Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са функциите, споменати в контекста на училищните свидетелства?
Какви са процедурите за преместване на дете от едно училище в друго в Германия?
Какви са препоръките за преместване и подпомагане на дете при адаптиране към ново училище в чужбина?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са функциите, споменати в контекста на училищните свидетелства?
-
Какви са процедурите за преместване на дете от едно училище в друго в Германия?
За да преместите дете от едно училище в друго в Германия, родителите трябва да информират старото училище за напускането на детето в края на учебната година. След това те попълват формуляр, посочващ училището, където детето ще продължи образованието си. Обикновено се издава свидетелство за лично ползване и Abgangszeugnis въз основа на оценките от последните две години. Това удостоверение се използва за записване в новото училище.
-
Какви са препоръките за преместване и подпомагане на дете при адаптиране към ново училище в чужбина?
Когато премествате дете в ново училище в чужбина, е изключително важно да му помогнете да се адаптира успешно. Това включва обръщане на внимание на езиковите му умения, тъй като ако не владее езика, може да се наложи да запише по-нисък клас, за да настигне връстниците си. Допълнителните часове по езика могат значително да подобрят способността му да разбира и общува с новите си съученици и учители. Освен това запазването на положително отношение и подкрепата от родителите са от съществено значение за успешната адаптация на детето.
-
Какви са процедурите за здравно осигуряване в Германия?
-
Къде мога да купя българско кисело мляко в Германия?
Като за първа година не ни се полага
Децата започват от другата седмица градините и вече няма как.
Ще накарам ММ да звънне и да попита. Наистина цитонамазки досега не съм плащала, но пък и ехография не съм правила. А за гърдите специално, почти съм сигурна, че би трябвало да има поне веднъж годишно преглед, който да не се заплаща.
, там лудостта е голяма
Вчера ядох чипс от вирзинг с аромат на сушени домати и толкова ми хареса, че трябва да направя огромно количество за вкъщи
. Намерих този клип, но ми се струват много солта и зехтина, както и градусите на печене. В повечето рецепти, които намирам градусите са 120, тук са 190
, мога да препоръчам с две ръце
. Чакаме с нетърпение ваканцията в България и да се стоплим малко, че тези дъжд и студ направо ми писнаха вече, снощи пак си сложих юргана
Аз мисля, че ще ви предложат да си продължи от 2ри клас детето, но при положение, че не знае езика моя съвет е да я запишете в 1ви клас, ако е възможно, за да и дадете време да навакса.
Дано е по-благосклонно.