Отговори
# 195
Мен ме е нападала кучешка глутница в Студентски град и страхът ще си остане до живот, имам и белези.
Глутницата от домашни кучета ли беше?  Stop
Тая ръчичка си я размахвай на някой друг, статистика сочи, че през последните години в България има повече ухапани и нападнати хора от домашни кучета. Аз съм подготвена за всякакви, особено ако си се отървал на косъм само с няколко ухапвания и благодарение на четири момчета, които спряха колата и разгониха кучетата. Ако не бяха те, най-вероятно щях да последвам съдбата на учителката по тенис на племенника ми, която беше разкъсана пред НСА.

Живея в 12 етажен блок, с 8 апартамента на етаж, с един вход и два асансьора. В блока има много кучета, преброила съм около 35-40, повечето са дребни породи, като повечето собственици имат по две и три. Как за 8 години с толкова много кучета от всякакви породи нито веднъж не изпитах страх и нямах проблем? Често засичам един собственик на три малки кучата, тип пудел, винаги вързани едно за друго. Ако чакаме заедно асансьор, винаги всички ме питат дали имам нещо против да се возим заедно или направо ми казват, че ще изчакат другия. И всички кучета са на каиша - и малки, и големи.

Последна редакция: чт, 30 юли 2015, 15:20 от Анонимен

# 196
Нали има наредби, според които всички кучета трябва да са с каишки (поводи или както там се наричат) на обществени места, а освен това кучета с тегло над 10 кг. трябва винаги да са с намордник. При това положение няма логика да могат и да влизат в морето и да плуват (стига собствениците им да спазват закона, разбира се).

Ужас - поредното Една Жена Каза, изпляскано с дежурното НАЛИ отпред  ooooh!

Уважаема госпожо или госпожице, къде има такива наредби?!?
На куп обществени места е позволено кучетата да са пуснати, а това за намордника от кой точно пръст си го изсмукахте?!?
Намордник се слага на агресивно куче. По преценка на стопанина най-вече.
Жалко, че повечето стопани се гордеят с неща, които би трябвало да коригират...  Sad

Мъни, за обществените места, ето ти член от действащ закон:

Чл. 177. (1) Забранява се:
...
3. извеждането на кучета без повод, а на агресивни кучета - и без намордник;
4. разхождането на кучета на детски площадки и на места, обозначени от общините със забранителни знаци.

За намордника си права, за повода - явно не.

# 197

Ужас - поредното Една Жена Каза, изпляскано с дежурното НАЛИ отпред  ooooh!

Уважаема госпожо или госпожице, къде има такива наредби?!?
На куп обществени места е позволено кучетата да са пуснати, а това за намордника от кой точно пръст си го изсмукахте?!?
Намордник се слага на агресивно куче. По преценка на стопанина най-вече.
Жалко, че повечето стопани се гордеят с неща, които би трябвало да коригират...  Sad

Уважаема госпожо или госпожице, предоставям на Вашето внимание наредбата: http://www.iwns.org/index.php?id=434#c1820, обърнете внимание на раздел 3 чл. 13 ал. 1, цитирам (в случай, че не Ви се чете пълния текст):

Чл.13. Собственикът на куче - домашен любимец е длъжен:
1. На обществени места да води кучето - домашен любимец винаги и задължително на повод до 1,5м., а при кучета - домашни любимци над 10 кг. на неразтеглив повод до1,5м. или с намордник.

Invierno, тази наредба е прогласена за нищожна. Затова цитирах направо закона.

# 198
Мен ме е нападала кучешка глутница в Студентски град и страхът ще си остане до живот, имам и белези.
Глутницата от домашни кучета ли беше?  Stop
Тая ръчичка си я размахвай на някой друг, статистика сочи, че през последните години в България има повече ухапани и нападнати хора от домашни кучета. Аз съм подготвена за всякакви, особено ако си се отървал на косъм само с няколко ухапвания и благодарение на четири момчета, които спряха колата и разгониха кучетата. Ако не бяха те, най-вероятно щях да последвам съдбата на учителката по тенис на племенника ми, която беше разкъсана пред НСА.

Живея в 12 етажен блок, с 8 апартамента на етаж, с един вход и два асансьора. В блока има много кучета, преброила съм около 35-40, повечето са дребни породи, като повечето собственици имат по две и три. Как за 8 години с толкова много кучета от всякакви породи нито веднъж не изпитах страх и нямах проблем? Често засичам един собственик на три малки кучата, тип пудел, винаги вързани едно за друго. Ако чакаме заедно асансьор, винаги всички ме питат дали имам нещо против да се возим заедно или направо ми казват, че ще изчакат другия. И всички кучета са на каиша - и малки, и големи.

