile
Друго, друго...утре съм на парти. Ще се преобразявам само външно, иначе отвътре съм си вещица Grinning

# 531
А, добра ви вечер  Hug
Цял ден прескачам набързо, чета ви, но от това малко диване покрай мен трудно стигам до клавиатурата  Rolling Eyes
Алинка, слушай сега какво, да се стягаш бързо и да влизаш в час, че ...  smile3560 Прихващай малко от отборния дух тук и стягай редиците, че зимата бързо ще мине, пък лятото ще искаш да се фръцкаш с хубаво тЕло я на Мармарис, я на Малдивите  Grinning
Виж нашата гордост Архмих, и фитнес поде, вае стройна фигура, че после да има "завид - завид"  Party Ще чакаме в скоро време да дава резултати помага ли схемата "режим+спорт", че и други да се активизираме  Wink Макар, че Аlt + F4 вече разкри колко бързо се сваля така  Peace Малееее, сега чета какви ненормалщини показва твоят кантар?! Да вземеш да го смениш ли, не знам, но това е луда работа, или пък я ми го прати малко на мен, като види трицифрието, може и да му дойда акъла  Mr. Green
Margarita Ilcheva, браво за постигнатия резултат и още повече за успешното задържане на сваленото  Simple Smile
bebeshki, и аз мисля като Тери, не се измъчвай повече във втора, и в трета се сваля някое и друго килце, при правилно спазване на правилата  Peace
Ланистър, невероятен резултат, не за първи път те поздравям за него! Чисто приятелски съвет от мен - не приемай и най-малкия детайл толкова навътре, прекалено много се притесняваш. Аз също се чудя защо още не си минал в трета ?
Тери, този път май и аз ще се ориентирам повече по размерите на дрехите и собствените ми мерки. Кантарът днес пак заигра нагоре с някаква стограмка, ама аз изобщо не му се впечатлих  Crossing Arms
Тази вечер ще си спретна едни пълнени чушки с яйца и извара, а от утре подхващам едни 5 П дни  Peace
Мимсче, я опъни един доволно дълъг чаршаф тук, както ти го можеш, че да не те мисля  Rolling Eyes

# 532
  • София :(
          Добра ви вечер  Hug, петъчна вечер  Wink
     Поразмърда се най-сетне мосю льо Кантар в правилната посока, но и аз го стимулирах с доволно количество рибка два - три дни, та направо си го просех  hahaha
     Teriyaki, понеже така и не заобичах триците с мляко, обикновено си правя за два - три дни напред хлебче, гофрети, палачинки, мъфини - а бе каквото ми дойде в момента и винаги си имам запас в хладилника, пък и така съм свикнала да си закусвам с тях, че ако ги пропусна после цял ден съм  afwitch И с храната така процедирам - измъкнала съм снощи разни риби и меса от фризера, до утре ще са се размразили съвсем и ще мариновам, омеся кайми, приготвя нещо готвено за почивните дни и една - две вечери през седмицата, после само пека или варя за следващия ден и прибирам в кутийките за работа и за в къщи. Два пъти седмично - чиста работа  Peace
     Мен не ми липсва подкрепата, дразни ме нежеланието на половинестия да се вземе в ръце и да посвали някое кило, а е станал като фиданка на баобаб  #2gunfire
     ArhMih, мъфините ги спрятам още утре за следващата седмица за закуска  Yum. Ще трябва да си забъркам обаче и нещо сладичко, че МЦ не прощава на глада за сладко и не пита на режим ли си или...
     В тази връзка, някой може ли да сподели опит или мнение за този посладител?
     Направо шапка ти свалям, пък и на другите, които имате воля да се занимавата с някакъв спорт, мен нещо хич ме няма на тази тема  Cry
     Lannister, да беше им направил кетъринг а ла Дюкан  Wink Не знам споделял ли си колко си висок, ама... струва ми се, че ти стига толкова да си свалял, мъжът все пак трябва и да си тежи на мястото  Peace
     MargaritaIlcheva, второто е много по- похвално  Hug
     bebeshki, историята помни и случаи на сваляне в четвърта, но... въпрос на стриктност  Peace
     Тъй, тъй, alinnna, продължаваш да дразниш с конското... Ще я видим тая работа  Crossing Arms
     Alt+F4, смени му батерията на завалийчето, не го мъчи  Simple Smile
     Ей го на чаршафа, а аз отивам да си изключвам котлона и да си нападам вариацията на тема телешко варено  chef
    Лека, мека, палава, розова и режимна предхелоуинска нощ  Hug

# 533
Мименсита аз го пробвах,нещо не ми допадна,трябва да слагаш голямо количество от него и пак не усещаш сладост.Накрая го изхвърлих.

