Отговори
# 210
  • виртуално
Има ли думата "куче" в заглавието - веднага агитката се появява в темата.
Не разбирам за какво въобще е пусната - има си закони и трябва да се спазват.
Ако е забранено за кучета - значи нямат място там.
Ако е разрешено - не можете да протестирате , че са там.

# 211
Това е принцеса Мадлен, принцесата на Швеция, която чисти след своето куче. Короната не й падна от главата...Също кучето е на каишка, дребна порода, ама на каишка....
https://scontent-arn2-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xtp1/v/t1.0-9/11702 … e&oe=565868E4

# 212
  • Tам през Атлантическия океан

Това е принцеса Мадлен, принцесата на Швеция - чисти след своето куче. Короната не й падна от главата...

# 213
На никой нищо не би му паднало, но това е култура, която се е възпитавала с години, а и със санкции. В България има закони и подзаконови актове, които обаче не се спазват, защото никоъ не следи за спазването им.

Тук, боят на пушачите е минимален, почти не познавам млади хора, които да пушат, но политиката се води от над 30 години и мерките са строги и се спазват. Дава резултат в последните 10 години. Считай, че ако се започне следене за чистене след кучета и спазване на регламентите, след 20 години ще има видима промяна.

# 214
Моето куче е голдън, всички знаят колко дружелюбна и неагресивна в тази порода. Обаче, ако е много въодушевен и се радва на някого, може да се изправи и сложи лапите на раменете му. 35 кг е. Опитвам се да го отуча, защото може да събори нищо неочакващ човек или дете. Или да ги уплаши както тича жизнерадостно към тях. Така че трябва да се съглася - на обществени места кучето е с повод (освен на специалните места), нищо че не е агресивно.

# 215
Lucy in the Sky with Diamonds, аз имам подобна случка и тогава ми идеше да убия собственика на кучето. Лято, отивам на интервю за работа, облечена с делова рокля и бяло сако. Вървя към спирката и към мен се присламчва едно коли, започва да ме души и лиже по ръцете. Застава пред мен и се изправя на задните лапи и с предните се подпира на раменете ми. Не знам как да реагирам, мисля си, ако го отблъсна дали няма да се ядоса и захапе. Оглеждам се, не виждам жив човек. Провиквам се "Чие е това куче" и гледам през два блока, на сянка под дърветата собственика си седнал и ръфа баница пред една баничарница  Rolling Eyes, и той на свой ред се провиква "Не се плаши, то не хапе, само ти се радва". Извика кучето, а моето бяло сако с отпечатъци от кучешки лапи. Тръгвам към вкъщи бясна, нямам вариант Б за облекло, въпросният костюм беше закупен три дни по рано специално за интервюто, бях почти на 20 и нямах такива дрехи в гардероба. Облякох едни черни дънки и една по официална риза, но цял ден бях бясна от случката.

# 216
Ох, миналото лято наблюдавах един подрастващ голдън на плажа, пораснал на размери, но с бебешко държание. Скачаше по стопанката си и тя се чудеше какво да прави, цялата беше изподрана, милата hahaha . Моето го отучих да скача още като беше бебе, защото дере страшно, особено през лятото голите крачка  hahaha , а и е тежичък вече. Но си трябва възпитание... Вкарвала съм го да плува в морето на неохраняем плаж, успя да ме одере първия път, после разбра, че не трябва да плува върху мене hahaha . Но не го водим на плаж вече, въпреки че детето иска, много му е топло, северно куче е, на студ деяни, на жега - трудно. А се чудя овчарските как издържат Thinking , сигурно са свикнали, домашните са разглезени.

# 217
Lucy in the Sky with Diamonds, аз имам подобна случка и тогава ми идеше да убия собственика на кучето. Лято, отивам на интервю за работа, облечена с делова рокля и бяло сако. Вървя към спирката и към мен се присламчва едно коли, започва да ме души и лиже по ръцете. Застава пред мен и се изправя на задните лапи и с предните се подпира на раменете ми. Не знам как да реагирам, мисля си, ако го отблъсна дали няма да се ядоса и захапе. Оглеждам се, не виждам жив човек. Провиквам се "Чие е това куче" и гледам през два блока, на сянка под дърветата собственика си седнал и ръфа баница пред една баничарница  Rolling Eyes, и той на свой ред се провиква "Не се плаши, то не хапе, само ти се радва". Извика кучето, а моето бяло сако с отпечатъци от кучешки лапи. Тръгвам към вкъщи бясна, нямам вариант Б за облекло, въпросният костюм беше закупен три дни по рано специално за интервюто, бях почти на 20 и нямах такива дрехи в гардероба. Облякох едни черни дънки и една по официална риза, но цял ден бях бясна от случката.
Заради бялото сако е, да знаеш.
Ако беше с черно сако нямаше да ти се метне Голдъна.