Не ми говори за статистики, глутницата която те нападна от домашни кучета ли беше? Аз познавам повече от 30 домашни кучета, от тях нито едно не напада хора. Познавам и много бездомни, които също са дружелюбни.

# 199
Даже и дружелюбните трябва да са на повод извън определените за тях места. Големите травми и наранявания на случайни хора идват често от дружелюбни кучета, които никога не са правили  подобно нещо.
 Още в моето детство едно изключително дружелюбно коли откъсна половината лице на съученичка, която до момента на нападението е държала главата му в скута си. Никога не бива да се забравя, че това са животни, и то с възможност да ви причинят нещо ужасно.
 Самия факт, че така безотговорно квалифицираш кучета, като "ненападащи хора" говори, че гледаш доста безотговорно на възможността ВСЯКО куче да нападне човек при определени и непредвидими обстоятелства.
 Съвестните стопани тук много пъти са казвали, че не могат да гарантират за поведението на своето куче винаги и навсякъде, затова вземат всички предпазни мерки и спазват реда.

# 200
Аз предлагам на всеки плаж да има заградено място за кучкари и това е. Щом има нудистки плажове, защо пък да няма и кучкарски?  Crossing Arms И без това всяко второ семейство има куче...

# 201
Не ми говори за статистики, глутницата която те нападна от домашни кучета ли беше? Аз познавам повече от 30 домашни кучета, от тях нито едно не напада хора. Познавам и много бездомни, които също са дружелюбни.
Аз пък познавам и от двата вида, които нападат, това ти колко и какви кучета познаваш, хич не ме грее. И като кажат, "Ми то не хапе"  Rolling Eyes, е ама е животно и няма гаранция, че няма да го направи.

# 202
Ирис, и хора превъртат и нападат Party  , никога не сме в безопасност Laughing

# 203
Отново започвате. Стига с този сблъсък. Факт е, че случаите са много, и никак не е весело. За това-стопанина да слага повод и да внимава и да се съобразява.

# 204
  Че то кучето не превърта, то си е просто животно. Защо е това приравняване на хората и кучетата, има нещо нездраво, съжалявам, Мимса, миролюбието е хубаво нещо, но...

Аз обичам кучета - както и всички други животни - но не е нормално при призив да се спазва реда както във форум така и в реала, да получавам отговори - ми то и хора нападат, ми то и деца серат, ми то и хора има мръсни и пречат... Имам чувството ,че просто не разбират, че кучето не е човек.

Последна редакция: чт, 30 юли 2015, 16:15 от Iris04

# 205
Аз предлагам на всеки плаж да има заградено място за кучкари и това е. Щом има нудистки плажове, защо пък да няма и кучкарски?  Crossing Arms И без това всяко второ семейство има куче...
И понеже кучетата се пекат без бански, то директно можем да ги пратим при нудистите.

# 206
И понеже кучетата се пекат без бански, то директно можем да ги пратим при нудистите.

Joy. Опасно е Герри, обичат наденици гадинките Simple Smile.

# 207
 Че то кучето не превърта, то си е просто животно. Защо е това приравняване на хората и кучетата, има нещо нездраво, съжалявам, Мимса, миролюбието е хубаво нещо, но...

Аз обичам кучета - както и всички други животни - но не е нормално при призив да се спазва реда както във форум така и в реала, да получавам отговори - ми то и хора нападат, ми то и деца серат, ми то и хора има мръсни и пречат... Имам чувството ,че просто не разбират, че кучето не е човек.

Именно. Всъщност идеята е не кучето да спазва правилата, то не може да чете табелки, доколкото знам. И Наредби.

# 208
Ензим, да ти пускам ли линкове на нахапани хора от домашни любимци или ще се справиш сама? Това, че ти и твоето обкръжение сте съвестни стопани, далеч не ви прави представителна извадка. ММ има белег на лицето от домашно куче, който си носи от дете, а само преди няколко страници разказах за куче на плаж, което беше доста подразнено от децата на плажа.

# 209
Аз съм "за" домашните любимци на плажа.
"За" съм за тези кучета, след които се почиства и не го оставяш да си върши физиологичните нужди на плажа, където после някое дете ще отиде да си копае в пясъка.
Ако кучето е послушно и добре възпитано, то нямам нищо против да бъде на плажа. Peace
Имам познати, които ходят на море с кучетата си и нямат проблем. Но всичко си зависи от възпитанието, както на кучето, така и на собственика!

Общи условия

Активация на акаунт