# 534
  • UK
Една стара дюканка да дойде, да ни оправи петъците.  bouquet

mimensita-мерси за поздрава, кумчо-вълчо е много пухкав  Crazy
И аз така си наготвям за седмицата. Подготовката е ключ към успеха.  chef
Имам готови варени кюфтенца, супа с месо и пилешки бутчета. Понеже съм ПЗ, ще си правя и някакви зеленчуци, вероятно тиквички (много са полезни).

Внимавайте със ''стевията''. В супермаркета ни има поне 4 вида и само един става за режима (или поне не му намерих съставките в списъка по-долу.)
Скрит текст:
1. Захар, бяла захар/ Sucrose
2. High-Fructose Corn Syrup (HFCS), бива 2 вида: HFCS 55, с 45% глюкоза и HFCS 90, с 90% фруктоза.
3. Agave Nectar- уж го водят здравословен, но всъщност е по-вреден за метаболизма и от бялата захар!
4. Различни видове захар (съдържащи глюкоза и фруктоза), забранени за режима:
Beet sugar
Blackstrap molasses
Brown sugar
Buttered syrup
Cane juice crystals
Cane sugar
Caramel
Carob syrup
Castor sugar
Coconut sugar
Confectioner’s sugar (powdered sugar)
Date sugar
Demerara sugar
Evaporated cane juice
Florida crystals
Fruit juice
Fruit juice concentrate
Golden sugar
Golden syrup
Grape sugar
Honey
Icing sugar
Invert sugar
Maple syrup
Molasses
Muscovado sugar
Panela sugar
Raw sugar
Refiner’s syrup
Sorghum syrup
Sucanat
Treacle sugar
Turbinado sugar
Yellow sugar

Подсладители само с глюкоза и някои други съставки, забранени за режима:

Barley malt
Brown rice syrup
Corn syrup
Corn syrup solids
Dextrin
Dextrose
Diastatic malt
Ethyl maltol
Glucose
Glucose solids
Lactose
Malt syrup
Maltodextrin
Maltose
Rice syrup

Съдържащи само фруктоза:

Crystalline fructose
Fructose

Тези са по-малко сладки, но ги продават като подсладители. (не знам дали са забранени за режима)

D-ribose
Galactose

Ври- важното е да мърда на долу. Аз за 3 дена П съм минус 500г, но си карам 3/3, нещо не мога да се мобилизирам на 5/5.

Alt+F4- кантар-мечта имаш  Laughing. Сериозно ме заинтригува четивото.  Crazy Снимчица няма ли да ни пуснеш?

ArhMih- +1кг е вода, спокойно. Движението помага да се отдели водата.

# 535
Ври- важното е да мърда на долу. Аз за 3 дена П съм минус 500г, но си карам 3/3, нещо не мога да се мобилизирам на 5/5.
И аз се замислям за 3/3. Тези 5 П дни много натоварващо идват, накрая вече едвам ги изкарвам, и като опитам след това в първия от ПЗ дните дори и резенче домат, и вече примирам, все едно съм изяла най-сладкото нещо на света  Rolling Eyes Но нали Дюкан съветва за хората с много наднормено тегло да спазват именно 5/5, та може и да си наложа тази схема, докато стигна поне двуцифрието, пък после да мина на 3/3. При теб явно съм пропуснала, как се отразява на свалянето, и от кога мина на тази схема, можеш ли да направиш "сравнителен анализ" вече ?  Wink Grinning

Исках да ви споделя, че си инсталирах на телефона едно много удобно приложение за проследяване на теглото, което изчислява BMI (Body Mass Index) - индекс на телесната маса, средно по колко се сваля на ден и на седмица, като се постави цел - кг и достижима дата, ти смята в проценти колко си изминал до целта и колко ти остава, и прочие, и прочие. Въвеждам всеки ден новото си тегло и така много удобно си следя всичко  Peace Да не правя излишна реклама, има много такива приложения, препоръчвам ги, действат организационно и мотивиращо  Simple Smile
Моето е това:

Последна редакция: сб, 31 окт 2015, 16:59 от Ври

# 536
  • UK
Ври-при 3/3 тъкмо започнеш да сваляш на 3-тия ден и минаваш на ПЗ и нищо  Confused. За това минах на 5/5 и се зарадвах на голям минус сутринта.