С бели дрехи се излиза само в краен случай, с повишено внимание и оглеждайки се на всички страни от къщи до колата, паркирана пред входа, която кола те доставя директно по местоназначение. И пак нямаш гаранция...

Знам от опит.

# 218
  • под тепетата
На басейн категорично не, на плаж по възможност също не го водя. Ние ходим по спокойни места , в началото на сезона. Нито аз, нито той обичаме шумотевици и тълпи. Той не обича жегата - имаме два чадъра - за него и за мен или е вързан някъде под сенките накрая на плажа. Вариант отвързан при мен няма - нито на плажа, нито на разходката в позволената ни зона, освен на оградената площадка ( която пък придоби ню-ню размер след прекрояването и заради велоалея) . И не обича да се къпе в морската вода  Mr. Green Спомням си първия път като отидохме заедно на море -първият ден бе бурна радост и опит да изпие всяка вълна като резултата бе очакван, но аз- подготвена със смекта бързо оправих последствията.  Но и без това предпочитам да не се къпе в солената вода, че влияе зле на козината му и после трябва яко обливане със чешмяна.
 Все ме питат играчката ли му виси на каишката на врата - едно кокалче? Не, пълно е с пликчета на ролка. Горещо ги препоръчвам, от Джъмбо са - евтини и няма вариант да ги забравите вкъщи.
 http://media.snimka.bg/s1/4661/035565989.jpg

Последна редакция: сб, 01 авг 2015, 14:13 от bilqna_69

# 219
  • София
bilqna_69,
страхотно куче!  Heart Eyes А на онзи другия бандит на снимката - иде ми да му нащипя бузите, въпреки че съм наясно каква реакция би предизвикала у едно дете такава лелинска проява.

# 220
Преди две-три години тези симпатяги - майка и бебе, плажуваха много културно до нас. Бездомни бяха, много симпатични, местеха се със сянката, точно като нас. Майката разриваше пясъка, докато стигне до мокър, много сладко. На никого не нарушиха спокойствието, само не си платиха чадъра Joy . Домашните обикновено ги водят вечер, когато няма много народ, а и е по-хладно.

Биляна, много са сладки кучето и детето Heart Eyes . Да, козината им става ужасна от морската вода...

# 221
Как така не са си платили чадъра. Че това е дискриминация на животинсковидов принцип.
Откъде накъде аз ще плащам а двете кучета не?

# 222
Как така не са си платили чадъра. Че това е дискриминация на животинсковидов принцип.
Откъде накъде аз ще плащам а двете кучета не?

Нали  Joy  Joy  Joy
Веднъж Една жена седна под скъсан чадър и пожела отстъпка поне 50%, събиращият таксите  се  разсмя и не й взе такса. После как съм търсила леко прокъсан чадър, да клинча отстъпки Joy (шегувам се, разбира се  Joy )

# 223
  • София
До миналата година бих казал твърдо не....но сега си имаме куче Чихуахуа.....иии си го водиме на плаж....то е като бебе...малко беззащитно....не може да навреди на никой,а да се изпикае някъде в пясъка....може да го направи и бебе човек,не само бебе куче...Като цяло ако не пречи на никой би трябвало да може да се води.
Но някой агресивен питбул...или овчарка....съм на малко по различно мнение.Да се води...но да има закон и да е ясно на собственика,че ако кучето покаже агресия,ще последва солена глоба 2000-3000-5000 лева,това ще стимулира самите собственици на кучета,ако се чудят да го водят ли на плаж....им е ясно че ще има солена глоба ако е агресивно малкото зверче.

# 224
До миналата година бих казал твърдо не....но сега си имаме куче Чихуахуа.....иии си го водиме на плаж....то е като бебе...малко беззащитно....не може да навреди на никой,а да се изпикае някъде в пясъка....може да го направи и бебе човек,не само бебе куче...Като цяло ако не пречи на никой би трябвало да може да се води.

Че Чихуахуа куче ли е вообще? То е като врабченце
Не се обиждай. Много са мили тези кученца и аз лично много ги харесвам.

Общи условия

Активация на акаунт