Отговори
# 225
  • София
До миналата година бих казал твърдо не....но сега си имаме куче Чихуахуа.....иии си го водиме на плаж....то е като бебе...малко беззащитно....не може да навреди на никой,а да се изпикае някъде в пясъка....може да го направи и бебе човек,не само бебе куче...Като цяло ако не пречи на никой би трябвало да може да се води.

Че Чихуахуа куче ли е вообще? То е като врабченце
Не се обиждай. Много са мили тези кученца и аз лично много ги харесвам.

Не то е с глава на плъх и тяло на куче:Д...Милички са,като го оставим при родителите си и отидем със сестра ми на плаж....му текат сълзички и почва да скимти.и като се отвори вратата с такава надежда поглежда...:Д аз мразех кучета...преди да обикна това.;д

# 226
  • на брега на морето
За втори път купувам скъпа храна за домашната си любимка, в която намирам бълхи. В зоомагазина се пускат кучета, за да им се мерят дрешки, за да не стоят пред магазина без наблюдение...
Сега ще ми обясните, че кучетата са обезпаразитени  Stop Stop Stop
Тъкмо щях да кажа - нека си играят кученцата на плажа, но променям становището си.

Моето куче е голдън, всички знаят колко дружелюбна и неагресивна в тази порода. Обаче, ако е много въодушевен и се радва на някого, може да се изправи и сложи лапите на раменете му. 35 кг е.
Ако се метне върху мен направо го отмъквам у нас; и без друго обожавам тази порода Grinning

# 227
  • под тепетата
Бъръльо, Ензим, благодаря!
 И двамата са на един акъл, макар че единият е на 8, а другият  на 3  Wink
 Аз не се притеснявам за хората ( той не реагира по никакъв начин на тях), към женските четирикраки е галантен, но към другите мъжки четирикраки е нетолерантен  Embarassed

# 228
Синът ми изпитва паника при вида на котки и кучета, дори с размерите на чу-хуа-хуа, така че отговорът ми е - не искам кучета на плажа. Ако някога го напусне тази паника, бих отговорила - да, мога да се съобразя както с шума, така и с търчането през хавлиите, макар да ми е неприятно.

П.П. Нямаме куче, то е ясно.

# 229
На басейн не бих завела кучето си,  на плаж не знам, по-скоро не. Специално на моето жеги не му понасят, прекарва летата под климатика, а и не съм сигурна че не е вредна солената вода и пясъка и екстремната жега за него. С две думи освен за разходка извън сезона не пускам кучето си на плажа. Есен, зима и пролет когато няма никакви хора обичам да се разхождам с кучето по плажа, да мятаме пръчки,  виждаме и доста други кучета.

Иначе съм "За" всяко присъствие на кучета и навсякъде, стига кучето да е възпитано, обучено и обгрижвано цивилизовано, което включва и ветеринарните грижи. Нещо което по принцип рядко се среща.

# 230
  • София
а в ресторант бива ли?

тия дни присъствах на възмущението на семейство, че не му разрешиха да влезе в ресторанта с кученцето си - то било дребно и го носели само на ръце, какво толкова?

# 231
  • София
в морето няма как да ги спре човек, то в него какво ли не плува, обаче в басейн и друг такъв изкуствен водоем, който е на изкуствено пречистване, хич не ща да ми се мотаят кучета.

# 232
а в ресторант бива ли?

тия дни присъствах на възмущението на семейство, че не му разрешиха да влезе в ресторанта с кученцето си - то било дребно и го носели само на ръце, какво толкова?

И правилно не са им разрешили. Скоро бях на гости на една приятелка, маниакална чистница, страшни претенции за всичко свързано с хигиена. Е! Котката ѝ се качи на масата, за да погледне през прозореца. За мен това е недопустимо, независимо, че не се втилясвам кой колко често виси на полилея си, за да бърше прах и с намсикви препарати дезинфекцира дома си по 3 пъти на ден. Не бих докоснала никаква храна на тази маса...вече.

# 233
И аз съм против натрапването на всякакви нечии домашни любимци, ако не са добре възпитани и дисциплинирани, което в България почти не се среща. В държавата, в която живея, обаче всички са така и не само не ми пречат, ами и почнах да ги пообичвам. Те дори котките си изкарват на каишка, но това е при хора, които се съобразяват с останалите и не си мислят, че те и домашните им любимци са длъжни да се харесват и понасят от останалите в социума. Въпрос на възпитание.

# 234
  • SF
В България всичко ни е наопаки. Липсва ни култура, а и часовниците ни никога не са работили по европейско време. Тяхното мислене ни е чуждо, а често пъти им се подиграваме на реда и дисциплината.
В темата виждам, че повечето хора дори не могат да схванат, че наистина има някакъв проблем да лежиш редом до чуждото куче. Не ме интересува дали животното е възпитано или невъзпитано - няма да му ставам гадже! То ги сравняваха с мръсни деца, с хора, с какво ли не, но не схващат проблема за хигиената. Не го виждат къде е. Ей така, чета мнения, в които пише "Кво пък толкова!"...
Ами... такива сме си. Мръсни. То си ни личи. В който и град да се разходиш, вдигаш поглед нагоре към жилищата и балконите на хората и се хващаш за главата. По улиците си лаят кучета. Чакат те пред супермаркетите, спят под масите на тротоарите. И си очакваш и кучета на плажа.  ooooh!

# 235
И аз съм против натрапването на всякакви нечии домашни любимци, ако не са добре възпитани и дисциплинирани...
Против съм, дори и когато са добре възпитани и дисциплинирани. Няма да споря с никого, защото разбиранията и живота ни са различни. Не желая нито косъм, нито лига, нито миризма на животно, докато си почивам или съм седнала някъде да се храня. И ме е страх, и ме е гнус и го намирам за нередно да ми се натрапва животно в близост.

# 236
А дали има значение за някого какво точно ти желаеш или не желаеш? Tired

# 237
А дали има значение за някого какво точно ти желаеш или не желаеш? Tired
А защо мислиш, че няма значение? Оказва се, че все още има места, в които комфорта и на останалите клиенти е важен. Ти се опитваш да се заяждаш ли?

Последна редакция: сб, 15 авг 2015, 13:18 от Herz

# 238
  • София, Младост 2
Заведенията са едно, там и аз не смятам, че е подходящо да има животни между масите - но публични места, където няма забрана за пребиваване на домашни любимци, са нещо съвсем друго.

Ако отидеш на плаж, на който не е изрично забранено да си водя кучето, твърде слабо ме вълнува, че на теб не ти харесва да има кучета на плажа (не че ще го пусна до теб или до хората въобще, но няма и да стана и да си тръгна, защото на теб ти било гнусливо, видиш ли).

# 239
Заведенията са едно, там и аз не смятам, че е подходящо да има животни между масите - но публични места, където няма забрана за пребиваване на домашни любимци, са нещо съвсем друго.

Ако отидеш на плаж, на който не е изрично забранено да си водя кучето, твърде слабо ме вълнува, че на теб не ти харесва да има кучета на плажа (не че ще го пусна до теб или до хората въобще, но няма и да стана и да си тръгна, защото на теб ти било гнусливо, видиш ли).

А аз къде казвам, че не подбирам места, в които не се допускат животни - плажове или заведения, все едно? Там където е забранено за животни, никой не може да има претенции да бъде допуснат с домашния си любимец. И обратното.

Общи условия

Активация на акаунт