Меси за приложението  bouquet

# 537
Ври-при 3/3 тъкмо започнеш да сваляш на 3-тия ден и минаваш на ПЗ и нищо  Confused. За това минах на 5/5 и се зарадвах на голям минус сутринта.
Меси за приложението  bouquet
Бррр, що да е лесно, като може да е трудно  Rolling Eyes За нищо  Hug

# 538
Благодаря за похвалите момичета  Hug  bouquet Нямам точен спомен кога започнах, но мисля беше някъде Април месец. Първата фаза я минах с 5- 6 кг. надолу. После във втора имаше някакъв застой, но през нея свалих 2 кг. И си продължих с трета и четвърта като си запазих свалените килограми. Трябва голяма упоритост и воля, защото е много трудно да готвиш вкусотии за тези около теб, а ти да си на строг режим. Да си призная с триците не се разбрах и не продължих да ги ям.  Blush Може и да не е правилно, но е така. В момента ям всичко, но рядко ми се случва да ям хляб, количеството на храна, която изяждам е много по- малко от преди и не ям също толкова много сладко. Дългичко стана и се извинявам, но също така се гордея със себи си и това как изглеждам в момента!

# 539
  • Плевен
Уау, мен ли чакате, сладури ?Що не сте писали нищо днес? Пак нямам време за писане, но ще се отчета.
Еее, браво, Мимсче! Наистина много ни зарадва петъчно!! Аз чак сега видах тези изкушения, но напълно режимни!!! Мерси за щастието да си оплакнем оченцата! Спретна ли си и нещо сладичко? И аз само се каних и не успях. Вече не се и каня! Най-лесно ми е да разбъркам кисело мляко с подсладител като няма друго.
Ох, ясно защо и аз нищо не правя с моите разджуркани схеми... Даже скоро чисти протеинови изобщо не съм правила! Какво искам минуси и аз?!? Ужас!  Sick Ще се стягам! Права си Ври - "що да е лесно като може да е трудно"!!!
О, Марги, имаш адмирации и от мен! Видях, че съм пропуснала!  bouquet
Тери, добре си ни предупредила за стевията! Отдавна четох, че са с химия! Пък и ми горчат нещо... Преди 2-3 дни един колега говореше за негов познат с кафе-сладкарница в София и сам си прави сладкишите и тортите, но с поръчани в Италия продукти и рецепти сигурно. Обаче, заради бежанската криза, закъснявали и той решил да замести с български продукти захарта и брашното. Да, ама НЕ! Тортите не искат да станат! Италианеца поискал да му прати малко от продуктите-заместители и ги изследвал там... Оказало се, че захарта Сладея е бъкана от химия!  ooooh! Пък ние си мислим, че ще простят на един прости заместители! Хората у нас тровят и отровите допълнително!!!
Алтче, днес да не си с отрицателно тегло вече? Ти си отлетяла като балонче - знам аз! Ако гледаш кантарчето си, де! Абе що не ми се счупи и моя така да ме лашне с 20 кг по-надолу, пък било от грешка! Я, по-добре аз да сляза в действителност натам!
В неделя заведох и щерката в новата зала... Жорето вика - Е, за тебе няма събота, няма неделя! Браво! Покажи й ти упражненията, че си много стриктна и последователна! Бря! Кога пък ме забеляза, че съм такава?!? Тя залата е далече от погледа му... сигурно е надничал! Или е имал предвид, че съм сериозна - щом ходя през ден като по часовник! Та... показах аз на детето си, обясних всичко, направихме х 2 кръга... След кардиото се прибираме към съблекалнята и той пита - минахте ли 3 обиколки на системата? Викам - Не, само 2! Той - Е, защо? Викам - Ами измори ми се момичето! Той - Еее, трябваше да я натиснеш да минете х 3! Викам - Хайде, от следващия път ще са 3! "Едва" ме нави да си взема и L-карнитин. Та сега - въоръжена  и много опасна - преди тренировки ще си пийвам от него. Днес ходих и на кардиолог, че нещо не ми харесва пулса ми... като се заговорихме с докторката за фитнес - и тя ходела (55 годишна била, но е страхотна визия - дама и половина!) - та ме поощри; изследва го сърчицето на ЕКГ - нищо ми нямало, но за всеки случай ще включим холтер на 8-ми за 24 часа. Довечера съм на пилешки бутчета ... печенки.
Хайде, спорна седмица, сладурчета! Отивам да си изям яйцето (може и само белтъка...) 

Общи условия

Активация на акаунт